Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΜΙΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπερβολή και η παραπλάνηση του κοινού, τείνει να γίνει εμμονή υποψηφίων διαφόρων εκλογικών συνδυασμών.
 Σε σημερινές αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε από υποψήφια βουλευτή Κορινθίας, οικολογικής προέλευσης, του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Βέλγος Υπουργός έρχεται στην Κόρινθο».
 Αναφερόταν στον κύριο Χρήστο Δουλκερίδη, μέλος ενός εκ των Πράσινων κομμάτων στο Βέλγιο.
Προφανώς αναφέρεται στην θητεία του που ολοκήρωσε το καλοκαίρι του 2014 ως Μέλος του Γαλλόφωνου τοπικού Περιφερειακού Κοινοβουλίου της περιοχής των Βρυξελλών.
 Mε Υπουργικές αρμοδιότητες στην Περιφέρεια (Region of Brussels) του, ανάλογες ενός Αντιπεριφερειάρχη Τομέα Αθηνών. Φυσικά και δεν αποτελεί Υπουργό της Κυβέρνησης του Βελγίου, όπως η ανακοίνωση, παραπλανητικά, δηλώνει.
 
Ευχόμαστε καλή διαμονή στον αξιόλογο, ομογενή, κύριο Δουλκερίδη και μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους συνοδούς του.
 
Ως γνωστόν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε επίσημη, Προεδρική, ανακοίνωση τους στις 09.01.15 ζήτησαν επείγουσες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της Ελλάδας και δη στην Πράσινη Οικονομία, ενώ απέφυγαν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ  (http://europeangreens.eu/news/greekelections ).
 
Μέχρι στιγμής δεν είδαμε καμία δέσμευση για οικονομική μεταρύθμιση, ενώ ως Green Deal φαίνεται η οικονομική αμοιβή των Οικολόγων και υπόσχεση για συμβουλευτικούς ρόλους στο Κοινοβούλιο, όπως η επίσημη γραπτή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αναφέρει :
"Other provisions of the deal with Syriza foresee financing support for Green candidates as well as financial support after the election and access to advisory roles in the new Greek Parliament".
 
Δεν τιμά την χώρα μας τέτοια αναφορά υλικών ανταλλαγμάτων.
Ας αγωνιστούμε έμπρακτα στο μέλλον, όλα τα κόμματα με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την ανόρθωση και υπόσταση του πολιτικού επιπέδου της χώρας.
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Με πρωτεργάτη την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, που επανιδρύει το κράτος επιχειρηματία, τα δημόσια ΚΤΕΟ, αρχίζει η εγκαθίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και το όνειρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, το όνειρο της πιθανής πλειοψηφίας της Κυριακής.
Το σύστημα που έφερε τη δυστυχία και την πτώχευση όπου εφαρμόστηκε διαχρονικά επιλέγει να επαναφέρει η κα Δούρου για να ανακουφίσει τους ανήμπορους να παρακολουθήσουν την ισχύ του ευρώ πολίτες. Φυσικά είναι πολύ ευχάριστη είδηση να μην είναι υποχρεωμένος κάποιος να πληρώσει 55 ευρώ για να ελέγξει το όχημά του σε ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ, τα οποία δεν διακρίνονται εξάλλου για τον ανταγωνισμό των τιμών τους με την ανοχή του Κράτους. Όπως επίσης είναι ευχάριστο και να δουλεύει σε ένα κρατικό εργοστάσιο, να κάνει διακοπές σε ένα κρατικό θέρετρο και να ψωνίζει τελικά σε ένα κρατικό παντοπωλείο. 
Δυστυχώς η κα Δούρου λησμονεί γρήγορα τις ατελείωτες ουρές για να ελέγξει κάποιος το όχημα του σε ένα δημόσιο ΚΤΕΟ, το πεντοχιλιαρικάκι στο πορτμπαγκάζ για να περάσει τον έλεγχο και τον κρατικό υπάλληλο που εμπορευόταν την ιδιότητά του ως κομισάριος του Κράτους.  
Η κρατική λειτουργία μίας οικονομίας είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι επιφέρει την ανία, τη διαφθορά και την πτώχευση. Μπορεί η κα Δούρου με τον κ.Τσίπρα από Δεύτερα να επισκεφτούνε τη Ρουμανία και την Τσεχία, να συζητήσουν με τους ηλικιωμένους για να μάθουν πού οδήγησε ο κομμουνισμός τους πολίτες. 
Δεν χρειάζεται και δεν αξίζουν οι Έλληνες να εξαθλιωθούν, όσο ποτέ άλλοτε μετά την κατοχή των ναζιστών Γερμανών…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

BACK TO BASICS

Τελειώνουν τα ψέματα τη Δευτέρα 26 Iανουαρίου 2015 και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις ο κ.Τσίπρας με την όποια συνεργασία θα αναλάβει την ευθύνη της χώρας ως Πρωθυπουργός και η άλλη λύση, το όνειρο, θα είναι παρελθόν. 
Από εκεί και πέρα η πορεία είναι προδιαγραμμένη. Με ή χωρίς φαεινές ιδέες, με ή χωρίς επαναστάσεις, με ή χωρίς ποπολάρους η Ελλάδα θα προσαρμοστεί επιτέλους στον 21ο αιώνα και κυρίως στην πραγματικότητα. 
Αν ο κ.Τσίπρας επιλέξει να υλοποιήσει το κρατικοδίαιτο ξανθό όνειρό του, η Ευρώπη θα του γυρίσει άμεσα και επιδεικτικά την πλάτη και η Ελλάδα με το λαό της θα αναγκαστεί να ζήσει υπερήφανα με τις πενιχρές δυνάμεις της. Μέχρι και η Ιρλανδία  ξέχασε τη συζήτηση για το χρέος της. Ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας από 1η Ιανουαρίου 2015, που ανήκει και αυτή φυσικά στην Ε.Ε., τα 360 λέβα ή 185 ευρώ, σύντομα θα είναι μία πολύ καλή επιδίωξη για την πλειονότητα των Ελλήνων σε αυτή την περίπτωση. 
Αν ο κ.Τσίπρας επιλέξει να υλοποιήσει την ευρωπαϊκή σύγκλιση και να υποδέχεται για πολύ καιρό ακόμα τα δις ευρώ της ΕΚΤ και των άλλων επενδυτικών οργανισμών της θα αναγκαστεί να προσαρμόσει το ελληνικό κράτος και τη ζωή μας το γρηγορότερο στα ευρωπαϊκά μοντέλα όπου ο κρατισμός είναι μισητός και να επιδιώξει και αυτός την ανάπτυξη με ιδρώτα και αγωνία. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί θέλουν οργάνωση, κόπο και περισυλλογή.
Σε κάθε περίπτωση και με κάθε διαδρομή η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα μάθει να ζει με τους πόρους της και κυρίως με το κόπο της. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα απογοητευθούν γρήγορα από την ματαιότητα των προσδοκιών τους και όλοι μαζί θα προσαρμοστούμε σε αυτό που είμαστε. 
Ένας λαός που όλες αυτές τις δεκαετίες της αλλαγής ζούσε εις βάρος του εαυτού του υποθηκεύοντας το μέλλον του, απολαμβάνοντας την ευρωπαϊκή επιχορήγηση και αρνούμενος να αλλάξει μέχρι να έρθει και ο τελευταίος των γενναίων. Ο Αλέξης Τσίπρας
http://thedayaftergr.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ 'ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ' ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κας ΓΑΪΤΑΝΗ



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το νέο  «λεφτά υπάρχουν» της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κας Γαϊτάνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γαϊτάνη συντάσσεται με τους συναδέλφους της και βροντοφωνάζει το σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν”.
Προφανώς, θα τα τυπώσουν στο φωτοτυπικό της … Κουμουνδούρου.
Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος».

Επισυνάπτεται το σχετικό link

Γιατί Ντόρα;



Όλες οι φωτογραφίες Γιατί Ντόρα; στο facebook
Όλα τα βίντεο - Σίγουρα έχεις ένα φίλο στην Αθήνα!

Εάν μπορείς να μας βοηθήσεις την ημέρα των εκλογών
συμπλήρωσε εδώ ή τηλεφώνησε μας.

Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να είναι αυτοδύναμος

Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να είναι αυτοδύναμος  Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ναι σε ψήφο στους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ, για να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, διακήρυξε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Φώτης Κουβέλης, στην προεκλογική συγκέντρωσή του, το βράδυ, στο «Cine Κεραμεικός».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε ότι η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Tο ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, λέει ο Βενιζέλος

Tο ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, λέει ο Βενιζέλος “Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων,μπορεί και πρέπει να είναι το τρίτο κόμμα στις εκλογές”, τόνισε ο Ευαγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος, στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως το κόμμα του έχει την εμπειρία να είναι ο παράγοντας σταθερότητας στην επόμενη μέρα του τόπου. Οι εκλογές είναι κομβικές και στρατηγικές, συνέχισε ο κ.Βενιζέλος, λέγοντας ότι η κάλπη θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, σημείωσε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν λάθος επιχειρηματολογία στον προεκλογικό τους αγώνα, ενώ επιτέθηκε και στο Ποτάμι, λέγοντας πως είναι η νέα ΔΗΜΑΡ και μάλιστα χωρίς ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα.
Κάλεσε λοιπόν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη μάχη τις επόμενες τρεις ημέρες και να στείλει το μήνυμα για ψήφο στο κόμμα.



Στριμώχτηκε ο Αστέρας... Δεν "καθάρισε" την πρόκριση

Στριμώχτηκε ο Αστέρας... Δεν `καθάρισε` την πρόκριση Η πρόκριση στους “οκτώ” του Κυπέλλου δεν είναι προς το παρόν καθαρά προβλέψιμη για τον Ηρακλή και τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο “Καυτανζόγλειο”.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάση, αλλά στο δεύτερο ο Αστέρας μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 49' με τον Γκοϊάν, όμως ο Κυριακίδης ισοφάρισε για τον “γηραιό” στο 79' και έδωσε... ενδιαφέρον και στον επαναληπτικό.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (46' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (75' Μπουκουβάλας), Αγγελούδης (46' Τσιλιγκίρης), Περόνε
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Ρόλε (83' Τορμένα), Μουκάμ (75' Γιαννιώτας), Φερνάντεθ, Μπαράλες (90+1' Πάρα)

O Τσίπρας από την Πάτρα: «Καμία ψήφος χαμένη»

Τσίπρας: Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία 
Πάτρα
Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, «μια μεγάλη και ευρεία νίκη» όπως είπε, ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του την Κυριακή, λέγοντας ότι «απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία» και ζήτησε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».
«Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ψηφίστε την Κυριακή για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.
«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

«Όσο πιο μεγάλη η στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές» συμπλήρωσε οι κ. Τσίπρας.
 

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη:«Η πιο αποφασιστική ψήφος που ρίξατε ποτέ» Και η τελευταία ψήφος μετρά την Κυριακή,



Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη,


«Σημασία δεν έχει ποιο κόμμα θα βγει τρίτο ή τέταρτο, αλλά ποιος θα βγει πρώτο, για να σχηματίσει κυβέρνηση» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Οι εκλογές θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, συνέχισε. Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές του προτάσεις, ιδίως για τα θέματα της φορολογίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι και η τελευταία ψήφος μετρά την ερχόμενη Κυριακή, γιατί θα καθορίσει ποιο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών και θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Απευθύνομαι σε όλους, ιδίως σε όσους δεν μας ψήφισαν, σε ανθρώπους νοικοκυραίους που δεν θέλουν να δουν τη χώρα να γίνεται συντρίμμια, αλλά θέλουν να δουν τη χώρα να βγει μπροστά. Θέλω να σας πω ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών» συνέχισε.

Είμαστε περισσότεροι, είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα και όχι αυτοί που θα έρθουν να εκδικηθούν την άλλη παράταξη, συνέχισε.

O Oλυμπιακός στον Τύρναβο 3 - 0, Ο Μπενίτες «καθάρισε», Ολαϊτάν και Μιλιβόγεβιτς επέστρεψαν

Ο Μπενίτες «καθάρισε», Ολαϊτάν και Μιλιβόγεβιτς επέστρεψαν
Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας με 3-0 του Τυρνάβου στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στις 28/1 στο «Γ.Καραϊσκάκης».
Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν πολύ νωρίς το προβάδισμά στο σκορ όταν στο 3΄ ο Μπενίτες με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 26΄ ο Διαμαντάκος έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπενίτες με τον Παραγουανό επιθετικό να νικάει και πάλι στο τετ α τετ τον Πρίφτη δίνοντας προβάδισα δύο τερμάτων στην ομάδα του.. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μιλιβόγεβιτς στο 84΄ με απευθείας σουτ μετά από γύρισμα του Ντουρμάζ.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η επανεμφάνιση του Ολαϊταν στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά μετά από περίπου 11 μήνες.
Τύρναβος (Απόστολος Χαραλαμπίδης):
Πρίφτης, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Ιβανίδης, Χαλούλος, Όττα (64΄ Σολφερίνο), Παπασάββας (69΄ Αλεξίου), Νταντίδης (46΄ Μιλουτίνοβιτς), Γεωργίου, Στεργιανός, Μούσα Ποκόνγκ
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα):
Μέγιερι, Γιαννούλης, Σιόβας, Βούρος, Σαλίνο, Μπουχαλάκης, Πελέ (62΄ Φορτούνης), Γκαζαριάν (72΄ Μιλιβόγεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (62΄ Ολαϊτάν), Διαμαντάκος.

*Με το ένα πόδι στη επόμενη φάση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πανηγύρισε το «διπλό» 1 -  2 στα Χανιά . Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κρητικός (37΄) και Ακόστα (68΄). Για τους Κρήτες μείωσε ο Σουκιάς στο 89΄.
Εκτός των δύο τερμάτων, οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 32ο λεπτό από την κεφαλιά του Σαπαλίδη.

*Ισοπαλία 1 - 1 στην Κέρκυρα απέσπασε η ΑΕΚ

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Πανιώνιος-Βέροια 2-1
(62΄ Οικονόμου, 71΄ Κολοβός - 2΄ Κάμπορα)
Πανθρακικός-ΟΦΗ αναβολή
ΑΟ Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
(89΄ Σουκιάς - 37΄ Κρητικός, 68΄ Ακόστα)
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1
(43΄ Λουσέρο - 87΄ Καρέλης)
Τύρναβος-Ολυμπιακός 0-3
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Κέρκυρα-ΑΕΚ 17:45 (17:45 - OTE SPORT 5)
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 19:30 (19:30 - OTE SPORT 4)

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Συμπεράσματα ανοιχτής συζήτησης και διαβούλευσης για το ζήτημα της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευσηΟ Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία,  χθες, Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015,  στο Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός», ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση για το ζήτημα της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αγγελική.Κλειώση , Παναγιώτης Καλύβας ,Δημήτριος Κάσσιος και Μανώλης Αλογογιάννης, η Πρόεδρος του Τ.Δ. Ξυλοκάστρου κα Σπυριδούλα Καραπανάγου, μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου της πόλης, κτηνίατροι της πόλης μας,  και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι στο θέμα συνδημότες μας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν η ενεργός συμμετοχή των δημοτών,  τόσο στη διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης σήμερα στα όρια του Δήμου, όσο και στο σχεδιασμό της πολιτικής του Δήμου για το ζήτημα αυτό.
Η κα Αγγελική Κλειώση, αρμόδια Αντιδήμαρχος για τις σχετικές δράσεις, εισηγήθηκε το θέμα, παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Δήμου, καθώς και τις ενέργειες που υλοποιούνται προκειμένου για την εκπόνηση  ενός ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού προγράμματος, με επίκεντρο, αφενός την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στον αρχικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- ενέργειες όπως:
  • η διερεύνηση των δυνατών συνεργασιών  του Δήμου προκειμένου για την περισυλλογή και διαχείριση  των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο,
  • η σύσταση Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος που θα εκπονηθεί,
  • η εκπόνηση Τεχνικής Μελέτης για την εκτίμηση των παραμέτρων και του κόστους του προγράμματος.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί από τους συμμετέχοντες, και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με κοινή δέσμευση για  συνέχιση του διαλόγου και στενή συνεργασία Δήμου και πολιτών, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εκπόνησης, αλλά και υλοποίησης του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους, και ενημέρωσε ότι η επόμενη φάση διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, μετά από σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Οριακά δεν... πνίγηκε στα "Πηγάδια" ο Παναθηναϊκός! - Αναβλήθηκε το Πανθρακικός - ΟΦΗ


Οριακά δεν... πνίγηκε στα `Πηγάδια` ο Παναθηναϊκός!
 Οριακά απέφυγε την ήττα στα “Πηγάδια” ο Παναθηναϊκός! Οι “πράσινοι” έχαναν 1-0 και ισοφάρισαν στο 87' με τον Καρέλη που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ματς με την Ξάνθη για το Κύπελλο.
Οι “πράσινοι” -που έχουν παράπονα με τη διαιτησία του Παππά - ως και το 75'... χανόντουσαν στο γήπεδο και άρχισαν να συνέρχονται με την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ. Τότε μπόρεσε να πιέσει το “τριφύλλι” και εν τέλει να ισοφαρίσει στο 87' με τον Καρέλη.
Οι “ακρίτες” προηγήθηκαν στο 43' με τον Αντριάν Λουσέρο και ως το 60ο λεπτό είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησαν, γεγονός που τους “στοίχισε”.
Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (30/01, 19:00) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». 
SKODA Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22’ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): 
Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταβλαρίδης, Μέντες (60’ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Αζαγκούν, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Καρέλης. 
 -----------------------------------------------------------------------------

Ο αγώνας της φάσης των 16 του κυπέλλου Ελλάδος στην Κομοτηνή  ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον ΟΦΗ δεν θα γίνει σήμερα λόγω κακών καιρικών συνθηκών.  Η αναμέτρηση θα πρέπει να γίνει αύριο στις 15.00 αλλά και οι δύο ομάδες έχουν ματς το ερχόμενο Σάββατο για τη Σούπερ Λίγκα.
Ο διαιτητής Κομίνης βγήκε αρκετές φορές στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κομοτηνής αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν.

