Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΡΙΟ (08-01-2015) ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει, αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στις 18:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Σταθμός Ηλεκτρικού) στο Μαρούσι.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ 18ΧΡΟΝΩΝ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των 18χρονων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αδίστακτα την παραβίαση του νόμου. Και αυτό την ώρα που γνωρίζει πολύ καλά πως απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων, οι οποίοι συντάσσονται με βάση τις ονομαστικές καταστάσεις που οι Δήμαρχοι υποβάλλουν από 1η έως  τέλος Φεβρουαρίου κάθε χρόνο.
Αποδοχή της αυθαίρετης αξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ για μια τέτοια παρανομία, θα έπληττε ευθέως το κύρος των εκλογών.
Είναι φανερό πως, για μία ακόμη φορά, επιχειρούν απροσχημάτιστη εξαπάτηση των πολιτών.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πραγματικά την αλλαγή του νόμου, είχε  τη δυνατότητα να εισηγηθεί την τροποποίησή του, πριν κλείσει η Βουλή.
Για ακόμα φορά κραυγάζει ζητώντας το ανέφικτο και το παράνομο για να προκαλεί εντυπώσεις».

Αγγαρεία υπό το βλέμμα του Περέιρα o Oλυμπιακός 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο - Πρόκριση και για τον Πανιώνιο, 4-0 την Παναχαϊκή

Χωρίς να «πατήσει γκάζι» και υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο και με 7 βαθμούς πέρασε άνετα στην φάση των «16» του κυπέλλου (1ος όμιλος), ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν εκτός συνέχειας με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.
Το πέναλτι που εκτέλεσε στο 16΄ ο Φορτούνης (χέρι του Κακαρά) έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά το πλασέ του Ντοσεβί η μπάλα φάνηκε να περνάει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας του Μπότου, γεγονός που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής Ι.Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και ο βοηθός του.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47΄) ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Γκαζαριάν, ενώ στο 83΄ ο Διαμαντάκος σε κενή εστία, μετά από σέντρα του Γιαννούλη, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-2).
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κρ.Βαζέχα): Mπότος, Βλάχος, Σακελλαρίου, Μουστογιάννης, Σιώπης, Μουκίδης, Κρητικός, Τεγούσης, Ποτουρίδης (66΄ Μήτκος), Γρομητσάρης, Κακαράς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντ.Νικοπολίδης): Μέγιερι, Σαλίνο (69΄ Σάλιακας), Βούρος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Κασάμι (57΄ Ιμπραΐμ), Φορτούνης (79΄ Βέργος), Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Διαμαντάκος.

 Πρόκριση και για τον Πανιώνιο, 4-0 την Παναχαϊκή 

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας, με τη νίκη του 4-0 επί της Παναχαϊκής στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" έφτασαν τους 5 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ομάδα της Πάτρας και πήραν τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 1ου ομίλου, πίσω από τον Ολυμπιακό. 
Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Γιάννου με διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Κολοβού. Η νίκη και η πρόκριση κρίθηκε στη φάση του 53ου λεπτού, πάλι με πρωταγωνιστή τον Γιάννου, που κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κάργα μέσα στην περιοχή.
Για το μαρκάρισμα αυτό, ο αμυντικός της Παναχαϊκής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Κολοβός έγραψε το 2-0 από τη "βούλα" στο 54΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 67΄ ο Γιάννου με πλασέ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Πάνος, Ρισβάνης, Παντίδος (70΄ Χατζηισαϊας), Τασουλής, Σιώπης (69΄ Γκέζος), Μητρόπουλος, Μπούζας, Φούντας, Κολοβός (71΄ Μασούρας), Γιάννου.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Άλα, Στεργίδης (69΄ Χαρτσιάς), Μαρουκάκης (74΄ Χούσα), Ντα Κόστα (74΄ Μασούρας), Κοντοχρήστος, Τσώνης, Μπαλού, Πατινιώτης.

"Σφαλιάρα" στον ΠΑΟΚ! Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Κέρκυρα


`Σφαλιάρα` στον ΠΑΟΚ! Αποκλείστηκε στο ΚύπελλοΑπό φιναλίστ που ήταν πέρυσι, φέτος δεν θα πάρει ούτε... “μυρωδιά” από τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, ο οποίος “πνίγηκε” στο νησί των “Φαιάκων”. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν μπόρεσε να νικήσει την Κέρκυρα -που πήρε την πρόκριση- (0-0) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το αποτέλεσμα – δώρο από το ματς ΠΑΣ Γιάννινα - Καλαμαριά (2-1), αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε αναλόγως. Εκτός από τους Κερκυραίους στη διοργάνωση συνεχίζουν και οι Γιαννιώτες.
Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαίδης, Ρόχας, Γκόμες (39’ Ζουμπουλάκης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Χαβίτο, Σάντσεζ, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο.
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης (46’ Ρατς), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρης (62’ Αθανασιάδης), Σαββίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος.

Δημοσκόπηση: Στο 2% ρίχνει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

 http://topontiki.gr/photos/444441420041399.jpg
Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Δημοκρατία, ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.
Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο/λευκό ανέφεραν το 7,6%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται ως ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε βλέπει ρεαλιστική τη θέση του για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων σε ποσοστό 59%. Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 41% έναντι 29% που προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα. Το 41% ακόμη των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά ήταν στο 2,3% (ΣΥΡΙΖΑ 27,4% και ΝΔ 25,1%).

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και που χρειάζονται οι αλυσίδες στην Πελοπόννησο - Ο καιρός


Ανακοινώνεται ότι, λόγω χιονοπτώσεων - παγετού, στο παρακάτω οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
 
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
 Π.Ε.Ο Άργους – Τριπόλεως, από 17ο έως 37ο χλμ.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
 α. Εθνική οδός Νεμέας-Λεβιδίου από 47ο εώς 55ο χλμ.
 β. Επαρχιακή οδός Άστρους – Αγίου Πέτρου, από 10ο χλμ.
 γ. Επαρχιακή οδός Άστρους – Καστάνιτσας, , από 10ο χλμ.
 δ. Επαρχιακή οδός Καρδαρά –Οστρακίνας (Χ/Κ).
Γ. ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
α.   Από 18ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Ο.  Ξυλοκάστρου – Τρικάλων.
β.   Από 1ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς.
γ.   Από 16ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Ο. Δερβενίου – Γκούρας.
δ.   Από 1ο χιλ/τρο έως 16ο Επ. Οδού Γκούρας-Κιάτου.
ε.   Από 1ο χιλ/τρο έως 16ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Δερβενίου.
στ. Από 1ο χιλ/τρο έως 19ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Λυκουριάς.
ζ. Οδικό δίκτυο των χωριών Καστράκι, Μποζικά και Τιτάνη Νεμέας.
η. Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Ζεμενό, από 10ο χλμ.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
  α. Από το 42 έως το 50  Χ/Μ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης .
  β. Από το 20ο έως το 25ο  Χ/Μ της Επαρχιακής Οδού Γυθείου - Σιδηροκάστρου- Πολυάραβου.
  γ. Από το 19ο έως το 35ο Χ/Μ της Επαρχιακής Οδού Γυθείου-Σελεγούδι- Ι.Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας.
δ.  Επ. Ο. Πετρίνας – Άρνας, από 10ο έως 19ο χλμ.
ε. Επ. Ο. Άρνας – Βαράνου, από 1ο έως 6,5ο χλμ
 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α Αχαΐας

Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
Επ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).
Επ. Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
Επ. Ο. Καλαβρύτων – Πούντας.
Επ. Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ, από 4ο χλμ.
Διαδημοτική οδό , η οποία συνδέει την Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας με το Χ/Κ Καλαβρύτων 


Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Παρασκευή 09-01-2015
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Σάββατο 10-01-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα ασθενών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Κυριακή 11-01-2015
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές η καταιγίδες.
Ανεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Δευτέρα 12-01-2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση. 

14,3 εκατομμύρια ευρώ για εγκεκριμένα νέα έργα αποχέτευσης σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο από τον Νίκο Ταγαρά

14,3 εκατομμύρια ευρώ για εγκεκριμένα νέα έργα αποχέτευσης σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο από τον Νίκο ΤαγαράΣτον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Δερβένι, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, παραβρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός παρέστη επίσης στην ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου όπου συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες και αργότερα περιόδευσε σε περιοχές του Δερβενίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός παρέδωσε στον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο φάκελο με ήδη εγκεκριμένο νέο έργο αποχέτευσης για την περιοχή του Δερβενίου.
Πρόκειται για το έργο «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δήμου Ευρωστίνης - Επέκταση και Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Ξυλοκάστρου» που αφοράτο σύνολο των έργων που απαιτούνται για την αποχέτευση των λυμάτων της παραλιακής ζώνης, της περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συνολικού προϋπολογισμού 10.187.860,00 ευρώ.
Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν:
  • την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της παραλιακής ζώνης (κύριου και δευτερεύοντος αποχετευτικού αγωγού) στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δυτικά της Τ.Κ. Λυκοποριάς έως Τ.Κ. Δερβενίου, ήτοι:
1) τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό (ΚΑΑ), συνολικού μήκους περίπου 7,5 χλμ., ο οποίος προβλέπεται να τοποθετηθεί σε σκάμματα που θα διανοιχτεί στο κατάστρωμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών. Στον ΚΑΑ παρεμβάλλονται πέντε (5) αντλιοστάσια που απαιτούνται, προκειμένου να περιοριστούν σε εύλογα όρια τα βάθη των σκαμμάτων, τα οποία θα διανοιγούν γενικά σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα.
2) το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο περίπου 11,7 χλμ. εκ των οποίων τα 7,6 χλμ. περίπου κατασκευάζονται εκατέρωθέν του ΚΑΑ για την εξυπηρέτηση των παραθαλάσιων κατοικιών επί της ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών και τα υπόλοιπα 4,1 χλμ. αφορούν το δευτερεύον δίκτυο της Τ.Κ. Δερβενίου.
3) Την κατασκευή των απαιτούμενων φρεατίων επίσκεψης και ελέγχου των δικτύων.
4) την κατασκευή των 1352 προβλεπόμενων αναμονών ιδιωτικών συνδέσεων.
  • την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου σε δυναμικότητα από 20.000 ικ σε 37.500 ικ, που αφορά στην κατασκευή μονάδας βιοαντιδραστήρα ARS και νέας μονάδας υποδοχής βοθρολυμάτων, στην αναβάθμιση των μονάδων προεπεξεργασίας και αντλιοστασίου ανακυκλοφορίας-περίσσειας, στην εγκατάσταση διύλισης και απολύμανσης με UV, στην εγκατάσταση πάχυνσης-αφυδάτωσης και στην επέκταση του συστήματος ελέγχου λειτουργίας.
Ο επιπρόσθετος ισοδύναμος πληθυσμός που εξυπηρετείται από αυτά τα έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων ανέρχεται σε 6.000 άτομα και δημιουργούνται 50 θέσεις εργασίας (ισοδύναμα ανθρωποέτη) κατά τη διάρκεια υλοποίησης και 4 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Νίκος Ταγαράς ανακοίνωσε ένα ακόμη έργο για την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ειδικότερα το «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δήμου Ευρωστίνης Επέκταση και Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Ξυλοκάστρου. Τμήμα 2: Αποχετευτικά Δίκτυα Τ.Κ. Πιτσών – Λυκοποριάς». Το έργοαφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της παραλιακής ζώνης (κύριου και δευτερεύοντος αποχετευτικού αγωγού) στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δυτικά της Τ.Κ. Λουτρού από Τ.Κ. Πιτσών έως Τ.Κ. Λυκοποριάς, συνολικού προϋπολογισμού 4.146.341,46 ευρώ. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν:
1) τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό (ΚΑΑ), συνολικού μήκους 6.902,00 μ, διατομής D500,από Πιτσά έως Λυκοποριά, ο οποίος προβλέπεται να τοποθετηθεί σε σκάμματα που θα διανοιχτούν στο κατάστρωμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών. Στον ΚΑΑ παρεμβάλλονται τέσσερα (4) αντλιοστάσια που απαιτούνται, προκειμένου να περιοριστούν σε εύλογα όρια τα βάθη των σκαμμάτων, τα οποία θα διανοιγούν γενικά σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα. O K.A.A. θα συνδεθεί σε υφιστάμενο δίκτυο στην Τ.Κ. Λουτρού.
2) το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο, συνολικού μήκους 5.522,00 μ., διατομής D200,
3) Την κατασκευή των απαιτούμενων φρεατίων επίσκεψης και ελέγχου των δικτύων.
4) την κατασκευή των 452 προβλεπόμενων αναμονών ιδιωτικών συνδέσεων.
Ο επιπρόσθετος ισοδύναμος πληθυσμός που εξυπηρετείται από έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων ανέρχεται σε 1.389 άτομα ενώ οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης (ισοδύναμα ανθρωποέτη) ανέρχεται σε 30,00 απασχολούμενους. Το έργο είναι σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή καθώς συμβάλει στην αποφυγή περιβαλλοντικής μόλυνσης από υγρά αστικά απόβλητα και στη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης στην περιοχή.
Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν ήδη στα εμπροσθοβαρή έργα της νέας προγραμματικής περιόδου με συνεχείς ενέργειες του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά που επιβλέπει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013. Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικοί φορείς υλοποίησης των έργων, δηλαδή η αυτοδιοίκηση, θα μπορούν άμεσα να προχωρήσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών. Η χρηματοδότηση των έργων έχει ήδη διασφαλισθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη 2014-2020», που ήδη εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή 'Αγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης.
Σήμερα έγινε η πανηγυρική Αρχιερατική
Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. κ. Διονυσίου πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων,  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου.  
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερθείς στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία προβάλλει στην υπερκαταναλωτική κοινωνία τον ασκητικό τρόπο ζωής δια του οποίου ο άνθρωπος συνδέεται με τον Χριστό και αποκτά την θέωσή του.
Εν συνεχεία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως, απηύθηνε  τις εόρτιες ευχές του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης κ. Ιωάννη Γιαννακά, στις παριστάμενες Αρχές του Νομού, καθώς και στο Εκκλησίασμα επικαλούμενος  τον φωτισμό και την χάρη του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού.
Την Θεία Λειτουργία  παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς , οι Υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. κ  Χρίστος Δήμας , Κώστας Κόλλιας και Γρηγόρης Καρπούζης, ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας, Αγγελική Κλειώση ,η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη, ο τ. Δήμαρχος  Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , ο τ. Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς.
«Χρόνια πολλά»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπεριφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς τον πρόεδρο των εργαζομένων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η  συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανένας κυβερνητικός  ή υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει το δικαίωμα να το  αγνοεί  και, πολύ περισσότερο, να το καταπατά. 
Κάνουμε την επισήμανση αυτή με αφορμή  την καταγγελθείσα   συμπεριφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αξίωσε  επιτακτικά από τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ να φύγει από  την αίθουσα  συνεδριάσεων, στην οποία είχε προσέλθει για να καταθέσει τις απόψεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καλώντας τον στη συνέχεια εγγράφως σε απολογία  για “αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας”.
Πρόκειται για πρωτάκουστη ενέργεια, την οποία ήδη καταδίκασε  η ΑΔΕΔΥ και την οποία αποδοκιμάζει έντονα η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να σταματήσει την τακτική των διώξεων των εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων της Αρχής στην οποία προΐσταται».

Νέα δημοσκόπηση δείχνει μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
 Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται την Πέμπτη στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Το Ποντίκι" που διενήργησε η εταιρεία ALCO, 18 ημέρες πριν τις εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 31,6% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 28,6%, με τη διαφορά να φτάνει στις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 4,2%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 4,1%,.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 3,6%.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δεν μπαίνει στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,5%, ενώ ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εισέρχονται με ποσοστό 2,2%.

Πηγή: Το Ποντίκι

Βγήκε ο στρατός στο Παρίσι! Καταδρομείς στον Πύργο του Άιφελ

Βγήκε ο στρατός στο Παρίσι! Καταδρομείς στον Πύργο του Άιφελ
 Η Γαλλία σε συναγερμό μετά από την δολοφονική επίθεση στο Παρίσι. Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Vigipirate το οποίο προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί της ουσίας το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε μόνιμη ισχύ από το 2007,όταν η απειλή της τρομοκρατίας στην Γαλλία αξιολογήθηκε ως “σοβαρή και μόνιμη”. Από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι ,το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται στο “κόκκινο” επίπεδό του που προβλέπει γενική κινητοποίηση και επιφυλακή.

«Tσέκαραν» τα εισιτήρια στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Λεβαδειακός, Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης και Τύρναβος

Livescore: Κέρκυρα - ΠΑΟΚ (0-0 45'), ΠΑΣ - Καλαμαριά (1-1 45')
Τα «εισιτήρια» για την επόμενη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, «τσέκαραν» οι Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, και Λεβαδειακός από τη Σούπερ Λιγκ, ενώ από τους εκπροσώπους της Football League, πέρασαν οι Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης και Τύρναβος. Στον ίδιο δρόμο θα προσπαθήσει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στην Κέρκυρα για τον 2ο όμιλο και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο ΠΑΣ Γιάννενα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία στις πρώτες δύο αγωνιστικές του 1ου ομίλου, φιλοξενείται από τον Φωστήρα.

Σοκ στο Παρίσι και σε όλη την Ευρώπη Ένοπλοι γάζωσαν γραφεία γαλλικού περιοδικού, τουλάχιστον 12 νεκροί

 
Παρίσι, Γαλλία
Σοκ προκαλεί η δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20, εκ των οποίων τα τέσσερα σε κρίσιμη κατάσταση. Για τρομοκρατική επίθεση μίλησε ο Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Γαλλία βρίσκεται υπό απειλή.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε στον Γ. Καρατζαφέρη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε στον Γ. ΚαρατζαφέρηΕφέτης ειδικός ανακριτής θα αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σε βάρος του οποίου, μετά από παραγγελία της Βουλής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Ήδη, έχει οριστεί για αύριο η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, η οποία θα εκλέξει τον δικαστικό λειτουργό που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Προσλήψεις 2.485 μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Σε υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, στον ΟΑΕΔ, τα ΕΚΑΒ, την ΕΛΣΤΑΤ, τη ΔΕΗ και το Λιμενικό.

Έτοιμοι είναι 8+1 διαγωνισμοί για την πρόσληψη 2.485 μόνιμων υπαλλήλων. Ήδη για πέντε από αυτούς έχουν ανακοινωθεί προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, ωστόσο αυτές θα αλλάξουν λόγω αναστολής προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικά, πρόκειται για 918 μέσο ΟΑΕΔ που αφορούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών, καθώς επίσης 30 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ, 48 στο Ταμείο Παρακαταθηκών, 54 σε Ειρηνοδικεία, 100 στο υπ. Δικαιοσύνης, 600 στη ΔΕΗ, 49 στο Λιμενικό, 186 στο ΕΚΑΒ και 500 στο υπουργείο Οικονομικών.

Όλοι οι διαγωνισμοί αναμένεται να τρέξουν αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

airetos.gr/

Μυστική συμφωνία Αλέξη – Γιώργου για δημοψήφισμα εξόδου από το ευρώ

tsipras-gapΤις τελευταίες ώρες επιχειρούνται συνεννοήσεις μεταξύ των επιτελείων Τσίπρα και Παπανδρέου για υπόγεια προεκλογική συνεργασία, αλλά και για συμπράξεις την επομένη των εκλογών.

Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντλήσει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ. Και για αυτό το λόγο θέλουν να τον βοηθήσουν να χτυπήσει και να πάρει περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη αντέχει και μάλιστα εμφανίζει σημάδια εντυπωσιακής ανάκαμψης.

Η Ντόρα κρατάει τα «μπόσικα» στο παιχνίδι της πόλωσης και κρατά ανοιχτή τη συνεννόηση της επόμενης ημέρας

ntora-ekdhlwshΑν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών της υποψήφιας στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι από τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ που ανέκαθεν υποστήριξε την μετριοπάθεια και την καθαρότητα των λύσεων. Αυτό το «πλήρωσε» ως γνωστό, όταν η Ελλάδα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρά τις όποιες συμπάθειες ή αντιπάθειες είναι από εκείνα τα στελέχη του γενικότερου κεντρώου χώρου, που μέσα και έξω από τη Βουλή και παρά το «κρίσιμο» της συγκυβέρνησης, δεν δίστασε να καταδικάσει τις προχειρότητες και τραγικές αστοχίες του Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου.

Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων (εφημερίδα Κεφάλαιο) για τη δυνατότητα συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ένα παράθυρο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει τον ορθολογιστικό δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Αυτό φυσικά έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την επίσημη στρατηγική της «σκληρής» ΝΔ που βγάζει διαγγέλματα μπροστά στο φράχτη του Έβρου αλλά και εκείνων των στελεχών που έχουν προσχωρήσει από το ΛΑ.Ο.Σ. και κρατούν ψηλά τον πήχη του φανατισμού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για λογαριασμό της ΝΔ, μαζί με άλλες δυνάμεις του κέντρου από άλλα κόμματα, δηλώνει με τη στάση της, πως θα εγγυηθεί την αποφυγή ακροτήτων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε κυβερνητικό αδιέξοδο.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr