Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γιώργος Κοντογιάννης: Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.000.000 φτάνοντας το 21%, μία στις τέσσερεις γυναίκες δεν απασχολείται ενώ 51% των νέων ανθρώπων είναι χωρίς δουλειά.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, αναφερόμενος στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Τα σημερινά δραματικά στοιχεία για την ανεργία αποδεικνύουν ότι η αναβλητικότητα και οι ανεπάρκειες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, σκοτώνουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.000.000 φτάνοντας το 21%, μία στις τέσσερεις γυναίκες δεν απασχολείται ενώ 51% των νέων ανθρώπων είναι χωρίς δουλειά.Την ίδια ώρα, έχει αυξηθεί κατά 30% ο αριθμός των επιχειρήσεων που βάζει λουκέτο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τα περιθώρια εξαντλούνται. Δίχως άλλες αναβολές πρέπει να ενεργοποιηθούν προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ, να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία, να αρθεί το πλήθος αντικινήτρων που εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας.Οποιαδήποτε καθυστέρηση φέρνει πιο κοντά την κοινωνική έκρηξη και αναγκάζει τους νέους να φεύγουν από τη χώρα».

Τέρμα στις παλινωδίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων  *Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 14:00, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Λ. Συγγρού 47).