Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ολύμπια Οδός Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Κόμβου Δερβενίου

Πατρών-Κορίνθου: Έως τον κόμβο Δερβενίου επεκτείνονται από σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τροποποιείται η υφιστάμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή του κόμβου του Δερβενίου, καθώς η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων θα εξυπηρετείται εν μέρει από τον
νέοκατασκευασθέντα νότιο (αριστερό) κλάδο του αυτοκινητοδρόμου ο οποίος θα λειτουργεί προσωρινά ως διπλής κατεύθυνσης, ως εξής:
- από τη ΧΘ 141,650 έως τη ΧΘ 142,900 η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνσηπλάτους 3,25 μ., ενώ κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα δίδονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση αιχμής.
- από τη ΧΘ 142,900 έως και τη ΧΘ 143,800 η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε
μία λωρίδα πλάτους 3,75 μ και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση ενώ η κυκλοφορία στον κόμβο από Πάτρα προς Δερβένι και από Δερβένι προς Πάτρα & προς Αθήνα θα εξυπηρετείται από προσωρινούς κλάδους που θα κατασκευαστούν σε γειτονικές θέσεις.
Οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής των Κάτω Διαβάσεων Κ244 και Κ246, της Γέφυρας Β-245 και τμήματος του βόρειου (δεξιού) κλάδου του νέου αυτοκινητοδρόμου, από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (J&P AVAX, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ) και προβλέπεται να διαρκέσουν από 19.01.2015 έως τις 31.05.2015.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή

Κόλαφος ο Σουλτς κατά Τσίπρα μέσω Βενιζέλου: Ειπώθηκαν ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες - Καρφιά για τη ρωσική προσέγγιση

Κόλαφος ο Σουλτς κατά Τσίπρα μέσω Βενιζέλου: Ειπώθηκαν ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες - Καρφιά για τη ρωσική προσέγγιση"Μήνυμα" στην κυβέρνηση έστειλε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Σουλτς, σημείωσε με νόημα ότι «ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους είτε από λάθος είτε από ατύχημα».

Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ -ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε και η ΑΕΚ, καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
Η Ένωση που είχε αποσπάσει 1-1 στην Κέρκυρα, προηγήθηκε με πέναλτι του Μάνταλου στο 51' και «σφράγισε» τη νίκη της στο 82' με τον Αραβίδη.
Η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο 45λεπτα και το επιβεβαίωσε με δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε κι έχασε. Στο 25' από κάθετη μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Ανάκογλου κάνει το σουτ αλλά ο Κουτζαβασίλης διώχνει, ενώ στο 44' σε κοντινό πλασέ του Μπαρμπόσα η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 2ο ημίχρονο, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με πέναλτι του Μάνταλου στο 52', σε ανατροπή που υπέδειξε ο διαιτητής Τριτσώνης του Μπαρμπόσα από τον Γκόμες.
Η Κέρκυρα έγινε επικίνδυνη στο 69' όταν σε σουτ του Χαβίτο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 76' σουτ του ίδιου παίκτη μπλοκάρε ο Ανέστης.
Στο 81' σε κόρνερ της Κέρκυρας, ο Μαρκόφσκι κάνει την κεφαλιά και σώζει πάνω στη γραμμή ο Αραβίδης. Ένα λεπτό αργότερα (82'), η ΑΕΚ φεύγει στην αντεπίθεση με τον Μπαρμπόσα να βγάζει από αριστερά στον Αραβίδη, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή με δυνατό σουτ κάνει το 2-0. Τέλος, στο 85' από σουτ του Μπακάκη η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83΄ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλο

Αποκλεισμός-σοκ του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη στη Λεωφόρο

 Η «μάχη» του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη ήταν εξ αρχής η πιο ενδιαφέρουσα στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και τελικά επιβεβαιώθηκε με τη νίκη-πρόκριση της ομάδας της Θράκης επί του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο με γκολ του Βασιλακάκη στο 88'

Όταν στο γήπεδό σου έχεις μόλις μία τελική προσπάθεια και αυτή ούτε καν στην εστία δεν μπορείς να περιμένεις κάτι το καλύτερο. Αυτός ήταν ο αποψινός Παναθηναϊκός, που – αγωνιζόμενος με 10 παίκτες από το 60 λόγω της σωστής αποβολής του Μέντες - γνώρισε την ήττα στη Λεωφόρο με 1-0 από μία σαφώς καλύτερη Ξάνθη και έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο του.

Οι Ακρίτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και με… χρυσό σκόρερ τον Βασιλακάκη στο 88' προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και θα πάρουν μέρος στην αυριανή (30/1) κλήρωση των «8» του θεσμού. Μια πρόκριση σπουδαία, σαφώς ιστορική και κυρίως δίκαιη για την Ξάνθη των 11 τελικών, που μπορεί να μην είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία πριν το γκολ, ωστόσο από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ τη νίκη από τους «πράσινους». Ή πιο σωστά ότι είχε το καλύτερο πλάνο για να τη διεκδικήσει. Η στατιστική, εξάλλου, των 1-11 τελικώ και των 0-6 κόρνερ... μιλά από μόνη της.

Ένα πλάνο που… δικαιώθηκε στο 88' όταν ο Βάλτερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά , ο Κοτσόλης απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα χτύπησε και στο δεξί δοκάρι της εστίας του έμειρου τερματοφύλακα με τον Βασιλακάκη να επωφελείται από κοντά και να την στέλνει στα δίχτυα της εστίας του «τριφυλλιού».
Στα λεπτά που έμειναν (μέχρι το 90+3) ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να οδηγήσει το ματς στην παράταση με τον Ταυλαρίδη να περνά σε θέση φορ, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη και μοιραίο έμεινε εκτός θεσμού με τους Ακρίτες να παίρνουν σπουδαία πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέντες, Δώνης (90' Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (46' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς (61' Λαγός)
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74 Βάλτερ), Λισγάρας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Σολτάνι (89 Κομεσίδης), Λουσέρο, Γούτας, Καπετάνος,

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ήταν μια μεγάλη δοκιμασία. Στην οποία η ΝΔ και άντεξε, και έμεινε όρθια:
Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο 2,5 ετών διακυβέρνησης και μάλιστα διακυβέρνησε αναγκαστικά μαζί με το ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη. Έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχασε ποτέ σε περίοδο διακυβέρνησης, ακόμα κι όταν υπό κανονικές συνθήκες είχε διαθέσιμα χρήματα να μοιράζει σε «παροχές». Έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχει χάσει ποτέ Κόμμα στην Ευρώπη που εφάρμοσε αυστηρή λιτότητα. Κι έχασε 107 χιλιάδες ψήφους, δηλαδή μόνο το 1,8% του εκλογικού σώματος. Και βεβαίως η ΝΔ κέρδισε πίσω, 420 χιλιάδες ψηφοφόρους που δεν την είχαν ψηφίσει εφτά μήνες πριν, στις Ευρωεκλογές!

«Προσωρινά» στον ΧΥΤΑ Φυλής τα απορρίμματα της Τρίπολης Υπάρχουν, δηλαδή, χρήματα για σπατάλη; ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ;

Με αφορμή την συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τρίπολη, λόγω των Δημοτικών απορριμμάτων, και την σχεδιαζόμενη μεταφορά στο Ξυλόκαστρο, με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ αναφέρεται


         

                                                                                                   

                                                                      Αθήνα, 29.01.15

«Προσωρινά» στον ΧΥΤΑ Φυλής τα απορρίμματα της Τρίπολης

Υπάρχουν, δηλαδή, χρήματα για σπατάλη;


ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ;

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνουμε ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν κρίνεται μόνο από τα δημοσιονομικά της αλλά και από την αδυναμία να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς ένα πρόβλημα όπως αυτό των απορριμμάτων. Και αντί να συμμαζευτούν τα οικονομικά μέσω μιας καλύτερης οικολογικής και κοινωνικής οργάνωσης, τεράστια ποσά ξοδεύονται σε άστοχες πολιτικές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα σκουπίδια, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.

Η Τρίπολη, η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εδώ και μήνες είναι πολιορκημένη πόλη.
Από τις 13/1/2015 έχει κηρυχθεί από την Περιφέρεια, για πολλοστή φορά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα δημοτικά στερεά απόβλητα, είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη και η δημόσια υγεία απειλείται.
Από την άλλη αποφασίζεται 4000 τόνοι να μεταφερθούν μέχρι τον Απρίλιο στην Αττική, στον ΧΥΤΑ Φυλής. Σήμερα πλέον βλέπουμε όλο το παγόβουνο και όχι μόνο την κορυφή του!

Αυθαίρετα, με κοινή απόφαση των Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, αποφασίστηκε ότι 4000 τόνοι απορριμμάτων της Τρίπολης θα μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Φυλής, παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι ήδη σε οριακή κατάσταση, μέχρι τέλος Απριλίου, για να σταματήσει η λειτουργία Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η δραματική κατάσταση στην Τρίπολη επιδεινώθηκε πριν λίγα χρόνια όταν ο προηγούμενος Δήμαρχος μετέτρεψε ένα σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αγία Τριάδα Τρίπολης, σε μία απέραντη ανοιχτή χωματερή όπου σήμερα φιλοξενεί πάνω από πενήντα χιλιάδες τόνους δημοτικών στερεών αποβλήτων.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένο τρόπο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, το πρόβλημα των απορριμμάτων (πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο πλαίσιο μιας στρατηγικής «μηδενικών αποβλήτων»), η Τρίπολη πνίγεται άλλη μια φορά από τα σκουπίδια:

- Χωρίς να έχει εξευρεθεί νόμιμος και μόνιμος χώρος τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει.

- Χωρίς να έχουν ληφθεί προηγουμένως αποτελεσματικά μέτρα μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και εντατικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με διαλογή στην πηγή.

Παράλληλα, ξοδεύτηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων (σε αρκετές περιπτώσεις δήθεν ως «ανακυκλώσιμα»), αντί να δοθούν για να γίνουν υποδομές για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Έτσι τα δημόσια χρήματα, τα χρήματα των φορολογουμένων καταλήγουν στα σκουπίδια αντί να συμβάλλουν στην περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, στην μείωση του οικολογικού και κοινωνικού χρέους καθώς και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της πρόληψης, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και κομποστοποίησης
Με την απόφαση των 2 Γενικών Γραμματέων  «καλείται ο περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου να μεριμνήσει για την άμεση έκδοση της άδειας λειτουργίας και να θέσει σε κανονική λειτουργία το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου στη θέση «Κολώνες-Σπαρτίλα», προκειμένου η εγκατάσταση αυτή να υποδεχθεί εν συνεχεία τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης». 
Φαίνεται αυτή η απόφαση να αγνοεί όμως το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του οικείου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν σε μια τέτοια προοπτική και επιπλέον ο ΧΥΤΑ αυτός έχει άδεια για ταφή 12.000 τόνων αποβλήτων ετησίως, και ήδη σε αυτόν θα καταλήγουν 11.000 τόνοι του οικείου Δήμου. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα «Φυλή» σε ένα εξόχως τουριστικό Δήμο. 
Η απόφαση των δύο Γ.Γ υπογραμμίζει, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση της αποκατάστασης των παλαιών χωματερών της Πελοποννήσου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.), με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και αναβάθμιση έργων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Όμως, παρά τα πρόστιμα που καλείται η χώρα να πληρώσει μετά την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χωματερές, και τα περιβαλλοντικά προβλήματα παραμένουν και σπατάλη χρημάτων διαπιστώνεται για την μεταφορά των απορριμμάτων από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής, σε μια δύσκολη εποχή. Καλά κρατεί η αδιαφορία.
Εάν δεν υποχρεωθούν οι εκάστοτε Δημοτικοί άρχοντες να εφαρμόζουν την κείμενη Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία πως θα δοθεί λύση; Αναμένουμε, τις άμεσες ενέργειες του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πληροφορίες:

Νίκος Χρυσόγελος 6936672882
Λάμπρος Μπούκλης 6944764651

Μέσα σε 24 ώρες, επτά υπουργοί ανακοίνωσαν και στη συνέχεια πήραν πίσω μεταρρυθμίσεις ύψους 8,2 δισ.

Μέσα σε 24 ώρες, επτά υπουργοί ανακοίνωσαν και στη συνέχεια πήραν πίσω μεταρρυθμίσεις ύψους 8,2 δισ.
Το αστρονομικό ποσό των 8,2 δισ. ευρώ «μοίρασαν» οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης μέσα στις έξι ώρες που διήρκεσαν οι διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής των 13 νεόκοπων υπουργείων.

Χωρίς να έχουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση που παραλάμβαναν, χωρίς να λάβουν υπόψη τον εκλογικό κύκλο στα έσοδα που φημολογείται ότι διατήρησε την τρύπα των εσόδων στο 1 δισ. και τον Ιανουάριο και χωρίς να υπάρχουν ανοιχτές πηγές δανεισμού, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα: e-typos.com/gr

Πυρετός συναντήσεων με επίκεντρο την προεδρία της Δημοκρατίας - Όλο το παρασκήνιο στη ΝΔ | Οι κινήσεις Σαμαρά και τα ραντεβού Καραμανλή

Διαβάστε στον ΕΤ: Όλο το παρασκήνιο στη ΝΔ | Οι κινήσεις Σαμαρά και τα ραντεβού Καραμανλή
Προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Στελέχη που τοποθετούνται δημόσια ζητούν πρωτοβουλίες και διεξαγωγή συνεδρίου για να συζητηθούν τα αίτια της ήττας, ενώ όσοι επιλέγουν τη «σιωπή» έχουν πυκνώσει τις επαφές και τις συναντήσεις για την επόμενη μέρα.

Στο κλίμα αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί στις έξι το απόγευμα την Εκτελεστική Γραμματεία, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν η Πολιτική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Χθες το κατώφλι της Λεωφόρου Συγγρού πέρασαν αρκετά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για να συναντηθούν με τον πρόεδρο του κόμματος, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μια αναλυτική τοποθέτηση επισημαίνοντας επικοινωνιακά λάθη κατά την προεκλογική περίοδο και προτείνοντας πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ότι για τον ίδιο πάνω απ’ όλα βρίσκονται το συμφέρον της χώρας και η ενότητα της παράταξης.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015
e-typos.com

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αντιπρόεδρος της Βουλής

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αντιπρόεδρος της Βουλής
«Εκρηκτικό» αναμένεται να είναι το Προεδρείο της Βουλής, καθώς Ο Νικήτας Κακλαμάνης θα είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-typos.com, ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Το ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο Αντώνης Σαμαράς θα στηρίξει τελικά Αβραμόπουλο

Ο Α. Σαμαράς θα στηρίξει τελικά Αβραμόπουλο μετά τον καυγά με ΜεϊμαράκηΤηλεφωνική επικοινωνία είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς με τον Έλληνα ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και φυσικά κύριο θέμα συζήτησης ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργίος ενημέρωσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις προθέσεις του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του εάν προταθεί υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε αυτή την κίνηση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η οποία μάλιστα έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Το γεγονός αυτού του τηλεφωνήματος μετά τον έντονο καυγά που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δείχνει πως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, έπεισε τον κ. Σαμαρά να δεχθεί την πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επέμενε πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Σταύρο Δήμα.

Πάντως και από την πλευρά της Κουμουνδούρου φαίνεται πως η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει κλειδώσει με την πιθανότερη ημερομηνία της πρώτης ψηφοφορίας να είναι η 13η Φεβρουαρίου.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων φαίνεται πως ο κ. Αβραμόπουλος θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία που απαιτεί 180 βουλευτές.

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Με λυπεί που έχουμε άθεη κυβέρνηση

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Με λυπεί που έχουμε άθεη κυβέρνηση - BINTEO
 Υπέρ του θρησκευτικού όρκου τοποθετείται ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας με δήλωσή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στην συζήτηση που άνοιξε, με αφορμή τον πολιτικό όρκο του νέου πρωθυπουργού.
Σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες που τάσσονται υπέρ της κατάργησης, διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη ότι τα ευαγγελικά κείμενα το απαγορεύουν ρητά,
ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας τονίζει πως "κάνουν λάθος".
Ο κ. Νικόλαος εξηγεί πως "ο θρησκευτικός όρκος είναι αναγνώριση της Εκκλησίας και δεν είναι όρκος μεταξύ ανθρώπων".

"Η νέα άθεη κυβέρνηση παραμερίζει την εκκλησία και αυτό με λυπεί" λέει ο κ. Νικόλαος και εύχεται ο ελληνικός λαός να μην το μετανιώσει.

Ο Μητροπολίτης εκφράζει επίσης την άποψη πως ο κ. Τσίπρας δεν θα προχωρήσει τελικά στον διαχωρισμό Εκκλησίας κράτους γιατί δεν θα τον συμφέρει οικονομικά...

lamiastar.gr

Η ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού!

Η ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού!
 Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Ολυμπιακού για τα θύματα της “Θύρας 7” στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η οικογένεια του Ολυμπιακού θα τιμήσει τη μνήμη των 21 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους πριν από 34 χρόνια στη Θύρα 7 του παλαιού "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 (14:00).

Στο μνημόσυνο αναμένεται να παραβρεθεί η σύσσωμη η ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία λίγο αργότερα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14:00, θα τελέσει στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" μνημόσυνο, στη μνήμη των θυμάτων της 8ης Φεβρουαρίου 1981".

Βουλή: Η μάχη γραφείων! Έξαλλος ο Παπανδρέου

Βουλή: Η μάχη γραφείων! Έξαλλος ο ΠαπανδρέουΗ... μάχη των γραφείων στη Βουλη συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μπήκε σήμερα το πρωι ως μαινόμενος ταύρος στο κτίριο της Βουλής προκειμένου να βρει γραφείο για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ναι μεν δικαιούται γραφείο, ωστόσο επειδή δεν ειναι βουλευτής του ζητήθηκε να μεταφερθεί σε κτίριο εκτός του κοινοβουλίου που ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων.

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει να του βρεθεί γραφείο εντός του κοινοβουλίου.

Χθες έγινε μάχη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο για το ποιος θα πάρει γραφείο στο ισόγειο του κοινοβουλίου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπερισχύει καθώς το κόμμα του έχει εισέλθει στη Βουλή σε αντίθεση με το κόμμα του κ. Παπανδρέου.

Όμως ο κ. Πετσάλνικος προσπάθησε σήμερα να βρει γραφείο στον κ. Παπανδρέου στον 1ο όροφο του κοινοβούλιου παρά το γεγονός οτι ο χώρος πλέον ειναι περιορισμένος για τα ήδη υπάρχοντα κόμματα αλλα και τις υπηρεσίες της Βουλής.

Κάποιοι εξακολουθούν όπως φαίνεται να συμπεριφέρονται ως ...Λουδοβίκοι χωρίς να έχουν πάρει το μήνυμα που τους έστειλε η κοινωνία στις τελευταίες εκλογες.

newsit.gr

Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” του σμηναγού Ζάγκα (ΦΩΤΟ)

 Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” του σμηναγού Ζάγκα (ΦΩΤΟ)
 Σε βαρύ κλίμα πριν λίγη ώρα έγινε η κηδεία του δεύτερου σμηναγού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, μετά τη συντριβή του F16.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα πραγματοποήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη, με απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 16:45 και  ακολούθησε  η ταφή.
 Πένθιμο το κλίμα στην νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα. Παρόντες πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου σμηναγού που αδυνατούν να πιστέψουν ότι έχασαν ξαφνικά και άδικα τον δικό τους άνθρωπο. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπησαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  ο αναπληρωτής του Κώστας Ήσυχος, που νωρίτερα παρέστησαν και στην κηδεία του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη, στη Ριζούπολη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος . Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού ζήτησε αντί για στεφάνια, όσοι επιθυμούν να δώσουν χρήματα στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Δεν τα βρήκαν - Δεν τα έσπασαν - Σουλτς: Όχι μονομερείς ενέργειες - Τσίπρας: Θα φορολογήσω τον πλούτο


Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σουλτς εφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14.30 και η συνάντηση ολοκληρώθηκε δυο ώρες αργότερα!

Οι δηλώσεις και από τους δυο άνδρες έδειξαν ότι ήταν μια συνάντηση η οποία ήταν ένα ιδιότυπο μπρα - ντε - φερ με τις δυο πλευρές να τηρούν να προσχήματα αλλά και να μην κρύβουν τις προθέσεις τους. Κανείς από τους δυο δεν ξεπέρασε τα όρια, ωστόσο έστειλαν μηνύματα για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Δεν τα βρήκαν - Δεν τα έσπασαν - Σουλτς: Όχι μονομερείς ενέργειες - Τσίπρας: Θα φορολογήσω τον πλούτο  
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για έναν πολύ καλό του φίλο και όπως είπε η πρώτη του επισκεψη σηματοδοτεί την αξία της λαϊκής κυριαρχίας. Χαρακτήρισε χρήσιμη και επικοδομητική την συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου ότι θα βάλει τέλος στην φοροδιαφυγή των κατεχόντων - κάτι το οποίο έχει ζητήσει μετ' επιτάσεως ο ίδιος ο Σουλτς.

Δηλώσεις του Πρέσβη της Ουκρανίας στην ΕΕ, Konstiantyn Yelisieiev

 banner2
Σήμερα, 29 Ιανουαρίου, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ε.Ε., Kostiantyn YELISIEIEV έκανε την παρακάτω δήλωση στην Υπο-επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία έπειτα από την Ρωσική επίθεση στην Μαριούπολη
("The security situation of Ukraine afterthe Russian attack on Mariupol - civil and military aspects"):
''Μου φαίνεται περίεργο που ενώ έχουμε 60,000 Έλληνες που διαμένουν στην Μαριούπολη και πλήττονται περισσότερο απ' όλους, η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να μην υποστηρίζει περαιτέρω κυρώσεις στην Ρωσία.''


Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών (FEPS) σχετικά με την αποτίμηση των εκλογών.

Ο Καραμανλής κλείνει την παρένθεση Σαμαρά πριν κλείσει η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ

karamanlis-samaras
Αποφασισμένος να παρέμβει φαίνεται πως είναι ο γνησιότερος εκφραστής της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής.

Κάθε ημέρα και κάθε ώρα, που περνάει, συνομιλεί με ηγετικά και ιστορικά στελέχη που του ζητούν εν χορώ και επιτακτικά το ίδιο ακριβώς πράγμα: Να ζητήσει από τον Σαμαρά να παραιτηθεί και να οδηγήσει την κεντροδεξιά παράταξη σε έκτακτο συνέδριο για αλλαγή ηγεσίας.

Όσοι συνομιλούν με τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν πως είναι «κολλημένος» με την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει τη χώρα στο χάος και σύντομα θα ξανακυβερνήσει. Αυτό τον συμβουλεύουν οι στενοί του συνεργάτες που αντλούν δύναμη μόνο όσο ο Σαμαράς βρίσκεται στο τιμόνι της ΝΔ.
Συνομιλητές του (βουλευτές) αφηγούνται.. πως βιώνει μία δική του πραγματικότητα και πως δεν αποδέχεται την τεράστια ήττα. Κανείς ακόμη και από τους πιο ακραίους της ΝΔ δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πέσει» σε μερικούς μήνες και πως θα επαληθευτεί το «όνειρο» του Σαμαρά.

Συνεπώς, μεγάλη είναι η ένταση ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ. Κάποιοι ξεκίνησαν δημόσια να ζητούν παραιτήσεις είτε του Γραμματέα του κόμματος, είτε γενικά των υπευθύνων της ήττας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν φαίνεται να μπορεί να αντέξει αυτή την πίεση που δικαιολογημένα του καταλογίζουν όλοι, για ακροδεξιά στροφή με το κέντρο της ΝΔ να οδηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από κάθε ήττα υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο αλλά τα ρίχνει στην ..κρίση! Άλλωστε ο απαράδεκτος τρόπος που (δεν) παρέδωσε το Μαξίμου έχει καταγραφεί ως μία πολιτική ντροπή που φυσικά βαραίνει τον ίδιο προσωπικά και όχι τη ΝΔ.

Τον κατηγορούν για γελοιοποίηση του κόμματος, αναφορικά με τις ανακοινώσεις που εκδίδει, ως αντιπολίτευση και πως χάνεται πολύτιμος χρόνος απέναντι σε όσα κάνει και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια γνωστοί δημοσιογράφοι όπως ο Χατζηνικολάου και ΜΜΕ, επιπλέον καταλογίζουν ευθύνες στους στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ για «βρώμικες δουλειές εναντίον των δημοσιογράφων». Γενικά έχει ανοίξει μία μεγάλη τρύπα και βγαίνουν φίδια.. αλλά και είναι έτοιμη να ρουφήξει την ηγετική ομάδα της Συγγρού που πεισματικά δεν παραιτείται.

Ανάλογα με το πως θα τοποθετηθεί σήμερα στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς, θα αναγκάσει ή όχι τον Κώστα Καραμανλή να σηκώσει το τηλέφωνο. Και να κλείσει την παρένθεση Σαμαρά στη ΝΔ πολύ πριν κλείσει η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Ντόρα Μπακογιάννη Θα συνεχίσουμε τη μάχη για τις ιδέες μας μαζί

Κυβέρνηση χωρίς αντιπολίτευση


venizelos-samarasΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξαναβρούν γρήγορα το δρόμο τους. Να αλλάξουν σύντομα ηγεσίες ή να τις θέσουν στα κομματικά όργανα προς επιβεβαίωση ή αμφισβήτηση, όπως οφείλουν με αφορμή και μόνο τα ποσοστά που κατέλαβαν στις εθνικές εκλογές. Η κριτική για τις πολιτικές που ακολούθησαν, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρωτεύον είναι να ξεκαθαριστεί η θέση των ηγεσιών απέναντι στην πολιτική ευθύνη των ποσοστών που κατέλαβαν.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ανασυγκροτηθούν άμεσα. Πρέπει θεσμικά να προστατέψουν την κοινωνία από τις βίαιες αλλαγές που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν όσες πολιτικές είναι προ όφελος της χώρας.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά τους τοπία. Και στα δύο στρατόπεδα, υπάρχουν δυνάμεις που κυριολεκτικά βράζουν και που δεν επιτρέπουν την περαιτέρω συρρίκνωση.

Η ΝΔ οδηγήθηκε σε ακραίες πολιτικές και ρητορείες προκειμένου να απορροφήσει ψήφους της Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.ΟΣ. Μίλησε για τη θεωρία των άκρων και προσπάθησε να κερδίσει με λόγια σκληρά και διχαστικά. Ακόμη και σε αυτό απέτυχε. Όπως απέτυχε να διαβάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προχωρώντας σε ανασχηματισμό ισορροπιών και σε τραγικές πολιτικές όπως ΕΝΦΙΑ κ.α. Παρασύρθηκε από ακραίους και αλαζονικούς συμβούλους που ..συμβούλεψαν ακραία πράγματα. Έτσι χάθηκε ο μεσαίος χώρος. Ο νοικοκύρης. Ο ελεύθερος επαγγελματίας. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί την ταυτότητα της ιδρυτικής της διακήρυξης.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη διαδοχικά πλήγματα το 2010 και το 2015 από τον ίδιο άνθρωπο. Τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε με τη μονομερή ενέργεια για το μνημόνιο και τώρα με την προσπάθειά του να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ για προσωπικές εμπάθειες. Το ΠΑΣΟΚ, τώρα όμως είναι καθαρό με βασικό του πυλώνα την ιδεολογία του και μπορεί να προχωρήσει, χωρίς άγχος ότι κάτι θα χάσει. Μπορεί να ξανακερδίσει τον μεσαίο χώρο που έφυγε δύο διαδοχικές πολιτικές πράξεις του υιού του ιδρυτή του.

Καλώς ή κακώς, οι ιδεολογικοί πυρήνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι οι βάσεις για τη δημοκρατία της μεταπολίτευσης. Τα πολιτικά σχήματα που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης, έχουν μέσα τους ελάχιστες υγιείς δυνάμεις και φαίνεται από τον τρόπο που αντιπολιτεύονται σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να «καθαρίσουν» και να ξαναμπούν σύντομα στην ενεργή και δημιουργική αντιπολιτευτική δράση. Το οφείλουν στην κοινωνία και φυσικά στους ψηφοφόρους τους.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας για τους «διαθέσιμους» σχεδιάζει το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Πώς θα εφαρμοσθεί

Να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας αντίστοιχο με αυτό των υπαλλήλων ΟΤΑ, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας σκοπεύει σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος επιχειρεί με αυτό τον τρόπο αφενός να «σώσει» τους 3.500 δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και εφόσον δεν έχει βρεθεί θέση στο Δημόσιο, θα οδηγούνταν σε απόλυση και αφετέρου να καλύψει υπαρκτά κενά σε τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Να σημειωθεί ότι, όπως προαναφέρθηκε, πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας εφαρμόσθηκε σε δήμους και περιφέρειες. Ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο με τη συμμετοχή άνω των 3.000 υπαλλήλων.

Ρωμανιάς: Το Μάρτιο δύσκολα τα πράγματα για τις συντάξεις

Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία επεσήμανε ο Γιώργος Ρωμανιάς με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τονίζοντας πως το Μάρτιο θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

«Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα συντάξεων, καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση», είπε ο νέος γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων.

Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων, χαρακτηρίζοντας την «αποτυχημένη».

.airetos.gr

ΙΜΙΑ 1996 - ΙΜΙΑ 2015: Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν τους Ήρωες

Εμφάνιση
Διαβάστε περισσότερα:xryshaygh.com

ΔΡΑΣΗ Μην επιλέξετε λάθος σύμμαχο και λάθος πολιτική κ. Τσίπρα


Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μην επιλέξετε λάθος σύμμαχο και λάθος πολιτική κ. Τσίπρα

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, έχει πάρει το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην οικονομική ιστορία από την Ευρώπη και αποβλέπει στην Ευρώπη για να μπορέσει να βγει από την εφιαλτική κρίση στην οποία την οδήγησε το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όπως δείχνουν και οι σημερινές δηλώσεις Σουλτς, αποτελεί ακραία αφροσύνη να δίδεται διεθνώς η εικόνα φιλοπουτινικής στροφής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το ίδιο επικίνδυνη είναι η επιλογή στη θέση του υπουργού Εξωτερικών ενός προσώπου με αντιευρωπαϊκή πολιτική αντίληψη και η συνεργασία με ένα καθαρόαιμα αντιευρωπαϊκό κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το πρώτο κόμμα που χθες δημόσια επιδοκίμασε τη στάση του κ.Κοτζιά.

Η Ευρώπη δεν διαπραγματεύεται με τη λογική της καλύβας του Χότζα, για να σου δώσει περισσότερα αν δημιουργείς περισσότερα προβλήματα. Όσο για την οικονομική πλευρά, αν ο κ. Τσίπρας περιμένει υποτιμημένα ρούβλια ας θυμηθεί τι συνέβη με την Κύπρο, όταν ακόμα η Ρωσία δεν είχε βυθιστεί στην κρίση και από ποιόν τελικά έλαβαν βοήθεια οι Κύπριοι. Κι ας μην ξεχνά ποτέ ότι πάγια θέση της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Αν η Ελλάδα στηρίζει ένα καθεστώς, που με στρατιωτικά μέσα και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο προσάρτησε ένα τμήμα μιας αδύναμης γειτονικής χώρας, βλάπτει και τον Κυπριακό ελληνισμό, αλλά και τα συμφέροντά της χώρας στο Αιγαίο.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης

http://www.santonews.com/wp-content/uploads/2015/01/x.a.logo_.jpgΠάγια θέση της Χρυσής Αυγής η επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα με ταυτόχρονη κατάργηση των προνομίων της πολιτικής και οικονομικής ελίτ.
Θα στηρίξουμε κάθε μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή και θα καταγγείλουμε κάθε απόπειρα συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Επερωτηση για απορριμματα Δημου Τριπολης

Τρίπολη 27-01-2015
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Μέτρα για την επικίνδυνη για το λαό κατάσταση με τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης

κ. Περιφεριάρχη

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής το 2011 αναλάβατε την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο.

Επίσης με την υπ’ αρίθμ. Πρωτ. Οικ./588 – 08/02/2012 απόφασή σας κλείσατε από 1 Ιουλίου 2012 όλους τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο.

Έχετε επανειλημμένα δεσμευτεί δημόσια ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αρχικά το 2013, το 2014 αργότερα, τώρα λέτε για το 2015. Πράγματι κάνετε ότι μπορείτε για να προχωρήσει ταχύτατα και με απόλυτη αδιαφάνεια η παράδοση της διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις 16.1.2015 σας στέλνει η ΤΕΡΝΑ τα γραπτά της, την ίδια μέρα εκδίδετε πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που τρεις μέρες πριν τις εκλογές εγκρίνονται η σύμβαση ΣΔΙΤ, οι μέχρι τώρα ενέργειές σας και εξουσιοδοτείστε με προϋποθέσεις για να πέσουν οι τελευταίες υπογραφές. Όλα αυτά χωρίς να τεθούν στη διάθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορούν να διαμορφώσουν γνώμη.

Κάνετε λοιπόν ότι μπορείτε για τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και δεν κάνετε τίποτα για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων που έχετε την ευθύνη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Τρίπολης και η παραπομπή σας σε δίκη για την κατάσταση στα Δίδυμα Ερμιονίδας.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

· Τι μέτρα παίρνει η Περιφέρεια για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος;

· Που πηγαίνουν τα σκουπίδια της Πελοποννήσου αφού όλοι οι ΧΑΔΑ με δική σας απόφαση έχουν κλείσει;

· Γιατί φέρατε τρεις μέρες πριν τις εκλογές στην Οικονομική Επιτροπή και πήρατε αποφάσεις εν κρυπτώ;

· Θα δοθούν στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όλα τα στοιχεία που αφορούν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, που πεισματικά και παράνομα αρνείστε ενάμισι χρόνο τώρα;

· Πως τοποθετείστε απέναντι στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που πάρθηκε στις 14-01-2015 για την διαχείριση των απορριμμάτων, που ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κυβέρνηση να μην υπογραφεί η σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ο επικεφαλής

Της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ - «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΠΡΙΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

http://assets.philenews.com/data/2013/07/12/2013_07_12_09_42_16__ac8050ecb0844ab08636e27e8af0dc99.jpg Γνωρίζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, οι δύο διορισμένοι Γ. Γραμματείς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Γ. Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας, και τα δύο αγαπημένα παιδιά του κ. Α. Σαμαρά, υπέγραψαν μια προκλητική Απόφαση με όλα τα χαρακτηριστικά πραξικοπηματικής ενέργειας.
Αντί να παραδεχθούν την αποτυχία του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που όπως αποδεικνύεται πλέον, προώθησαν από κοινού ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης σε συνεργασία με τον ανάδοχο και το μελετητή – σύμβουλο αυτού, και να ζητήσουν συγνώμη, προχώρησαν χθες (28-01-15), τρεις μέρες μετά τις Βουλευτικές εκλογές στην υπογραφή προκλητικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία:
………..ορίζεται ότι ο Δήμος Τρίπολης οφείλει να μεταφέρει προσωρινά τα αστικά απόβλητα του στο ΧΥΤΑ Φυλής……..
Στην Απόφαση, παράλληλα, καλείται ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης απορριμμάτων (ΦοΣΔΑ) Πελοποννήσου να μεριμνήσει για την άμεση έκδοση της άδειας λειτουργίας και να θέσει σε κανονική λειτουργία το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου στη θέση «ΚΟΛΩΝΕΣ – ΣΠΑΡΤΙΛΑ», προκειμένου η εγκατάσταση αυτή να υποδεχθεί εν συνέχεια τα απόβλητα του Δήμου Τρίπολης…………..
Με την παραπάνω Απόφαση τους, ο διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση Γ. Γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μ Αγγελάκας, που είχε αποτύχει ως υποψήφιος της Ν.Δ. στην Α΄ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και ο διορισμένος στενός φίλος του κ. Σαμαρά Γ. Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδος της Ν.Δ., έρχονται πραξικοπηματικά σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση των εκλεγμένων θεσμικών οργάνων τόσο της Περιφέρειας Αττικής, όσο και της ευρύτερης περιοχής Ξυλοκάστρου.
Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι φορείς της ευρύτερης περιοχής Ξυλοκάστρου (Δήμαρχος, Δημοτικές Παρατάξεις, κόμματα κλπ) σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Αττικής (κα. Ρ. Δούρου, ΕΔΣΝΑ, Π.Ο.Ε – ΟΤΑ κλπ) και τους αρμόδιους Υπουργούς ΠΕΚΑ κ. Π. Λαφαζάνη και ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Ν. Βούτση, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να δώσουν τη δέουσα απάντηση ανατροπής της προκλητικής και πραξικοπηματικής απόφασης των δύο απερχόμενων διορισμένων Γ. Γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επίσης, θα πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου να καλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και παράλληλα παλλαϊκή Συγκέντρωση- Συνέλευση, για ενημέρωση και λήψη σχετικής Απόφασης.
 
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 
 
ΜΠΟΥΜΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 


grklad@yahoo.gr