Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κατηγορία για κατάλυση της Δημοκρατίας και εσχάτη προδοσία σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής



- To διαβιβαστικό των ανακριτών αφορά τις ασυλίες Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΏΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Kόλαφος είναι το διαβιβαστικό των ανακριτών που έφτασε στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του Στάθη Μπούκουρα, καθώς στο έγγραφο των ανακριτών γίνεται λόγος για τον σκοπό της Χρυσής Αυγής που είναι η κατάλυση του πολιτεύματος.
Οι ανακριτές αναφέρουν όλο το ιστορικό ίδρυσης της Χρυσής Αυγής, το πολιτικό και το επιχειρησιακό σκέλος να διαχωρίζονται στο καταστατικό, σημειώνοντας πως σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση τάσσεται υπέρ της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας φυλής.
Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, η Χρυσή Αυγή θεωρεί "υπανθρώπους, τους αλλοδαπούς, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα και όσους έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνες της οργάνωσης

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ

1. Στρατιωτική δομή
2. Η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα και την προσωπικότητα του παραβάτου συνέπειες.
3. Η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων
4. Η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεότερας ηλικίας μέλη.
Στο έγγραφο των ανακριτικών αρχώβν είναι πως η "στρατιωτική εκπαίδευση" των χρυσαυγιτών γίνεται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Μαλακάσα, Μάνδρα, Σαλαμίνα, στην οποία γίνεται χρήση όπλων, ενώ για τα τάγματα εφόδου, αναφέρει πως γίνονται από άτομα με ιδιαίτερα σωματικά προσόντα και που έχουν εκπαιδευτεί σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνη την εκπαίδευση των επίλεκτων ειδικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ανατριχίλα προκαλεί και το ιστορικό της Χρυσής Αυγής, όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό των δύο ανακριτών:

«Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή», αναφέρουν, «η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987... Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα... Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα...».
Στο πλαίσιο αυτό, κατ' εφαρμογήν των “καταστατικών αρχών” και επιδιώξεων της ως άνω οργανώσεως, διαπράχθηκαν δεκάδες αξιόποινοι πράξεις

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΏΝ


Ο Σαμαράς στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

samaras1
Με ιδιαίτερες τιμές υποδέχθηκε η αγιοταφική αδελφότητα, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στο Ισραήλ.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ακολούθως, υπό τους χαρμόσυνους ήχους του Ναού της Αναστάσεως, περπάτησε μέχρι το Ναό όπου και με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο. Τον πρωθυπουργό και την συνοδεία του ξενάγησε στα προσκυνήματα και στο καθολικό του Ναού ο Πατριάρχης.
Κατά την υποδοχή του στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι τον υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά σαν προστάτη των απανταχού Ελλήνων και του απέδωσε τα διάσημα του Παναγίου Τάφου και τον Μεγαλόσταυρο. Ο πρωθυπουργός, στον δικό του χαιρετισμό, ευχήθηκε “καταλαγή, ειρήνη και αγάπη και ευχήθηκε στους ιερείς δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους. Είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη από εσάς. Ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος”
Στη διαδρομή του από το Πατριαρχείο μέχρι τον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου υπήρχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι τον επευφημούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει τον αγώνα του.

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσιούνης

tsiounis

«Οι δημοσιογράφοι δεν… αποστρατεύονται ούτε… παροπλίζονται. Παραμένουν δημοσιογράφοι ισοβίως. Ισόβια δεσμά στην υπηρεσία ενός δύσκολου, κοπιαστικού, ανθρωποβόρου θα έλεγα, λειτουργήματος. Ναι λειτουργήματος Η «απελευθέρωση» τους έρχεται μαζί με την τελευταία τους ανάσα, όταν αρχίζουν το, χωρίς επιστροφή, μεγάλο ταξίδι».
Αυτά έγραφε πριν από 25 χρόνια, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ο συνάδελφος Γιώργος Ν. Τσιούνης που σήμερα το πρωί έφυγε για το, «χωρίς επιστροφή, μεγάλο ταξίδι», ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Είχε γεννηθεί πριν από 80 χρόνια στην Καλλιθέα, σπούδασε στην Πάντειο πολιτικές επιστήμες και – όπως γράφει – «το μεγάλο δημοσιογραφικό ταξίδι αρχίζει με όχημα τον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», το καλοκαίρι του 1950.
Μετά τον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» στεγάστηκε δημοσιογραφικά στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ» και ακολούθησαν οι εφημερίδες: «ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» Κύπρου, «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΙ «ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» Κερκύρας, «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» και «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Αθήνας. Επίσης διατέλεσε συντάκτης, προϊστάμενος και υπεύθυνος ύλης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, καθώς και αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ 2.

Το ΔΝΤ… προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το όριο του χρέους

olivier
Μια ενδεχόμενη αδυναμία των ΗΠΑ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση ή σε κάτι “ακόμη χειρότερο”, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ.
Ο Μπλανσάρ δήλωσε ότι η αδυναμία της Ουάσινγκτον να αυξήσει το νόμιμο όριο του χρέους θα οδηγούσε σε δραματικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες και “πιθανότατα (…) σε μεγάλη οικονομική αναταραχή”. “Πιστεύω ότι εάν υπάρξει πρόβλημα στην αύξηση του ορίου του χρέους η σημερινή ανάκαμψη θα μπορούσε να μετατραπεί σε ύφεση ή σε κάτι ακόμη χειρότερο”, πρόσθεσε.
Στην αναθεωρημένη έκθεσή του για τις οικονομικές τάσεις, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ προβλέπει επίσης ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο του χρέους θα οδηγούσε τις ΗΠΑ σε επιλεκτική χρεοκοπία, με σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία.

Τα ενεργειακά στο επίκεντρο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στο Ισραήλ

maniatis
Συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων που διεξήχθησαν σήμερα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης κάλεσε τις Ισραηλινές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει η χώρα μας το 2014 για τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ενώ στην κοινή δήλωση που υπέγραψε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, υπουργό Υδάτων και Ενεργειακών Πόρων Silvan Shalom γίνεται λόγος για συνεργασία των δύο χωρών στην αξιοποίηση και την εξερεύνηση φυσικών πόρων στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η “ευαισθησία” της Χρυσής Αυγής για τις ναυτιλιακές εταιρείες

xa
Την ίδια ώρα που βρίσκεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τους αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται μεγάλη η κινητικότητα που επέδειξε όλους τους προηγούμενους μήνες το συγκεκριμένο κόμμα για τον τομέα της Ναυτιλίας και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Το μέλλον των ναυτιλιακών εταιρειών, ιδίως της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι θέμα με το οποίο ασχολήθηκε συστηματικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, από την είσοδο της στη Βουλή μέχρι και σήμερα, αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Σαμαράς: Προστατεύουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της

samaras
“Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ.
Ο κ. Πέρες τον συνεχάρη για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού λέγοντας ότι καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν της ιστορία της δημοκρατικής χώρας. Τον συνεχάρη όμως και για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και προσκήνυσε τον Πανάγιο Τάφο. Κατά την συνάντηση στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος του απέδωσε τα διάσημα και τον μεγαλοσταυρό του Παναγίου Τάφου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε “καταλαγή, ειρήνη και αγάπη και ευχήθηκε στον Πατριάρχη δύναμη για να συνεχίσει το έργο του”, σημειώνοντας ότι “είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη, ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος”.
Στις 20:00 ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στο Ελληνο-ισραιλινό επιχειρηματικό φόρουμ.

Το τελευταίο “αντίο” στον Γιώργο Αμερικάνο

amerikanos
Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς, είπαν το τελευταίο “αντίο” στον Γιώργο Αμερικάνο.
Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μεγάλες μορφές του αθλητισμού, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Κώστας Νεστορίδης και πολλοί ακόμα (συν)αθλητές του εκλιπόντος παραβρέθηκαν στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον Γιώργο Αμερικάνο.
Στεφάνια, μεταξύ άλλων, απέστειλαν η ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χατζής, ο Αδαμίδης, η ΕΟΚ, ο σύνδεσμoς Ελλήνων προπονητών, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Νίκος Γκάλης, ο Ιωνικός Ν.Φ και η οικογένεια Ψωμιάδη.
“Παγκόσμιος” οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία εν μέσω θερμού χειροκροτήματος…
 

Βρες τι ΔΕΝΤΡΟ είσαι με βάση τη μέρα που γεννήθηκες!

Σύμφωνα με κάποιες παλιές κέλτικες παραδόσεις, ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τη
μέρα που γεννιέται κατεβαίνει από ένα συγκεκριμένο δέντρο και αυτό δίνει στον χαρακτήρα του ορισμένες ιδιότητες. Μάθε λοιπόν κι εσύ ποια είναι η προσωπικότητά σου, βρίσκοντας το δέντρο που σου αντιστοιχεί με βάση τα γενέθλιά σου, και δες ποια άλλα «δέντρα» σου ταιριάζουν.
 
Βρες το δέντρο σου, με βάση την ημερομηνία γέννησής σου:

Δείτε τι διέκοψε την παρέλαση! Τρόμος οι στρατιώτες!


Απίστευτο βίντεο!
Μία...αθώα παρέλαση, μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία από ένα φυσικό...φαινόμενο! Η συγκεκριμένη τελετή που θα δείτε στο βίντεο διακόπηκε εκτάκτως!

Δείτε το βίντεο!


zappit.gr

Κάλυψη-ρεκ​όρ από τα αμερικανικ​ά ΜΜΕ για τις προεδρικές εκλογές του... 2016

US-presidential-election-2016
Η… αρρώστια των Αμερικανών με τους αριθμούς και τα στατιστικά είνα γνωστή. Φροντίζουν άλλωστε να δίνουν μαθηματικές παραμέτρους σχεδόν σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολιτική, ΜΜΕ και την κάλυψη μιας εκλογικής αναμέτρησης που οδηγεί στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικά στοιχεία, η κάλυψη των προεδρικών εκλογών του… 2016, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, έχει ήδη προσλάβει χαρακτηριστικά γνωρίσματα-ρεκόρ, σε σχέση με την κάλυψη των προεδρικών εκλογών του 2008 και του 2012, στην αντίστοιχη χρονική στιγμή.
Το εύρημα εξηγείται απόλυτα από το γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές του 2016 θα σηματοδοτήσουν πιθανότατα την απόπειρα της Χίλαρι Κλίντον να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, το συγκεκριμένο θέμα θα κυριαρχήσει πλήρως μέχρι τότε. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα ρεκόρ να σπάνε.

ysterografa.gr

Καθυστέρησ​η ενός έτους για τον πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας


Tayyip-Erdogan-Vladimir-PutinΚαθυστέρηση ενός έτους αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας από τη ρωσική εταιρεία Rosatom, στο Ακούγιου.
Η καθυστέρηση αποδίδεται σε γραφειοκρατικά εμπόδια, για ένα έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και κατέχει κεντρικό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ταγίπ Ερντογάν για το μέλλον, μέσω του οποίου η Τουρκία προσδοκεί να έχει μειώσει σημαντικά την ενεργειακή εξάρτησή της, μέχρι το 2023.
Μετά τη αναμενόμενη πλέον καθυστέρηση, ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού δεν θα μπορεί να λειτουργήσει πριν από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι είναι σε λειτουργία εντός του 2019.

ysterografa.gr

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρημα​τικότητας // 15 Οκτωβρίου 2013, Ναύπλιο

Αγαπητοί φίλοι,
Το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη15 Οκτωβρίου 2013, στο Ναύπλιο, στο ξενοδοχείο Αμαλία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.farmsup.eu , όπου μπορείτε να εγγραφείτε και να δηλώσετε το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε.Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του συνεδρίου.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Επιλέξτε τη μέθοδο εγγραφής :
  • Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής, να συμπληρώσετε τα πεδία και να τη στείλετε με φαξ ή email στη γραμματεία του συνεδρίου (info@militos.org - F. +30 210 67 72 116)
  • Δυνατότητα εγγραφής θα έχετε και την ημέρα του συνεδρίου στην Υποδοχή/Γραμματεία. Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές από τις 9.15 πμ. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την είσοδό σας, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καλύτερα λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή από νωρίς!
Για όσους έχουν ήδη εγγραφεί με επιτυχία, σας περιμένουμε στη Υποδοχή/Γραμματεία να σας καλωσορίσουμε, να καταγράψουμε την άφιξή σας και να σας παραδώσουμε το σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Διαδικτυακή παρακολούθηση : Το συνέδριο θα μεταδοθεί ΖΩΝΤΑΝΑ στα Ελληνικά και Αγγλικά μέσω της ιστοσελίδας www.farmsup.eu
: Την ημέρα του συνεδρίου θα μπορείτε να κάνετε τα σχόλια σας για το συνέδριο στο #farmsUP
Με εκτίμηση,
Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
Ενσωματωμένη εικόνα 1 ' 2752 362141 7 27520 25048 : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm 
 
ΠΡΟΓΡ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ farmsup.pdf3858 K Προβολή Λήψη αρχείου  

Χρυσή Αυγή : Γελοιοποιε​ίται το σύστημα με τους ψευδομάρτυ​ρες

 
 
Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής: "Το σύστημα έχει γελοιοποιηθεί με τους ψευδομάρτυρες που χρησιμοποιεί. Ο ένας κατηγορείται για τον βιασμό της κόρης του και ο άλλος μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρεία. Τα πλήρη στοιχεία θα κατατεθούν στον ανακριτή. Αυτήν την στιγμή ο ελληνικός λαός γελάει με τις γραφικότητες για εκδοροσφαγεία, για ρουκέτες, για χιλιάδες όπλα και για τανκς που μπαίνουν μέσα στη Βουλή. Αυτό είναι ένα σχέδιο, όπως αποκάλυψε και ο κ. Ρουπακιώτης, έχει δοθεί εντολή στον κ. Σαμαρά από την κομισιόν και τους αμερικανούς. Θέλουν να πλήξουν την Χρυσή Αυγή, γιατί είμαστε η μόνη ελπίδα να ξαναγίνει η Ελλάδα ανεξάρτητη. Θα ήταν αντισυνταγματικό και κατάργηση του ίδιου του πολιτεύματος, αν τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή".
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ταυτοποιήθηκε η Αρχαία Ελίκη


Συγκίνηση προκαλεί η είδηση που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την Αιγιώτισσα διδάκτορα Αρχαιολογίας, Ντόρα Κατσωνοπούλου, κατά τη διάρκεια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αρχαία Ελίκη που διεξήχθη στο Αίγιο από 4-6 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.

Το μοναδικό παγκοσμίως νόμισμα της αρχαίας πολιτείας, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Ελίκης-Ριζομύλου-Νικολεΐκων, αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη πως η σκληρή περιπέτεια 25 χρόνων και η αναζήτηση 2386 ετών για τον εντοπισμό της Αρχαίας Ελίκης δεν πήγαν χαμένες, καθώς με αυτόν τον τρόπο ταυτοποιείται η Ιερά πόλη του θεού Ποσειδώνος!

Το νόμισμα που είναι χάλκινο, απεικονίζει τον θεό Ποσειδώνα και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και το μοναδικό παγκοσμίως νόμισμα της Ελίκης που έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Υπάρχουν στον κόσμο άλλα τρία νομίσματα, που εκτίθενται σε μουσεία αλλά και σε ιδιωτική συλλογή, όμως μόνο το νόμισμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχει βρεθεί σε ανασκαφή, ταυτοποιώντας την Ιερή Πόλη του θεού Ποσειδώνα, την Αρχαία Ελίκη!

Η επιστημονική εξερεύνηση 25 ετών, που έχει αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες, πλέον δικαιώνεται. Ένα "ταπεινό" χάλκινο νόμισμα, που βρίσκεται στη φάση της συντήρησης, τους βάζει όλους στη θέση τους...

Πηγή: filodimos.gr

Financial Times για Τσοχατζόπουλο: «Οι υπερβολές του, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα»

Για την καταδίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η δίκη του πρώην υπουργού «συγκέντρωσε έντονα την δημόσια αγανάκτηση ως...
ένα παράδειγμα για τις υπερβολές της πολιτικής ελίτ, η οποία οδήγησε την χώρα σε οικονομική κρίση».

Σε δημοσίευμα τους, οι Financial Times αναφέρονται στην 20ετη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον πάλαι ποτέ πανίσχυρο υπουργό Αμυνας και τονίζουν πως «ο 74χρονος Τσοχατζόπουλος ο οποίος επέβλεψε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμήθειας για την άμυνα από το 1998 μέχρι το 2001 και πήρε πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ''μίζες'' προκειμένου να αγοραστούν οι Ρωσικοί πύραυλοι και τα Γερμανικά υποβρύχια».

Στη συνέχεια, οι FT σημειώνουν πως «η καταδίκη του είναι η πρώτη ενός μεγάλου Ελληνα πολιτικού σχετικά με σοβαρές κατηγορίες περί διαφθοράς, μετά από δεκαετίες» και αναφέρονται παράλληλα στη 12ετή ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στη γυναίκα του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και την 6ετή ποινή που επιβλήθηκε στην πρώην γυναίκα του, την Γερμανίδα Γκούντρουν.
iefimerida.gr

Και ο Καρατζαφέρης για Δήμαρχος!

του Σπύρου Ριζόπουλου
Να αξιοποιήσει πολιτικά τις μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων από την δεξαμενή της Χρυσής Αυγής θα επιδιώξει... το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έμεινε εκτός Βουλής και λόγω της εντυπωσιακής ανόδου της ΧΑ που κατάφερε να τον εκτοπίσει από το Κοινοβούλιο και εξαιτίας της εμφάνισης του κόμματος Καμμένου, δηλαδή των Ανεξάρτητων Ελλήνων το οποίο πήρε ανέλπιστα υψηλά ποσοστά για πολιτικό φορέα μόλις δύο μηνών (σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2012 και μπήκε στη Βουλή στις εκλογές του Μαϊου του 2012 και αργότερα του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς).

Ακόμη ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί προς τα πού διοχετεύονται οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν την Χρυσή Αυγή. O Καρατζαφέρης πιστεύει ότι θα μπορέσει να προσελκύσει ένα τμήμα της ακροδεξιάς που πήγε στην ΧΑ για ιδεολογικούς λόγους.

Αυτό, όταν θα διενεργηθούν εθνικές εκλογές. Γιατί σε πρώτη φάση ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τύχη του για τον δήμο Αθηναίων. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όταν ρωτήθηκε (Antenna) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καθόδου του λέγοντας ότι «υπό προϋποθέσεις θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων». Έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν ζητεί την στήριξη από κανέναν.

Όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι βαθύτερος στόχος του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι να επιστρέψει αργά ή γρήγορα στη Νέα Δημοκρατία και να ρίξει άγκυρα στην αγαπημένη του γαλάζια πολυκατοικία…
rizopoulospost.com

CNN: Στο λίκνο της Δημοκρατίας, χαιρετούν φασιστικά – Σκηνές που θυμίζουν ναζιστική Γερμανία – Τι είναι τελικά η Χρυσή Αυγή;


- Τις αιτίες που έφεραν την άνοδο της Χρυσής Αυγής αναζητά το CNN
- Οι ψηφοφόροι είχαν κουραστεί από το δικομματισμό και τα μέτρα λιτότητας
- Το κόμμα του Μιχαλολιάκου μπήκε σφήνα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έκαναν εμπόριο εξουσίας από το 1974 και μετά
- Τι λένε ακαδημαϊκοί και αναλυτές για το φαινόμενο της ακροδεξιάς οργάνωσης
- «Οι ακροδεξιοί που κατηγορούνται πως είναι εγκληματίες» ο τίτλος του δημοσιεύματος

Ποια είναι τελικά η Χρυσή Αυγή; Αν στην Ελλάδα όλοι ήξεραν αλλά οι περισσότεροι έκαναν τα στραβά μάτια γιατί η οργάνωση δεν είχε χτυπήσει την πόρτα τους, στο εξωτερικό τώρα μαθαίνουν. Ή μάλλον αναρωτιούνται, όπως το CNN, σε σημερινό δημοσίευμά του.

Με τροπολογία θα κλείσουν τελικά την ΕΡΤ...



Δεν θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η προγραμματισμένη για αύριο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προέβλεπε ότι με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών ή φορέων. Η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Ιουνίου του 2013 και στη βάση αυτής στηρίχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ.

Η ΕΡΤ έκλεισε στις 11 Ιουνίου. Τότε είχε προκληθεί ακόμα και κυβερνητική κρίση, καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαφωνούσαν με την κίνηση αυτή. Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση και τώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην διαφωνεί με την κίνηση αυτή καθεαυτή για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά με τον τρόπο...

Από το γραφείο του πρωθυπουργού, στη Βουλή, ανακοινώθηκε ότι «η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα γίνει αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

Λίγη ώρα αργότερα, από τον βουλευτή και Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, έγινε γνωστό ότι, μετά από αίτημα του κόμματός του, δεν θα γίνει η αυριανή συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για την ΠΝΠ και το θέμα της ΕΡΤ.

Τα ζητήματα που αφορούν το κλείσιμο της ΕΡΤ θα εγκριθούν από την Ολομέλεια με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παρακολούθηση καταδίκων και υποδίκων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης, ότι τα θέματα που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γενικότερα για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου, θα τα εξετάσει η Βουλή «σε άλλο χρόνο».

newsit.gr

Ηλεία: "Μπαρούτι" στις Λιμνες - Αποφασισμένοι οι κάτοικοι "να μη γίνει σκουπιδότοπος" - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην γίνει... "σκουπιδότοπος στην θέση λίμνες" και να μην εγκατασταθεί εκεί ο δεματοποιητής, είναι οι κάτοικοι των διπλανών χωριών.
Όπως διαβάζουμε στο IliaOikonomia, ενισχύουν συνεχώς το μπλόκο και νέα άτομα ακόμα και ομάδες ατόμων καταφθάνουν στο σημείο διαμαρτυρίας με κάθε μέσο. Με αυτοκίνητα, με μηχανάκια, ακόμα και με αγροτικά γεμάτα κόσμο στις καρότσες.

Πιτσιρικάς μπαίνει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα και βάζει γκολ

Πιτσιρικάς μπαίνει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα και βάζει γκολ
Ένα 5χρονο αγοράκι μπήκε στο γήπεδο ενώ η ομάδα έπαιζε, και έβαλε γκολ. Μάλιστα το γκολ μέτρησε, μετατρέποντας το σκορ από 4-1 σε 4-2.
Φυσικά είχαν συνεννοηθεί και οι δυο ομάδες πως το αγοράκι θα μπει στο παιχνίδι να παίξει για λίγο χωρίς κανένας να έχει αντίρρηση. Έτσι οι παίκτες βοήθησαν τον μικρό παίκτη να βάλει γκολ κάτι που όπως θα δείτε και στο βίντεο τον έκανε πολύ χαρούμενο.
Αυτά συνέβησαν στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιζε ο πατέρας του μικρού ως επαγγελματίας και ήταν το δώρο του από την ομάδα.
Δείτε το διασκεδαστικό βίντεο.




mothersblog.gr

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

sothria-nosokomeio

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω καθώς ζήτησε 50.000 για να λήξουν οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο.
Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για το Σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.

Βαρθολομαίος: Η Ορθοδοξία διώκεται

Oikoumenikos-Patriarchis-Bartholomaios
Πηγή: romfea.gr
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα εγακίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως στη Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο.
Της Θείας Λειοτυργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, τον Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας κ. Σάββα και πλειάδα Ιεραρχών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος ανέφερε ότι τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού στην Ποντγκόριτσα, αποτελούν μια ιστορική και ένδοξη ημέρα, όχι μόνο για την Σερβική Εκκλησία αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία.
0-pont1“Ο Καθεδρικός Ναός της Ποντγκόριτσα είναι το διαμάντι της Εκκλησίας μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, σε όλους όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του Καθεδρικού Ναού.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ενότητα της Εκκλησίας, αφού όπως χαρακτηριστά τόνισε “τα εγκαίνια του ναού είναι ένα κάλεσμα για ενότητα.”
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, μεταξύ άλλων τόνισε: “Πρέπει να σεβόμαστε τις κανονικές πνευματικές δικαιοδοσίες μιας Εκκλησίας. Είναι απαράδεκτο και κατακριτέο ότι η τοπική εκκλησία αυτοχαρακτηρίζεται αυτοκέφαλη.”
Ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι η Ορθοδοξία διώκεται σε πολλά μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ομολογιών και θρησκευτικών κοινοτήτων.
Στο τέλος οι Προκαθήμενοι έξω από τον Καθεδρικό Ναό ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια, ενώ φύτεψαν συμβολικά από μια ελιά.
Φώτο: Χρήστος Μπόνης


Παρουσίαση βιβλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Xristodoulos
Πηγή: romfea.gr
“Χριστόδουλος – Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος (1998 – 2008) Πνευματικός Ηγέτης”, λέγεται το νέο βιβλίο του Αναπληρωτού Καθηγητού Δρ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης – Στοά Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου στην Αθήνα.
Ομιλητές θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δρ. Μιχαήλ Τρίτος και ο συγγραφέας και Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας.
Τέλος να αναφερθεί ότι συντονιστής της παρουσίασης, θα είναι ένας εκ των πνευματικών τέκνων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ο Αρχιμανδριτής Επιφάνιος Οικονόμου.

Κυριάκος: Μετά την αξιολόγηση των δομών ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας

kiriakosvouli
Πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση δομών και μετά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε ότι «η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο και αναμένουμε την απάντηση της τρόικας στο αίτημα για παράταση» και επανέλαβε με έμφαση ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ, περισσότερα από 4.000 διοικητικά βάρη, σε 13 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και τόνισε ότι «πολλά είναι περιττά και θα καταργηθούν».
Για τη «Διαύγεια» ο υπουργός είπε ότι «είναι εργαλείο διαφάνειας», υπήρχε μία διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου η οποία θα μπορούσε να παρερμηνευθεί και έχρηζε βελτίωσης, προσθέτοντας ότι η ανάρτηση στη «Διαύγεια» είναι υποχρεωτική και πως «όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα δείτε ότι θα είναι πιο ενισχυμένη».
Ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε και το θέμα επιλογής γενικών γραμματέων στα υπουργεία, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ένας ανοιχτός τρόπος επιλογής: «Μελετούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν πρέπει να είναι αξιοκρατική», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε και στο θέμα με τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι διώκεται ως εγκληματική οργάνωση: «Η δίωξη βουλευτών της δεν σχετίζεται με τα εκλογικά της ποσοστά, η δικαιοσύνη θα επεδείκνυε την ίδια συμπεριφορά ακόμα κι αν δεν είχε μπει στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή διώκεται για αυτά τα οποία πράττει και όχι για αυτά για τα οποία πιστεύει», είπε.
Επίσης, ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο με την ψήφο 450.000 συμπολιτών μας. Υπάρχει ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες που ψήφισαν, εκφράζοντας έτσι την οργή, τη δυσαρέσκεια και την απαξίωση απέναντι σε αυτό που ονομάζουν πολιτικό κατεστημένο. Στέλνοντας στη Βουλή ένα λούμπεν συνονθύλευμα μπράβων του υποκόσμου, δεν δίνεται πολιτική λύση στα προβλήματα της χώρας».

ysterografa.gr

Συνελήφθη πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νεμέα


xrysi1Συνελήφθη στην περιοχή της Νεμέας το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Μανάβης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
Ο συγκεκριμένο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «τα Νέα» ομολογεί ότι συμμετείχε προεκλογικά σε συντονισμένη επίθεση κατά μεταναστών στην Κόρινθο, που αναγκάστηκαν να πέσουν στο λιμάνι για να σωθούν.

Eπίσης μετά από σχετικό ένταλμα που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική ο Γιάννης Καζαντζόγλου, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο Γιάννης Καζαντζόγλου βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Σαμαράς: Ποτέ ξανά φασισμός - Αρνήθηκε να φορέσει το εβραϊκό καπέλο

samarasneta
Τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών υπογράμμισαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αντώνης Σαμαράς και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση που είχαν.
Οι δύο Πρωθυπουργοί υπέγραψαν και κοινή δήλωση ενώ ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Έκανε αναφορά στο ότι οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και επανέλαβε «ποτέ ξανά» φασισμός. Τα δύο κράτη, είπε ο Πρωθυπουργός, είναι δεσμευμένα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής. Σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να βοηθήσουν να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν ενεργειακά αποθέματα που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας. Οι τρεις χώρες, επισήμανε, μπορούν επίσης να δώσουν την εικόνα της ειρήνης, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας για την περιοχή. Έκλεισε λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνουμε, είναι μόνον η αρχή».

Ντόρα: Θα παλέψω να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα

Dora-Bakoyanni
Με μια διπλή mediaκη παρέμβαση, η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων, στον απόηχο της επιχείρησης εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, προσδιορίζοντας ωστόσο την ίδια στιγμή κεντρικά ζητούμενα για την κυβέρνηση στους δύσκολους μήνες που ακολουθούν, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση των βαρών που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες πολίτες, λόγω των “δύσκολων” μέτρων του Μνημονίου.
Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών μίλησε στην τηλεόραση του “STAR” και την εκπομπή της Πόπης ΤσαπανίδουLive U”, και αργότερα σεργιάνισε στα ερτζιανά, και την εκπομπή των Άρη Ραβανού και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στο ραδιόφωνο του “Βήματος”.

Βρυξέλλες: Τίποτα μέχρι τον Νοέμβριο για την Ελλάδα

Brussels-European-Union
Την ολοκλήρωση των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης υπό την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται ότι περιμένουν οι Βρυξέλλες, για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις τους για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Όπως διέρρευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, το ελληνικό ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι εξελίξεις παραπέμπονται για τις αντίστοιχες συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προσδιορίζεται από τις Βρυξέλλες για το καλοκαίρι του 2014, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, μέχρι τον Νοέμβριο δεν πρόκειται να γίνει ουσιαστική συζήτηση ούτε για χώρες όπως την Πορτογαλία, την Ιρλανίδα και την Ισπανία, που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με τις δυο πρώτες άλλωστε να βρίσκονται σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης, μέσω του Μμημονίου.
Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές της Ευρώπης θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει να μπει τελεία στην πολιτική εκκρεμότητα που υπάρχει στη Γερμανία, ώστε να είναι μετά σε θέση να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης, και των χωρών που αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

ysterografa.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚ​ΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, θα πραγματοποιηθεί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υπό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος

ΔΡΑΣΗ: Πολιτικές «απαρτχάιν​τ» στο συνταξιοδο​τικό

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάλι υπερφορολογούν για να δώσουν πρόωρες συντάξεις σε 50χρονους στο δημόσιο
 
Η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την προνομιακή πρόωρη συνταξιοδότηση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, με όρους που δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν δώσει. Προβλέπεται, εκτός των άλλων, δικαίωμα σύνταξης από τα 50 χρόνια και με μόλις 18 χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι νέοι που δουλεύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 67 τους και βάλε.
Ελλείψει άλλων πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πρόωρες αυτές συντάξεις θα χρηματοδοτηθούν από τη φορολόγηση του σχεδόν διαλυμένου παραγωγικού τομέα της οικονομίας, η οποία προβλέπεται αυξημένη κατά 2,5 δις, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014.
Η παροχή τέτοιων προνομίων σε μαζική κλίμακα, πέρα από τις αρνητικές δημοσιονομικές διαστάσεις που έχει, συνιστά πρόκληση και ηθική προσβολή στα εκατομμύρια των υπολοίπων, μη ευνοημένων πολιτών, που στενάζουν από την φορολογική επιδρομή.
Η ευνοιοκρατική αυτή συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος προς τους «πελάτες» του αγγίζει τα όρια ενός κοινωνικού «απαρτχάιντ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​- ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Η ΑΣ Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κορινθιακή Συνεργασία για την απασχόληση»


 
Στο πλαίσιο του Έργου  «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση στην Κορινθία» σας προσκαλεί σε σειρά   Ημερίδων έναρξης και παρουσίασης του Έργου, ως ακολούθως:

Α/Α
ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΧΩΡΟΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1η Ημερίδα
Πέμπτη, 10  Οκτωβρίου 2013, ώρα 19.00
Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 
Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας   
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαριάντζελα Πανούση
Τηλ.:  27410 24464
Φαξ: 27410- 21173
 
2η Ημερίδα
Παρασκευή 11  Οκτωβρίου 2013, ώρα 19.00
Δήμος Νεμέας –
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

 

Οι Ημερίδες αποσκοπούν στην πληροφόρηση των ανέργων της  περιοχής για τη συμμετοχή τους στο Έργο και στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου και των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να υποστηρίξουν και να συνεισφέρουν στην υλοποίησή του.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και  υλοποιείται στο πλαίσιο Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης προσαρμοσμένα στις τοπικές αγορές εργασίας» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7: «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Πληροφορίες:

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κορινθιακή Συνεργασία για την Απασχόληση»

Συντονιστής Εταίρος :Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κορινθίας

Δνση ΑΣ :Ερμού 2 Κόρινθος  τηλ. 27410 24464 εσωτ. 927, 929



 

Ας τους δείξουμε επιτέλους ότι ξέρουμε να αντιστεκόμαστε

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Ποίων τις αμαρτίες πληρώνει η δόλια πατρίδα καθώς κλείνει σχεδόν τετραετία κάτω από ξένη κατοχή, με απίστευτες περιπέτειες, χωρίς όμως να ορθώνει το ανάστημά της , όπως το ύψωνε κατά την αντιστασιακή τετραετία 1941-44…

Με τους αδίστακτους «προστάτες» μας να χαιρεκακούν που τα μνημόνια τους περισφίγγουν ανενόχλητα, όπως οι βόες, το λαό μας, έκλεισε χθες μία ακόμη εβδομάδα με πρώτο (και… ανακουφιστικό για την εξουσία) θέμα, ποιό άλλο, τη «Χρυσή Αυγή»! Αυτή τη φορά ενισχυμένο με εκείνες τις εκδικητικές κλωτσιές που έδωσαν οι Κασιδιάρηδες στους δημοσιογράφους… Και με εκείνο το ανατριχιαστικό λεξιλόγιο των «φουσκωτών» ηγετών της, αρσενικών και θηλυκών…

Και όμως. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι προς πανηγυρισμό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναγνώσει κανείς μια δημοσκόπηση.
Μπορεί να πανηγυρίσει επειδή το κόμμα του έρχεται πρώτο, αλλά και μπορεί να προβληματιστεί για την μικρή απόσταση που το χωρίζει από το δεύτερο κόμμα – οπότε αν γίνει η «στραβή», τότε το πιθανότερο είναι οι σημερινοί του σύμμαχοι στην κυβέρνηση να σχηματίσουν κυβέρνηση με τον επόμενο νικητή.
Μπορεί να πανηγυρίσει επειδή το κόμμα του έρχεται μεν δεύτερο αλλά ανεβάζει τα ποσοστά του, αλλά και μπορεί να προβληματιστεί γιατί, αν και στην αντιπολίτευση, παραμένει στη δεύτερη θέση – κάτι που καταδεικνύει ότι δεν έχει πείσει πως διαθέτει τις λύσεις τις οποίες διαφημίζει.
Και μπορούν όλοι να πανηγυρίζουν για την δημοσκοπική πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αλλά η πτώση (στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα») από το 10,8% τον Ιούνιο στο 6,7% μετά τη δολοφονία Φύσσα και μόλις στο 6,4% μετά τις συλλήψεις της 28ης Σεπτεμβρίου και τις αποκαλύψεις περί εγκληματικής οργάνωσης, δεν είναι ανάλογη των αποκαλύψεων (περί ναζισμού και εγκληματικής οργάνωσης) και επομένως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι προς πανηγυρισμό.

Αττική: Συν 6,9% ο ΣΥΡΙΖΑ, διψήφια η Χρυσή Αυγή

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διαφορά της τάξης του 6,9% αλλά και διψήφιο ποσοστό για τη Χρυσή Αυγή καταγράφει δημοσκόπηση σε δείγμα 1.976 ατόμων της ομάδας του καθηγητή Ε. Πανά που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα newsbomb.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,4%, η ΝΔ 17,5%, η Χρυσή Αυγή 11,4%, το ΚΚΕ 6,1%, οι ΑΝΕΛ 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,8%, η ΔΗΜΑΡ 3,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος (Δεν έχω αποφασίσει, Λευκό, Άλλο, ΔΓ/ΔΑ) στο 22,5%.











aftodioikisi.gr

Οι δημοσκοπήσ​εις ενθαρρύνου​ν τις ανεξάρτητε​ς υποψηφιότη​τες στους ΟΤΑ

Ολες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις διώξεις εναντίον βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν τη σκλήρυνση του διπολισμού, τη μεγάλη πίεση που δέχονται τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την αντοχή του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου που χάνει δυνάμεις αλλά παραμένει στην τρίτη θέση.
Η ρευστότητα είναι έντονη, οι επαγγελματίες-αναλυτές των δημοσκοπήσεων υποστηρίζουν ότι είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα και σε κάθε περίπτωση ακόμη ακόμη και η πρωτιά που ανέκτησε η ΝΔ θεωρείται εύθραυστη. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό άρνησης συμμετοχής στις δημοσκοπήσεις, κάτι που δυσχεραίνει την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων.
Με αυτά τα δεδομένα, κυριαρχεί στα κομματικά επιτελεία η εκτίμηση ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανταποκρίνονται στο ζητούμενο των τοπικών κοινωνιών. Από τη στιγμή που, παρά την πόλωση, η συσπείρωση των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων είναι οριακή, δεν διαφαίνεται ότι τα χρίσματα θα έχουν να προσφέρουν στους διεκδικητές των περιφερειών και των δήμων. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οι στήριξη ανεξάρτητων υποψήφιων είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφύγουν ένα εκλογικό ναυάγιο, αλλά επίσης για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση των μεγάλων δήμων και των περιφεριών, όπου η μάχη θα είναι πολιτική, δεν προκύπτει γόνιμο έδαφος για καθαρά κομματικούς υποψήφιους.
Ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει αποφασίσει να πολιτικοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πιθανό να οδηγηθεί σε δεύτερες σκέψεις μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το προβάδισμα που πέτυχε στις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά και η Συγγρού έχει κάθε λόγο να επενδύσει στην αποπολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών γιατί η γαλάζια υπεροχή μετά τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι οριακή και όχι στέρεη, αφού δεν οφείλεται σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολλών.

aftodioikisi.gr

Ο Σαμαράς “ανοίγει το παιχνίδι” στο Ισραήλ

Antonis-Samaras-Joe-Biden
(Photo Eurokinissi)
Από το Μουσείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ξεκινάει σήμερα το πρωί το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ. Ένα στρατηγικής σημασίας άνοιγμα από την πλευρά της Αθήνας στο Τελ Αβίβ, σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα διεκδικεί να διαδραματίσει ρόλο δύναμης σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που… φλέγεται, στο περιθώριο της επιτάχυνσης του βηματισμού για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, την καταγραφή δυο τριμήνων ανάπτυξης, και τη διεκδίκηση πολιτικής διαπραγμάτευσης και λύσης στο ελληνικό ζήτημα, με επιστροφή στις αγορές για απευθείας δανεισμό, μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Στο Ισραήλ ο Αντώνης Σαμαράς… δεν είναι μόνος του, καθώς μαζί του βρίσκεται στο Τελ Αβίβ πολυπληθές κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης, για το κοινό υπουργικό συμβούλιο με τους υπουργούς της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και για την υπογραφή μιας σειράς σημαντικών συμφωνιών μεταξύ των δυο χωρών.
Το πρώτο κοινό υπουργικό συμβούλιο των δυο κυβερνήσεων θα συγκληθεί το μεσημέρι, στον απόηχο των εξελίξεων με την επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, ενός θέματος που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ενδιαφέροντος για το Ισραήλ, πάγιο αίτημα του οποίου ήταν η δίωξη και τιμωρία των θιασωτών του ναζισμού.
Στην κορυφή της ατζέντας του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται οι αποκρατικοποιήσεις, οι επενδύσεις και η κοινή γεωστρατηγική του άξονα Ελλάδα- Κύπρος- Ισραήλ, για την αξιοποίηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ έρχεται στον απόηχο των σημαντικών επαφών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ενίσχυση της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας, μεταξύ άλλων και με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Παράλληλα με το κοινό υπουργικό συμβούλιο, θα συνεδριάσει και ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ, με τη συμμετοχή 101 εκπροσώπων εταιρειών. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο φόρουμ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα και τις δυνατότητες για κοινές συνέργειες επιχειρηματιών των δύο χωρών.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ysterografa.gr

Μητέρα Φύσσα: Ο Παύλος δεν είχε κόμμα


Pavlos-FyssasΣυνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή “Πρωταγωνιστές” στην τηλεόραση του MEGA παραχώρησε η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, μιλώντας για τις τραγικές στιγμές στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αλλά και ενθυμούμενη περιστατικά από τη ζωή του γιού της.
“Ο γιατρός στο νοσοκομείο μου είπε ότι το παιδί μου το μαχαίρωσε επαγγελματίας. Δεν είχε κανένα άλλο σημάδι στο σώμα του, πέρα από δυο πληγές στο στήθος, στο μέρος της καρδιάς”.
Η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας, γονείς του Παύλου Φύσσα, τόνισαν ακόμη μεταξύ άλλων στον Σταύρο Θεοδωράκη:
“Θα θέλαμε τα αγέννητα παιδιά της οικογένειας να μάθουν κάποτε ποιό ήταν το παλικάρι μας. Τον τελευταίο χρόνο ήταν άνεργος, αλλά δεν είχε πάει να βγάλει ούτε βιβλιάριο ανεργίας, δεν ήθελε να μπει στο σύστημά τους. Τον χειμώνα μάζευε κουβέρτες για τους αστέγους. Δεν φοβόταν τη δουλειά. Μόλις τελείωσε το σχολείο και μέχρι να πάει φαντάρος, ήταν εργάτης στη Ζώνη στο Πέραμα. Ήταν Ολυμπιακάρα. Παθιαζόταν πολύ με το ποδόσφαιρο. Δεν είχε κόμμα. Το κόμμα του ήταν οι φίλοι του που έπαιζαν και αυτοί μουσική”, σημείωσαν στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη “Πρωταγωνιστές” στην τηλεόραση του MEGA οι γονείς του Παύλου Φύσσα, όπως καταγράφουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους τα σημερινά “Νέα”.

Βαξεβάνης: Θα αποκαλύψω ποιοί ήθελαν να συλληφθώ

Kostas-Vaxevanis
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη, για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ μέσω του περιοδικού “Hot Doc”.
Ο γνωστός εκδότης, υπέγραψε στο koutipandoras.gr το παρακάτω άρθρο:
“Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, καμιά πενηνταριά αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας με συνέλαβαν για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Σήμερα, παρακολουθώ τους ίδιους αστυνομικούς να προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την εγκληματική ομάδα που λέγεται Χρυσή Αυγή. Πριν από ένα χρόνο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, ισχυρίζονταν πως η λίστα Λαγκάρντ την οποία παρέλαβαν, ήταν ένα ανεπίσημο ντοκουμέντο με βάση το οποίο δεν μπορούσαν να γίνουν έρευνες και άρα εγώ δεν ήμουν τίποτα άλλο από ένα δημοσιογράφο που έριξε στην αρένα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων.

Τα Αστυνομικά τμήματα της... Χρυσής Αυγής – 10 Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα


Αττική, Μανωλάδα Ηλείας, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Κόρινθος. Είναι οι περιοχές όπου 35 Αστυνομικά Τμήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Οι υποθέσεις είναι δεκάδες. Υπάρχουν 71 περιστατικά, σύμφωνα με τον συνήγορο του πολίτη, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ενώ άλλα 41 όπου μέλη των σωμάτων ασφαλείας έχουν εμπλοκή.

Συνολικά είναι 80 οι υποθέσεις όπου ελέγχονται αστυνομικοί για περίεργη εμπλοκή ή συμπεριφορά σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” τα 35 αστυνομικά τμήματα έχουν μπει στο στόχαστρο και δεν αποκλείεται εκτός από την έρευνα που ήδη έχει γίνει εκεί ίσως γίνει και νέα.
Ήδη έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 10 αστυνομικοί. Πρόκειται για την ανθυπαστυνόμο και τον ειδικό φρουρό από τον Πειραιά που συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής άμεσα, τον αστυνομικό από τη Ρόδο που φαινόταν να εκπαιδεύει στη μάχη σώμα με σώμα τους χρυσαυγίτες, τον πρώην διευθυντή του τμήματος ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και τους αστυνομικούς των βουλευτών Γερμενή και Μπούκουρα, όπως και ακόμη δύο αστυνομικούς σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.

newsit.gr