Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μπεγλίτης: Παίζει με ανοιχτά χαρτιά ο Γ. Παπανδρέου





Την υποβάθμιση του ζητήματος της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ συγκριτικά με τα μείζονα εθνικά ζητήματα, όπως η εφαρμογή του PSI, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επιχείρησε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.


Όπως τόνισε ο κ. Μπεγλίτης ο κ. Παπανδρέου «δεν κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δεν παίζει πόκερ, και δεν παίζει με το χρόνο. Παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας για να μπορέσουν να συμβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει το ευρύτερο πλαίσιο για την έναρξη της διαδικασίας για το θέμα της ηγεσίας στις 4 Ιανουαρίου», ενώ τόνισε πως «όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο το λέω να μη βιαζόμαστε, να υπάρχει ψυχραιμία».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Στάη-Μπεγλίτης: Διάλογος κωφών... Άλλα τον ρώταγε εκείνη, άλλα απαντούσε αυτός. Και μέσα σ' αυτόν τον διάλογο κωφών, η Στάη εκνευρισμένη όπως ήταν, δεν έπιασε την είδηση. Ότι η δήλωση του Βενιζέλου (εκλογές σε δύο εβδομάδες) δεν...

ήταν ακριβώς έτσι. Κατασκευάστηκε από τους δημοσιογράφους.
Κατά τον Μπεγλίτη, "η μετάδοση αποσπασματικά μέρους των τοποθετήσεων των στελεχών μας, δεν αποδίδουν την πραγματικότητα" .
Κι αυτή ακριβώς ήταν η απάντησή του στην παρατήρηση της Στάη ότι ο Βενιζέλος θέλει εκλογές μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Να δούμε τώρα πως ο ίδιος ο Μπενύτο θα ερμηνεύσει τον εαυτό του...

Πηγή: nonews-news.blogspot.com
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ MΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ:

Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έχουν  μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παρούσα φάση απ’ ότι θα είχαν κανονικά σε μια άλλη περίοδο από τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σ’ αυτή την τεράστια οικονομική κρίση, όπου οι επιπτώσεις του τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ είναι άμεσες και στη λειτουργία της Κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου, αλλά και στο χρόνο των εκλογών και πώς θα φτάσουμε μέχρις εκεί.
                        Πέστε μου, αν καταλάβαμε καλά, υπήρξε μια μαραθώνια συνεδρίαση, τελείωσε χθες στις 04:00 τα ξημερώματα, 12 περίπου ώρες συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο. Κατάληξη δεν υπήρξε, αλλά αν κατάλαβα καλά υπήρξαν πολύ διαφορετικές τοποθετήσεις από την πλευρά του κ. Παπανδρέου και των υπολοίπων. Δηλαδή όλοι θέλουν γρήγορες διαδικασίες για εκλογή αρχηγού, ο κ. Παπανδρέου δεν προσδιόρισε το χρόνο που το βλέπει αυτό  και δεν προσδιόρισε ακόμη και το αν και εκείνος θα είναι υποψήφιος.
                        Λοιπόν, να  ξεκινήσουμε από το χρόνο των διαδικασιών μια που ο …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πριν ξεκινήσουμε και απαντήσω στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα να κάνω μια γενικότερη παρατήρηση σε σχέση μ’ αυτά που είπατε. Πάντα και είναι νομίζω φυσικό, ότι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και αυτό το είδαμε και στο παρελθόν, οι εσωκομματικές εξελίξεις σε μια μεγάλη πολιτική παράταξη, σε μια ιστορική παράταξη όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.
                        Δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η σημερινή συγκυρία που συγκεντρώνει, το ενδιαφέρον για την παράταξή μας.
Ε. ΣΤΑΗ: Όχι, η σημερινή συγκυρία το κάνει εκρηκτικό όμως, έτσι και το συνδέει με τη λειτουργία μας Κυβέρνησης με μικρή ζωή, αλλά τεράστιο έργο και με τις επόμενες εκλογές.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι δύσκολες οι συνθήκες που βιώνουν η χώρα και ο λαός. Όντως οι εξελίξεις στην παράταξή  μας και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα ενδιαφέρουν τους πολίτες και νομίζω, ότι πολύ σωστά οι πολίτες πρέπει να ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις. Και είναι φυσικό ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που ψηφίζει τη δημοκρατική παράταξη ενδιαφέρονται για την πορεία μας και την προοπτική μας.
                        Από εκεί και πέρα έρχομαι στα επιμέρους.
Ε. ΣΤΑΗ: Να δούμε κ. Μπεγλίτη, πώς θα γίνουν αυτές οι εκλογές, σε τι χρονικό ορίζοντα και πως, από τη βάση και πότε; 
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κοιτάξτε, επειδή θέσατε τα ερωτήματα και έχουν ένα χαρακτήρα περισσότερο –να μου επιτρέψτε να πω- διαδικαστικό. Το πρόβλημα …
Ε. ΣΤΑΗ: Ε, δεν είναι διαδικαστικό το πότε θα γίνει η εκλογή αρχηγού.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Στην παράταξή μας, στο Κίνημά μας το πρόβλημα είναι και διαδικαστικό. Πρέπει πρώτα να βάλουμε με συντεταγμένο τρόπο για συζήτηση κρίσιμα ζητήματα πολιτικής φυσιογνωμίας, στρατηγικής, πολιτικών θέσεων, προεκλογικού  μας προγράμματος, ενόψει των εκλογών όταν θα γίνουν με το καλό, όπως προσδιορίζεται στο τέλος της Άνοιξης.
Ε. ΣΤΑΗ: Το με το καλό σημαίνει τέλος Απριλίου, κάπου εκεί, στον Απρίλιο τέλος πάντων,  γιατί …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Στο τέλος της Άνοιξης, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε στη συνέχεια.
                        Άρα, λοιπόν, πρέπει να συζητήσουμε επί της ουσίας. Γιατί έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Ποια είναι τα προβλήματα της παράταξης. Να κάνουμε έναν απολογισμό της διετούς κυβερνητικής μας θητείας. Ποια ήταν τα πολύ σημαντικά και θετικά που κάναμε στην χώρα, η Κυβέρνηση Παπανδρέου εννοώ, ποια ήταν τα λάθη μας, πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα; Όπως σας είπα με συντεταγμένο, υπεύθυνο και δημοκρατικό τρόπο.....
-------

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ο πολιτικός χρόνος, ο χρόνος των πολιτικών κομμάτων και μάλιστα μεγάλων ιστορικών παρατάξεων δεν συμπίπτει κατ’ ανάγκη με το δημοσιογραφικό χρόνο, με το χρόνο της επικαιρότητας που διαμορφώνουν τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη, ο χρόνος δεν είναι δημοσιογραφικός. Εγώ το ερώτημα σας το θέτω γιατί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Βενιζέλος μίλησαν για συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Θα σας πω.
Ε. ΣΤΑΗ: Ο κ. Βενιζέλος είπε, ότι όλα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, σε περίπου δυο εβδομάδες δηλαδή.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Μην αποκόβετε αυτά που είπαν τα στελέχη μας από το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο τοποθέτησαν τις δηλώσεις τους και τις θέσεις τους. Γιατί αυτό αδικεί τις θέσεις τους.
Ε. ΣΤΑΗ: Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος δεν είναι ακριβές;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αδικεί τα στελέχη μας και θα έλεγα αδικεί συλλογικά την παράταξή μας και όλους όσους βρεθήκαμε χθες το βράδυ, συμμεριστήκαμε την ίδια αγωνία για το μέλλον της χώρας και το μέλλον της παράταξής μας.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη, δεν συμμερίζομαι ότι αυτό είναι δημοσιογραφικό το ερώτημα, τη στιγμή που στηρίζεται στις τοποθετήσεις των στελεχών.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αφήστε να σας πω.
Ε. ΣΤΑΗ: Εγώ να καταλάβω δημοσιογραφικά, ότι δεν έχει τεθεί ακόμη, δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα του χρόνου όπου θα γίνει …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Χθες το βράδυ μετά από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα …
Ε. ΣΤΑΗ: Όχι η αρχή της διαδικασίας, το τέλος της διαδικασίας που θα είναι η εκλογή αρχηγού.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κυρία Στάη αφήστε με γιατί έχουν μείνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και θα ήθελα να τα απαντήσω.
Ε. ΣΤΑΗ: Αλλά δεν  μου τα απαντάτε όμως …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Μα σας απαντάω, αλλά μου βάζετε, συνεχώς, καινούργια ζητήματα και άρα …
Ε. ΣΤΑΗ: Δεν σας βάζω καινούργια, επιμένω στα ίδια.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Προσθετικά επιβαρύνεται η ατζέντα των απαντήσεων.
Ε. ΣΤΑΗ: Λοιπόν;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Χθες το βράδυ έγινε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των στελεχών. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα στέλεχός μας δεν αποχώρησε, παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύσκεψη αυτή και παρά το χρόνο που διήρκεσε.
                        Είχαμε όλοι αντοχές, γιατί αυτό χρειάζεται σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Υπήρξαν συμπεράσματα και τα συμπεράσματα αυτά, όπως τα ανακοίνωσε και όπως συμφωνήθηκαν απ’ όλους ο Πρόεδρος του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκλίνουν στην έναρξη των διαδικασιών με το Πολιτικό Συμβούλιο που συγκαλείται την επόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, όπου εκεί θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις.
Ε. ΣΤΑΗ: Θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι το θεσμοθετημένο όργανο του Κόμματός μας, το Πολιτικό Συμβούλιο …
Ε. ΣΤΑΗ: Οπότε οι τελικές αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα μου λέτε. Οπότε τα ερωτήματα αυτά του πότε θα προσδιοριστεί ο χρόνος της εκλογής και πώς αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, θα το απαντήσετε την ερχόμενη εβδομάδα, καλώς.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κυρία Στάη, θα σας πω το εξής. Τώρα κάνω μια πολιτική παρατήρηση, δεν σας αφορά άμεσα, όμως αφορά γενικότερα τα Μέσα Ενημέρωσης που τον τελευταίο μήνα, γιατί αυτό συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, περιορίζονται σ΄ένα από τα θέματα.
Ε. ΣΤΑΗ: Ε, μην την κάνουμε τώρα, τι συζήτηση θέλετε να κάνουμε, να φύγουμε από το θέμα που ήρθατε να συζητήσουμε, να κάνουμε άλλη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κοιτάξτε, οι διαδικασίες στα πολιτικά κόμματα, πολύ περισσότερο τα ζητήματα ηγεσίας σε μεγάλες παρατάξεις δεν εκφράζονται μέσα από διαδικασίες «Φαστ Φούντ» ή πασαρέλες ή καλλιστεία …
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη δεν θα διαφωνήσω μαζί σας, αλλά επιτρέψτε μου να κάνω τα ερωτήματα …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι να συγκρατήσουμε, γιατί αδικεί τη συζήτησή μας …
----------------
 
Ε. ΣΤΑΗ: Αφήστε να κάνουμε τα ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν από όσα συζητήθηκαν χθες και όσα δόθηκαν ως πληροφορίες.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Σας το λέω, συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα …
Ε. ΣΤΑΗ: Κατάλαβα, το είπατε αυτό.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ποια είναι η φυσιογνωμία, ποια είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, πώς θα πάμε στις επόμενες εκλογές.
Ε. ΣΤΑΗ: Να κάνω δύο ερωτήσεις ακόμα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Απλώς το ζήτημα είναι να αλλάξουμε αρχηγό και να πάμε στις επόμενες εκλογές; Το θέμα είναι μόνον η ονοματολογία;
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη, αυτό το θέμα που λέτε το έχουν θέσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το συζήτησαν και χθες και μάλιστα έβαλαν και χρονικό ορίζοντα, δεν χρειάζεται, τα είπαμε στο ρεπορτάζ, δεν θα σας ξαναπώ. Ο κ. Βενιζέλος είπε 15 Ιανουαρίου να κλείσει το θέμα. Ο κ. Λοβέρδος είπε λιτές και αδάπανες διαδικασίες τριήμερης διάρκειας με πιθανό χρόνο το Φεβρουάριο, πάντως πριν από τις βουλευτές εκλογές.
                        Και εγώ έρχομαι και σας ρωτάω, που το βλέπετε, θα γίνει πριν από τις εκλογές αυτή η διαδικασία ή μετά τις εκλογές; Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο ερώτημα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όλες οι διαδικασίες, θα γίνουν όπως σας είπα, με απόλυτα συντεταγμένο και δημοκρατικό τρόπο με το Εθνικό μας Συμβούλιο, με το Συνέδριο μας. Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω, γιατί αδικούνται τα στελέχη, να μην απομονώνονται κάποιες φράσεις, εάν δεν δούμε την όλη παρέμβασή τους, αν δεν δούμε τον προβληματισμό τους.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Η πρόταση για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της συζήτησης.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη, εντάξει, αδικήσαμε τα στελέχη, εντάξει.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Γιατί πρέπει να δούμε τις πρακτικές πλευρές, κατά πόσο δηλαδή είναι εφικτό το να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ε. ΣΤΑΗ: Οπότε δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα αυτό, ωραία. Θα απαντηθεί προφανώς στο επόμενο διάστημα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όλα θα απαντηθούν με αίσθημα ευθύνης, πάνω απ’ όλα όμως με αίσθημα ευθύνης για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Ε. ΣΤΑΗ: Να σας κάνω μια άλλη ερώτηση;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Παρακαλώ.
Ε. ΣΤΑΗ: Γνωρίζετε εάν θα είναι πάλι υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου; Ή είναι κάτι το οποίο θα το μάθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ’ αρχήν ο Γιώργος ο Παπανδρέου θα τοποθετηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας όλα τα ζητήματα που έχουμε  μπροστά μας. Και βεβαίως θα τοποθετηθεί και με βάση τη δική του ευθύνη απέναντι στην παράταξή μας.
                        Έχει και το έχω ξαναπεί, αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να θέσει και πάλι υποψηφιότητα σ’ αυτές τις διαδικασίες.
Ε. ΣΤΑΗ: Ναι βεβαίως.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και θα ήθελα να πω, ότι κανείς χθες το βράδυ δεν αμφισβήτησε, κανένα από τα στελέχη μας δεν εξέφρασε αντίθεση ή διαφωνία σ’ αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα στον Πρόεδρο του Κινήματός μας.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη, φαντάζομαι ότι αυτό είναι απολύτως λογικό, ότι έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος ξανά. Εγώ σας ρώτησα απλώς αν γνωρίζετε την πρόθεσή του, αν έχει αυτή την πρόθεση.
                        Να σας κάνω μια άλλη ερώτηση τώρα;    
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κάντε μου.
Ε. ΣΤΑΗ: Σε ότι αφορά το θέμα του αν η εκλογή αρχηγού θα γίνει πριν από τις ερχόμενες εκλογές που έχουν προσδιοριστεί για το μήνα Απρίλιο ή όχι, θα απαντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
                        Θέλω να σας ρωτήσω κάτι, επειδή γίνεται συζήτηση πέραν του ΠΑΣΟΚ και στα υπόλοιπα κόμματα τα οποία στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι  μια 3κομματική Κυβέρνηση αυτή, ότι όλη αυτή η εσωτερική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ έχει αποτελέσματα και έχει επιπτώσεις στη λειτουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου, οι οποίες επιπτώσεις δεν είναι θετικές.
                        Πιστεύετε, ότι γνωρίζετε αν θα γίνει ανασχηματισμός; Γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες θα είναι οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί πολλοί έχουν πει για παράδειγμα ότι το να είναι κανείς υποψήφιος για την αρχηγία ενός Κόμματος δεν είναι συμβατό με το να έχει την ιδιότητα Υπουργού στην Κυβέρνηση αυτή.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κυρία Στάη ακούστε. Γίνεται ένα μεγάλο παιχνίδι, μικροπολιτικό παιχνίδι από τα συγκυβερνώντα, κόμματα κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από το ΛΑ.Ο.Σ., απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία μετέχουν στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.
                        Μέχρι σήμερα, περίπου 1,5 μήνα από τη συγκρότησή της, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι Υπουργοί μας δεν έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή για να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Είναι αντίθετα η Νέα Δημοκρατία που δημιούργησε προβλήματα.
Ε. ΣΤΑΗ: Ωραία συγκυβέρνηση έχετε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτή είναι η πραγματικότητα, να κρύβουμε την πραγματικότητα;
Ε. ΣΤΑΗ: Εάν κατηγορούν οι μεν τους δε, δεν έχουμε αισιόδοξη ματιά.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εγώ περιγράφω την πραγματική κατάσταση και την πρακτική των κομμάτων που συμμετέχουν.
Ε. ΣΤΑΗ: Εγώ σας ρώτησα εάν πιστεύετε ότι αυτές οι δύο ιδιότητες είναι συμβατές; Τη γνώμη σας θέλω μόνο.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κυρία Στάη αυτά θα τα συζητήσουμε. Βεβαίως θα μπορούσε κανείς να θέσει το εύλογο και λογικό ερώτημα κατά πόσο τα στελέχη μας που θα ήθελαν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους, θα μπορούσαν συγχρόνως να συνεχίζουν το κυβερνητικό τους έργο.
                        Αυτό είναι ένα εύλογο και λογικό ερώτημα. Θα συζητηθεί, θα τεθεί υπόψη των όποιων υποψηφίων εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους την επόμενη περίοδο. Θέλω να πω όμως ότι τα ζητήματα λειτουργίας της Κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του κ. Παπαδήμου. Με πρωτοβουλία του κ. Παπαδήμου θα γίνουν οι όποιες, αν γίνουν, αλλαγές. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει με προηγούμενη συνεννόηση με τα κόμματα που συγκροτούν και υποστηρίζουν την Κυβέρνηση του.
                        Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω, μην ψάχνουμε προσχήματα, μην ψάχνουμε τα βολικά εκείνα άλλοθι, εννοώ η Νέα Δημοκρατία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στην Κυβέρνηση.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη έχει απαντηθεί το ερώτημα, εντάξει.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτή η σχέση «εντός – εκτός» με την οποία λειτουργεί η Νέα Δημοκρατία. Δεν νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό των στελεχών μας που μετέχουν.
Ε. ΣΤΑΗ: Κύριε Μπεγλίτη, απ’ ότι έχω αντιληφθεί τα ερωτήματα που σας έθεσα εγώ σήμερα και τα οποία προφανώς είναι και ερωτήματα των πολιτών για τις εξελίξεις στη διαδικασία εκλογής αρχηγού θα απαντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα μάλλον και θα ξέρουμε με ποιον τρόπο θα πάτε στις εσωκομματικές σας διαδικασίες.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι, όμως, με τον τρόπο που έθεσαν την ατζέντα 1,5 μήνα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ε. ΣΤΑΗ: Καλά το αντιλαμβάνομαι γιατί εμείς 1,5 μήνα τώρα είμαστε σε απεργίες, δεν μας αφορά. Όμως εγώ σας έθεσα τα ερωτήματα βάσει των όσων συζητήσατε χθες, οπότε μην πετάξουμε την μπάλα τώρα στην εξέδρα, θα τα πούμε την άλλη εβδομάδα κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εγώ θέλω να πω, επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις για τη χώρα, πάνω απ’ όλα ως προτεραιότητα βάζουμε την πορεία της χώρας, την προοπτική της, την έξοδο από την κρίση, βάζουμε την προοπτική της Κυβέρνησης Παπαδήμου, βάζουμε την ενότητα και τη συλλογικότητα της παράταξής μας.
Ε. ΣΤΑΗ: Την άλλη εβδομάδα οπότε θα τα μάθουμε...