Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ



http://www.skai.gr/files/temp//EA6CD3E01CB2BD58B88DA6A2B2A848AC.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Απάντηση της ΟΝΝΕΔ για την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ



Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015


Με μια πρωτοφανούς προκλητικότητας και ανευθυνότητας ανακοίνωση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επέμβαση των αρχών στον υπό κατάληψη για 20 μέρες χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στην υπεράσπιση αντιεξουσιαστών - καταληψιών ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε ο καταζητούμενος συνεργός Παλαιοκώστα και καταδικασμένος σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη,Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη βγαίνοντας από την κατειλημμένη Πρυτανεία Πολωνός έμπορος ναρκωτικών έναντι του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μήπως για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να συλληφθούν οι παραπάνω;

Είναι ξεκάθαρο ότι υπερασπίζονται τους μπαχαλακήδες. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους νοιάζει η διάλυση του Πανεπιστημίου.
Είναι φανερό ότι ονειρεύονται την επιστροφή του ασύλου ως άλλοθι για την υπόθαλψη παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών.
Στρέφονται εναντίον της εφαρμογής του νόμου περί ασύλου και θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε κέντρα φιλοξενίας εγκληματιών.

Και όλα αυτά εις βάρος των φοιτητών,  των οικογενειών τους και των Ιδρυμάτων.
Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους επιδίωξη.

Σε ότι αφορά εμάς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό, σύγχρονο και ασφαλές Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία, μακριά από μπαχαλάκηδες και εγκληματίες.


Από το Γραφείο Τύπου

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΣτο πλαίσιο προετοιμασίας της Εθνικής Συνδιάσκεψης, που ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις και Προσυνδιασκέψεις.

Σόιμπλε: Εκταμίευση και χωρίς το 100% των μέτρων από Ελλάδα

https://left.gr/sites/left.gr/files/soimple_13.jpeg
Αμέσως μόλις οι τρεις Θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, θα δώσουμε το «οκ» για να εκταμιευτούν τα χρήματα, δήλωσε την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα αν θέλει εκταμίευση, όχι 100% αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ποτέ δεν ζητήσαμε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει το 100% όσων ζητούνται», πρόσθεσε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις 6 Απριλίου ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές στο διηνεκές.
Στις 16 Απριλίου απειλεί ότι, αν δεν κάνουν πίσω οι εταίροι, δεν θα πληρώσει τις δόσεις για το χρέος.
Αυτή η κυβέρνηση προφανώς δεν είναι σοβαρή.
Κυρίως, όμως, δεν προστατεύει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας!
Και δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός και οι κίνδυνοι αυξάνονται

Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος έσπασε το πρωτόκολλό του Τι συζητήθηκε στο 12λεπτο τετ-α-τετ Βαρουφάκη - Ομπάμα

Τι συζητήθηκε στο 12λεπτο τετ-α-τετ Βαρουφάκη - Ομπάμα
Για δώδεκα περίπου λεπτά συνομίλησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έσπασε το πρωτόκολλό του καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνομίλησε με κάποιον Έλληνα υπουργό για τόσο χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Και από την πλευρά του Έλληνα υπουργού, ωστόσο, δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο αφού εμφανίστηκε ενώπιον του Αμερικανού προέδρου χωρίς γραβάτα, κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ομπάμα στη συζήτηση με τον κ. Βαρυφάκη εξέφρασε την «έμπρακτη και ψυχολογική» συμπαράστασή του χωρίς, κατά τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, «να μας κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει τι να κάνουμε».

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της τελετής ο Γιάνης Βαρουφάκης «είχαμε μια πεντάλεπτη συζήτηση, όπου ουσιαστικά κάναμε μια ανασκόπηση του προβλήματος που αντιμετώπισε εκείνος όταν έγινε πρόεδρος, αντιμετωπίζοντας μια τεράστια κρίση και πίεση προς την κατεύθυνση της λιτότητας την οποία έπρεπε να την αποδομήσει. Και κάναμε μια σύγκριση τη δικής μας εμπειρίας η οποία είναι αντίστοιχη και πολύ διαφορετική ταυτόχρονα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να δείξουν όλες οι πλευρές ευελιξία. «Εγώ του είπα», τόνισε, «ότι όλοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στην διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Και οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν».

Αναφερόμενος στο άτυπο χρονοδιάγραμμα της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ποτέ μια ημερομηνία κλειδί, όλα τα πράγματα θα πρέπει να τα βλέπουμε συνδυαστικά και συσσωρευτικά, στις 24 Απριλίου δεν θα υπάρχει επίλυση, θα υπάρχει πρόοδος. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε μετά τον Ιούνιο εποχή, ο στόχος μας είναι μια καλή συμφωνία για την μετά τον Ιούνιο εποχή, μια συμφωνία σε διαφορετική αντίληψη από τις προηγούμενες, οι οποίες επέκτειναν το πρόβλημα, προσποιούμενοι ότι το είχαν λύσει. Δεν θα αφήσουμε καμία πέτρα που να μην αναποδογυρίσουμε προκειμένου να βρούμε μέρος της λύσης από κάτω».

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΕΚΠΑ | Έληξε μετά από 19 ημέρες η κατάληψη στην Πρυτανεία - Συνελήφθησαν 22 άτομα που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΕΚΠΑ | Έληξε μετά από 19 ημέρες η κατάληψη στην Πρυτανεία
Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, ξεκίνησε η επιχείρηση. Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου του ΕΚΠΑ, απ΄όπου οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό και τους έβγαλαν με χειροπέδες. Την ώρα την επιχείρησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πρυτανεία περίπου 10 άτομα, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των καταληψιών.
 
Είκοσι δύο άτομα, τα οποία σχετίζονται με την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, συνέλαβε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 14 καταληψίες της Πρυτανείας, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μετά τη σημερινή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς, έξι ημεδαπές και μία υπήκοο Κύπρου. Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σημειώνεται ότι, η κατάληψη διήρκεσε 19 ημέρες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με πηγές από την πρυτανεία, στο κτίριο δεν υπήρξαν καθόλου ζημιές, οπότε θα χρειαστεί μόνο να καθαριστεί ο χώρος από τα συνεργεία καθαρισμού. Από τη Δευτέρα, πάντως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες της πρυτανείας.

Εξάλλου, οι πρυτανικές αρχές, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ευχαριστούν την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία για τη σταθερή στήριξή τους στις προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της κατειλημμένης πρυτανείας. Κύριο μέλημα των πρυτανικών αρχών είναι, όπως αναφέρεται, η επείγουσα επαναλειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, καθώς είναι εκείνες που επιτελούν «βασικό έργο στην κατοχύρωση και προώθηση του αγαθού της Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας στη χώρα μας».

Υπογραμμίζεται, τέλος, η σημασία του να διαφυλάσσονται και να παραμένουν σε ουσιαστική δημόσια λειτουργία τα κτήρια της νεοκλασσικής Αθηναϊκής Τριλογίας (η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο), τα οποία χαρακτηρίζονται ως «σπουδαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του Έθνους μας και εμβληματικού κοσμήματος της πρωτεύουσας του Ελληνισμού».

Η κυβέρνηση επεκτείνει το σχέδιο εσωτερικού δανεισμού Σηκώνουν 12 δισ.€ από κρατικές καταθέσεις

Σηκώνουν 12 δισ.€ από κρατικές καταθέσεις
Το ενδεχόμενο της μεταφοράς με νόμο των περίπου 12 δισ. ευρώ που διαθέτουν οι φορείς του Δημοσίου σε λογαριασμούς κοινής διαχείρισης της Τραπέζης της Ελλάδος άφησε χθες ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας ενέταξε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στις εναλλακτικές επιλογές της κυβέρνησης προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος και να πληρώνονται μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του χρέους, όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα διαθέσιμα που έχουν σε καταθέσεις τα υπουργεία, οι εποπτευόμενοι φορείς και η Γενική Κυβέρνηση έφταναν στο τέλος Φεβρουαρίου τα 11,9 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 6,6 δισ. ευρώ αφορούσαν κυρίως τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων. 2,22 δισ. ευρώ διέθεταν τον ίδιο μήνα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμοι και Περιφέρειες), 3,1 δισ. ευρώ αποθεματικό καταθέσεων είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία και 284 εκατ. ευρώ τα δημόσια νοσοκομεία.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - e-typos.com

Δελτίο Τύπου Κ.Ο. της ΝΔ στο ΕΚ: Μανώλης Κεφαλογιάννης: Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών πρόβλημα της Ευρώπης, όχι της Ελλάδας. Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην ΕΕ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 17 Απριλίου 2015

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, με γραπτή ερώτησή του ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει άμεσα δράση με στόχο την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, οι οποίες  αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω δεδομένου του γεωπολιτικού περιβάλλοντος στη γειτονιά της Ευρώπης. 

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/12/04/529266/main/kefalogiannis.jpgΣυγκεκριμένα, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητάει ενίσχυση της FRONTEX και της EUROPOL, καθώς επίσης και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ δίνει επίσης έμφαση στην ανάγκη λήψης κοινών πρωτοβουλιών και συντονισμού από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου,  οι οποίες  πλήττονται περισσότερο από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

“Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη παρουσιάζουν έξαρση. Το 2014, πάνω από 276.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη, αύξηση της τάξης του 155% σε σχέση με το 2013. Υπολογίζεται ότι το 2014, 3200 παράνομοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Πριν λίγες ημέρες περισσότεροι από 400 μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Ιταλίας. Η γεωπολιτική ρευστότητα στην γειτονιά της Ευρώπης, οι κρίσεις  στη Συρία, στη Λιβύη και η δράση του Ισλαμικού κράτους θα εξακολουθήσουν να προκαλούν κύματα μεταναστών προς την Ευρώπη.

Δεδομένου ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχίσει να συνιστά πρόκληση για την ασφάλεια των κρατών-μελών της Ευρώπης και μεγάλο μέρος του αριθμού των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Ιταλίας και Κύπρου,

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
-Προτίθεται να ενισχύσει τις δομές της ΕΕ όπως τη FRONTEX και την EUROPOL, οικονομικά και επιχειρησιακά για να ενισχύσουν τα κράτη-μέλη εφόσον ζητηθεί;
-Πιστεύει ότι πρέπει να προτείνει νέες δράσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας με τρίτες χώρες από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και με διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων;
-Προτίθεται να αναλάβει συντονιστικό ρόλο για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που αποτελούν χώρες- σύνορα της Ευρώπης και πλήττονται από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές;”


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/04/2015

Ψηφίστε για το δημοφιλέστερο βιβλίο της χρονιάς το ''Πίσω από τη μαρκίζα'' του Μάκη Μάτσα: Πώς ''γεννήθηκαν'' Πάριος, Νταλάρας, Καζαντζίδης & Ε.Ζουγανέλη!

 Για όλους και για όλα μίλησε ο Μάκης Μάτσας στην Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika.gr... Mιλάει για το νέο του βίβλίο ''Πίσω από την μαρκίζα'', που είναι υποψήφιο για βράβευση στην κατηγορία Non Fiction στα δέκα δημοφιλέστερα βίβλια της χρονιάς από το Public τον Γιώργο Νταλάρα αλλά και την Ε. Ζουγανέλη!
 Περισσότερα eirinika.gr

5 + 1 αλήθειες που γνωρίζουν μόνο οι προγραμματιστές υπολογιστών ...και αγνοούμε όλοι εμείς, οι απλοί χρήστες


Γράφει ο SPYROS VJ
5 + 1 αλήθειες που γνωρίζουν μόνο οι προγραμματιστές υπολογιστώνΌπως είναι λογικό, οι προγραμματιστές γνωρίζουν πολλά περισσότερα για τους υπολογιστές και –φυσικά- για τον κώδικα σε σχέση με τον μέσο, μή-προγραμματιστή χρήστη. Ήρθε η ώρα λοιπόν ο «μέσος χρήστης» να μάθει μερικές αλήθειες που γνωρίζουν μόνο οι άνθρωποι που 'χτίζουν' και προγραμματίζουν τα θαυμαστά πράγματα που βλέπουμε στην οθόνη μας, είτε πρόκειται για ένα απλό app ή ολόκληρη την Google. Κάποια μπορεί να σας φανούν έως και 'τρομακτικά'. Υπεύθυνος για την παρακάτω λίστα είναι ο 17χρονος χάκερ, προγραμματιστής κι επιχειρηματίας Macleod Sawyer ο οποίος συγκέντρωσε quotes φίλων και συναδέλφων του, εκλαϊκεύοντάς τα για «όλους εμάς».

Επιτέλους...μια Ανοιξιάτικη ''Καλημέρα'' !!