Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουρκίνα Φάσο: Η προεδρική φρουρά «κρατά ομήρους» τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας

Μπουρκίνα Φάσο: Η προεδρική φρουρά «κρατά ομήρους» τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώραςΗ προεδρική φρουρά της Μπουρκίνα Φάσο (RSP) «κρατά ομήρους» τον πρόεδρο Μισέλ Καφαντό, τον πρωθυπουργό Ισαάκ Ζίντα και άλλους υπουργούς, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής του μεταβατικού κοινοβουλίου.

«Οι αμέτρητες επεμβάσεις της RSP αποτελούν μια σοβαρή επίθεση εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών της», δήλωσε ο Μουμίνα Σερίφ Σι που στάλθηκε στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.

Πρόσθεσε πως οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων τώρα επιχειρούν να διαπραγματευτούν με μέλη της προεδρικής φρουράς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στρατιώτες έξω από το προεδρικό μέγαρο έκαναν πριν από λίγο χρήση προειδοποιητικών πυρών για να απωθήσουν διαδηλωτές.

Εξάλλου ο ραδιοφωνικός σταθμός Omega ανακοίνωσε ότι η μετάδοση του σήματός του διακόπηκε και ότι άγνωστοι πυρπόλησαν μοτοσικλέτες δημοσιογράφων του.
 e-typos.com

Μεϊμαράκης: Με 7 μήνες αριστερής διακυβέρνησης, οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες επλήγησαν περισσότερο

Μεϊμαράκης: Με 7 μήνες αριστερής διακυβέρνησης, οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες επλήγησαν περισσότερο
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συζήτηση με νέες και νέους στο Γκάζι το απόγευμα, τους είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι «να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας». «Δεν μπορεί να διχαζόμαστε άλλο, να μιλάμε συνέχεια για το παλιό και το νέο. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο», τόνισε και τους ζήτησε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή. «Η αποχή δεν είναι λύση. Η συμμετοχή δια της ψήφου μπορεί να φέρει αλλαγή προς το καλύτερο. Σας προτρέπω να βρείτε τους φίλους της ηλικίας σας και να τους πείσετε να ψηφίσουν», τους είπε και τόνισε πως δεν γίνεται να πάμε μπροστά τη χώρα αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα μίνιμουμ αξιών και αρχών.

Άγνωστοι μαχαίρωσαν τη δημοσιογράφο Θάλεια Χούντα


Άγνωστοι μαχαίρωσαν τη δημοσιογράφο Θάλεια ΧούνταΗ γνωστή δημοσιογράφος, Θάλεια Χούντα έπεσε θύμα επίθεσης από αγνώστους, οι οποίοι τη μαχαίρωσαν στο γκαράζ της πολυκατοικίας της στο Κολωνάκι. Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ ασθενοφόρο παρέλαβε τη δημοσιογραφο Θάλεια Χούντα από την πολυκατοικία της στο Κολωνάκι και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματά. Η Θάλεια Χούντα που στο παρελθόν έχει ξαναδεχθεί επίθεση αλλά έχει πέσει και θύμα απαγωγής, βρέθηκε με αίματα στο σώμα της και τραύματα από μαχαίρι. Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες η ζωή της δεν κινδυνεύει από τα τραύματα. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα στοιχεία αυτής της περίεργης υπόθεσης.
newsit.gr

Ε. Μεϊμαράκης: «Μόνο με συνεργασίες μπορεί η χώρα να πάει μπροστά» - Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Euronews

Έχοντας διατελέσει υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς παράταξης τις οποίες η αριστερά κατηγορεί ότι έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης απειλεί πλέον τον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μίλησε στο euronews.
Γιατί έχει αλλάξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:

Μετά το «όχι» καλεί σε δεύτερο Βατερλώ ο Τσίπρας - Τι είπε σε προεκλογική ομιλία του στην Πάτρα

Μετά το «όχι» καλεί σε δεύτερο Βατερλώ ο Τσίπρας
Με το δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου ο ίδιος δεν σεβάστηκε με την υπογραφή του μνημονίου, συνέκρινε τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. «Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Στη κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής… Ψηφίζουμε όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης, ψηφίζουμε όχι στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, που φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει να θέτει διχαστικά διλήμματα στους Έλληνες πολίτες.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στη κάλπη που θα κρίνει τη διακυβέρνηση του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της προκοπής». Μάλιστα, ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ –για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο- για να έχει ο «λαός τη δική του κυβέρνηση», όπως είπε.

Βραχεία κεφαλή ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες

 

Μισή μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, κι ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της Κυριακής. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι ΑΝΕΛ, ενώ μικρή επίδραση φαντάζει να είχε το δεύτερο debate στο εκλογικό σώμα.

Εύη Τατούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει τίποτα για την επόμενη ημέρα του μνημονίου (VIDEO)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη φιλοξενήθηκε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Εύη Τατούλη μαζί με τον Κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Ορφανό από το Ποτάμι και την Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ. Η κα. Τατούλη τόνισε ότι παρατηρεί προβληματισμένη το γεγονός ότι «παρά την κρίση και το πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί γιατί οδεύουμε σε μία κάλπη που αφήνει αδιάφορη τους πολίτες, νομίζω ότι αποφεύγουμε να συζητήσουμε με σοβαρότητα κάποια ζητήματα».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σχεδιάζουμε το μέλλον της Καλαμάτας για την επόμενη 20ετία»



http://www.star.gr/publishingimages/2013/11/051113160518_8468.jpg
«Διαθέτουμε αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για τη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το μεγάλο έλλειμμα της έλλειψης εθνικού σχεδίου, κατά τη συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και το σύνολο της Δημοτικής αρχής για το «Σχεδιασμό για τα έργα και τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου 2016 – 2020» στο Δημαρχείο Καλαμάτας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κας Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



http://www.e-typos.com/files/temp//D9CD9FFE21FEC3293BB376799D609DB6.jpg
Με Έλληνες ομογενείς από τη Γερμανία, είχε την ευκαιρία να μιλήσει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Κεντρικής Γερμανίας-Έσσης στη Φρανκφούρτη.

http://www.elliniki-gnomi.eu/wp-content/uploads/2015/09/spiraki1-e1442428069997.jpgΤη  Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κεντρικής Γερμανίας-Έσσης, κ. Σταύρος Αμπατζίδης. Στην εκδήλωση ήταν παρών και απηύθυνε χαιρετισμό και ο δήμαρχος του Maintal Erhard Rohrbach.  

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί η ψήφος των αποδήμων, μια ενέργεια που ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


http://www.haniotika-nea.gr/media/2015/05/sofiavoultepsi.jpg
Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, απατώντας στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Ο ΣΥΡΙΖΑ, η προπαγάνδα των αριθμών και η μετατροπή των ανθρώπων σε αριθμούς

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε ξαναπεί: Όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Κωνσταντίνος  Κόλλιας, θα παρουσιάσουν, αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30, το πρόγραμμα οργανωτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας για τις 3 τελευταίες ημέρες έως τη διεξαγωγή των εκλογών με τον τίτλο: "Δράση 72ΩΡΕΣ | Για να πάμε Μπροστά". Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Λ. Συγγρού 340.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΤΑΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για τα έργα και τις ημέρες του ίδιου και των στενών συνεργατών του, επιχειρεί να ρίξει λάσπη στη Νέα Δημοκρατία.
Όλοι αυτοί καθημερινά συμπληρώνουν μια νέα λίστα, τη λίστα Τσίπρα.
Τις τελευταίες ημέρες μεγαλώνει επικίνδυνα η απελπισία και ο πανικός τους.
Τα υπόγεια της Κουμουνδούρου υιοθετούν άθλιες μεθόδους μαύρης προπαγάνδας.
Αν αυτό είναι το δήθεν νέο που προσπαθούν να πλασάρουν, τότε κρίμα για την κατάντια τους.
Ευτυχώς για την Ελλάδα, ο λαός τους έχει ξεπεράσει.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Και νόμιμη και ηθική η κατακύρωση του έργου του Βραχατίου»


«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιείται τεράστιο έργο όταν την ίδια στιγμή στη χώρα έχουν βαλτώσει σχεδόν τα πάντα» τόνισε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με το θέμα «Η εταιρεία Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί τεράστιο πρόγραμμα υποδομών σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια σε όλα τα έργα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι «η υπογραφή της σύμβασης γίνεται με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει κυρωθεί το έργο μετά από διαγωνισμό. Ασφαλώς δε γνώριζα, αλλά ούτε με ενδιαφέρει ποιος είναι κάθε φορά πίσω από κάθε εταιρεία. Υπέγραψα με αυτόν που ανέδειξε ο διαγωνισμός, που εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Καλλίρης προς την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ομόφωνα υπερψήφισε την κατακύρωση του έργου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε ερωτήματα περί ηθικής, απάντησε «η χώρα δεν μπορεί να μπει σε τροχιά ηθικισμού και ψευτοηθικισμού. Το συγκεκριμένο έργο είναι και νόμιμο και ηθικό. Ο διαγωνισμός του έργου πραγματοποιήθηκε περίπου 1,5 χρόνο πριν, όταν ο κ. Φλαμπουράρης δεν διέθετε θεσμική ιδιότητα» και σημείωσε ότι όλες οι γνωμοδοτήσεις και όλες οι ελεγκτικές εγκρίσεις (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο) του έργου ήταν θετικές. «Σε διαφορετική περίπτωση το έργο ποτέ δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί».

«Στον αντίποδα της ανθρωποφαγίας που επικρατεί, παραμένω πολιτικά ξεκάθαρος και σταθερός στις απόψεις και τις τοποθετήσεις μου. Στην πολιτική μου σταδιοδρομία έχω δώσει πολλές πολιτικές μάχες απ’ όπου έχω βγει νικητής, γιατί πάντα συνομιλούσα με τους πολίτες και μόνο αυτούς εμπιστευόμουν» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε τη δική του πολιτική παρουσία και της Περιφερειακής αρχής εγγυητές της διαφάνειας και της νομιμότητας στην Πελοπόννησο.

 

DIGEA¨Έφυγε το Cosmos TV - Στη θέση του εκπέμπει το PLP

plpΑλλαγές καταγράφονται στο τηλεοπτικό τοπίο της περιοχής. Οι φήμες των τελευταίων μηνών επιβεβαιώνονται για την αλλαγή του Cosmos TV της Ηλείας. Πλέον στη συχνότητά του στην πλατφόρμα της Digea εκπέμπει από την Πάτρα το PLP. Πρόκειται για ένα νέο κανάλι που εντάσσεται σε μια ευρύτερη τηλεοπτική σύμπραξη τηλεοπτικών σταθμών από σχεδόν όλη την Ελλάδα. Το κανάλι φέρεται να έχει έδρα και στούντιο στην Πάτρα και επανδρώθηκε με προσωπικό από την περιοχή και γνωστούς δημοσιογράφους.
Το PLP (από το Πελοπόννησος) θα εκπέμπει από τα τηλεοπτικά στούντιο του Ομίλου Plus Media (Γούναρη και Κανακάρη), και θα συνεργάζεται με τον «μητρικό» κανάλι της Αθήνας, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη! Το PLP θα μεταδίδει τοπικό πρόγραμμα με «αιχμή του δόρατος» τις ενημερωτικές εκπομπές – δελτία ειδήσεων αλλά και ψυχαγωγικές εκπομπές. Με το PLP θα συνεργάζονται αρκετά γνωστοί δημοσιογράφοι της Πάτρας όπως οι Κωνσταντίνος Φλαμής, Αχιλλέας Ροδίτης, Γιάννης Γεωργόπουλος,  Παναγιώτης Ρηγόπουλος, Μάνθος Ευαγγελίου, Μαρία Ανδριέλου, Δήμητρα Μπαλαφούτη, Νικόλ Μακρή, Αντυ Μαγνησαλή, Χρήστος Ξάνθης, Μιχάλης Παπαγεωργίου και φυσικά οι αθλητικοί συντάκτες Αλέξης Διγενής, Ρούλα Στίγκα, Γιώργος Σωτηρόπουλος και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του προσωπικού που έως τώρα εργαζόταν στο Cosmos TV. Το PLP εκπέμπει από χθες και σε κανονική ροή προγράμματος αναμένεται να μπει από τη νέα εβδομάδα.
Στο τηλεοπτικό τοπίο της Ηλείας για την ώρα δραστηριοποιούνται η ORT TV και το Ionian Channel...

Eurobasket 2015: Aντετοκούνμπο και Καλάθης στην καλύτερη πεντάδα

Eurobasket 2015: Aντετοκούνμπο και Καλάθης στην καλύτερη πεντάδα 
 Δύο παίκτες της Εθνικής Ελλάδoς βρέθηκαν στην κορυφαία πεντάδα, μετά το πέρας των δύο πρώτων προημιτελικών του Eurobasket 2015.
Πρόκειται για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νικ Καλάθη, που ήταν πράγματι οι δύο κορυφαίοι του αγώνα με την Ισπανία. Φυσικά, μια θέση στην κορυφαία πεντάδα είχε και ο Γκασόλ, ενώ οι άλλοι δύο προέρχονταν από την ομάδα της Γαλλίας και ήταν ο Ντε Κολό με τον Γκομπέρτ.



— FIBA (@FIBA) September 16, 2015

Ολυμπιακός-Μπάγερν, UEFA Champions League: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Ολυμπιακός-Μπάγερν, UEFA Champions League: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!   
Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού έφτασε... Οι “ερυθρόλευκοι” φιλοξενούν απόψε (21:45, OTESPORT 2) την Μπάγερν Μονάχου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν κόντρα στους Βαυαρούς στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και ξέρουν πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μάχη...
Ο Μάρκο Σίλβα θα προσαρμόσει το σχήμα της πειραιώτικης ομάδας πάνω σ' αυτό της Μπάγερν. Συνεπώς στα χαφ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι Καμπιάσο, Κασάμι και Σαλίνο. Η άμυνα θα πλαισιωθεί με τους Μαζουακού, Ελαμπντελαουί Σιόβα και Ντα Κόστα και φυσικά κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Ρομπέρτο. Πίσω από τον Ιντέγιε θα βρίσκονται ο Τσόρι με τον Πάρντο.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα είναι οι:
Καπίνο, Μποτία, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Μανιάτης και Σεμπά. Ο Μπουχαλάκης βρέθηκε εκτός αποστολής αφού κρίθηκε ανέτοιμος.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπενατιά, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Ρόμπεν και Κιρχόφ, αλλά και πάλι η ενδεκάδα του είναι πολύ δυνατή.

Ο Νόιερ θα είναι στο τέρμα κι οι Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα θα παίξουν στην άμυνα. Οι Αλόνσο, Αλκάνταρα και Βιδάλ θα θα βρεθούν στο κέντρο, ο Γκέτσε θα έχει ρόλο οργανωτή και ο Μίλερ με τον Κόστα θα είναι δεξιά και αριστερά αντίστοιχα του Λεβαντόφσκι.

Ο πάγκος της Μπάγερν:
Ουλράιχ, Ραφίνια, Μπερνάτ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόντε, Γκαουντίνιο, Κίμιχ, Κόμαν.
 

Νίκησαν 1-0 την Μπάγερν οι νέοι του Ολυμπιακού

Νίκησαν 1-0 την Μπάγερν οι νέοι του Ολυμπιακού   Με νίκη επό της Μπάγερν Μονάχου άρχισε τις υποχρεώσεις της η ομάδα νέων του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο Youth League. Οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Βούζα επικράτησαν 1-0 των Βαυβαρών, στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.
Το γκολ της νίκης επετεύχθη με εκτέλεση πέναλτι του Σάλιακα στο 82’! Το πέναλτι κέρδισε ο Ανδρούτσος σε μαρκάρισμα του Ισεργουντ.

Απώλεια! Απεβίωσε η εμβληματική χορογράφος της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Μαρία Χορς (ΦΩΤΟ)

Απώλεια! Απεβίωσε η εμβληματική χορογράφος της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Μαρία Χορς (ΦΩΤΟ)
Η χορογράφος των τελετών της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και δασκάλα πολλών Ελλήνων χορευτών και χορογράφων, Μαρία Χορς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 χρόνων.
Η Μαρία Μ. Χορς Παναγιωτοπούλου υπήρξε συνεργάτιδα του Μινωτή, του Τσαρούχη και της Κάλλας και συνέδεσε άρρηκτα το όνομά της με τις χορογραφίες στην Αρχαία Ολυμπία.


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1921 και φοίτησε στη Σχολή της Κούλας Πράτσικα, από την οποία πήρε δίπλωμα του επαγγελματικού τμήματος. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στο εξωτερικό και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μεϊμαράκης στο Newsit.gr: Ποιός δεν θα ήθελε τον Πανούση για υπουργό; Για Φλαμπουράρη: Ο Τσίπρας έχει τώρα τη δική του Λίστα Λαγκάρντ

Μεϊμαράκης στο Newsit.gr: Ποιός δεν θα ήθελε τον Πανούση για υπουργό; Για Φλαμπουράρη: Ο Τσίπρας έχει τώρα τη δική του Λίστα Λαγκάρντ

 Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Newsit.gr

Για το παρασκήνιο της ανάληψης της Προεδρίας της ΝΔ από τον ίδιο, για το αν έπρεπε να αποχωρήσει νωρίτερα από την αρχηγία ο Αντώνης Σαμαράς, για το τι θα κάνει αν εκλεγεί πρωθυπουργός, μίλησε μεταξύ άλλων στο Νίκο Ευαγγελάτο στο Newsit.gr, ο Προεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ακόμα και με τον Βασίλη Λεβέντη αν εκλεγεί αλλά και με τον Πάνο Καμμένο, αν τον δεχθεί στο γραφείο του, όπως είπε χαριτολογώντας.

12 εκατομμύρια ευρώ τζίρος από έργα του Δημοσίου, για τον κυρ Αλέκο της αριστεράς - Ηθικό και νόμιμο


flampouraris-tsipras-vouliΟ κυρ Αλέκος μέχρι να γίνει υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας που έπαιρνε και παίρνει έργα από το Δημόσιο, όπως αποκαλύφθηκε.

Βέβαια, αποκαλύφθηκε επίσης ότι η (πρώην) εταιρία του κυρ Αλέκου (πρώην κατά δήλωσή του, γιατί άλλα γράφονται σήμερα) πήρε μεγάλο έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όταν ο κυρ Αλέκος ήταν υπουργός της πρώτη φορά αριστέρα. Λογικό;; Σίγουρα ναι γιατί μία εταιρία δεν κλείνει αν ένας μέτοχός της γίνεται υπουργός.

Αυτό όμως έρχεται σε σύγκρουση με την ίδια τη ρητορική της αριστεράς που μισεί την ιδιωτική οικονομία και ειδικά αυτή που παίρνει έργα από το Δημόσιο… Ασχέτως αν κρύβουν πως τα περισσότερα από αυτά τα έργα είναι στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Πάμε όμως να δούμε το παραμύθι της αριστεράς:

Σήμερα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm ο κυρ Αλέκος, αποκάλυψε πως η εταιρία του έχει πάρει έργα ύψους 10-12 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο, από το 2002 μέχρι και σήμερα… αν και δεν τα θυμάται και πολύ καλά όπως ο ίδιος ανέφερε. Τι να του κάνουν 2 εκατομμύρια πάνω-κάτω για τον κυρ Αλέκο… τα ξεχνάει..

Ακόμη είπε πως με τα λεφτά από τα κέρδη, της εταιρίας του ζούσε ευπρεπώς…

Ο κυρ Αλέκος ακόμη είπε πως η εταιρία του, είναι (ήταν) μία «μικρή» εταιρία που χτυπούσε τα έργα με μεγάλες εκπτώσεις και με αξιοκρατία…

Στα μεγάλα έργα υπάρχει η διαφθορά άφησε να εννοηθεί ο κυρ Αλέκος… και αν ο κόσμος ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ … αυτή θα καταπολεμήσουν…. Γιατί στα μικρά έργα … αυτά των λίγων εκατομμυρίων δεν υπάρχει διαφθορά, αφού τα παίρνει ο κυρ Αλέκος..

Ο κυρ Αλέκος, ο γραφικός παππούς της αριστεράς και ιδεολογικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, αφήνει τον εαυτό του και τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ εργολάβους έργων, εκτός του κάδρου του ευρύτερου καπιταλιστικού συστήματος που κερδίζει από την ελεύθερη οικονομία.

Ελληνίδες, Έλληνες, η εταιρία του κυρ Αλέκου είναι μία τεχνική εταιρία που παίρνει έργα από το Δημόσιο ηθικά και νόμιμα… και ο κυρ Αλέκος ως αριστερός που κατάφερε να ζει ευπρεπώς στο καπιταλιστικό σύστημα της ελεύθερης οικονομίας, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ηθικό και νόμιμο.

Ηθικό και νόμιμο είναι το αριστερό…!! και ας ζει από τον κακό καπιταλισμό… αρκεί να έχει την ταμπέλα του αριστερού!

Η συνέντευξη του κυρ Αλέκου τα Παραπολιτικά FMείναι ενδεικτική και απολαυστική για πως μιλάει η αριστερά των τεχνικών έργων για τα εκατομμύρια… σα να είναι καραμέλες… ακούστε εδώ

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Πόπη Σκαγιά: Τα παιδιά είναι ο Θησαυρός μας

«Παράγουμε εργαλεία γνώσης γιατί  τα παιδιά είναι ο Θησαυρός μας , γι αυτά πασχίζουμε όλοι εδώ στην SKAG !», είχε πει πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη της στο Πινάκιο η κα. Πόπη Σκαγιά απατώντας σε ερώτηση μας, για το πώς νιώθει  πουτα μπλοκ ζωγραφικής που παράγετε τα μικρά Ελληνόπουλα αποτυπώνουν τα πολύχρωμα όνειρα τους. 
Όταν η leader του χώρου της ελληνικής χαρτοβιομηχανίας χαράζει τα νέα της σχέδια έχοντας ως γνώμονα τις νέες γενιές Ελλήνων είναι ένα γεγονός ελπιδοφόρο κόντρα σε μια πραγματικότητα δύσκολη. Το μήνυμα είναι ότι τα παιδιά είναι το μέλλον και γι’ αυτά πρέπει να πασχίζουμε για να έρθουν καλύτερες ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου που αφορούν το ζήτημα του χρέους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο κ. Τσακαλώτος, μέλος της ομάδας των 53, ο οποίος εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το 3ο Μνημόνιο, άρχισε ήδη την εσωκομματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.
Επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε διατυπώσει στη Βουλή όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά και καμία δέσμευση για το χρέος στο 3ο Μνημόνιο.
Παρά ταύτα, ισχύει η δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ της 12ης Ιουλίου 2015 που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας και οι εταίροι και πιστωτές μας. Η δήλωση της Συνόδου Κορυφής περιλαμβάνει και τονίζει ότι:
·        «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν θεσπίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών μία αξιοσημείωτη δέσμη μέτρων προς υποστήριξη της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, η οποία εξομάλυνε την πορεία εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας και μείωσε το κόστος σημαντικά».
·        «σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012, η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο».
·        «δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους».
Τα σημεία αυτά δεσμεύουν την Ελλάδα αλλά και τους εταίρους μας.
Σε κάθε περίπτωση, από τη Δευτέρα θα έχουν χρόνο να ξεκαθαρίσουν τους εσωκομματικούς λογαριασμούς τους… Αρκεί όλο αυτό το σκηνικό να μην το πληρώσει η χώρα και οι Έλληνες πολίτες!».

Καραμανλής: Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη - To μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού ενόψει των εκλογών της Κυριακής

http://now24.gr/wp-content/uploads/2012/10/karamanlis1.jpg 
«Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για τον τόπο. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί κι άλλος χρόνος και είναι αδιανόητο να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων. Πρέπει να ληϕθούν δύσκολες αποϕάσεις και να προχωρήσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι θα βγούμε επιτέλους από την κρίση και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
«Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Στις 21 Σεπτεμβρίου η χώρα χρειάζεται αποτελεσματική κυβέρνηση, με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Αυτή την προοπτική διασϕαλίζει μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νίκη της παράταξής μας» προσθέτει.

Στις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου, ο 15χρονος που κατηγορείται για το φόνο 17χρονου στην Κάτω Αχαΐα.

Στις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου, ο 15χρονος που κατηγορείται για το φόνο 17χρονου 
 Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο του 17χρονου, που έγινε τη περασμένη Κυριακή στην Κάτω Αχαΐα.
Σήμερα το πρωί, ο 15χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθεί. Ο ανήλικος παρέμεινε για λίγη ώρα στο γραφείο του ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που είπε είναι ότι «ζητώ και πάλι συγγνώμη για ότι έγινε».
Μετά το τέλος της απολογίας του, ο 15χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο.
Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του ανηλίκου στα δικαστήρια της Πάτρας, η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ο 15χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις εκλογές: Τι πρέπει να προσέξουμε την Κυριακή

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εκλογική διαδικασία.
Αναλυτικά:

Σύνορα και Σένγκεν

Του Χρίστου Δήμα*
http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2012/04/dimas_x.jpeg
Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα και πρωτόγνωρες προκλήσεις για τον χώρο Σένγκεν. Η προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν είναι πρωτοφανής (ανάλογα μέτρα είχε λάβει η Γαλλία για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ροές στα σύνορά της με την Ιταλία το 2011) εμπεδώνει όμως, ένα προηγούμενο που απειλεί την ουσία και δυναμιτίζει τα οφέλη που έχει διασφαλίσει η ζώνη Σένγκεν στην Ευρώπη. Κεκτημένα με πολλαπλά οικονομικά και καθημερινά οφέλη που μέχρι σήμερα θεωρούνται δεδομένα, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων μεταξύ των κρατών μελών του χώρου Σένγκεν αμφισβητούνται και επομένως σε ευρωπαϊκό επίπεδο απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ψέματα και αλχημείες από τα σποτάκια ως το «πρόγραμμα»

Τέλος δεν έχουν τα ψέματα και οι αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί ημέρες βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό με σποτάκια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, διαφημίζοντας ανύπαρκτους αριθμούς πολιτών που επωφελήθηκαν.

Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



                                ΔΗΜΟΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ               Λουτράκι:  16/9/2015
                                       
                           Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.
     ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                            «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Ταχ.Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 4

Ταχ.Κωδ:   203 00  Λουτράκι

Τηλ/fax:      27440 62000                                         



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. γνωστοποιεί ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και  στα πλαίσια του Προγράμματος «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους :

Ø  Κοινωνική Λειτουργός για θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες,
εφήβων, ευπαθών ομάδων κ.α.

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 08.00 - 14.30
                                                                       Λουτράκι (Δημοτικά Ιατρεία)
 
            Τρίτη : 08.00 – 14.30 Άγιοι Θεόδωροι
  (Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Θεοδώρων)


Ø  Ψυχολόγος για θέματα εξαρτημένων ατόμων, προβλημάτων 3ης ηλικίας,
          συμπεριφοράς παιδιών κ.α.

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή : 08.00 – 14.30
                                                                   Λουτράκι (Δημοτικά  Ιατρεία)

            Τρίτη : 08.00 – 14.30  
                                         (Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Θεοδώρων)


Ø  Φυσικοθεραπεύτρια για θέματα φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και                             
κινητοποίησης ατόμων με κινητικά προβλήματα κ.α.

Τρίτη και Τετάρτη: 08.00 – 14.30
                                                 Λουτράκι (Δημοτικά Ιατρεία)

Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή : 08.00 – 14.30
                                                        (Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Θεοδώρων)


Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, στη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 4 στο Λουτράκι και στο τηλέφωνο 27440 62000.



Η Πρόεδρος Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.
ΚΟΡΔΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