Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

O Γεώργιος Βλάχος παρουσίασε στοιχεία με την μη σωστή εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την μη σωστή εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, παρουσίασε στοιχεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή:

«Δεκατέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 3869/2010, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι υψηλές προσδοκίες της πολιτείας από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου δεν έχουν επαληθευτεί στο ελάχιστο.
Από τις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν έως σήμερα κατατεθεί και αφορούν σε επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού, μόνο ελάχιστες έχουν αίσια έκβαση, με αποτέλεσμα ένας νόμος που χαιρετίστηκε για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, λόγω της κακής εφαρμογής του, κινδυνεύει να γίνει δυνάστης τους.
Οι καταναλωτές, πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας που υφίστανται, πολλές φορές αναγκάζονται να επιβαρυνθούν και οικονομικά, αφού σε πολλές περιπτώσεις όπως καταγγέλλουν, πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στα μητρώα των καταναλωτικών οργανώσεων, προκειμένου αυτές να ασχοληθούν στη συνέχεια με τις υποθέσεις τους. Επιπρόσθετα, από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι, μια συγκεκριμένη καταναλωτική οργάνωση, έχει αναλάβει την πλειονότητα αυτών των αιτήσεων.
Είναι προφανές πως αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, να διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς οι παραπάνω καταγγελίες, και εφόσον ευσταθούν οι αιτιάσεις που κάνουν λόγο για σχέση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή με συγκεκριμένη καταναλωτική οργάνωση, να ληφθεί άμεση πολιτική απόφαση για απομάκρυνσή του από την συγκεκριμένη θέση».