Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

66 θέσεις απασχόλησης στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους, οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου. Οι άνεργοι που επιθυμούν θα υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ. Κριτήρια για τις προσλήψεις θα είναι η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση του ανέργου. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης και οι προβλεπόμενες ειδικότητες είναι : ΠΕ Πληροφορικής, Οικονομολόγοι, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, ΤΕ Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Φυσιοθεραπευτές, Λογιστές, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί ΔΕ Διοικητικοί. Βοηθοί Βρεφοκόμοι και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για (1) θέση καθαριστή-καθαρίστριας με σύμβαση μίσθωσης έργου) για το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Περιοχή Ξυλοκάστρου 
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, θα προσλάβει ένα άτομο για την θέση καθαριστή/τρια με σύμβαση μίσθωσης έργου για το χρονικό διάστημα από 1-10-2013 έως 30-6-2014 για το
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 

Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο άνω των 18 ετών και έως 55 ετών, σύμφωνα με τα πιο κάτω κριτήρια αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για (1) θέση καθαριστή-καθαρίστριας με σύμβαση μίσθωσης έργου) για το 2/θεσιο Ειδικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

Ειδικό Σχολείο στο Δημοτικό Σχολείο της Συκιάς 
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, θα προσλάβει ένα άτομο για την θέση καθαριστή/τρια με σύμβαση μίσθωσης έργου για το  2/θεσιο Ειδικό Σχολείο Ξυλοκάστρου (με έδρα την Συκιά ).
Σύμβαση Μίσθωσης Έργου,Ποσού 957,60 €
Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο άνω των 18 ετών και έως 55,  αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. 

Σκάνδαλο με μίζες αποκαλύφθηκε για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων


 Κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος κάθε υπευθύνου του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) την περίοδο 2006-2011, σχετικά με πράξεις που αφορούν κακή οικονομική διαχείριση.
Η δίωξη, που περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, ασκήθηκε έπειτα από πόρισμα που παρέδωσε στην εισαγγελία πρωτοδικών ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, πόρισμα στο οποίο διαπιστώνονται περιπτώσεις «οικονομικών ατασθαλιών» στη λειτουργία του Ταμείου.

"Η βία της Χρυσής Αυγής "είναι μια πολιτική τακτική"" - Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



 Τα σοβαρά επεισόδια στο Κερατσίνι, χθες το βράδυ, και η κηδεία του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, σχολιάζονται εκτενώς από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς η είδηση της άγριας δολοφονίας του ράπερ από τον Γιώργο Ρουπακιά έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου.   

"Η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τη βία της Χρυσής Αυγής", γράφει η "Le Monde", ενώ σε άλλο άρθρο της χαρακτηρίζει τονίζει ότι η βία του ακροδεξιού κόμματος είναι "πολιτικοί τακτική".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το πρώτο κύμα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής που στόχο είχε τους μετανάστες, τους έδωσε πολιτική εξουσία. Σήμερα, οι νεο-Ναζί υποδύονται τους υπερασπιστές των παραδοσιακών αξιών... Δεν είναι τυχαίο ότι επιτέθηκαν σε κομμουνιστές, κατά την αφισοκόλληση στο αθηναϊκό προάστιο του Περάματος, και μια εβδομάδα μετά ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δηλαδή υπάρχει μια σαφής ανισορροπία των δυνάμεων. Αυτές είναι οι πραγματικές τιμωρίες, επειδή οι αντίπαλοί τους είναι πάντα λιγότεροι σε αριθμό και δεν έχουν καμία πιθανότητα...".


Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά ψυχραιμία μετά τη δολοφονία του αριστερού μουσικού 
Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά ψυχραιμία μετά τη δολοφονία του αριστερού μουσικού.


Sky News: Η Ελλάδα διαδηλώνει μετά τη δολοφονία από νεοναζί "Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και αντι-φασιστών διαδηλωτών την Τετάρτη το βράδυ στην Ελλάδα για τη δολοφονία του ράπερ, ύστερα από μια μέρα απεργίας σε όλο τον δημόσιο τομέα και την ειρηνική πορεία των περίπου 20 000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμίσεων", γράφει η "Liberation".
 Τέλος το Sky News: Η Ελλάδα διαδηλώνει μετά τη δολοφονία από νεοναζί

newsit.gr

Υπεγράφη η συμφωνία Αζερμπαιτζάν – ΔΕΠΑ


depa
Συμβόλαιο για προμήθεια 1 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου το χρόνο από το Αζερμπαιτζάν σε τιμές Δυτικής Ευρώπης υπέγραψε σήμερα στο Μπακού η διοίκηση της ΔΕΠΑ με την κρατική αζερική εταιρεία SOCAR και την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 25 ετών και το αέριο θα μεταφέρεται μέσω του νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου στον οποίο περιλαμβάνεται και ο αγωγός TAP. Η ροή του αερίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.
Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ “Οι εντατικές προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης και η δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση και τελικά επικράτηση του αγωγού ΤAP οδήγησαν στη σημερινή εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου από την κοινοπραξία Shah Deniz μέσω του συγκεκριμένου αγωγού.”
Η συμβολή του ΥΠΕΚΑ, τονίζεται και ιδιαιτέρως του Υφυπουργού, κ. Μάκη Παπαγεωργίου, ενίσχυσαν σημαντικά την προσπάθεια της ΔΕΠΑ για την επίτευξη ανταγωνιστικών τιμών στην προμήθεια φυσικού αερίου, ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης, μιλώντας από το Μπακού, μετέφερε την ικανοποίηση του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη για την επίτευξη της συμφωνίας.
Η ΔΕΠΑ τονίζει ακόμη ότι “μέσω της αξιοποίησης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2, φυσικό αέριο θα μεταφέρεται από το Αζερμπαϊτζάν για πρώτη φορά απευθείας στην Ευρώπη, ανοίγοντας το Νότιο Διάδρομο” και προσθέτει:
“Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, καθώς μέσω της χώρας μας το φυσικό αέριο θα εισέρχεται στην αγορά αξιοποιώντας τους αγωγούς που διασχίζουν την Ελλάδα περιλαμβανομένου του IGB, του διασυνδετήριου αγωγού μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, έργου στο οποίο συμμετέχει και η ΔΕΠΑ”.
«Η συμφωνία αυτή ενισχύει τις προσπάθειες της ΔΕΠΑ για διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας, ανταγωνιστικές τιμές και ενεργειακή ασφάλεια τόσο για την Ελληνική όσο και για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στις οποίες η ΔΕΠΑ σχεδιάζει να επεκταθεί. Αυτή η εξέλιξη θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Χάρης Σαχίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ.
Η κοινοπραξία εκμετάλλευσης του αζερικού κοιτάσματος φυσικού αερίου «Σαχ Ντενίζ» ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνιών για την προμήθεια άνω των 10 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, με 9 εταιρίες σε Ιταλία, Ελλάδα και Βουλγαρία.
Μαζί με τη συμφωνία για πώληση 6 δια κ. μ. στην Τουρκία που είχε προηγηθεί, θα μεταφέρονται συνολικά ετησίως 16 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ 2, με αγωγούς συνολικού μήκους 3.500 χλμ, μέσω του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας, της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, και από εκεί υποθαλασσίως από την Αδριατική Θάλασσα, στην Ιταλία.
“Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα ωφελήσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας», τόνισε ο κ.Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, Πρόεδρος της SOCAR.

ysterografa.gr

Άσμουσεν και Τσίπρας συμφώνησαν πως… διαφωνούν!

asmussen
Το στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν, παραδέχθηκε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, την κοινωνική αναστάτωση και την υψηλή ανεργία, ωστόσο, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Ο Δένδιας “βάζει” στον αντιτρομοκρατικό νόμο τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής

dendias
Την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.
Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».
Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν άφησε να προχωρήσει η έρευνα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, που μπορεί να φέρει στο φως και άλλα στοιχεία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής, επειδή φοβάται ότι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Όπως είπε ο κ. Δένδιας, για την ενέργεια του αυτή είναι σύμφωνος και ο Πρωθυπουργός, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Δένδιας υπάρχει και πίνακας με περιστατικά, στα οποία υπάρχει εμπλοκή της Χρυσής Αυγής. Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ 

ysterografa.gr

Europolitique: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προεδρεύσει “χωρίς φανφάρες”

proedreiaΣτο σημερινό έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προεδρεύσει ‘χωρίς φανφάρες’» το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες και στο χαρακτήρα της επικείμενης ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα πρόκειται φέτος –τρία χρόνια μετά τη διάσωσή της – να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ενώ ταυτόχρονα η Ευρώπη έχει αρχίσει και διακρίνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.
Η Europolitique αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πρόκειται να ασκήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 για να σηματοδοτήσει την «επιστροφή» της μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Ωστόσο, συνεχίζει, πολλές ελληνικές πηγές παραδέχονται ότι η «επιστροφή» αυτή θα γίνει στις μύτες των ποδιών δεδομένου ότι η πέμπτη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου δεν θα έχει «φανφάρες» όπως οι προηγούμενες, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και του ελέγχου που ασκεί η τρόικα.
Ως το τέλος Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει καταθέσει τις λεπτομερείς προτάσεις της (εκκρεμούν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα με την Επιτροπή και με την τρέχουσα λιθουανική Προεδρία), σημειώνει το δημοσίευμα.

ysterografa.gr

Ο 45χρονος δράστης ήταν και στα επεισόδια στο Μελιγαλά (video)

meligalaΌπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο 45χρονος δολοφόνος του άτυχου, Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι ήταν παρών και στην προ ημερών εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά.

Video 


υστερογραφα

Μιχαλολιάκος: Κυνήγι μαγισσών - ΒΙΝΤΕΟ


Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με μήνυμά του σχολίασε τις εξελίξεις μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών: "Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα, απόλυτα και με κάθε τρόπο το τραγικό περιστατικό στο Κερατσίνι. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για αυτούς που κατευθύνουν τη δημόσια ζωή και οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε ένα "κυνήγι μαγισσών", σε μία δίωξη του φρονήματος των Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή με Πίστη στην Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και θα αντισταθεί απέναντι στη λάσπη και τη σκευωρία. Θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Μόνο που με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις είναι αυτοί παράνομοι και εκτός νόμου".

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Πλειός στο Twitter: "Σοβαρεύτηκε"... υπερβολικά η Χρυσή Αυγή

Giorgos-Pleios
Αιχμηρός για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, με επίκεντρο τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, εμφανίστηκε ο Γιώργος Πλειός μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν εξαιρετικά παρεμβατικός στα social media την περίοδο του καλοκαιριού, με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ, αυτή τη φορά ωστόσο επέλεξε να αναδείξει ένα ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.
“Κατανοητή η στενοχώρια του Χρύσανθου και ιδίως του Μπάμπη. Σοβαρεύτηκε υπερβολικά η ΧΑ, ώστε γίνεται λίγο δύσκολο το σχέδιο συγκυβέρνησης”, σημείωσε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Γιώργος Πλειός, αφήνοντας αιχμές κατά του Χρύσανθου Λαζαρίδη, αλλά και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε μιλήσει πρόσφατα για το ενδεχόμενο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με μια “περισσότερο σοβαρή” Χρυσή Αυγή.

υστερογραφα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΗΛΩΣΗ

«Με τρεις μέρες καθυστέρηση και αφότου μεσολάβησε το γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το Μελιγαλά, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Έρευνα απαιτείται πρωτίστως για την αδράνεια της Αστυνομίας δεδομένου ότι η παρα-στρατιωτική εκστρατεία βίαιης κατάληψης του Μελιγαλά από εκατοντάδες ναζί (η οποία όπως ήταν αναμενόμενο συνοδεύτηκε από έκτροπα και χειροδικίες) ήταν ένα προαναγγελθέν γεγονός καθώς είχε προηγηθεί δημόσια πανελλαδική κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής επί μέρες. Και φυσικά, είχαν προηγηθεί και τα θλιβερά γεγονότα του Περάματος τα οποία ήταν ασφαλές σημάδι ότι η κατάσταση με τους ναζί κλιμακώνεται. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου παριστάνει ότι κωφεύει στη δημόσια έκκλησή μας να δώσει εξηγήσεις. Ερωτάται: Είχε εκείνος την ευθύνη και τον έλεγχο του χειρισμού, ή ακολούθησε εντολές πολιτικών ή υπηρεσιακών του προϊσταμένων; Και τι είδους εντολές έδωσε ή έλαβε;

Επίσης...
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ανάμεσα στις χθεσινές προκλητικές του δηλώσεις μίλησε και για το Μελιγαλά, δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι η αδράνεια της Αστυνομίας και η απουσία του Νόμου στις εκδηλώσεις της πηγάδας, αποτέλεσε πιθανώς το πράσινο φως για τους ναζί ότι ανοίγει ο δρόμος εμπρός τους για νέες ακόμη μεγαλύτερες ακρότητες, οι οποίες έφτασαν τελικά μέχρι το αίμα και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου;»

Ιωαννης Μοιρας
Μέλος πολιτικής επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Πολιτικός υπεύθηνος Πελοποννήσου 

Αντιδράστε, πείτε: Όχι στη Βία


Η πρόσφατη δολοφονία στην Αμφιάλη ενός νέου ανθρώπου από μέλος της Χρυσής Αυγής αποτελεί την κορύφωση ενός δράματος, που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας έχει δηλητηριασθεί από ακραίο πολιτικό λόγο, από λεκτικές επιθέσεις και ύβρεις, από λιντσαρίσματα και σωματικούς προπηλακισμούς και τώρα φθάσαμε στο μη περαιτέρω. Στην αφαίρεση της ζωής ενός νέου ανθρώπου επειδή ανήκε στους «άλλους».
Για να μην είναι η αυτή αποτρόπαια πράξη «σκηνή από το έργο προσεχώς», πρέπει να κινητοποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα.
Η Δράση οργανώνει σιωπηλή, συμβολική διαμαρτυρία σε Αθήνα (Πάρκο Ελευθερίας - Σταθμός Μετρό "Μέγαρο Μουσικής") και Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος) την Κυριακή από τις 19.00 έως τις 20.00. Ντυνόμαστε στα λευκά και λέμε όχι στη βία που μαυρίζει τις ζωές μας και διαλύει την κοινωνία μας. Η σιωπή μας θα φωνάξει: Φτάνει πια.


Αντιδράστε, πείτε:
Όχι στη Βία
Σιωπηλή, συμβολική διαμαρτυρία κατά της πολιτικής βίας 7-8 το απόγευμα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας(Σταθμός Μετρό "Μέγαρο Μουσικής") στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Ντυνόμαστε στα λευκά και λέμε όχι στο μαύρο της βίας.
Λέμε όχι στην πολιτική βία. Λέμε όχι στη ρατσιστική βία. Λέμε όχι στον λόγο του πολιτικού μίσους. Λέμε όχι στις ακραίες και πολωτικές συμπεριφορές. Λέμε ναι στον διάλογο και τη συνεννόηση.

Ερώτηση Μίκας Ιατρίδη για τις θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στις λιμενικές εγκαταστάσεις Κιάτου.


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνιών για τις θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου, κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την πολιτευτή του κινήματος στο νομό Κορινθίας, κα Γιώτα Μπάγκα.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στις λιμενικές εγκαταστάσεις Κιάτου».

Την 26/6/2013 το ΝΠΔΔ Δ.Λ.Τ Σικυωνίων έλαβε την απόφαση 66/2013 με την οποία καθόρισε τις θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στις λιμενικές εγκαταστάσεις Κιάτου. Η απόφαση αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και φέρει ΑΔΑ: ΒΛ4ΞΟΛΩ5-Υ43. Όμως, από τη μελέτη της απόφασης προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, με δεδομένο ότι αναφέρθηκαν σημαντικές επιφυλάξεις ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

  1. Γιατί, ενώ στην απόφαση ο εισηγητής αναφέρει ότι «όσοι ζήτησαν μετακίνηση από τη θέση που ελλιμενίζονταν το 2012 σε άλλη μπορούν να μετακινηθούν» μετακίνησε, χωρίς τη θέλησή τους, από τις έως τότε θέσεις τους, επαγγελματίες αλιείς με μοναδικό βιοποριστικό μέσο την αλιεία έχοντας ως πλήρωμα στα σκάφη τους μέλη της οικογένειάς τους, αφήνοντας στο σημείο άλλους αλιείς, διαχωρίζοντας τους, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού οι θέσεις που τους δόθηκαν δεν είναι προσβάσιμες στο καταναλωτικό κοινό, όσο οι προηγούμενες;

  1. Έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας στη συγκεκριμένη απόφαση από την εποπτεύουσα αρχή;

  1. Έχουν εξεταστεί σε βάθος οι αιτίες διαφωνίας της Λιμενικής Αρχής όπως φαίνονται από τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού είναι προαπαιτούμενη η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας λιμενικής αρχής σύμφωνα με τη ρυθμίζουσα ΚΥΑ 8122.1/14/2006;

     ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
    Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14135ff6b710ce6b&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379611071959&sads=VDxVUm-93r8e810Hju4bCv-YYqs

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14135ff6b710ce6b&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379611137186&sads=x40mdelO026mGtKhxpnWNG2uSr4

Βραβείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ηθική διακυβέρνηση

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1413669e94cf09f9&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_hls0z6j13&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379610996014&sads=jDIK4aGp8qLBR1V07utQqQH9fVY
 
«Το πολιτικό σύστημα που όλοι μας υπηρετήσαμε έχει μεγάλες ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε ένα κράτος, το οποίο, αφενός, ποτέ δε λειτούργησε με ηθικούς κανόνες, αφετέρου, δαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και να διασπαθίζεται ο δημόσιος πλούτος και να μην ωφελείται ο πολίτης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παραλαβή τιμητικής διάκρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελετή απονομής των βραβείων SocialEnvironmentalEthical - Governance του EBEN GR, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1413669e94cf09f9&attid=0.5&disp=inline&realattid=f_hls0zhob4&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379610884824&sads=v3grkjPJfd1WsKFDMEnswqCpUJM 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμήθηκε με τη διάκριση Bronze Awards για την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να κριθεί η προσπάθεια της Πελοποννήσου στο επίπεδο της διοίκησης και των διοικητικών δομών με κριτήρια και κανόνες που διέπουν τον ιδιωτικό τομέα και, κυρίως, την εφαρμογή της επιχειρηματικής ηθικής ως στοιχείο εμπλουτισμού της διοικητικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τιμάται δημόσιος φορέας με βραβείο επιχειρηματικής ηθικής, για την υποστήριξή του στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο όπου η κοινωνική συμμετοχικότητα αποτελεί στοιχείο ηθικής για την επιχειρηματικότητα.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1413669e94cf09f9&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hls0x9221&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379610937038&sads=LbE9TcpKyolzKakO2dJ_9o6BRyA 
Συγκεκριμένα, μέσω αυτής της διαδικασίας βοηθούνται οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν συστήματα και πολιτικές που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται στοιχεία που λειτουργούν συμπληρωματικά με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ο θεσμός της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τα οποία έχει ήδη ενσωματώσει στην πολιτική της η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους κατοίκους του Τριποτάμου Μεγαλόπολης


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1413669e94cf09f9&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hls0xe7u2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379610745812&sads=cvATbWV1qj9Vi_tdBY5zqdfGL7s 
Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης, θα στηρίξει πλήρως τους κατοίκους του χωριού Τριπόταμος, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και διατρέχει κίνδυνο από το φαινόμενο ερπισμού στο ορυχείο της ΔΕΗ στο πεδίο Ψαθιού στη Μεγαλόπολη, παρέσχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα.
«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να καταρτίσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού, προκειμένου να αποφύγουμε λάθη που έγιναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «δεν θα ανεχθούμε τη φυγοπονία και τις εύκολες λύσεις».
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και ότι θα στηρίξει την απόφαση των κατοίκων με κάθε δυνατότητα που της παρέχεται, σημειώνοντας ότι «οι ίδιοι θα πρέπει να πιστέψουν στο σχέδιο δράσης που θα αποφασίσουν».
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους τόνισαν ότι απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Μεγαλόπολης γιατί τους εμπιστεύονται, σε αντίθεση με τη ΔΕΗ, την οποία κατηγόρησαν για ανευθυνότητα εφόσον δεν είχε ενημερώσει το χωριό για τον κίνδυνο που διέτρεχε. Ως προτεραιότητα ζήτησαν να διασφαλιστεί το χωριό και μετά να υπάρξει συζήτηση για το μέλλον του.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μπούρας δήλωσε από την πλευρά του ότι η ΔΕΗ έχει σημαντικές ευθύνες για το φαινόμενο, εκτιμώντας ότι η αιτία δεν είναι η αδιαφορία, αλλά πιθανώς ο λανθασμένος σχεδιασμός. Ευχαρίστησε τέλος τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που εξαρχής έχει δείξει.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την Πανελλαδική – Παγκυπριακή Ποδηλασία Αγάπης, 20-23/9/2013


IMG_1302.JPG 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί πολίτες, συλλόγους, επιμελητήρια και επιχειρηματίες να στηρίξουν τη φιλανθρωπική προσπάθεια της Πανελλαδικής – Παγκυπριακής Ποδηλασίας Αγάπης με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιτέλους, ας το καταλάβουν όλοι: Η βία είναι η μαμή της βίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ε,  λοιπόν, όχι. Η βία δεν είναι η μαμή της Ιστορίας .
Η βία είναι η μαμή της βίας.
Για όσους έχουν ακόμη και την παραμικρή επαφή με την Ιστορία,  ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φθάναμε ως εδώ.
Δεν χρειάζεται να είσαι μελετητής του ελληνικού ιστορικού παρελθόντος – με τους διχασμούς, τους εμφυλίους, τις προβοκάτσιες,  τις δολοφονίες  και την ηθική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας – για να αντιληφθείς πως η προχθεσινή δολοφονία στο Κερατσίνι ήταν ζήτημα χρόνου.
Συμβαίνει πάντα.
Τις περισσότερες φορές με σχέδιο.
Τις περισσότερες φορές με ξένο δάχτυλο.
Αλλά πάντα από ελληνικά χέρια.
Και το χειρότερο: Αποδεικνύεται πως κάθε φορά η μνήμη μας κονταίνει όλο και πιο πολύ.

Το κατάλαβες, ανόητε νοικοκυραίε;

Το αντιφασιστικό κείμενο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου
 Διαβάστε το αντιφασιστικό κείμενο που διαδόθηκε μέσα σε μερικές ώρες κάνοντας το γύρο του Διαδικτύου.
Μετρά 6.500 likes και κοινοποιήσεις. Το κείμενο αναρτήθηκε μόλις σήμερα στο Enfo.gr.


Το κατάλαβες, ανόητε νοικοκυραίε; Σήμερα που ξύπνησες στο νοικοκυρεμένο σου σπίτι, θυμήθηκες να ξεπλύνεις τα αίματα απ' τα χέρια σου; Τα αίματα ενός παιδιού γύρω στα 30 που το έλεγαν Παύλο Φύσσα; Τα αίματα ενός παιδιού που θα μπορούσε να είναι το δικό σου, να το 'χει το όνομά σου. Τα αίματα μιας κοινωνίας που άνοιξε διάπλατα τις πύλες της στο φασισμό και τα ανθρωπόμορφα κτήνη που τον εκπροσωπούν.
Το κατάλαβες, ηλίθιε τιμωρέ του σάπιου πολιτικού συστήματος; Ο πέλεκυς της τιμωρίας που θεώρησες ότι έριξες στην κάλπη πέφτει τώρα πάνω στον αυχένα σου κι έχει το πρόσωπο του φόβου και της σιωπής. Βέβαια! Τι πιο εύκολο από το να τιμωρήσεις τους κλέφτες που τα έφαγαν, αναθέτοντας σε μία συμμορία τη βρώμικη δουλειά και καθήμενος εσύ με σταυρωμένα χέρια. Βρέθηκε ο ένοχος, βρέθηκε κι ο «τίμιος», μπουκωμένος στεροειδή, τιμωρός του, κι εσύ ησύχασες, λυτρώθηκες κι άραξες να δεις στην τηλεόραση το δράμα να ξεδιπλώνεται. Μόνο που ξέχασες πολίτη–τιμωρέ της πλάκας, πως η συμμορία κάθε άλλο παρά να τιμωρήσει το σύστημα επιδιώκει. Η συμμορία θα βρίσκεται στην πόρτα σου σε χρόνο μηδέν, να σου ζητά το λόγο για κάθε τι διαφορετικό που σε ορίζει.
Το κατάλαβες, γελοίε Ελληνάρα; Εσύ που επέλεξες στα εύκολα τους εχθρούς σου, τους ενόχους, τους βάρβαρους, τους ξένους που σου κλέβουν τις δουλειές. Εσύ που κρυφογέλασες σαν άκουσες για μία Μανωλάδα, για ένα Πέραμα και για πολλά ακόμη σκοτεινά κι ανήκουστα «τυχαία» περιστατικά, που νόμιζες πως δεν σε αγγίζουν εσένα, τον αγνό Έλληνα.
Κι όμως… Το κτήνος που έθρεψες, αθώε νοικοκυραίε, δεν θα χορτάσει με το αίμα των απίστων και των αλλοδαπών. Πολύ σύντομα θα ξερογλειφτεί και για το αίμα οποιουδήποτε τολμήσει να αντισταθεί, να διαφωνήσει, να μιλήσει, να τραγουδήσει… Πολύ σύντομα θα μυρίσει και το δικό σου αίμα.

Πώς πήραν το όνομά τους οι ήπειροι;


Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου...

και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι… άγνωστη.Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας – με την πριγκίπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας.

Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία». Η προέλευση του ονόματος Ασία είναι επίσης αβέβαιη, αλλά ίσως προέρχεται από τη σημιτική λέξη asu, δηλαδή «ανατολή» (του ήλιου). Για τη λέξη Αφρική υπάρχουν πολλές θεωρίες.

Το όνομα αυτό μπορεί να προέρχεται από το όνομα της ρωμαϊκής επαρχίας Africa. Μια άλλη θεωρία είναι πως προέρχεται από τη λατινική λέξη aprica, δηλαδή «ηλιόλουστη» ή από την ελληνική λέξη αφρική, δηλαδή «άνευ ψύχους». Πολύ πιο εύκολο είναι το ζήτημα της προέλευσης της λέξης Αμερική.

Η ήπειρος πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ταξιδευτή-εξερευνητή Amerigo Vespucci. Η λέξη Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη. Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκίπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας. Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».

Η προέλευση του ονόματος Ασία είναι επίσης αβέβαιη, αλλά ίσως προέρχεται από τη σημιτική λέξη asu, δηλαδή «ανατολή» (του ήλιου). Για τη λέξη Αφρική υπάρχουν πολλές θεωρίες. Το όνομα αυτό μπορεί να προέρχεται από το όνομα της ρωμαϊκής επαρχίας Africa. Μια άλλη θεωρία είναι πως προέρχεται από τη λατινική λέξη aprica, δηλαδή «ηλιόλουστη» ή από την ελληνική λέξη αφρική, δηλαδή «άνευ ψύχους». Πολύ πιο εύκολο είναι το ζήτημα της προέλευσης της λέξης Αμερική. Η ήπειρος πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ταξιδευτή-εξερευνητή Amerigo Vespucci.

Η λέξη Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική λέξη australis, που σημαίνει «νότος». Κατά την αρχαιότητα, οι Έλληνες θεωρούσαν ότι στο νότο βρισκόταν μια άγνωστη χώρα την οποία αργότερα οι χαρτογράφοι ονόμασαν Terra Australis Incognita, δηλαδή «άγνωστη χώρα στο νότο». Τέλος, έχουμε το όνομα Ανταρκτίς, από την ελληνική λέξη ανταρκτικός, που σημαίνει «αντίθετη αρκούδα». Είναι η αρκούδα του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου πάνω από το βόρειο πόλο.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στον REAL FM


ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ... ολοκλήρωσαν με επιτυχία την καλοκαιρινή τους περιοδεία

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14135cf7a6d557c9&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379587571692&sads=9YREUSwhXAukDr3z3DanEbPhuNs

Η οικογένεια Παπατζάλα

σας ευχαριστεί
που μας τιμήσατε
με την παρουσία σας
ΣΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ

Μετά τις 124 sold out παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός, τα ΒΑΦΤΙΣΙΑ συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους και το καλοκαίρι 2013, ξεσηκώνοντας περισσότερους από 35.000 θεατές σε 32 sold-out παραστάσεις σε Αττική, Βοιωτία, Θράκη, Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Ζάκυνθο,


Η παράσταση που συζητήθηκε όσο καμία το καλοκαίρι 2012, που αγαπήθηκε όσο λίγες τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2012 – 2013, ταξίδεψε ανανεωμένη, φρέσκια, ξεκαρδιστική και… sold-out, αποτελώντας αναμφισβήτητα την επιτυχία και του φετινού καλοκαιριού.
Οι Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια, Τζένη Διαγούπη και Θανάσης Αλευράς προσκάλεσαν το ελληνικό κοινό στα πιο … επεισοδιακά «βαφτίσια» σε δεκάδες πόλεις και χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου σε μία κωμωδία που μας ταξίδεψε στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Συντελεστές Παράστασης:
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: 
Νίκος Μουτσινάς
Ζέτα Μακρυπούλια
Φωτεινή Ντεμίρη
Θανάσης Αλευράς
Τζένη Διαγούπη
Αθηνά Οικονομάκου
Ελένη Καρακάση
Ματίνα Νικολάου

Κείμενο: Νίκος Μουτσινάς - Τζένη Διαγούπη
Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ματίνα Νικολάου
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Μουτσινάς
Video Trailer: Λουκάς Ζιάρας
Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (γενική είσοδος)
Παραγωγή: Live2


Τα Βαφτίσια ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους και για την ερχόμενη θεατρική περίοδο, έρχεται…. το ΚΤΕΛ : η νέα, ανατρεπτική, ξεκαρδιστική κωμωδία του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη παρουσιάζεται στο Θέατρο Κιβωτός με πρωταγωνιστές τους: Νίκο Μουτσινά, Βασιλική Ανδρίτσου, Αθηνά Οικονομάκου, Θανάση Αλευρά, Τζένη Διαγούπη, Φωτεινή Ντεμίρη και Ματίνα Νικολάου.
Σκηνοθετεί ο Νίκος Μουτσινάς.
Περισσότερες λεπτομέρειες… προσεχώς!

“Πιο ισχυρή η Δημοκρατία από όσο νομίζουν οι εχθροί της”

Antonis-Samaras
Βαρυσήμαντη παρέμβαση για το θέμα της Χρυσής Αυγής, στη βαριά σκιά που άφησε η αποτρόπαια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, έκανε σήμερα το μεσημέρι με δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε με νοήμα ότι η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από όσο νομίζουν οι εχθροί της, τόνισε ότι δεν είναι ώρα για διαμάχες, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κοινωνία για να βγει από την κρίση, σχολίασε ότι το αίμα που χύθηκε διαιρεί την Ελλάδα στο εσωτερικό και την εκθέτει στο εξωτερικό, καταδικάζοντας με απέχεθεια τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Όπως υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, οι πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο και όχι με τη βία ή το αίμα.

υστερογραφα

Γερμανοί θέλουν να… αφαιρέσουν από την Ελλάδα την Προεδρία

Bundestag
Δυο Γερμανοί βουλευτές, προερχόμενοι από τον κυβερνητικό συνασπισμό του CDU/CSU με το FDP, ζήτησαν σήμερα την… αφαίρεση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 από την Ελλάδα, στην οποία έχει ανατεθεί από τις Βρυξέλλες.
Οι δυο… δράστες είναι ο Κλάους-Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες και ο Φρανκ Σέφλερ από τους Φιλελευθέρους, που επεσήμαναν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από την ευθύνη διοργάνωσης της Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, λόγω του υψηλού κόστους της, και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Η ρητορική των δυο Γερμανών βουλευτών εντάσσεται στην προεκλογική αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων, όπου διαπιστώνεται… πληθωρισμός σχολίων κατά της Ελλάδας.

Ο Κεδίκογλου παρείχε κάλυψη στον Χρύσανθο

Simos-Kedikoglou
Κάλυψη στον βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τη σφοδρή κριτική του Ευάγγελου Αντώναρου στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter  o τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, τόνισε με έμφαση ότι η επίσημη κυβερνητική θέση διατυπώνεται από τον ίδιο, καλώντας όλα τα κόμματα που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να υψώσουν φραγμό σε τέτοια περιστατικά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν έχουν αποδοθεί πλήρως τα λεγόμενα του Χρύσανθου Λαζαρίδη περί της θεωρίας των δυο άκρων, και το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο συνταγματικό τόξο, προσθέτοντας ότι ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε κάποιες απορίες για τη στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

υστερογραφα

"Ερωτευμένος σαν τρελός" ο Δημήτρης Περιπάνος

Ο Δημήτρης Περιπάνος ξαναγύρισε και είναι ''Ερωτευμένος σαν τρελός''.
Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρέτισε, ο νεαρός τραγουδιστής όμως δηλώνει αποφασισμένος να διατηρήσει το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη και μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο: ''Ερωτευμένος σαν τρελός''.
Πρόκειται για ένα άκρως μοντέρνο και χορευτικό τσιφτετέλι το οποίο έχει σκοπό να βάλει "φωτιά" στις πίστες που εμφανίζεται ο ταλαντούχος ερμηνευτής, ενώ σίγουρα θα το ακούσετε πολλές φορές και στο ραδιόφωνο. 
Την υπογραφή του στο τραγούδι έχει βάλει ένα ανερχόμενο δίδυμο δημιουργών. Συγκεκριμένα, η μουσική ανήκει στον Αντώνη Τσακιρέλη ενώ οι στίχοι στον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, οι οποίοι έγιναν γνωστοί από την επιτυχία του φετινού καλοκαιριού, "Για ποιον χτυπάει η καμπάνα", του Χάρη Ακριτίδη.
Ποιος είπε λοιπόν ότι το φθινόπωρο δεν προσφέρεται για διασκέδαση και έρωτα; Ανοίξτε τα ηχεία στο τέρμα, απολαύστε, χορέψτε, τραγουδήστε και φυσικά ερωτευθείτε σαν τρελοί το νέο τραγούδι του Δημήτρη Περιπάνου.

Πολύχρωμες κλωστές και λίγη φαντασία κόντρα στο γκρίζο της πόλης.... Η φωτογραφία είναι από τοίχο πολυκατοικίας λίγο πριν το σταθμό Συγγρού ΦΙΞ


 http://pinakio.blogspot.gr

Ληστεία σε σπίτι στο Κοκκώνι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο Κοκκώνι Κορινθίας, όταν άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, απείλησαν τους γονείς αλλά και τα δύο παιδιά τους και αφαίρεσαν χρήματα,σύμφωνα με πληροφορίες- το ποσό των 1500 ευρώ καθώς και  χρυσαφικά ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου

6 κλοπές σε μια μέρα έκαναν δύο ανήλικοί τσιγγάνοι στην Κόρινθο

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στη Κόρινθο ένας 14χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν 14χρονο τσιγγάνο συνεργό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο τους, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, αφού πήγαν σε χώρο στάθμευσης σπιτιού, έκλεψαν μία μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτά και τρ.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από αυτούς, ο οποίος επέβαινε στο μοτοποδήλατο που είχε κλέψει.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επίσης ότι, οι δύο ανήλικοι, χθες πρώτες πρωινές ώρες, είχαν κάνει δύο διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, όπου έκλεψαν χρήματα, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ρούχα και τρόφιμα.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι ανήλικοι φέρονται να διέρρηξαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάτι από μέσα ενώ προσπάθησαν να κλέψουν ακόμα ένα μοτοποδήλατο και ένα αυτοκίνητο.

Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος από τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα ζευγάρι γάντια.

Χθες το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, βρέθηκε εγκαταλειμμένη και η μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Πάτρα: Η τραγουδίστρια που βγάζει τον κόσμο από τα αυτοκίνητα - Δείτε το βίντεο!


Η τραγουδίστρια Μαρία Σαμίου έγινε γνωστή όταν σε πρόσφατο πανηγύρι της άνοιξαν 250 σαμπάνιες...

Πρόκειται για την Μαρία Σαμίου, η οποία στην τελευταία της εμφάνιση στην περιοχή της Αχαϊας έκανε άνω κάτω ακόμα και τους περαστικούς.
Η “η γυναίκα με τις σαμπάνιες” όπως την αποκαλούν άρπαξε το μικρόφωνο και τρέχοντας σταματούσε τα αυτοκίνητα απο τον δρόμο , κατέβαζε τους οδηγούς και με γρήγορες κινήσεις τους έβαζε να χορεύουν .

Πολιτικός τζόγος στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της κηδείας του Παύλου Φύσσα - Ανίκανοι να συμφωνήσουν ακόμα και για το εαν θα τηρήσουν ενος λεπτού σιγή! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση, αλλά όταν συμφώνησε η Χρυσή Αυγή την απέσυρε!


Τραγελαφικές καταστάσεις για ακόμα μια φορά στην Βουλή. Την ώρα που τα πολιτικά κόμματα αναζητούν έδαφος συνεννόησης έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το φάντασμα του φασισμού που έκανε ηχηρή επανεμφάνιση με την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ακόμα τι έχει γίνει.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άμεση ανάγκη για αίμα

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ!!! 
 Παρακαλούνται όσοι είναι σε θέση να δώσουν αίμα.

23α Πελοποννησιακά καλλιστεία: Star Πελοπόννησος 2013 η Φαίη Μουτζούρη


 Τα 23α  Πελοποννησιακά καλλιστεία είναι γεγονός! Διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στο Club Hotel Casino Loutraki στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 με διοργανωτή τον  Τάκη Παπαπαναγιώτου. Τόσο ο ίδιος όσο και η διοργανωτική επιτροπή , δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους σε όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στο να διεξαχθεί μια βραδιά τελικού, υψηλών προδιαγραφών. Τον τίτλο και το στέμμα της Star Πελοπόννησος 2013 κέρδισε η Φαίη Μουτζούρη.



>Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το περιοδικό Grand Magazine

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ 2013


1 . Star ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2013 - Φαίη Μουτζούρη
2 . Miss Πελοπόννησος 2013 - Αναστασία Βοσκανίδου
3 . Miss Young 2013 - Σταματίνα Βλάμη
4.  Β’ Star Πελοπόννησος 2013 - Χριστιάννα Καρνέζη
5.  Β’ Miss Πελοπόννησος 2013 - Στέλλα Καζαντζή
6.  B’ Miss Young 2013 - Μαριάννα Χατζέλα
7.  Miss Πελοποννησιακή ομορφιά 2013 - Ιωάννα Κιοσέ
8.  Miss Πελοποννησιακός Τουρισμός 2013 - Έλενα Μαλακού


Πρώτο μέρος Τελικού / Επίδειξη


Miss Φωτογένεια - Χριστίνα Λυμπεροπούλου
Miss Fashion - Μαρία Καραθανάση
Στέψη τιμής στη μνήμη του Μιχάλη Ασλάνη
Miss Fashion Aslanis
Κυριακή Φιφλή

 www.kallisteia.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ζητούμε παρέμβαση των Υπουργών για την άμεση ολοκλήρωση της επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ»




Στο θέμα της εξόφλησης της επιστροφής αγροτικού ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος επανήλθε με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος στην Κορινθία. Πλην όμως διαπιστώνεται ότι ένας τεράστιος αριθμός δικαιούχων δεν έχει λάβει τα χρήματά του. Όπως διαπίστωσα, το πρόβλημα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έγκειται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά στις Εφορίες, οι οποίες, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, έχουν υποχρεωθεί να προβαίνουν σε εξονυχιστικούς διασταυρωτικούς ελέγχους.

Οι προοπτικές απασχόλησης των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι προοπτικές απασχόλησης των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση 17-09-2013.jpg 
Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) 

Οι ανάγκες των νέων σε σχέση με το περιβάλλον εργασίας. Η νεολαία αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας, επομένως ο χαρακτήρας της, καθορίζει την εικόνα στη μελλοντική κοινωνία. Μέσα από τη νεολαία ξεκινάει η δυναμική των ιδανικών για να συμπληρώσει τις κοινωνικές αδυναμίες. Παρά τις παραπάνω διαπιστώσεις η σημερινή νεολαία βάλλεται από την αβεβαιότητα και την ανεπάρκεια μιας κρίσης που δεν έχει μόνο οικονομικό, αλλά ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα.

Τα πλοκάμια της Χ.Α στις λαϊκές γειτονιές της Β Πειραιώς

Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα. Στις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά, η Χρυσή Αυγή βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Βουλευτές της περιοχής διακινδυνεύουν την πρόβλεψη ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου θα μπορούσε να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη εκεί, αξιοποιώντας την απόγνωση του κόσμου για την ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έφερε στην επιφάνεια το σκοτάδι που υπήρχε κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το υπογράφει η Λίνα Γιάνναρου:

Ο Ν. Ανδρουλάκης τηλεφώνησε σε Παπαμιμίκο και… άλλους

Nikos-AndroulakisΤην αποκάλυψη ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πήρε χθες την πρωτοβουλία για έναν γύρο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους ομολόγους του στα άλλα κόμματα, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους απέναντι στη Χρυσή Αυγή, κάνει η στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα ως ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες για το ποιοί ευθύνονται για τη συντήρηση του εμφυλιοπολεμικού κλίματος στη χώρα.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πρότεινε συνάντηση των Γραμματέων όλων των κομμάτων, προκειμένου να διερευνήσουν αν συμφωνούν για κοινές πολιτικές δράσεις ή για ένα πολιτικό κείμενο στο οποίο θα είναι ξεκάθαρο ποιός καταδικάζει τι, και ποιός όχι.
Στο αίτημα ανταποκρίθηκε θετικά ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, ενώ ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας δεσμεύτηκε να απαντήσει σήμερα.
Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση, καθώς επιθυμεί να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων” ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν είχε απαντήσει έως χθες το βράδυ.

Η (πολιτική) επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου

Ακόμη και σήμερα, σε μια εποχή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ κινείται στα χαμηλά, σε επίπεδο δημοσκοπικών ποσοστών αλλά και κοινωνικής απήχησης, το… οικόσημο των Παπανδρέου έχει την ιδιαίτερη σημειολογία του. Ειδικά σε ζητήματα που άπτονται θεμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης και αντιρατσιστικού προσδιορισμού.
Ίσως γι’ αυτό η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, στον απόηχο της τραγικής είδησης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, δεν ξένισε, αλλά αντιθέτως έγινε δεκτή ως ένα μάλλον αυτονόητο βήμα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, στην κατεύθυνση της πολτικής επανεμφάνισής του.
“Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου, και να ευχηθώ να είναι το αίμα αυτό το τελευταίο. Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα κάποιους άλλους, τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας.
Δεν υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, γίνονται φορείς της βίας, έστω κι αν δεν έχουν σηκώσει ποτέ το χέρι τους. Η βία, δεν έχει χρώμα, είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα.
Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία. Στην υπόθεση αυτή δεν δικαιολογούνται μικροκομματικοί υπολογισμοί και δεύτερες σκέψεις.
Τα φαινόμενα βίας χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα. Από τις απειλές για “κρεμάλες” πριν δύο χρόνια και τους προπηλακισμούς, φθάσαμε σήμερα στους σουγιάδες και τις δολοφονίες.
Πρόκειται για φαινόμενα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και υπονομεύουν τις δυνατότητες της χώρας και του Ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών”, τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

ysterografa.gr

Υπεγράφη η Υ.Α. για την τοποθέτηση 925 «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών

Την υπουργική απόφαση για την κατανομή 925 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Σχόλες Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ) υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Πρόκειται για τις θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013.
«Με την απόφαση αυτή, μόλις 55 μέρες από την τοποθέτησή τους στη διαθεσιμότητα, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε 50 ειδικότητες (ενδεικτικά αργυροχρυσοχοΐα, γραφιστική, φωτογραφία, τεχνίτες αυτοκινήτων, κομμωτική, αισθητική, υδραυλικοί κ.α.), επιστρέφουν σε θέση εκπαιδευτικού έργου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Προσλήψεις 5.590 συμβασιούχων στους δήμους για το 2013

Κατά 1.500 αυξάνεται με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ο µέγιστος επιτρεπόµενος αριθµός των ατόµων που θα  προσληφθούν µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου ή θα συνάψουν σύµβαση µίσθωσης έργου, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθµού για το έτος 2013 .
Με την ΚΥΑ τροποποιείται η 17507/29-4-2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών: «Ορισμός μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2013» (ΦΕΚ 1069/Β΄), με την οποία ο αριθμός αυτός καθορίστηκε σε 4.090 άτομα συνολικά.
Σύμφωνα με τη νεότερη ΚΥΑ «ο ανωτέρω αριθμός δεν επαρκεί για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων», ενώ υπάρχει και «ανάγκη απορρόφησης των διατιθέμενων στο πλαίσιο αυτό πόρων και της προώθησης της ανάπτυξης».
H KYA 

aftodioikisi.gr

Διάβημα στον Άρειο Πάγο - Σφοδρή επίθεση Νίκου Κωνσταντόπουλου για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη!

Xrysanthos-LazaridisNikos-Konstantopoulos
(Photo Eurokinissi)
Η σκληρή πολιτική κόντρα που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη ανάμεσα στον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά… άλλες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στους θεσμούς καιτο πολιτικό σύστημα, και πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα έχει καταθέσει μέχρι αύριο διάβημα στον Άρειο Πάγο, κατά του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης άνοιξε χθες μέτωπο με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν στο περιθώριο της συζήτησης για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, επανέφερε τη θεωρία των δυο άκρων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κόντρα συνεχίστηκε στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη για απόπειρα στοχοποίησής της, και ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της στήλης “Μικροπολιτικός” των ‘Νέων”, η κίνηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου να προχωρήσει σε διάβημα κατά του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον Άρειο Πάγο, στοχεύει πολιτικά τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και τη θεωρία των δυο άκρων την οποία επικαλείται.
 Και με δηλώσεις του, τις οποίες δημοσιεύει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, εξαπολύει με τη σειρά του σκληρή επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη θεωρία των δυο άκρων, την οποία έχει υπερασπιστεί και αναδείξει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
“Αρνούμαι να δεχτώ πρόσωπα που έχουν δοτούς ρόλους εξουσίας και καλλιεργούν κλίμα πολωτικής αποσταθεροποίησης και επικίνδυνες πολιτικές. Αρνούμαι να παίζουμε με τις φαντασιώσεις του μυαλού τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοκρατία πληρώνει ασήμαντους ανθρώπους που τρυπώνουν στα ενδότερα του κυβερνητισμού”, δηλώνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.

ysterografa.gr