Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν Δήμω

Με 44 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, όπου κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το όποιο καταψήφισε η «Δημοτική Αναγέννηση» του Δημήτρη Σκούρα και ο Τάκης Ψαράκης ενώ από τη Συμπολιτεία, λευκό ψήφισαν ο Ανδρέας Ζάρρος και ο Βλάσης Σούρλος.

Εκτός ημερησίας από το Δημοτικό Συμβούλιο εκδόθηκε ομόφωνα ψήφισμα στη Μνήμη του συνδημότη και λογοτέχνη Αργύρη Χιόνη που έφυγε σε ηλικία 68 ετών ανήμερα τα Χριστούγεννα και κηδεύετε σήμερα στις μιάμιση το μεσημέρι στο Θροφαρί.

Ψήφισμα έκφρασης συλλυπητηρίων για το θάνατο του Αργύρη Χιόνη
Ομόφωνα Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια  για το θάνατο του αξιόλογου συμπολίτη μας  Αργύρη Χιόνη. Τιμά  την αξιόλογη  παρουσία του στο χώρο των γραμμάτων και του πνεύματος όπου διακρίθηκε  τόσο σε Πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην Ευρώπη με την  πολυετή παρουσία του ως εργαζόμενου στις Βρυξέλες. Δηλώνουμε  δε ότι θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου μας στην νεκρώσιμη ακολουθία.

 Ο Αργυρής Χιόνης, ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης και σπούδασε Ιταλική φιλολογία στο Άμστερνταμ. Από το 1982 μέχρι το 1992 εργάστηκε ως μεταφραστής στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες. Το 1992 εγκαταστάθηκε στο χωριό Θροφαρί της Κορινθίας, Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων
Στις 28 Οκτωβρίου 2011 στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Αργύρης Χιόνης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και σε όλα τα παιδιά έδωσαν ένα βιβλίο του. Ήταν η τελευταία του ομιλία…

Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου
Συνεδρίασε χθες , στο γραφείο της Δημοτικής κοινότητας στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου υπό την προεδρεία της Παρασκευής Σαμιώτη η Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου για λήψη αποφάσεων στo παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το άρθρο 88 παρ.3του Ν. 3852/2010
1.Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»  

Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ
Συνεδριάζει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 11.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα :
1. ΄Εγκριση πρακτικού δημοπρασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ. Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε.)