Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πέταξαν καρέκλα στον διαιτητή του Εθν.Αστέρας - ΠΑΟΚ! Ο αγώνας διεκόπη

Ο τραυματισμός του επόπτη από κάθισμα, που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα που κάθονταν οι οπαδοί του Εθνικού Αστέρα, οδήγησε στη οριστική διακοπή του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ!
Ο διαιτητής Βοσκάκης πήρε... ηρωική απόφαση και διέκοψε τον αγώνα, με τους νόμους να εφαρμόζονται –επιτέλους- και στα ελληνικά γήπεδα. Ο βοηθός Γουργιώτης δέχθηκε κάθισμα στην πλάτη του και πονούσε στον ώμο, λέγοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο γιατρός, Ναπολέων Αναγνώστου, που εξέτασε τον Γουργιώτη, διέγνωσε θλαστικό τραύμα μήκους 10-12 εκατοστών και εσωτερικό πρόβλημα στον ώμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούσε να κινήσει το χέρι του. Ο επόπτης έφυγε για το νοσοκομείο για να εξεταστεί.
Με υπαιτιότητα των γηπεδούχων η διακοπή του ματς. Η υπόθεση θα πάει στον αθλητική δικαστή κι εκεί -όπως προβλέπεται- ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει στα χαρτιά την πρόκριση.
Ο ρέφερι του αγώνα λοιπόν, κάλεσε τους αρχηγούς των ομάδων και τους ανακοίνωσε πως το παιχνίδι... λήγει. Η... τύχη του αγώνα θα καθοριστεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ κι εκεί -όπως προβλέπεται- ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει στα χαρτιά την πρόκριση.
Βάσει του άρθρου 15, παράγραφος 3Ε που αναφέρεται σε ελαφριά σωματική βλάβη του διαιτητή, προβλέπεται, πρόστιμο 75.000 ευρώ στον Αστέρα, ποινή αποκλεισμού μίας ή δύο αγωνιστικών και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της Football League. Μένει να δούμε τι και ποια από τα παραπάνω θα εφαρμοστούν...
«Αποφάσισε την οριστική διακοπή λόγω τραυματισμού του επόπτη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θέμα της αρμόδιας αρχής. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, τι φταίμε; Είμαστε απογοητευμένοι όλοι», δήλωσε ο... ξενερωμένος Γιώργος Χωριανόπουλος, αρχηγός του Εθνικού Αστέρα.
Δικαίως ο άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται έτσι, αλλά δικαίως και ο διαιτητής Βοσκάκης έκανε επιτέλους το αυνόητο, χωρίς πολλά - πολλά λόγια και διαβουλεύσεις... Ας ελπίσουμε ότι μια ανάλογη απόφαση θα πάρουν οι Ελληνες ρέφερι και σε κρισιμότερα παιχνίδια, γιατί διαφορετικά, ο Αστέρας θα 'ναι αυτός που θα 'χει 1000 δίκια με το μέρος του, αν στο μέλλον, σε ανάλογη περίπτωση, αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα...
Τώρα, μένει να δούμε αν τα αρμόδια όργανα θα αντιμετωπίσουν με ανάλογη σοβαρότητα το θέμα ή θα... πειστούν από δικαιολογίες του τύπου «ο αέρας πήρε την καρέκλα», όπως άλλωστε έχει γίνει στο παρελθόν. Το συγκεκριμένο ματς είναι μια καλή ευκαιρία για «νέα αρχή», με όλους τους φορείς να εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό και να δίνουν «οδηγία» για τις από 'δω και πέρα περιπτώσεις.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί για 15 λεπτά υπήρξε και αυτό, ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλά σουτ με τον Φωτάκη (ένα άστοχο, ένα μπλόκαρε ο Γκιούσεφ), ενώ ο Εθνικός Αστέρας απείλησε με το αδύναμο σουτ του Μαστρογιάννη που «μάζεψε» ο Γλύκος.
Οι συνθέσεις του αγώνα, μέχρι την ώρα της διακοπής, ήταν:
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκιούσεφ, Καρατζάς, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Πασκούλεφ, Νάστος, Φατιόν, Μαστρογιάννης, Χωριανόπουλος, Σκαρτσίλας, Καούνος.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Έτο, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Να τονίσουμε πως οι αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο δεν αφήνουν τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» να φύγουν από αυτό καθώς αρκετός κόσμος περιμένει απ’ έξω και υπάρχει φόβος επεισοδίων