Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η γαλοπούλα ήταν αχωνευτή και ο Αστέρας Δερβενίου έχασε πάλι

Χωρίς “λάμψη” για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Αστέρας, παίζοντας “με κάτω τα χέρια”, ηττήθηκε στο Δερβένι με 1 – 0 από την ψυχωμένη Προοδευτική Περιγιαλίου.
Ο προβληματισμός από την κακή εμφάνιση της πλειονότητας των παικτών του Αστέρα είναι διάχυτος, γιατί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος οι παίκτες του παρουσιάζονται αγνώριστοι. Βέβαια το τέρμα που δέχτηκε ο Αστέρας ήταν τόσο αστείο, όσο ένα τέρμα παιδικού πρωταθλήματος, αλλά από την άλλη πλευρά ο Αστέρας δεν δημιούργησε παρά μόνο δύο ευκαιρίες σε ολόκληρο τον αγώνα … Ο προπονητής κ. Χριστοδουλόπουλος πρέπει να βρει επειγόντως λύση (έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, για το στήσιμο της ομάδας) γιατί ακολουθούν δύσκολοι αγώνες. Αλλά και αυτός που ήταν θεωρητικά εύκολος ;;
Η  Προοδευτική δεν ήταν καμιά υπερ-ομάδα, αλλά οι παίκτες της με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή τους και το μυαλωμένο παιχνίδι των αμυντικών τους κράτησαν εύκολα τον Αστέρα μακριά από την εστία τους και πανηγύρισαν δίκαια μια περιφανή νίκη. Ήταν τυχεροί στο τέρμα που πέτυχαν, αλλά ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες φάσεις, αν και έχασαν νωρίς το επιθετικό τους ατού, τον Τσάκωνα που τραυματίστηκε.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με χωρίς νεύρο και οι παίκτες του για αρκετό διάστημα δεν μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους. Τα κοντρόλ τους ήταν άσχημα, οι πάσες τους κακές, οι τοποθετήσεις τους εκτός χρόνου και τόπου και έτσι έδωσαν το δικαίωμα στην Προοδευτική που ξεκίνησε μαζεμένη στην περιοχή της να ξεθαρρέψει και να αντιμετωπίζει τον αγώνα με περισσότερη σιγουριά. Μάλιστα στο 18΄ο Τσάκωνας (λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού) έκανε ατομική ενέργεια, αλλά το ωραίο του σουτ έφυγε για λίγο άουτ. Στο 23’ ο Ζήσης έκανε από αριστερά ατομική ενέργεια και φθάνοντας μέσα στην περιοχή στη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα στον Δημόπουλο, ο οποίος σούταρε άτσαλα πολύ άουτ. Και στο 39’ ο Δημόπουλος με κοντινή σιγανή κεφαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Δάνη, αλλά σε θέση πλάγια αριστερά, ο οποίος σούταρε τελείως άστοχα.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας με την προσθήκη του Φωλιά στο χώρο του κέντρου (ήταν έκπληξη η απουσία του από την αρχική ενδεκάδα) πίεσε περισσότερο την Προοδευτική, αλλά η άμυνα της Προοδευτικής κατά πρώτο λόγο και οι κακές εκτιμήσεις των παικτών του Αστέρα διατηρούσαν το 0 – 0. Στο 63’ ο Παπαχρόνης της Προοδευτικής από θέση δεξιού μπακ πίσω από τη γραμμή της σέντρας έκανε μια απόκρουση “καμινάδα” προς την εστία του Αστέρα. Στην πορεία της μπάλας μέσα στην περιοχή του Αστέρα κινήθηκε ο Μακάρωφ με τον Μερκούρη και ταυτόχρονα και ο Κολιμάδης. Η μπάλα έκανε γκελ στην περιοχή και πέρασε πάνω από τον Κολιμάδη, ο οποίος μετά γύρισε, αλλά δεν την πρόλαβε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. “Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται” λέει το γνωστό ποδοσφαιρικό ρητό. Και ιδού η εφαρμογή του…
Οι παίκτες της Προοδευτικής χαλύβδωσαν περισσότερο, έκλεισαν τους διαδρόμους και καθοδηγούμενοι από τον πολύ έμπειρο Τσουγγαρή, το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα, που έβγαλε πολλές φορές οφσάιντ τους επιθετικούς του Αστέρα, κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Μόνο μια φορά κινδύνεψαν, όταν συγκρούστηκε ο τερματοφύλακάς τους Μακρής με τον συμπαίκτη του Ντίσιο, αλλά ο Παπαδημητρίου δεν πρόλαβε την μπάλα για να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Από την άλλη πλευρά, ο Μακάρωφ, ο Σαμανίδης και ο Αράπογλου σούταραν από καλές θέσεις, αλλά άστοχα. Ο Αστέρας το τελευταίο εικοσάλεπτο έπαιξε με τρεις στην άμυνα και τέσσερες στην επίθεση και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά κανένας παίκτης του δεν είχε τη φαντασία να κάνει κάτι καλύτερο και αρκούνταν στο να γυρίζουν τη μπάλα γύρω από την περιοχή της Προοδευτικής, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Μακρή.
Ο διαιτητής κ. Πάγκας ήταν πολύ καλός, όπως ο βοηθός του κ. Ταγκαλής. Για τον κ. Τρίμη υπήρξαν διαμαρτυρίες για τα πολλά οφσάιντ, αλλά έτσι έπαιζε η Προοδευτική και επομένως είχε πολλή δουλειά. Τώρα για ένα φάουλ που δεν σφυρίχτηκε, να γίνεται χαμός και να υπάρχουν ακρότητες από τους φιλάθλους του Αστέρα, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οι διαιτητές δεν μπορεί να είναι ο στόχος, όταν οι παίκτες σου δεν βλέπονται … Αλλά πάντα κάποιος ανεγκέφαλος θα υπάρχει και θα αναγκάζει τους Συλλόγους να τρέχουν για τα αδικαιολόγητα.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μασούρης (61’ Μερκούρης), Μετεβελής, Ρούτσης (71’ Πεθαίνος), Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου, Κουτρούλης, Δάνης, Ζήσης (46’ Φωλιάς).

asterasderveniou.gr