Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νέα τροπή στις διαπραγματεύσεις: Η ελληνική κυβέρνηση ζητά παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννέα μήνες

Νέα τροπή στις διαπραγματεύσεις: Η ελληνική κυβέρνηση ζητά παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννέα μήνες
Την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννιά μήνες ζητά η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές από τις Βρυξέλλες το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η άρση της αβεβαιότητας. Τούτων δοθέντων, η ελληνική πλευρά δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τίποτα. Οι διαβουλεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνει η ελληνική πλευρά, ενώ τονίζει ότι με τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες αποσκοπεί να βρεθεί πιο κοντά στη συμφωνία.

Εξάλλου, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως «μια συμφωνία είναι πιθανή περισσότερο, παρά ποτέ».

Τέλος, γερμανικές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η τριμερής συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ( ΣΥΝΘΕΣΗ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeCY1-7Zx-BFB9sb19W9EXDUIbQBYCb0IvBRqY47mFp5MFrv1BnbczMAWq2pJsqp64ffmDfMKEdjx6-OOFvN2KK7Wpo6ghRjlWdnUnM0L-DghENxFe0ONQxBgr2K_F2ycsM4o-iCvMcjw/s1600/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B3%CE%BA.jpg

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και η σειρά εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που εξελέγη από το 10ο Συνέδριο.

Εκτός από τα 130 νεοεκλεγέντα μέλη στη Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν οι 13 βουλευτές και οι 2 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης συμμετέχουν οι πρόεδροι τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων ενώ είναι ανανεωμένη περίπου κατά 50%.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Η ψηφοφορία για τα νέα μέλη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου και διεξάγονταν οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου του κόμματος. Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Πρώτος σε ψήφους ήρθε ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης και ακολούθησαν οι: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Καρύδης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Λευτέρης Κατσικαρέας, Θανάσης Χειμωνάς και Γιάννης Μανιάτης.  Στην Κεντρική Επιτροπή εξελέγη και η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη με 207 ψήφους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- διαπιστεύτηκαν 2392 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και ψήφισαν 2153, εκπροσωπώντας τα 40 χιλιάδες μέλη και φίλους του Κινήματος που συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων.
Αφού ελήφθησαν υπόψιν οι ποσοστώσεις των Γυναικών (30% επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών) και των Αποδήμων (5 επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών), όπως ορίζει το καταστατικό του Κινήματος, η τελική σύνθεση της νέας ΚΠΕ διαμορφώθηκε ως εξής:

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Ανεβάζει κατά πολύ τον πήχυ των δυσκολιών για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τους εταίρους, η δημοσιοποίηση της αναμενόμενης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κηρύσσει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012.
Η απόφαση που κυοφορήθηκε για μήνες, είναι η σημαντικότερη, από όσες κατά καιρούς έχει εκδώσει το Ανώτατο Δικαστήριο για μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς αφορά το σύνολο των κυριων και επικουρικών συντάξεων για όλο το φάσμα των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομεα, πλην του δημοσίου, το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων δηλαδή.

Ανίερη συμμαχία Δεξιάς και Αριστεράς

Άρθρο του Δημήτρη Δαββέτα *


Από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα σε Ευρώπη και Ελλάδα βιώσαμε τη μάχη δύο αντίπαλων απόψεων γύρω από το εθνικό ζήτημα και τις κλασικές σπουδές. Η μία άποψη, η αστική, υποστήριζε τη συγχώνευση των πολιτισμικών διαφορών μέσα από ένα κοινό αίσθημα. 
Η άλλη άποψη, η αριστερίζουσα απο-δομητική σχετικοποιούσε το κοινό αίσθημα περιφρονώντας στη πράξη το εθνικό αφήγημα, τη χριστιανοσύνη, το κλασικό πολιτισμό και τους κληρονόμους του. 
Αυτή η δεύτερη άποψη κυριαρχεί σήμερα. Πως συνέβη αυτό; Όλα ξεκίνησαν πριν είκοσι περίπου χρόνια όταν στην εκπαίδευση ρίχτηκαν οι ιδέες περί «συλλογής γνώσεων», ή «περιγραφές αντιθέτων». 

Πρόσκληση Δημοσθένη Δαββέτα HXOI TOY ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Εμφάνιση plethora_.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ KAI ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ



http://www.eea.gr/system/uploads/asset/data/8595/main_fotia-aspropyrgos.jpg
Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες σε ένα τραγικό περιβαλλοντικό έγκλημα, αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.
Οι δήθεν ευαίσθητοι στο περιβάλλον αποδείχθηκαν εγκληματικά άσχετοι.
Πως είναι δυνατόν να χάθηκε τόσος χρόνος χωρίς να κάνουν τίποτα;
Που είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος;
Που είναι η κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας;
Δεν έγινε τίποτα από όσα προβλέπονται και σε μερικές περιπτώσεις έκαναν τα αντίθετα από ό,τι έπρεπε.
Και είναι υπόλογοι απέναντι στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ - ΔΗΛΩΣΗ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/10/b.oikonomou.jpgΚλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βασίλη Οικονόμου και το Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο,  και τα στελέχη του τομέα Αδαμάντιο Γάκη και Αλέξανδρο Αρβανιτάκη, επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων και καταγραφής προβληματισμών με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση για την υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών των Ταμείων, ακόμα και αν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Οι αυτοσχεδιασμοί και οι τραγικοί ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης συνεχίζονται. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, περιέχεται διάταξη στο άρθρο 17, που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Ταμείων, ακόμα και αν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Είναι σαφές, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί πρόκριμα και ενδέχεται να εφαρμοστεί και για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αντί να αυτοσχεδιάζει και να εξαπατά τους πολίτες, οφείλει να πράξει το αυτονόητο:

-Να διαχωρίσει τις περιπτώσεις των οφειλετών, σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, ανάλογα με τα ποσά που οφείλουν.

-Να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση για τους μεγαλοοφειλέτες. Αυτούς που πραγματικά είναι οι απόλυτα ευνοημένοι της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Απέναντι σε αυτούς οφείλει να αυστηροποιήσει το πλαίσιο, σε περίπτωση ασυνέπειας και μη καταβολής των δόσεων της ρύθμισης»

Δημόσιες ακροάσεις Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους & συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με την κα. Eva Joly

Σε δημόσιες ακροάσεις προσώπων θα προβεί τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Οι δημόσιες ακροάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Γερουσία της Βουλής, με την ακρόαση του κ. Philippe Legrain, πρώην συμβούλου του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και ώρα 14:00, στην ίδια αίθουσα με την ακρόαση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Οι δημόσιες ακροάσεις θα είναι ανοικτές για τα ΜΜΕ, ενώ για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου θα υπάρχει διερμηνεία.

Αύριο Πέμπτη, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα υποδεχθούν στις 12μμ την πρώην δικαστή-ανακρίτρια της Γαλλίας και νυν Ευρωβουλευτή του Γαλλικού Κόμματος των Πρασίνων, κα. Eva Joly, γνωστή για τη συνεισφορά της στην πάταξη της διαφθοράς και η οποία θα ενημερωθεί για το έργο της Επιτροπής.

Το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2015, θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Βίντεο): Δικαιώνει πλήρως τα εθνικά μας θέματα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας




Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίσματος για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό Ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την οπισθοδρόμηση της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Ελευθεριών που παρατηρείται στην Τουρκία.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Φυτώριο η οικογένεια και το σχολείο για την ισότητα των φύλων





Με την ιδιότητά της ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την επαγγελματική τους εξέλιξη σε ανώτατες θέσεις, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον τομέα αυτό και την ανάγκη περαιτέρω διαλόγου για την ισότητα των φύλων, που αποτελεί στόχο, σκοπό και μοχλό ανάπτυξης στην ΕΕ.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής συγκεκριμένα επισήμανε: ''Μόνο η αλλαγή νοοτροπίας μέσω της συστηματικής καθοδήγησης από την οικογένεια και το σχολείο, που αποτελούν φυτώρια για την ισότητα των φύλων, μπορεί να εκπαιδεύσει κατάλληλα τα παιδιά, ώστε να μπορέσουν οι μέλλουσες γενιές να αντιληφθούν από νεαρή ηλικία ότι μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς τα δικαιώματα και ιδιαίτερα, στις ευκαιρίες που δικαιούνται τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου σε τομείς όπως η ακαδημαϊκή καριέρα, τα ανώτερα αξιώματα, η επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία, όπου ακόμα προκύπτουν εμπόδια για τις γυναίκες, αποδεικνύοντας ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για την επίτευξη του στόχου.''

Μάλιστα, η Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε  ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως σημαντικός θεσμικός παράγοντας, οφείλει να συμβάλει καθοριστικά με την εκπόνηση δράσεων που δεν αποτελούν απλά φιλολογικά κείμενα αλλά έχουν στόχο και κατεύθυνση οριστικής καταπολέμησης των διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων και των αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων σε βάρος των γυναικών. Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην έρευνα, στα διοικητικά συμβούλια αλλά και στα επιστημονικά ιδρύματα αποτελεί μέσο περαιτέρω βελτίωσης των κοινωνιών σε όλο και περισσότερες χώρες και σε πιο αποτελεσματικό βαθμό. 

Η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αρμόδια για την Ενέργεια στο Ε.Κ. από πλευράς ΝΔ, καταγγέλλει τον Π. Λαφαζάνη στην Ολομέλεια του ΕυρωπαΪκου Κοινοβουλίου




Καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Π. Λαφαζάνη, ότι δεν προχωρά την ενεργειακή ενοποίηση θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω ιδεοληψιών, έκανε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, Μαρία Σπυράκη.

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υιοθετεί βασικές παραμέτρους της στρατηγικής για την ενιαία αγορά ενέργειας, όπως η μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ  και η αύξηση της συμμετοχής ιδιωτών μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ τόνισε παράλληλα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τον αγωγό ΤΑΡ, που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην ΕΕ σε αντίθεση με την σχετική κοινοτική απόφαση  και αρκείται σε σχέδια επί χάρτου για τονTurkish Stream , ενώ δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:
«Σήμερα, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε στο απαραίτητο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ , λόγω ιδεοληπτικών τροπολογιών της Aριστεράς. Είναι αυτές οι ίδιες ιδεοληψίες που οδηγούν την κυβέρνηση στη χώρα μου την Ελλάδα, να αυξάνει την εξάρτηση από έναν και μοναδικό πάροχο τη Ρωσία υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ακραίας αριστερής ιδεολογίας του αρμόδιου υπουργού Π. Λαφαζάνη.
Αλήθεια τι θα σημάνει για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, για την προμήθεια αερίου από πολλαπλούς προμηθευτές αν δεν προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ και συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τurkish Stream για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν κονδύλια;  
Τι συνεπάγεται για την ενιαία αγορά ενέργειας και τελικά για την ενεργειακή ασφάλεια η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, η άρνηση να αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώσει εντέλει τις οφειλές στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας. Το ψήφισμα είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ενεργειακή ασφάλεια. Είναι όμως προϋπόθεση, κυβερνήσεις κρατών μελών όπως η ελληνική που δεν εργάζονται για την Ενιαία Αγορά Ενέργειας να συμμορφωθούν σε αυτή την κατεύθυνση».