Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σ. Κεδίκογλου : επιτακτική η ανάγκη αλλαγής όλων των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Σ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για τις ανεκδιήγητες διαδικασίες "διαπραγμάτευσης", τις οποίες εφαρμόζει και σήμερα η εκλεκτή της κυβέρνησης διοίκηση της ΕΡΤ, κατά παράβαση κάθε έννοιας αντικειμενικής και διαφανούς διαδικασίας, αλλά και του ίδιου του κανονισμού προμηθειών της ΕΡΤ που απαγορεύει τις αντιπροσφορές, οι ευθύνες βαραίνουν και τους νέους αρμόδιους υπουργούς.
Από την δική μας πλευρά, κάναμε ό,τι μπορούσαμε προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά και η σωστή ενημέρωση του Ελληνικού Λαού. Προς αυτήν την κατεύθυνση, απέστειλα συγκεκριμένη επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς κυρίους Σταυρόπουλο και Καψή.
Για μία ακόμη φορά,  δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι για την ζημιά των 50 εκατομμυρίων Ευρώ από τα δικαιώματα του Champions League και τις διαδικασίες "διαπραγμάτευσης" που συνεχίζονται και σήμερα για τα  δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ, θα αναζητηθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ότι παράνομες διαδικασίες οδηγούν σε  μη δεσμευτικές για την Νέα Δημοκρατία συμβάσεις.
Αντίστοιχη είναι και η θέση μας και για άλλες απαράδεκτες μεθοδεύσεις που επιχειρεί το (υπό δικαστική διερεύνηση υπενθυμίζουμε) Δ.Σ. της ΕΡΤ, όπως η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ, η επιλεκτική ( και με αδιαφανέστατα κριτήρια) ανανέωση συμβάσεων, οι παράνομες νέες προσλήψεις και  η αδικαιολόγητες απευθείας αναθέσεις παραγωγών. Παράλληλα επιχειρούν να φιμώσουν ενοχλητικές φωνές, όπως του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη του οποίου δεν επιτρέπουν τη μετάδοση εγκεκριμένης εκπομπής του. Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής όλων των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ».