Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εξυπηρέτηση φορολογικών συναλλαγών στο ΚΕΠ Δερβενίου

Την Τετάρτη 28-12-2011 η Βουλευτής κ. Αικατερίνη Φαρμάκη, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου κ. Βασίλειος Ζιοζώκος και ο συμπολίτης μας λογιστής κ. Ανδρέας Κουσουλός, επισκέφτηκαν το Υπουργείο Οικονομικών.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν το αίτημα εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, όσον αφορά τις φορολογικές συναλλαγές τους, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Δερβενίου.
Ο συνεργάτης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών μας ενημέρωσε για την εγκύκλιο – οδηγία του υπουργείου προς τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. υποδοχής (στην περίπτωση μας προς τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου).
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ υποδοχής (Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου) και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών εντός της Δ.Ο.Υ. να ορίζουν κατά περιστάσεις έναν ή δύο υπαλλήλους, οι οποίοι θα παρέχουν σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο δήμο, για να εξυπηρετούν το κοινό σε διάφορες συναλλαγές, όπως διάθεση παραβόλων, παραλαβή κάποιων δηλώσεων που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να υποβληθούν μηχανογραφικά, εξυπηρέτηση λειτουργίας δικαστηρίων κ.λ.π.»
Η δημοτική αρχή παραχωρεί δωρεάν χώρο στο ΚΕΠ Δερβενίου, γι’ αυτό άμεσα θα συνεργαστεί με τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου που πρέπει να ορίσει έναν ή δύο υπαλλήλους ώστε να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας στην Δημοτική Ενότητα Δερβενίου.
Ευχαριστούμε θερμά την Βουλευτή κ. Αικ. Φαρμάκη και τους κ. Βασίλειο Ζιοζώκο & κ. Ανδρέα Κουσουλό για την συνεργασία και την συμπαράσταση τους.