Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Φιλανθρωπικός Έρανος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εθελοντών Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας που εργάζονται στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν φιλανθρωπικό έρανο. Ο έρανος πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των εθελοντών από τις 12-16 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου(Τέρμα Αντιπτεράρχου Δέδε) και περιελάμβανε συλλογή ενδυμάτων σε καλή κατάσταση και ξηρών τροφίμων.
Τα προϊόντα που συνέλεξαν οι εθελοντές θα διαμοιραστούν σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ηλικιωμένους δικαιούχους  του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  οι οποίοι έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ρέστας Σπυρίδων συνεχάρη και ευχαρίστησε τους δύο εθελοντές, Catia Duarte και Gregoire Prost Lamour, για την πρωτοβουλία τους, η οποία αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα ανθρωπιάς την περίοδο αυτή που διανύουμε.
 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου απο16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού