Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κ. Τζαβάρας:Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουν όλοι οι πολίτες ποια “οργανωμένα συμφέροντα” και ποιοι “ποικιλώνυμοι εκφραστές τους” κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κ. Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε -όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει η ΝΔ- τη διενέργεια έρευνας για τις συγκλονιστικές καταγγελίες που περιέχονται στις παραιτήσεις των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.
Είναι επιτακτική ανάγκη –ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία- να μάθουν όλοι οι πολίτες ποια “οργανωμένα συμφέροντα” και ποιοι “ποικιλώνυμοι εκφραστές τους” κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος.
Ταυτόχρονα, όμως, είναι ανάγκη να δώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι δύο Εισαγγελείς, παρά το φόρτο και την κρισιμότητα του έργου που επιτελούσαν και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους, στερούνταν της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης.
Αλλά, ακόμη πιο σοβαρά είναι τα ερωτήματα που αφορούν στον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο οποίος με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων Εισαγγελέων. Και αυτό, τη στιγμή που ασχολούνταν με ύποπτες υποθέσεις, που αγγίζουν ακόμη και δράσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Πιστεύουμε ότι ο κ. Τέντες αξίζει να συμπεριλάβει στην έρευνά του και τα ερωτήματα αυτά. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας».