Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ένα "χθες", που δε γίνεται "σήμερα" με τίποτα...



Ήταν σαν χθες πριν δύο χρόνια, στις 10/6/2013, που ο τότε δήμαρχος μάς είχε καλέσει στην πλατεία για να μας μιλήσει για την αναγκαιότητα της ανάπλασης του παραλιακού δρόμου από Κούστα μέχρι Ρουβέρα, με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί. Είχε μιλήσει τότε για αισθητική αναβάθμιση, για λειτουργική αναβάθμιση, είχε απειλήσει, είχε εκβιάσει...

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…» και από τον Νίκο Βούτση; Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων από τους αιρετούς


Μπορεί o όρος να έχει καθιερωθεί κατ’ εξοχήν ως νομικός, με ευρεία χρήση στα Δικαστικά, και λιγότερο στα Διοικητικά, δεν παύει, όμως, να είναι φορτισμένος και με… άλλο περιεχόμενο, που παραπέμπει σε… άλλα νοήματα, σε… άλλες εποχές.

Ο λόγος για τη λέξη «αμελλητί» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης στο έγγραφό του που έστειλε σε όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, από τους οποίους «ζητά», δηλαδή διατάσσει, να μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδας όλα τα ταμειακά διαθέσιμα και αποθεματικά που διατηρούν οι δήμοι και οι Περιφέρειές τους.
«…παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας», καταλήγει το επίμαχο έγγραφο που εστάλη σήμερα και προκάλεσε κύμα έντονων αντιδράσεων.

Τι σημαίνει, λοιπόν, «αμελλητί»; Διαβάζουμε στα λεξικά: γρήγορα, αμέσως, δίχως αργοπορία, άνευ υπαιτίου βραδύτητος, κ.λπ.

Δηλαδή, σε απλή μετάφραση (και στην καθομιλούμενη), διατάσσονται οι πάντες να εκτελέσουν χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καμιά χρονοτριβή, χωρίς καν να το μελετήσουν, και να μεταφέρουν τα όποια ποσά εκεί που καλούνται…
Δηλαδή, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», όπως ακριβώς λειτουργούσαν κάποιοι… πεφωτισμένοι κάποιων… άλλων εποχών! Δηλαδή, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και από την … «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση; Ω! καιροί… (σ.σ.: πάσα ομοιότης απλώς συμπτωματική εστί…).

Άραγε, μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να πείσει την τέταρτη στη τάξη πολιτειακή παράγοντα, όπως είναι η πρόεδρος της Βουλής, να καταθέσει και αυτή τον… οβολό της για τη σωτηρία της χώρας, το έγγραφο αυτό, η διαταγή -δηλαδή- εστάλη και στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου; Θα έχει πολύ… ενδιαφέρον να το μάθουμε …

Πάντως, το έγγραφο-διαταγή ομολογεί κι ένα ακόμη γεγονός, ότι ο υπουργός αποδέχεται κι αναγνωρίζει πως η περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξελίχθηκε σε παμμέγιστο Βατερλό. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τ.τ.Ε., από τους 325 δήμους της χώρας ΜΟΝΟ ΟΚΤΩ (8) έχουν συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις. Από τους 20, δε δήμους που έχουν δημάρχους που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ πείστηκαν από την κυβέρνηση. Δηλαδή, οι υπόλοιποι 17 πήραν… γραμμή από τη Ζωή Κωνσνταντοπούλου;

Αδύνατον… Απλώς… σύμπτωσις κι αυτό…

airetos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ Κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΠΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης του βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη από «επαγγελματίες» συνδικαλιστές σε σημερινή εκδήλωση,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης του βουλευτή Χίου του κόμματος, κ. Νότη  Μηταράκη από «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, σε σημερινή εκδήλωση  διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στο νησί για την αύξηση του ΦΠΑ. 
Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειές τους δεν εμπόδισαν τον κ. Μηταράκη να μιλήσει στους συγκεντρωμένους και τους Χιώτες να εκφράσουν με ομόφωνο ψήφισμα την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές απόπειρες πέφτουν στο κενό

Άφησε το σκυλί του να αργοπεθαίνει μέσα σε έναν λάκκο με πίσσα ( Προσοχή σκληρές εικόνες)

Εμφάνιση 11401437_926751797383517_1877961705015536923_n.jpg
Ιδιόκτητη σκυλίτσα απεγκλωβίστηκε από την πίσσα από δύο εθελοντές φιλόζωους στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.  Ο ιδιοκτήτης της γνώριζε από την πρώτη στιγμή το ατύχημα και δεν έκανε το παραμικρό.  Οι εθελοντές που την φροντίζουν ζητάνε βοήθεια για την θεραπεία της και μία υπεύθυνη οικογένεια να την υιοθετήσει όταν θα γίνει καλά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ



Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 09.06.2015 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, απηύθηνε, μεταξύ άλλων, τις εξής ερωτήσεις στους εξεταζόμενους κκ.:
Γιώργο Κασιμάτη, Συνταγματολόγο, Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών και
Σπύρο Λαπατσιώρα, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Στον κ. Κασιμάτη:
1) Ο κ. Ψυχογιός στο πλαίσιο της εξειδίκευσής του στο Διεθνές Δίκαιο αναφέρεται στη διττή παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως αυτή παρουσιάζεται στο διάγραμμα που διένειμε ο κ. Κασιμάτης στην Εξεταστική Επιτροπή. Τονίζει συγκεκριμένα την παραβίαση των ρητών εγγυήσεων των κοινωνικών δικαιωμάτων, που παρέχει το Διεθνές Δίκαιο, η ΕΣΔΑ, το δίκαιο της Ε.Ε. και το Σύνταγμα, καθώς και στην παραβίαση των εγγυήσεων του δικαιώματος ιδιοκτησίας όπου υπάγονται κάθε είδους μισθοί, γενικά αποδοχές εργασίας, δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης και κάθε είδους οικονομικές απαιτήσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προτείνει εννιάμηνη παράταση του μνημονίου.
Δηλαδή, χρονική επέκταση της ασφυξίας και της αβεβαιότητας.
Αν γίνει δεκτή αυτή η πρόταση θα πληρώνονται κανονικά τα τοκοχρεολύσια στο εξωτερικό. Αλλά μέσα στην ελληνική οικονομία η ασφυξία θα συνεχίζεται για άλλους εννιά μήνες!
Δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, απλά επεκτείνουν τον αργό θάνατο της οικονομίας.
Τώρα ζητούν άλλους εννιά μήνες επέκταση του μνημονίου, που έλεγαν πως θα καταργήσουν.
Και στο μεταξύ ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα.

Για ανακριβεις δηλώσεις πόθεν έσχες παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Για ανακριβεις δηλώσεις πόθεν έσχες παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης Την παραπομπή σε δίκη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελληματος, που αφορούν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010 - 2012 και συμμετοχή σε δυο off shore εταιρίες (Catalina Ltd και Homeric TCI) κάτι που, από το 2010, απαγορεύεται για τα πολιτικά πρόσωπα.

Το συνολικό ποσό που αφορούν οι κατηγορίες είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.

Στο βουλευμα αναφέρεται πως ο προεδρος του ΛΑΟΣ στις επιμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:α) δεν δήλωσε πόσο 6,6 εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της εξωχώριας Καταλίνα, β) δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα, από εταιρία η οποία ελέγχεται για ανάμειξη της σε προμήθειες των εξοπλιστικών και γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα που εχει στις Βρυξέλλες.

Το βούλευμα διατάσσει την συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και οποίες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ανήκουν στον εγγονό του, καθώς και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Πυκνώνουν (με νόημα) τα δείπνα στην Καραμανλική ταβέρνα του Πέππα στη Σταμάτα

karamanlis-peppas
Έχει ανοίξει για τα καλά η «όρεξη» των ΝεοΔημοκρατών που συχνά πυκνά (ειδικά τελευταία), συναντιούνται στην ομώνυμη ταβέρνα του στελέχους της ΝΔ Νίκου Πέππα, στην πλατεία της Σταμάτας Ατιικής. Και όπως λέγεται δεν είναι μόνο εξ΄ αιτίας του εξαιρετικού φαγητού που προσφέρεται...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ



Εμφάνιση IMG_2107.JPGΤα μεγάλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Δυτική Μακεδονία, αλλά και φορείς και στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη, 11  Ιουνίου, ο  υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
                         
Το πρωί, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Στέφανο Μπίρο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, με τους οποίους συζήτησε για την πορεία μεγάλων έργων.

Τρόμος και φρίκη στην Κορινθία

http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/03/07/nova_movies4.jpg
Ένα περίεργο "απειλητικό" video που έχει τρομάξει όλη την Κορινθία ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο youtube... από ένα παλικάρι απ την Κόρινθο 
Δείτε το video που έφτιαξε ο Takis Tag..

MultiFunify

Πέθανε ο πιο γνωστός... "Δράκουλας" ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κρίστοφερ Λι Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο πιο γνωστός... "Δράκουλας" της μικρής οθόνης, ο μεγάλος Βρετανός ηθοποιός, Κρίστοφερ Λι.
Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1922 στο Λονδίνο και στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, που ξεκίνησε το 1948, γύρισε 207 ταινίες. Ο σημαντικότερος ρόλος του, όμως, ήταν ο Δράκουλας (1958).

Εδώ και τρεις εβδομάδες, ο Sir Κρίστοφερ Λι νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα. Τελικά, προδόθηκε από την καρδιά του και έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος όποιον αγαπάει τον κινηματογράφο.


Σύμφωνα με την Telegraph, ο 93χρονος ηθοποιός πέθανε το πρωί της Κυριακής στο London’s Chelsea and Westminster Hospital. Για τους παλιούς θα είναι πάντα ο Δράκουλας αλλά για τους πιο νέους θα είναι ο Σάρουμαν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αλλά μιλάμε για τον Κρίστοφερ Λι, ίσως τον τελευταίο από τους μεγάλους ηθοποιούς που είχε την τύχη να "γνωρίσει" ο κινηματογράφος. 
 ΑΠΕ - ΜΠΕ 

MARTIAL ARTS TRAINING CERTIFICATION 2015



MARTIAL ARTS TRAINING CERTIFICATION 2015
Σάββατο, 20 Ιουνίου
Tcterminal.gr, Αθήνα 



 Ο σύγχρονος αθλητης πολεμικων τεχνων πρεπει να είναι πολύπλευρος ,να εχει εξαιρετικη τεχνικη ,ιδανικη τακτικη και εκπληκτικη φυσικη κατασταση.
Η τελευταια πρεπει να είναι δομημενη με βαση τα ατομικα στοιχεια του αγωνίσματος του και να αφιερώνετε ικανοποιητικος χρονος για την βελτιωση της .
Η ταχυτητα ,η αντοχή ,η δυναμη , η ισχυς και η ευλιγισια είναι οι βασικοι παραγοντες φυσικης κατάστασης οι οποιοι πρεπει να βελτιώνονται με σκοπο την μεγιστη αποδοση του αθλητη.
Αυτό το σεμιναριο σκοπευει να εκπαιδευσει τους συμμετέχοντες σε τεχνικες και μεθόδους οι οποιες είναι ικανες να βελτιωσουν την αποδοση των αθλητων τους σε ατομικο και ομαδικο επιπεδο.
ΘΕΩΡΙΑ
1)ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ
2)ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
3)ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
(Μικροκυκλος ,Μεσοκυκλος και Μεγάκυκλος)
4)ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
5)ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.
ΠΡΑΞΗ
1)ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟΥ
2)ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
3)ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
4)ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ....12 ΩΡΕΣ
 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΗΣ ΔΟΥΣΚΑΣ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΙΚΙΑΔΗΣ

Αυστηρό μήνυμα Βούτση σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες να δώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα

Με επιστολή του  προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της χώρας ο Υπουργός Εσωτερικών  Νίκος Βούτσης τους καλεί να δώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Εστάλη η παρακάτω επιστολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δημάρχους και του Περιφερειάρχες της χώρας για την εφαρμογή του Ν. 4323/2015 (Α’43).

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι / Περιφερειάρχες,
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την από 20 Απριλίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α’ 41/20.4.2015), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4323/2015 (ΦΕΚ Α’ 43/27.4.2015), η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής, μεταξύ των οποίων και οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τις εξαιρέσεις και τους όρους που προβλέφθηκαν στο άρθρο 37 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α’ 47/11.5.2015), είναι υποχρεωτική και διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.
Σημειώνεται δε ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. δεν εξικνείται μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, η δε ρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανήκει στην αρμοδιότητα των κεντρικών οργάνων του Κράτους.
Βάσει των ανωτέρω και με δεδομένο ότι – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας – ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των Ο.Τ.Α. και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ»

airetos.gr

Προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στο aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Δήμος Βέροιας: 4 προσλήψεις (προκήρυξη)
Προσλήψεις 10 εργατών στο Δήμο Χανίων (προκήρυξη)
Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών: 2 θέσεις εργασίας (προκήρυξη)
Δήμος Τριφυλίας: 3 θέσεις εργασίας
Έγκριση για 142 θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ- Ποιους δήμους αφορούν
Έγκριση για 641 προσλήψεις σε δήμους όλης της χώρας- Αναλυτικά οι θέσεις εργασίας ανά δήμο
Προσλήψεις εργατών δακοκτονίας στην Μεσσηνία
Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Πόρου
Προσλήψεις 3 ναυαγοσωστών από τον Δήμο Αγίου Νικολάου
Πρόσληψη δικηγόρου στο Δήμο Ιωαννίνων
Προσλήψεις 5 ατόμων στην εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου (προκήρυξη)
Προσλήψεις 184 γυμναστών στους δήμους για το «Αθληση για Όλους» – Σε ποιους δήμους θα γίνουν (ΦΕΚ)
Προσλήψεις καθηγητών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
21 προσλήψεις στο δήμο Λάρισας
Εγκρίθηκε η πρόσληψη 95 τελωνειακών και 110 στο Λιμενικό
20 προσλήψεις στη Ζάκυνθο!
Δήμος Ρήγα Φεραίου: 4 θέσεις εργασίας

Αγωνία για τους δημοσίους υπαλλήλους: Τι σημαίνει η μείωση των δαπανών του δημοσίου – Πώς επηρεάζονται μισθολογικά και τι «κόβεται» (σχέδιο νόμου)

Αγωνία κυριαρχεί στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των δαπανών του δημοσίου.
Σε αυτή τη δήλωση «κουμπώνει» απόλυτα το σχέδιο νόμου, το οποίο είχε καταθέσει προς διαβούλευση (η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου) με την οποία εισηγείται την ουσιαστική κατάργηση της ημερήσιας αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για εκτός έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή.
Επιπλέον, με το ίδιο προσχέδιο νόμου θεσπίζονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή εξόδων διανυκτέρευσης, με συνέπεια να περιορίζονται πλέον σημαντικά οι περιπτώσεις υπαλλήλων που θα αποζημιώνονται από την υπηρεσία τους για διανυκτερεύσεις εκτός έδρας.
Παράλληλα, με άλλες διατάξεις του ίδιου προσχεδίου προβλέπονται δραστικές περικοπές και καταργήσεις στις μη μισθολογικές παροχές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μεταξύ των άλλων, καταργούνται παροχές που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα περίθαλψης, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μεταφοράς και δωρεάν κάρτες διαδρομών.
Δείτε το σχέδιο νόμου ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σταθερό προβάδισμα Λοβέρδου στις δημοσκοπήσεις

andreas-loverdos-pasok-omiliaΗ δυναμική πορεία του Ανδρέα Λοβέρδου, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Πριν και μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταγράφει σημαντικό προβάδισμα, πρώτα επί πέντε πιθανών υποψηφίων και στη συνέχεια επί των τριών που προέκυψαν από τις εργασίες του Συνεδρίου της Σαββατοκύριακου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βουλευτής της Β’ Αθήνας και τέως υπουργός Παιδείας, καταγράφει σημαντική δυναμική στους νέους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον προεκλογικό του λόγο προτάσσει το θέμα της ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Σε αυτή τη στρατηγική συντάσσονται οι κοινωνικές δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, αφού στα ποιοτικά ευρήματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ηγείται σε ερωτήματα που αφορούν την εμπειρία διαχείρισης κρίσης, διαπραγματεύσεων και πολιτικές ανάπτυξης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βάζει στην ατζέντα του, αυτό που κάποτε φάνταζε μακρινό, πώς πρέπει να δημιουργηθεί περιβάλλον ασφάλειας και παραγωγικής ανασυγκρότησης για την Ελλάδα του 2020. Εκεί βρίσκεται και η διαφορά του Ανδρέα Λοβέρδου έναντι των υποψηφίων του στις δημοσκοπήσεις, από τη στιγμή που μιλά για την Ελλάδα και όχι μόνο για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης: εμφανίζει ζωηρό επαναπατρισμό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που στις εκλογές των τελευταίων 3 ετών «μαγεύτηκαν» από τα απατηλά προγράμματα των Ζαππείων της ΝΔ ή της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργυρώ Θεοτοκάτου (a.th@tokentro.gr)
www.tokentro.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΔΕΠΕΝΕ)



http://www.e-typos.com/files/1/2014/12/22/kalafatis16.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, για την κυβερνητική απόφαση σύστασης Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Ζητά πρώτα να κάνει μια εταιρεία και μετά να κάνει τη συμφωνία, για την ίδρυσή της.
Γιατί όμως θα πρέπει να ιδρύσει μια καινούργια εταιρία;
Όταν υπάρχουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ποιος είναι ο λόγος να δημιουργήσει άλλη μία εταιρία με ακριβοπληρωμένο διευθύνοντα σύμβουλο και αμειβόμενο διοικητικό συμβούλιο;
Εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει πλήρως ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ και θέλει να ανοίξει ένα μαγαζί που να αναλάβει τις επενδύσεις του τομέα.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει μια εταιρία για να διορίζει τα επτά μέλη του Δ.Σ. και να προσλαμβάνει, εκτός ΑΣΕΠ, 5, 10, 50, 100 εργαζόμενους ανάλογα με το κριτήριο του διορισμένου προέδρου και του διορισμένου διοικητικού συμβουλίου».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ



http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/styles/medium/public/nd_-_grafeia_syggroy_9.jpg?itok=52fLLYLm
Ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,  συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με κοινή αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των δύο  σωμάτων του γαλλικού κοινοβουλίου, της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας. 
Της αντιπροσωπείας ηγούνταν η βουλευτής κα Danielle Auroi, πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης, ο γερουσιαστής κ. Simon Sutour αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης και η βουλευτής Marietta Karamanli πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Ελλάδος της Εθνοσυνέλευσης. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν και οι βουλευτές Pierre Lequiller, Philip Cordery και Andre Schneider, καθώς και ο Πρέσβης της Γαλλίας κ.Jean Loup Kuhn-Delforge.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην  Ελλάδα.