Η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει το χορτάρι σε βούρκο και έτσι αποφάσισε να αναβάλει την αναμέτρηση. Ο κανονισμός προβλέπει να γίνει την Πέμπτη στις 15.00 όμως είναι οριακό για τις ομάδες αφού μετά από κάτι περισσότερο από 48 ώρες έχουν και πάλι αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα, κυρίως για τον ΟΦΗ αφού ο Μαχλάς είχε παρακαλέσει 4 παίκτες οι οποίοι ήθελαν να κάνουν προσφυγή να πάνε στην Κομοτηνή να αγωνιστούν και την Πέμπτη θα τους έδινε απάντηση για το αν μπορεί να τους δώσει κάποια από τα χρήματα που τους οφείλει η ΠΑΕ.

Κεντρική προεκλογική ομιλία ετεροδημοτών Εύης Τατούλη, υπ. Βουλευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα - Η Αρκαδία την «αγκαλιάζει»

Η Αρκαδία «αγκαλιάζει» την Εύη Τατούλη
Στην αγκαλιά των συμπατριωτών της Αρκάδων βρέθηκε για δύο συνεχόμενες μέρες η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Εύη Τατούλη, που με τις δύο της ομιλίες στην Αθήνα και στην Τρίπολη επισφράγισε τις πολιτικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις για την Αρκαδία.
Στην Αθήνα η Εύη Τατούλη συγκίνησε με τις αναφορές στον τόπο της

Στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στην Αθήνα η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στην έλλειψη μιας Μεγάλης Μεταρρύθμισης, μιας Νέας Μεταπολίτευσης με αρχές που να θεμελιώνουν ότι πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, και πάνω από τις ιδεολογίες η κοινή λογική, και η συναίνεση στα βασικά και πρωταρχικά.

Τρίπολη:Η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης.

Τρίπολη: Παρά την... `έκτακτη ανάκγη` τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους!Μια εβδομάδα έχει περάσει αφότου η Τρίπολη κηρύχτηκε εκ νέου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των σκουπιδιών, που για περίπου ένα μήνα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης και δεν έχει ξεκινήσει η αποκομιδή.
Τα σκουπίδια συνεχίζουν να στοιβάζονται δημιουργώντας μικρές χωματερές και εκείνο που παρατηρείται, είναι να προσπαθεί η δημοτική αρχή να απομακρύνει τα ανακυκλώσιμα για να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων και να "συσκευάζει'' σε μεγάλες σακούλες και πιο σκληρούς σάκους τα απορρίμματα που βρίσκονται στον δρόμο για να μην σκορπίζονται, αφού οι σακούλες σκίζονται και απλώνουν τα σκουπίδια.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΧΙΟΝ TV ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Οι Έλληνες της Αυστραλίας θα μιλούν μόνο ελληνικά το Μάρτιο


Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία, ο προσεχής Μάρτιος να καθιερωθεί ο μήνας που θα μιλούν ελληνικά στην Αυστραλία.
 
Ήδη μια ομάδα ομογενών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του οραματιστή της ιδέας Σάκη Ζαφειρόπουλου. Η ομάδα συνεδρίασε στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και κατέστρωσε το προκαταρκτικό σχέδιο της καμπάνιας με στόχο τον Μάρτιο οι ομογενείς να μιλούν ελληνικά στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις ομογενειακές οργανώσεις.
 
Μάλιστα, για την επιτυχία της εκστρατείας θα γίνει χρήση και της νέας τεχνολογίας.
 
Για παράδειγμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάθε μέρα του Μαρτίου να χτυπά το έξυπνο κινητό των ομογενών και μαζί με την υπενθύμιση πως τον μήνα αυτό θα μαθαίνουν όλοι ελληνικά, πολλοί θα μαθαίνουν και μια νέα λέξη.
 
Η προσωρινή επιτροπή που συστάθηκε θα συνεδριάσει εκ νέου στις επόμενες ημέρες πριν δώσει στη δημοσιότητα τις τελικές προτάσεις της για την επιτυχία της εκστρατείας.
 
Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία καθώς είναι ο μήνας που εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821.
 
Όμως η έναρξη της εκστρατείας θα γίνει από τον Φεβρουάριο που διοργανώνονται ελληνικά φεστιβάλ σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ.
 
Ο αρχικός τίτλος της καμπάνιας είναι Speak Greek in March, αν και ενδέχεται να αλλάξει.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς ΕΕ: "Το φυσικό αέριο για τη Ν.Ευρώπη θα περνά αποκλειστικά από την Ελλάδα"


Η Ρωσία διά του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επίσημα ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι μέσα από το ελληνικό έδαφος θα περνά το δίκτυο για εφοδιασμό ολόκληρης της νότιας και μέρος της κεντρικής Ευρώπης με φυσικό αέριο!
Επίσης ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία τελειώνει ως ενεργειακός κόμβος και πλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν εντός της Ελλάδας υποδομές για να παραλαμβάνουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα το φυσικό αέριο που χρειάζονται.

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-01/skitsomakrisena-thumb-large.jpg


Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων

Εκοιμήθη, χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων σε ηλικία 89 ετών, στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών στο οποίο νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα περίπου, με αρκετά προβλήματα υγείας.
Η σορός του μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά όπου το βράδυ της Τρίτης  τελέσθηκε αγρύπνια και σήμερα θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12.00 παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και πλήθος Μητροπολιτών απ' όλη την Ελλάδα.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων γεννήθηκε, στον Πειραιά το 1926.

Το έτος 1953 απεφοίτησε της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειροτονήθηκε διάκονος τον Μάρτιο του 1951 και πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1954.

Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη, από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μάιο του 1984. Η ενθρόνιση του έγινε στον Ιστορικόν Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας λίγους μήνες μετά.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ π. Βουλ. και Υποψηφία Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ π. Βουλ. και Υποψηφία Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στην κεντρική εκδήλωση με ομιλιτή τον πρώην Γραμματέα του Κινήματος και πρώην Υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη : Aνεδαφική και εκτός πραγματικότητας δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται χαμένους παραδείσους ....

Screenshot-2015-01-15-10.50.192
Σε λίγες μέρες από σήμερα οι Έλληνες πολίτες θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν .Να αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.
Σίγουρα είναι δύσκολη η επιλογή ....διότι όταν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικρατεί σύγχυση που δεν αφήνει να φανεί η αλήθεια .
Και ενώ όλοι απαιτούμε να ακούμε την αλήθεια ........ την αμφισβητούμε τελικά και επιλέγουμε το ψέμα ...........γιατί μας ακούγεται πιο ευχάριστα .
Το ΠΑΣΟΚ μπρος στο δίλημμα κομματικό κόστος η ασύνταχτη χρεοκοπία ......επέλεξε να πει την αλήθεια το 2010 και να αναλάβει ευθύνες .................και στις εκλογές του 2012 έλεγε την αλήθεια ......και τώρα λέμε τα ίδια ........η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαικών κομμάτων....... γιατί κανείς μόνος του δεν μπορεί .
Γιατί χρειάζεται ευρεία πλειοψηφία ........ η απαραίτητη πολιτική και κοινωνική συναίνεση .......και ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο που θα επιτρέψει στην χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να βαδίσει σε νέους αναπτυξιακούς στόχους.
Το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε αυτή την εθνική στρατηγική και μέχρι σήμερα δεν έχει καταδειχθεί κάποιος άλλος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Αυτήν την στρατηγική αποδέχθηκε η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς που μετά τα Ζάππεια και τα 18 δις ισοδύναμα μέτρα .....είπε το ουδείς αναμάρτητος .
Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ το 2012.... αλλά ως αριστερά της εύκολης κριτικής και της ανευθυνότητας .............δραπέτευσε με την πρώτη ευκαιρία .
Και έτσι μείναμε μόνοι με την ΝΔ ......για να ολοκληρώσουμε το 20 % των δεσμεύσεων προς τους Ευρωπαίους όταν είχαμε σταυρωθεί για το 80 %....... που είχαμε ήδη κάνει έως το 2012 .
Από την άλλη πλευρά είχες και έχεις την ανεδαφική και εκτός πραγματικότητας δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται χαμένους παραδείσους ....σε ότι περπατάει ...πετάει η κολυμπάει ....κατάργηση νόμων κλπ κλπ .......και όλα αυτά εύκολα.....χωρίς θυσίες ...χωρίς κόπο ......κουνώντας το δακτυλάκι μας ...... ή παίζοντας την λύρα.
Η ψύχραιμη αλήθεια δυστυχώς δεν ακούγεται ....η όπου ακούγεται δεν έχει την δύναμη να απλωθεί .Το ΠΑΣΟΚ λέει και πάλι .....μην αφήνετε την τύχη της χώρας ούτε στον φόβο της ΝΔ .........ούτε στον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ .
Αυτοδυναμία δεν πρέπει να υπάρξει ...ούτε δεύτερες εκλογές ....... αλλά ούτε και άλλοθι ..........πρέπει να υπάρξει η ενίσχυση της εθνικής σοβαρότητας και υπευθυνότητας .Πρέπει να υπάρξει ισχυρό ΠΑΣΟΚ ......πρέπει να υπάρξει ισχυρή δημοκρατική παράταξη .Δεν είναι δυνατόν να είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή ...είναι ντροπή για την Δημοκρατία .Το ΠΑΣΟΚ κράτησε ψηλά την ευθύνη ....δεν έπαιξε με την τύχη της χώρας ...ανέλαβε πολιτικό κόστος ...και άντεξε .Τώρα είναι ώρα να το ενισχύσουμε ....όχι για να το μετρήσουμε κομματικά ...αλλά για να νικήσουμε εθνικά .

To Reuters αποκαλύπτει πως και γιατί, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές

1513-620x330  Πώς οι συνομιλίες της 26ης Νοεμβρίου, στο Παρίσι, με την τρόικα, κατέληξαν σε αδιέξοδο, «γκρεμίζοντας» τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, «περιγράφει» σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters.
Επισημαίνει ότι ναυάγησαν οι συζητήσεις για την αναθεώρηση του προγράμματος, καθώς, στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, η τρόικα ζητούσε να εξευρεθούν 2,5 δις ευρώ, σε αντίθεση με την Αθήνα που έκανε λόγο για 500 εκατομμύρια.

Ξαναπιάνει το “μπαλκόνι” εκεί που το άφησε: Απόψε ο Παπανδρέου στο Πεδίο του Άρεως

14830776-e1420349739861-1728x800_cΜετά από 5 και πλέον χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου, ανεβαίνει και πάλι στο «μπαλκόνι» για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού του φορέα στην Αθήνα.
Και πάλι στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, μόνο που τότε (1 Οκτωβρίου 2009) η εξέδρα είχε στηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ ενώ τώρα, λόγω χειμώνα, θα βρίσκεται λίγα μέτρα πιο ‘κει, στο κλειστό του Πανελληνίου.
Με τη σημερινή του συγκέντρωση, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα περάσει το μήνυμα της ευρείας συσπείρωσης στις τάξεις του που σημειώνεται μόλις 18 μέρες μετά την ίδρυσή του.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΠΑΡ του Βενιζέλου θα δίνει μάχη επιβίωσης στο γήπεδο του Σπόρτιγκ

Ο Σαμαράς στον Άνθιμο: Προχωρούμε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα και τη θρησκεία

anthimos_samaras-528x330 
«Εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του  στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Ο Μητροπολίτης  Άνθιμος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό μπροστά στη Μητρόπολη, τον αγκάλιασε, τον καλωσόρισε και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του, όπου και είχαν ημίωρη συνάντηση.

Wall Street Journal: Η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού

wall
«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και πέντε χρόνια δρακόντειας λιτότητας, το ρίσκο είναι πολύ υψηλό για την Ελλάδα», τονίζει σε σημερινό της άρθρο η Wall Street Journal, συμπληρώνοντας ότι πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που έχουν δυσανασχετήσει με τα συστημικά κόμματα και είναι έτοιμοι να τζογάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Για να μην αποδειχθεί καταστροφικό αυτό το στοίχημα για την Ελλάδα, και να έχει ως αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες συνέπειες για την Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δείξει σπάνιες πολιτικές ικανότητες. Θα πρέπει να πουλήσει την ιδέα του συμβιβασμού (μια λέξη που δεν ηχεί καλά στους Έλληνες) στους ακραίους αριστερούς του κόμματος», εκτιμά η εφημερίδα…

Μαζί Σαμαράς-Καραμανλής απόψε στο Βελλίδειο

¡»«Õ¡ - 8Ô ”’Õ≈ƒ—…œ ‘«” Õ≈¡” ƒ«Ãœ —¡‘…¡” (EUROKINISSI // ‘¡‘…¡Õ¡ ÖœÀ¡—«)
Πανστρατιά Νεοδημοκρατών αναμένεται να σημειωθεί κατά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το «παρών» πρόκειται να δώσει όχι μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως είναι γνωστό από μέρες, αλλά και ο περιφερειάρχης του 71% Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου οι σχέσεις με τη Ν.Δ. είχαν διαταραχθεί κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Για το κυβερνών κόμμα η μάχη της Μακεδονίας θεωρείται καθοριστικής σημασίας, αφού εκεί προσβλέπει για να καλύψει τις αριθμητικές απώλειές της από το λεκανοπέδιο.

lykavitos.gr

Ιδιαιτέρως θερμή η υποδοχή Σαμαρά στην… εκλογική του Περιφέρεια, Β’ Θεσσαλονίκης (Photos)

sam-xalastra3
Ιδιαιτέρως θερμή ήταν η υποδοχή που του επιφύλασσαν κάτοικοι αλλά και φορείς στη σημερινή επίσκεψη του στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς έφτασε στην κεντρική πλατεία της Χαλάστρας, όπου τον καλωσόρισε ένας νεαρός που κρατούσε ανθοδέσμη. Τον κ. Σαμαρά υποδέχτηκε ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, ενώ παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είναι και ο ίδιος υποψήφιος στη Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς, χαμογελαστός και ευδιάθετος, μπήκε στα περισσότερα καταστήματα που βρίσκονται στην πλατεία και έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαγαζάτορες. Μάλιστα, υποστηρικτές της ΝΔ τον κέρασαν ουζάκι με μεζέ και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
Στη συνέχεια, ηλικιωμένος φίλος του κόμματος, συγκινημένος, του είπε: «Πιστεύω ότι από τη Δευτέρα θα είστε και πάλι πρωθυπουργός».
Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε καφενείο της περιοχής, όπου ήπιε τσάι με λεμόνι, ενώ ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χαλάστρας τού απήγγειλε ένα ποίημα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε στη συνέχεια για τον Β’ Αγροτικό Συνεταιρισμό Χαλάστρας και για το δημαρχείο Δέλτα.
Νωρίτερα, είχε συναντηθεί στη Μητρόπολη με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον «φλογερό ιεράρχη», όπως τον χαρακτήρισε, και πρόσθεσε ότι «ο κ. Άνθιμος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και της Μακεδονίας».
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Σαμαρά, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και ζήτησε συνεργασία μεταξύ όλων των κομμάτων για το «καλό του ελληνικού λαού».

Η “κρυφή” δημοσκόπηση: Βουλή οχτώ κομμάτων, κυβέρνηση συνεργασίας (ποσοστά – έδρες)

DIMOSKO 
Επειδή λίγες ώρες πριν τις κάλπες, μέσα από το λεγόμενο τελευταίο “κύμα” κάποιων “πειραγμένων” δημοσκοπήσεων , θα επιχειρηθεί (ανεπιτυχώς εκτιμούμε) να χειραγωγηθούν 
Η εικόνα λοιπόν έχει ως εξής:

Δράσεις και πρωτοβουλίες Χρίστου Δήμα στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής


Πρωτοβουλίες Χρίστου Δήμα το διάστημα 2012-2014 για την κοινωνική πολιτική, τις υποδομές, την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια:

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ΑΠΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.


Ενωτικός όπως άλλωστε απαιτούν οι καιροί εμφανίστηκε πριν από λίγο ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με την ΝΔ κος Νίκος Ταγαράς στην κεντρική  προεκλογική του ομιλία στο Λουτράκι.


Παρουσία αρκετών υποστηρικτών της ΝΔ ο μειλίχιος Κορίνθιος πολιτικός μπόρεσε να αναπτύξει σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο του στο ΥΠΕΚΑ,τα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας που επιλύθηκαν μέσα σε 9 μόλις μήνες καθώς και τα σοβαρά λεφτά που έφερε στην Κορινθία (πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ!) ενώ εξήρε την συνεργασία που είχε με τους δημάρχους όλης της Κορινθίας για να μπορέσουν τα έργα αυτά να ενταθούν στην χρηματοδότηση.

Παρόντες στην ομιλία ήταν ο νυν δήμαρχος Λουτρακίου Π.-Α.Θ.Γιώργος Γκιώνης,ο πρώην δήμαρχος Παύλος Παύλου,δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της ΝΔ, ο πρώην ''κατάσκοπος''του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη Γιάννης Καλογεράς καθώς και πολλοί φίλοι του υπουργού από το Λουτράκι...

Περισσότερα: sfedona.gr

ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επί Κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Καμένος δείχνει σήμερα έτοιμος όσο ποτέ άλλοτε να συμμαχήσει με τον κ.Τσίπρα για το αναγκαίο καλό της πατρίδας.
Φυσικά ο κ.Καμένος με τη βαθιά γνώση και εμπειρία στα εθνικά θέματα είναι πολύ πιθανό να απαιτήσει και τη συμμετοχή του στο ευαίσθητο υπουργείο Άμυνας, που πέρα από την αποστολή ασφάλειας της Πατρίδας κυριάρχησε αρνητικά με τις συνεχείς αποκαλύψεις για την καταλήστευση του πλούτου της χώρας, μέσα από τα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα  ακόμα και επί Κυβερνήσεως κ.Καραμανλή.
Εξάλλου το Υπουργείο Άμυνας αναφερόταν και ως διακαής πόθος του κ.Καμένου όταν ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν στη διανομή non-paper μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο του κ.Παπούλια, σε κρίσιμες στιγμές της κρίσης, με την ανταλλαγή της συμμετοχής του σε μία Κυβέρνηση συνεργασίας. 
Κυβέρνηση που τελικά έλαβε σάρκα και οστά με τη συνδρομή ενός άλλου αναμφισβήτητου πατριώτη, του κ.Καρατζαφέρη και του πολιτικού κόμματος του. Μία συμμετοχή που  εξασφάλισε τη συμμετοχή του κόμματός του στο Υπουργείο Άμυνας, με την περίοπτη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα οπότε δυστυχώς αποκαλύφθηκαν αδήλωτα εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του κ.Καρατζαφέρη σε εξωχώριες εταιρείες που ερευνά η δικαιοσύνη.
Ήδη γνωστοί απόστρατοι πατριώτες που ηγήθηκαν του στρατεύματος της χρυσής εποχής της μίζας στις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται σήμερα ως πρόθυμοι να συνδράμουν και αυτοί στη ριζοσπαστική αριστερά και τον έλεγχό της ως αναγκαίο καλό που θα διασφαλίσει τα ιερά και τα όσια. 
Ευχόμαστε φυσικά να μην συμπεριλαμβάνουν σε αυτά και τις μίζες, που κυριάρχησαν εν αγνοία τους προφανώς, όταν κατείχαν τις θέσεις ευθύνης τους και ενώ ο κ.Τσίπρας εγγυάται δημόσια μέσα από τις έξι δεσμεύσεις του την εξάλειψη της διαπλοκής, από την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, για το καλό της Πατρίδας...
thedayaftergr.blogspot.gr

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ & ΚΟΥΛΟΜΑ 2015 ΣΤΗ ΜΑΝΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τα προγράμματα των κομμάτων για την Αυτοδιοίκηση – Οι διαφορές και οι ομοιότητες


Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής «ασφυξίας», στο πλαίσιο της εφαρμογής, μεταξύ άλλων και των προσφάτως ψηφισθέντων νόμων, ενώ όσον αφορά το προσωπικό της, έχει καταγραφεί ραγδαία μείωση. Έπειτα από μια περίοδο όπου η Αυτοδιοίκηση συγκρούστηκε επανειλημμένα με το κεντρικό κράτος, δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι στις προγραμματικές θέσεις ορισμένων κομμάτων γίνεται λιτή αναφορά στο θεσμό. Χαρακτηριστικό είναι και ότι πολλοί δήμαρχοι δεν διστάζουν να διατυπώσουν την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο να αναφερθούν τα κόμματα με πιο σαφή τρόπο ως προς τις πολιτικές τους που αναφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η aftodioikisi.gr παρουσιάζει και παραθέτει προς σύγκριση τις σχετικές με τον θεσμό αναφορές στα προγράμματα των κομμάτων: 

Περισσότερα  ΕΔΩ

Πώς θα συγκεντρωθούν και θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου (εγκύκλιος)


Εγκύκλιο για συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα των εκλογών θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του,
θα μεταδοθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά το υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.
Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα σε κάθε εκλογικό τμήμα συμπληρώνεται από το δικαστικό αντιπρόσωπο στο ειδικό προτυπωμένο έντυπο, με όμοια αντίτυπα του οποίου εφοδιάζονται οι εφορευτικές επιτροπές, τα αρμόδια γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της έδρας του νομού και όλοι οι δήμοι της οικείας εκλογικής περιφέρειας (νομού).
Το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τμήμα, θα μεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο
Υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθως θα γίνει η μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).
Σύμφωνα με την Singular Logic, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, σε κάποιες περιπτώσεις που οι προβλέψεις θα είναι οριακές, όπως για παράδειγμα στο θέμα της εισόδου κομμάτων στη Βουλή με 3%, αυτό μπορεί να γίνει αρκετά αργότερα.
Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων εδώ.

Γιώργο που βρήκες τα λεφτά να κάνεις το ΚΙΔΗΣΟ;


gap-mega-koinonia-ora-megaΤο ερώτημα που πλανάται στο διαδίκτυο είναι που βρήκε τα λεφτά ο Γιώργος Παπανδρέου να φτιάξει το ΚΙΔΗΣΟ..

Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου αν θέλει να υποστηρίζει πως μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις της πρωθυπουργίας του ήταν η «Διαύγεια». Πρέπει να εφαρμόσει τη Διαύγεια» και για το νέο του κόμμα.

Από συνδρομές μελών; Ποιων μελών; Από δωρεές φίλων; Ποιων φίλων;

Τίποτα σχετικό δεν αναγράφεται στην ιστοσελίδα του ΚΙΔΗΣΟ. Δεν θα έπρεπε;

Ο Γιώργος μιλά για τη διαφάνεια, μιλά για τα σκοτεινά συμφέροντα που τον έριξαν, περιοδεύοντας στα κανάλια των μεγάλων συμφερόντων. Αλλά δεν μιλά για τη δική του οικονομική διαφάνεια στη νέα του προσπάθεια.. Δεν θα έπρεπε;
Μία προεκλογική εκστρατεία κοστίζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και ο Γιώργος περιοδεύει όλη την Ελλάδα, με πανάκριβες παραγωγές. Όλο αυτό ποιος το χρηματοδοτεί;
Ακόμη και ο συστημικός Θεοδωράκης, κάτι είχε ψελλίσει στην αρχή της ίδρυσης του Ποταμιού... πως κάνει περιοδείες με ρεφενέ. Τότε που τον ακύρωσε ο Νίκος Δήμου μιλώντας για δυνάμεις που θέλουν το Ποτάμι στην εξουσία.. και πήρε πόδι..

Ας απαντήσει ο Γιώργος, ο ιδρυτής της Διαύγειας, στο ερώτημα που πλανάται στο διαδίκτυο... «Που βρήκες τα λεφτά Γιώργο;»

Αλλιώς η προσπάθεια να δημιουργήσει κάτι νέο.. άφθαρτο.. και αμόλυντο... μάλλον πέφτει στο κενό.. Μάλλον ο Γιώργος πρέπει πρώτα να αυτο-οργανωθεί ο ίδιος, προτού αυτο-οργανώσει την κοινωνία... ξανά.

Και ίσως η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου να είναι και άνευ ουσίας, αφού θα έρθει κατόπιν εορτής και έχοντας δημιουργήσει πολλές σκιές και για το εγχείρημα και για τους σκοπούς του.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στην Αγία Άννα o Χρίστος Δήμας

Στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στην Αγία Άννα μίλησε την Τρίτη το βράδυ ο Χρίστος Δήμας. Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή συγκέντρωση ο βουλευτής Κορινθίας μίλησε για την οικονομία, τις προοπτικές της χώρας καθώς και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Εμφάνιση
(ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ)

Εμφάνιση
(ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ)

Νωρίτερα ο Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε τα Πιτσά, το Λουτρό, το Καμάρι, τα Τσακώνικα και τα Γιαννιώτικα.  
 

Και ο αυριανός υπουργός Οικονομικών ..Μερκελιστής – η αναμενόμενη κυβίστηση


dragasakis-xardouvelis«Έσκυψε» και επισήμως ΣΥΡΙΖΑ. Ο αυριανός υπουργός Οικονομικών κ. Δραγασάκης κατά την παρουσία του στον Economist μαζί με τον κ. Χαρδούβελη, δήλωσε πως σέβεται Μέρκελ και Σόιμπλε και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας. Μια χαλαρή, στρογγυλεμένη ρητορική που μόνο συγνώμη δεν ζήτησε από τη Γερμανία.

Σίγουρα όσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση ότι θα καταργήσουν όλο το Μηχανισμό Στήριξης με ένα Νόμο.. μάλλον απογοητεύτηκαν ακούγοντας τον κ. Δραγασάκη, ένα από τους πιο ισορροπημένους μέσα στο κόμμα της Κουμουνδούρου.
Γιατί υπάρχει το εξής παράδοξο: Έχουν παραμυθιάσει τη μεσαία και κατώτερη τάξη πως θα καταγγείλουν το μνημόνιο τη στιγμή που χρειάζονται τα χρήματά του για να κάνουν παροχές.. Πως θα διώξουν την κακιά Μέρκελ και την τρόικα, ενώ δεν έχουν κανένα άλλο τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Ας σκεφτούν όλοι αυτοί οι ακραίοι στην Κουμουνδούρου, που έφτιαξαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας όλους τους υπόλοιπους Μερκελιστές και προδότες πόσο ανήθικοι υπήρξαν και πως εξαπάτησαν την κοινωνία με το εμπόριο ελπίδας.. Τώρα που οι μάσκες ..έπεσαν!
Γιατί το θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά η κατάληψη της εξουσίας, τάζοντας το οτιδήποτε στον οποιοδήποτε και κατηγορώντας τον οποιοδήποτε για οτιδήποτε..!!
Εξαπάτησαν το μεσαίο δημοκρατικό χώρο. Δεν συμμετείχαν σε κυβέρνηση το 2012 (όπως ζητούσε το ΠΑΣΟΚ) για να χτίσουν στο εμπόριο της εύκολης κατηγορίας. Για να έρθουν σήμερα μέσα στην ασφάλεια του ευρώ να γίνουν οι νέοι συνομιλητές της Μέρκελ. Όλα για μία φωτογραφία.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Εκλογές: Πώς θα γίνει η μετάδοση των αποτελεσμάτων – Η πρώτη ασφαλής πρόβλεψη, το θρίλερ του 3% & η on line σταυροδοσία


Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε, σύμφωνα με την Singular Logic, την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας σε κάποιες περιπτώσεις που οι προβλέψεις θα είναι οριακές, όπως για παράδειγμα στο θέμα της εισόδου κομμάτων στη Βουλή με 3%, αυτό μπορεί να γίνει αρκετά αργότερα.
Και σε αυτές τις εκλογές η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει με την μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (το σύστημα SRT) από 4.815 εκλογικά τμήματα (από τα συνολικά 19.500, ποσοστό περίπου 25%).
Παράλληλα, η εταιρεία υπόσχεται ότι φέτος θα δώσει και αποτελέσματα σταυροδοσίας on line, για τα οποία θα υπάρχει μία πρώτα εικόνα το απόγευμα της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη προαναγγελία είχε γίνει και για τους σταυρούς των υποψηφίων στις ευρωεκλογές. 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα μισά περίπου πρωτοδικεία της χώρας θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων.

aftodioikisi.gr