Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Eπιστολή του υπό σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Επιστημόνων Καθηγητών Πληροφορικής



Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,
Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να εκφράσουμε την αντίθεση μας σχετικά με τα σχεδιαζόμενα μέτρα για τον κλάδο των καθηγητών Πληροφορικής στο...
Υπουργείο Παιδείας και να σας επιστήσουμε την προσοχή στα ακόλουθα:

Ηλεία: Συμπλοκή μεταξύ εθνικιστών και μελών του ΚΚΕ στο μνημείο εκτελεσθέντων στα Φονικά!

Ηλεία: Συμπλοκή μεταξύ εθνικιστών και μελών του ΚΚΕ στο μνημείο εκτελεσθέντων στα Φονικά!  Ήρθαν στα χέρια

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στα Φονικά Ηλείας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τους εκτελεσθέντες, όταν ήρθαν στα χέρια μέλη του εθνικιστικού χώρου (Εθνική Δράση Ηλείας) με μέλη του ΚΚΕ.
Αφορμή της συμπλοκής ήταν η πρόθεση των μελών της Εθνικής Δράσης Ηλείας (ΕΔΗ) να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων παρά την εκπεφρασμένη δημοσίως άρνηση του δήμου διά στόματος του δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου.
Τα μέλη του ΚΚΕ στάθηκαν εμπόδιο, με αποτέλεσμα τις λεκτικές και σωματικές αντεγκλήσεις με τα μέλη της Εθνικής Δράσης Ηλείας.
Το επεισόδιο τερματίστηκε δίχως να εκτραχυνθεί η κατάσταση, ενώ το στεφάνι από τα μέλη της ΕΔΗ κατατέθηκε λίγο μετά την αποχώρηση των μελών του του ΚΚΕ.

patrisnews.com

Ανοιχτή επιστολή Μ.Γλέζου: "Ανιστόρητε κύριε Σόιμπλε, δεν επαιτούμε. Απαιτούμε"


Ανοιχτή επιστολή με την οποία απαιτεί να διευθετηθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων ελληνικών αρχαιοτήτων που εκτίθενται στα γερμανικά μουσεία έστειλε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου. Η εφημερίδα RealNews δημοσιεύει την επιστολή η οποία έχει ως εξής:

Βγήκαν πιστόλια στην τοπική της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα!


 Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής πιάστηκαν στα χέρια μετά από διαφωνία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης- Ο ένας από τους δύο τράβηξε πιστόλι! - Παναγιώταρος και Λαγός εσπευσμένα στην Πάτρα για να κατευνάσουν τα πνεύματα- Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του thebest.gr, μέσα στα γραφεία του κόμματος, μέλη της οργάνωσης συγκρούστηκαν και έφθασαν εκτός ορίων, βγάζοντας ακόμη και πιστόλια.
 Όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Γούναρη.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της πενταμελούς νομαρχιακής επιτροπής δύο μέλη της συγκρούστηκαν άγρια μεταξύ τους, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια ένας εξ αυτών απείλησε τον άλλον βγάζοντας όπλο.
Τελικά επενέβησαν οι... ψυχραιμότεροι, με αποτέλεσμα το επεισόδιο να λήξει εκεί, αφήνοντας όμως πίσω του "ανοιχτούς λογαριασμούς"
Αποτέλεσμα του πρωτοφανούς περιστατικού, ήταν να αποφασιστεί άμεση "πυροσβεστική" κάθοδος στην Πάτρα των βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού, για να αποφορτιστεί το κλίμα αλλά και να "πάρουν τα κεφάλια" όσων πρωτοστάτησαν στα επεισόδια..

newsit.gr

33 μέρες...

 

Πέρασαν 33 μέρες από την στιγμή που ο Σαμαράς με την ανοχή αν όχι τη σύμφωνη γνώμη του Βενιζέλου αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε.

Μια απόφαση που ακόμη και σήμερα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυβερνητικού μηχανισμού προπαγάνδας και των “φερεφωνων” του δεν μπορεί να εξηγηθεί με την λογική, ούτε καν στην πολιτική της διάσταση.
33 μέρες με τον πολιτισμικό φάρο της χώρας σβηστό.
33 μέρες με την Ελλάδα όπου γης να αναζητά εναγωνίως αγαπημένες εκπομπές στη ΝΕΤ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, στο Τρίτο, στην ΕΡΑΣΠΟΡ...
33 μέρες έχοντας στο πλευρό μας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες από όλο τον κόσμο.
33 μέρες που για μας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που βρισκόμαστε ακόμη στην Αγία Παρασκευή, κόντρα στις πιέσεις ακόμη και εκ των έσω, δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα του λουκέτου και στην προοπτική της ΝΕΡΙΤ. Όνομα κι αυτό. Με παραπέμπει διαρκώς από τη πρώτη στιγμή που το άκουσα σε κάτι....“ξενέρωτο”.
33 μέρες ελεύθερης τηλεόρασης και ραδιοφώνου...
33 μέρες αγώνα και αγωνίας για το μέλλον όχι της δουλειάς του καθένα προσωπικά αλλά για το μέλλον της ιστορίας του τόπου.
Ναι επί 33 μέρες ο αγώνας είναι και πολιτικός. Όχι στη στενή προοπτική του να πέσει τούτη η “κακιά” κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη πιο “φιλική” που θα μας δικαιώσει. Αυτό το έργο έχει τελειώσει προ πολλού.
Κυρίως όμως επί 33 μέρες ο αγώνας είναι πολιτισμικός για να σώσουμε το πνεύμα και τη ψυχή μας, ως πολίτες και ως χώρα από τις ορδές των σύγχρονων “βαρβάρων”.

* Ο Ανδρέας Μαραθιάς είναι πολιτικός συντάκτης στο Α’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 

newsit.gr

Η Ραχήλ Μακρή δεν ξέχασε τον Θάνο Αξαρλιάν

Raxil-MakriΤην επέτειο δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” θυμήθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, κάνοντας τη σχετική αναφορά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.
“Σαν σήμερα η Δημοκρατία δέχθηκε ένα θανάσιμο πλήγμα. Ένα νεαρό παιδί, έπεσε νεκρό από τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη”, έγραψε η Ραχήλ Μακρή στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.
Στις 14 Ιουλίου του 1992, ο Θάνος Αξαρλιάν είχε βρει τραγικό θάνατο, όταν η “17 Νοέμβρη” εκτόξευσε ρουκέτα στο Σύνταγμα, με στόχο τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος διεσώθη.

ysterografa.gr

Παρέμβαση Σαμαρά στο θέμα της Αυτοδιοίκησης

Antonis-Samaras-KEDE
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παρέμβει στο θέμα της Αυτοδιοίκησης, διαβλέποντας ότι οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για μαζικές απολύσεις στους ΟΤΑ, οδηγούν σε εξέγερση διαρκείας.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μιχελάκη, ζητώντας τους να έχουν αύριο συνάντηση με την ΚΕΔΕ, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση, και να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Η σύνθεση της συνάντησης είναι… αυτονόητη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Μιχελάκης είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας εκείνος ο οποίος έχει πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής πραγματικότητας και των ασφυκτικά περιορισμένων περιθωρίων που αφήνει η τρόικα.

Μαζί στον Λευκό Οίκο Σαμαράς και Βενιζέλος

’Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Twitter @EmOikonomidis
Στο πλευρό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα βρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις 8 Αυγούστου, όταν ο Λευκός Οίκος θα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί την πολιτική ηγεσία της χώρας που μέχρι και πριν από έναν χρόνο είχε συνδεθεί σχεδόν αποκλειστικά με σενάρια κατάρρευσης, καταστροφής και χρεοκοπίας.
Η σημερινή Ελλάδα, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν έχει καμία σχέση με την προ ενός έτους “εθνική φωτογραφία”, τουλάχιστον στο επίπεδο της… φοβίας και του αρνητισμού που δεν προκαλεί πλέον στους ξένους ηγέτες. Κι αν η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο φαντάζει ως η τελευταία και πιο φανταχτερή πινελιά, είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις της Άνγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, όπως επίσης και εκείνες που έρχονται, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Ενρίκο Λέττα.
Σύμφωνα με τον “Βηματοδότη” του “Βήματος της Κυριακής”, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα βρίσκεται μόνος του στον Λευκό Οίκο, αλλά μαζί του θα είναι εκτός απροόπτου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την τριπλή ιδιότητα του προέδρου του δεύτερου κόμματος του “Μεγάλου Συνασπισμού”, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών.
Μια εικόνα που αντανακλά την πολιτική ανάγκη η οποία εξυπηρετήθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, με τη μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θεσμικό υπουργείο Εξωτερικών, με την ταυτόχρονη ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου, ώστε  να επιτευχθεί η συγκρότηση της άτυπης “εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης”,  την οποία εξαρχής ζητούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Που σήμερα μετατρέπεται σε “εθνική ομάδα εκπροσώπησης” της χώρας σε κορυφαίο επίπεδο στο εξωτερικό.
Το ρεπορτάζ του “Βηματοδότη” του “Βήματος της Κυριακής” σημειώνει μεταξύ άλλων ότι την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Λευκό Οίκο ευνοεί και η ίδια η αμερικανική πλευρά, ενώ αναφορικά με το… προσπέρασμα του αυστηρού πρωτοκόλλου, εκτιμάται ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είτε με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είτε με τον επικεφαλής του State Department, Υπουργό Εξωτερικών της υπερδύναμης Τζον Κέρι.
Είναι προφανές ότι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, έναν περίπου μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές,   συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον και την προσοχή. Και στις δυο όχθες του Ατλαντικού.

ysterografa.gr

Συναντήσεις Σαμαρά, με ΤΧΣ, ΥΠΕΞ Κύπρου και Εφοπλιστές

samaras
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών «Εθνική», «Eurobank», «Alpha» και «Πειραιώς», παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.
Στις 14:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Ιωάννη Κασουλίδη.
Στις 18:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 74%

ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ 1o ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÔÏÕ ÊÏÌÌÁÔÏÓ 
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)Με ποσοστό που ξεπερνάει το 74% εκλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου του κόμματος.
Ο Αλ. Τσίπρας λαμβάνει αυτό το ποσοστό επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, εφόσον σε αυτά προσμετρώνται και τα λευκά τα οποία πλησίασαν τα 700.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι 3430
Ψήφισαν 3412
Έγκυρα 3344
‘Ακυρα 68
Λευκά 688
Έλαβαν:
Αλέξης Τσίπρας 2477 – 74,04%
Σίσσυ Βωβού 157 – 4,69%
Πάνος Ηλιόπουλος 22 – 0,6%
Αμέσως μετά την εκλογή του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:  
«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο.
Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα.
Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία.
Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τρίτη

traina
Προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη ματαιώσεις των δρομολογίων. Παράλληλα την Τρίτη, ημέρα της γενικής απεργίας δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Η συγγραφέας του “Harry Potter” έγραψε νουβέλα με ψευδώνυμο

J.K.-Rowling
Η γυναίκα που έγινε διάσημη και σάρωσε σε παγκόσμιο επίπεδο με τα βιβλία του “Harry Potter” επέστρεψε, αλλά… με ψευδώνυμο.
Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα “Guardian”, η JK Rowling υπέγραψε με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Robert Galbraith” τη νουβέλα “Cuckoo’s Calling”, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, και έχει ήδη πουλήσει 1.500 αντίτυπα.
“Λυπάμαι που μαθεύτηκε. Ήθελα να παραμείνει μυστικό για λίγο καιρό ακόμη, προκειμένου να διαπιστώσω που θα πήγαινε”, δήλωσε η ίδια η JK Rowling.

ysterografa.gr

O Δημήτρης Γαλάνης νέος τεχνικός στον Αστέρα Δερβενίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib5g_SPGRLePDy1_6sQbQoucJEEdpItD4sDSWCP8U7d6dR1NoLK10o_sokbrPiluPr77GolryrR6PdzXWAeK2TxQA4LNoRZpLqktjLbBrxx8O91euwaiW_KsY2cBTCDl-NQjmale0oRYM/s1600/6e3579df58183ebf7b48cfde6b2b96a0_XL.jpg
Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με το προπονητή Δημήτρη Γαλάνη, γνωστό στα Κορινθιακά γήπεδα από το πέρασμά του από τις ομάδες: Κόρινθος '06, Δάφνη Εξαμιλίων, Σαρωνικός Γαλατακίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου.

Επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα - Τι να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν

Το δηλητήριο των φιδιών είναι ένα χημικό σύνθετο μείγμα πρωτεϊνών με πιο σημαντικές τη νευροτοξίνη, κυτταροτοξίνη και την αιματοτοξίνη.
Περιέχει ακόμα και ένα μείγμα πρωτεολυτικών ή υδρολυτικών ενζύμων και υαλουρονιδάση. Προκαλούν κυρίως τοπικές αντιδράσεις αλλά και κυτταρικές βλάβες στο τοίχωμα των αγγείων καθώς και συμπτώματα από το νευρικό και την καρδιά.
Τα φίδια που εγκυμονούν κινδύνους είναι κυρίως οι έχιδνες ενώ οι κολουμβρίδες (Σαπίτης Αγιόφιδο) προκαλούν κυρίως πόνο και ερεθισμό. Τα σημαντικότερα συμπτώματα των δηγμάτων των εχιδνών είναι τα παρακάτω:

Σύσκεψη Ν.Δένδια με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου την Κέρκυρα...
με μοναδικό θέμα την επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες μετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΗπείρουΚώστας Τρομπούκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Παπιγκιώτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γιώργος Λελοβίτης."Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας η σύλληψη τους. Είναι θέμα αξιοπρέπειας πρώτα για την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια για τη χώρα" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός μιλώντας στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

epirusgate.blogspot.gr

 Ιγνατίου: Ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό, αλλά…

 Mixalis-IgnatiouΜε άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Μιχάλης Ιγνατίου εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αποδίδοντας στον πρώην πρωθυπουργό προσπάθεια να… προσπεράσει τις ευθύνες του για το σημερινό κατάντημα του τόπου, με αφορμή την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
Παράλληλα, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρεται και στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο παραδέχεται ότι είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό προεκλογικά, το 2009, κάτι ωστόσο που δεν σβήνει τις ευθύνες του, όπως σημειώνει με νόημα.
“Στη διάρκεια της δικής του πενταετίας, ο Κώστας Καραμανλής έδειξε μεγάλη, τυφλή θα έλεγα, εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε.
Άρα, ως πρωθυπουργός έχει και την ευθύνη των πράξεών τους. Το ελάχιστο θετικό για τον κ. Καραμανλή είναι ότι αντιλήφθηκε, έστω και αργά, τον κίνδυνο, προσπάθησε να επιβάλει μέτρα και είπε την αλήθεια στον λαό.
Η παραδοχή του δεν σβήνει τις ευθύνες του”, τονίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου για τον Κώστα Καραμανλή.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου απ΄την άλλη, είναι πολύ πιο σκληρός, αναφορικά με τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού.
“Προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αγωνιά για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μην λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.
Από τους έξι πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974, ο κ. Παπανδρέου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης”, αναφέρει στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Καψής: Θέλουμε να γυρίσουμε στην ΕΡΤ

Pantelis-Kapsis
(Photo Eurokinissi)
Η αποχώρηση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο θα διευκολύνει τη διαδικασία ομαλής μετάβασης στη νέα σελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Πρώτο Θέμα”, ο Παντελής Καψής παραδέχεται ότι είναι προβληματική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, με την εκπομπή προγράμματος της ΔΤ από ιδιωτικό στούντιο, ενώ αποκαλύπτει και τις σκέψεις του για την ανάληψη της ευθύνης που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
“Αναγκαστήκαμε να πάμε σε ιδιωτικό στούντιο, δεν το θέλαμε. Θέλουμε να γυρίσουμε στην ΕΡΤ. Και ελπίζω ότι πολύ σύντομα, ακόμη κι αν δεν ελευθερωθεί η Αγία Παρασκευή, θα πάμε σε εγκαταστάσεις δικές μας, αυτός είναι ο στόχος μας.
Στη Μουρούζη, αν μπορέσουμε, θα εκπέμψουμε από εκεί, αλλά αυτό απαιτεί και τις κατάλληλες τεχνικές προϋποθέσεις. Το εξετάζουν τώρα οι τεχνικοί, αλλά για να γίνει πρέπει να έχουμε και προσωπικό. Δεν μπορούμε να βγούμε χωρίς να έχουμε προσλάβει και κάποιους ανθρώπους”, τονίζει ο Παντελής Καψής.
Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραδέχεται ότι η κατάσταση την οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί είναι απολύτως οριακή. “Δίστασα πολύ. Η πρώτη επαφή, που έγινε τηλεφωνικά, μου προκάλεσε έντονη ανησυχία. Αισθάνθηκα όμως ότι, όταν έχω γράψει και έχω υποτσηρίξει αυτά που έχω γράψει και έχω υποστηρίξει, δεν μπορώ στη δύσκολη στιγμή να πω “όχι”.
Δεν ήρθα έχοντας την εντύπωση ότι έχω να κάνω κάτι απλό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, και μάλιστα με όρους δημοσίου τομέα. Κατάλαβα ότι ήμουν μια λογική επιλογή. Και μου ήταν αδύνατο να αρνηθώ. Θα αισθανόμουν ότι ήμουν ρίψασπις κατά κάποιον τρόπο. Ελπίζω να μην το μετανιώσω”, τονίζει ο Παντελής Καψής με τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”.

ysterografa.gr

Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής στη Football League


 
Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχήςΤο θολό τοπίο στη Football League, αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, ανάγκασε τους ανθρώπους της ΕΠΟ να παρατείνουν κατά μία εβδομάδα την καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής στη Γ' Εθνική. Οπως ανακοινώθηκε χθες από την ελληνική ομοσπονδία οι ομάδες της κατηγορίας έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 31 Ιουλίου να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παρουσία τους στην πρώτη τη τάξει ερασιτεχνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλαμάτα
Με τη φανέλα της «μαύρης θύελλας» θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Νίκος Τριανταφυλλάκης. Ο εκ των αρχηγών της Καλαμάτας μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του συλλόγου συμφώνησε στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Ενωση Ερμιονίδας
Την κοινή τους πορεία θα συνεχίσουν Θανάσης Σταϊκός και Ενωση Ερμιονίδας. Ο έμπειρος επιθετικός αποτέλεσε από τους πρωτεργάτες της περσινής πορείας του συλλόγου της Αργολίδας και η παραμονή του αποτέλεσε εισήγηση του τεχνικού Δημήτρη Σπανού.

Μπαράζ σεισμών στο Αίγιο

Με την μεγαλύτερη δόνηση στα 3,5 Ρίχτερ, συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αιγίου, παρουσιάζοντας παράλληλα μία αυξητική τάση στην ένταση τους.

Συγκεκριμένα, στις 22.02 χθες το βράδυ σημειώθηκε σεισμός εντάσεως 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 3 χιλιόμετρα Νότια - Νοτιοδυτικά του Αιγίου.
Στις 23.46 σημειώθηκε νέα δόνηση εντάσεως 2,9 Ρίχτερ και το ίδιο επίκεντρο.
Η επόμενη επίσκεψη του Εγκέλαδου όπως γράφει το patrastimes, ήρθε στις 00.58 και ήταν εντάσεως 3,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 13 χλμ. Ανατολικά - Βορειοανατολικά του Αιγίου.
Ακολούθησε στις 05.06 σήμερα τα ξημερώματα, σεισμός 3,2 Ρίχτερ και επίκεντρο τα 3 χλμ. Νοτιοανατολικά του Αιγίου.
Η τελευταία, και μεγαλύτερη, σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10.47, με επίκεντρο 4 χλμ. Νότια του Αιγίου και μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος της ήταν στα 5 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα είχαμε τρεις σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή, με την μεγαλύτερη να είναι εντάσεως 2,8 Ρίχτερ.
Παράλληλα, ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε και στην Ναύπακτο. Συγκεκριμένα, στις 01.37 τη νύχτα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 2,8 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 5 χλμ. Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου.

Όπλα, ναρκωτικά, αρχαία και μια... ασφαλιστική απάτη στους Αγίους Θεοδώρους!


 Και τι δεν βρήκαν οι αστυνομικοί στα δύο σπίτια ένος 33χρονου στους Αγίους Θεοδώρους . Οπλισμός, αρχαία αντικείμενα, ποσότητα ναρκωτικών αλλά και ένα αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή...προκειμένου να εισπράξει την αποζημίωση.
 Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι ενός 33χρονου κι ενός 35χρονου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας όπου βρήκαν αρχαία αντικείμενα, οπλισμό και ποσότητες ναρκωτικών.
 Στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 126,2 γραμμαρίων και σε δύο σπίτια του 33χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους και την Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένας εμπορικός αμφορέας οξυπύθμενος, ακέραιος, Ελληνιστικών - Ρωμαϊκών χρόνων, έξι όστρακα αγγείων, Κλασικών-Ρωμαϊκών χρόνων και δύο νομίσματα Βυζαντινών - Αρχαίων χρόνων.
 Όλα τα αρχαία αντικείμενα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στο Νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.
Επίσης, στα σπίτια του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι μπρελόκ, δύο αεροβόλα όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο περίστροφο, καθώς και 10 μεταλλικές αμπούλες, 47 σουγιάδες-στιλέτα, 31 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 7,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων εξετάζεται.
Στο πλαίσιο της έρευνας που ενήργησε η ασφάλεια Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, είχε προμηθευτεί την ποσότητα κάνναβης από τον 33χρονο, τον περασμένο μήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ.
Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και όχημα ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή, προκειμένου να εισπράξει την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία.
Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση των αρχαίων.

«Βόμβα» Γρηγοράκου: Το 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν

Την πρόβλεψη-βόμβα ότι το 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν από το δημόσιο καθώς έχουν μπει με πλαστά πτυχία ή με άλλους παράνομους τρόπους έκανε μιλώντας στον  Βήμα fm ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μάλιστα, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων και δεν απέκλεισε, στο πλαίσιο αυτό, να απομακρυνθούν και δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς έχουν μπει με πλαστά πτυχία.
Αποκάλυψε δε ότι πολλά ξένα ινστιτούτα στην Ελλάδα όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γκαίτε έχουν καταγγείλει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του δημοσίου που εμφανίζονται να κατέχουν ξενόγλωσσα πτυχία είναι πολύ μεγαλύτερος από τα πτυχία που έχουν δώσει.
Αναφορικά  με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία» ότι ο υπουργός πήρες στο γραφείο του «πράσινη» υπάλληλο που είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς στο Δήμο Αθηναίων, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει ήδη απομακρυνθεί.

aftodioikisi.gr

Να μην ξαναπατήσουν στην Εκκλησία οι βουλευτές ...

«Λάβρος» ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον όσων βουλευτών σκοπεύουν να ψηφίσουν τον επίμαχο νόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς, και η οποία ήδη προκαλεί πολλά σχόλια, ο Σεραφείμ προειδοποιεί ουσιαστικά τους βουλευτές που υπερψηφίσουν το νόμο να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Εκκλησία, γιατί... θα έχουν καταπατήσει το νόμο του Θεού.
Όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο «παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και θα τους απαγορευθεί οποιαδήποτε παρουσία τους σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη της Μητρόπολης, διότι, καταπάτησαν το νόμο του Θεού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί ο Σεραφείμ, θα έχουν την πολιτική τύχη της Μαριέττας Κουτσίκου-Γιαννάκου και του Γεωργίου Καλού...
Διαβάστε την ανακοίνωση του Μητροπολίτη

Νέα διοίκηση στην Κόρινθο

Μέσα από τη Γενική Συνέλευση της Κορίνθου εξελέγη η νέα διοίκηση του συλλόγου, που αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Ο Γιώργος Κωστήρης δεν πήρε τις εγγυήσεις που περίμενε, προκειμένου να βγει μπροστά και να αναλάβει την προεδρία ωστόσο, θα συμμετέχει στη νέα διοίκηση. Μαζί και οι Φώτης Φόρτης, Γιώργος Φουρναράκης, Δημήτρης Μπίτζιος, Γιώργος Γιαννίκος, Κωνσταντίνος Κοντογιαννάκης (γιος), Μάριος Σταματάκης, Νίκος Αντωνόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

Μες την εβδομάδα, η νέα διοίκηση θα συνεδριάσει, προκειμένου να συγκληθεί σε σώμα και να μοιραστούν οι αρμοδιότητες. Ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει τελικά τη θέση του προέδρου. Το βέβαιο είναι πως η Κόρινθος θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και η νέα διοίκηση ξεκινά άμεσα δουλειά, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να δηλώσει συμμετοχή, καθώς και για να στελεχώσει την ομάδα.

Τα οικονομικά είναι δύσκολα, στο ξεκίνημα όλοι αναμένεται να βάλουν χρήματα, ενώ θα συνεχιστούν οι επαφές για να βρεθούν πόροι. Λέγεται πως υπάρχουν 2-3 ονόματα ακόμη που μπορούν να βοηθήσουν και μες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις. Αναμφίβολα, η αρχή και γενικότερα, οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη νέα διοίκηση ωστόσο, πρόθεση είναι να προχωρήσουν ενωμένοι και να μπορέσει η Κόρινθος να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο τη νέα σεζόν, καθώς και να είναι τακτοποιημένη οικονομικά.

Τον Σεπτέμβριο οι αναθεωρημένες συμβάσεις για την Ολυμπία Οδό στη Βουλή

Τον Σεπτέμβριο, όπως όλα δείχνουν, μετατίθεται η κατάθεση στη Βουλή των αναθεωρήσεων στις συμβάσεις παραχώρησης των τεσσάρων «παγωμένων» οδικών έργων. Οι τελευταίες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάντως, δείχνουν ότι η Ε.Ε. «βάζει νερό στο κρασί της» για να διασώσει τα τέσσερα έργα, προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της κατάρρευσής τους όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις μεγάλες ευρωπαϊκές κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες που έχουν εμπλακεί στις τέσσερις παραχωρήσεις.
Πού βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα;

ΣΟΚ: Από φιλότιμο κρεμάστηκε αντιδήμαρχος στα Ιωάννινα!


Από ευθιξία έβαλε τέλος στη ζωή του ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών

Η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από το δήμο Ιωαννιτών την εποχή που ήταν αρμόδιος επί των Οικονομικών και ο φόβος της λαϊκής κατακραυγής οδήγησαν τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη να κάνει το απονενοημένο διάβημα.
Την ώρα που όλη η οικογένειά του απουσίαζε, πέρασε το λαιμό του σε μια αυτοσχέδια αγχόνη και κρεμάστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σπίτι έφθασαν στο σπίτι η σύζυγος και η μικρή κόρη του, επιστρέφοντας από την αγορά. Μια κραυγή έσπασε τη σιωπή στην οδό Δωδώνης κι ένα κορμί με σπασμούς έπεσε στο πάτωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruslive.gr, σε χρόνο μηδέν έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έκανε ό,τι μπορούσε για να επαναφέρει τον άτυχο πρώην αντιδήμαρχο. Δυστυχώς όμως, κάθε προσπάθεια απέβη άκαρπη.
newsbomb.gr

Tετράγωνα καρπούζια. Επενδύστε και...θησαυρίστε. Δείτε πόσο πωλείται το ένα


Είναι γνωστή η μανία που έχουν οι Ιάπωνες με την εξοικονόμηση χώρου. Ακόμη και σπίτια σε μέγεθος ντουλάπας νοικιάζουν κάποιοι στο Τόκιο. Και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γης.

Δωρεάν μαστογραφίες από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Γιατρός που εξετάζει μαστογραφίες.Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρείχε σε 50 ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες από 40 έως και 69 ετών δωρεάν μαστογραφίες την Τετάρτη 10/7 και την Παρασκευή 12/7, ενώ έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις για επιπλέον γυναίκες μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Δήμου: 273360245, 2743360201.

Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές» στο Δερβένι

Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές»

Σαμαράς: Δεν θα κατέβουμε στις εκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ

Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Χρέος κάθε πολιτικού ο οποίος θέλει να ξεχωρίσει από τη… φουρνιά του αλλά και από τις περιστάσεις μέσα και στο περιθώριο των οποίων καλείται να παρουσιάζει καθημερινές “φωτογραφίες στιγμής” του έργου και της ιδεολογικής κιβωτού που τον συνοδεύει, είναι να κοιτάζει… πιο μακριά.
Να αξιοποιεί τα διδάγματα της στιγμής ώστε να προβλέψει ως ένα σημείο το μέλλον, και σε κάθε περίπτωση να διατυπώνει ένα “διαρκές όραμα” για την επόμενη μέρα. Για το “μετά”.
Στην περίπτωση της σημερινής Ελλάδας, της Ελλάδας της βαθιάς, σύνθετης και επώδυνης εθνικής (και όχι μόνο οικονομικής) κρίσης, η αναζήτηση του “μετά” συνιστά ως ένα βαθμό αναγκαίο στοιχείο επιβίωσης της χώρας. Και ο καθ’ ύλην αρμόδιος να το παρουσιάσει, είναι ο έχων την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.
Με συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετείται συνολικά για το νέο “εθνικό σενάριο”. Από την υπέρβαση των δημοσιονομικών υστερήσεων, που θα καταστήσει την Ελλάδα αυτόνομη και μη εξαρτημένη από τη βοήθεια των Μνημονίων, μέχρι τις βαθιές αλλαγές στο δημόσιο (που αναπόφευκτα περνούν μέσα από απολύσεις) και το νέο κομματικό dna της χώρας. Δηλαδή, τις καινούριες δυνάμεις που θα διαμορφωθούν, τις συμμαχίες και τις συνθέσεις που θα προκύψουν, το διακύβευμα επί του οποίου θα κληθούν να αποφασίσουν οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές.
Κωδικοποιημένα, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει στο “Πρώτο Θέμα” τα εξής:
“- Η συνολική πορεία της οικονομίας δεν αμφισβητείται από πουθενά.
- Δέσμευση των Ευρωπαίων είναι η επιπλέον βοήθεια, αν η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
- Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο. Γενικώς, το προβλέπουν, μερικοί μάλιστα το εύχονται κάθε φορά. Εμείς θα τους διαψεύσουμε.
- Παλεύουμε ακόμη για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Όσο για τον φόρο πολυτελείας, ήρθε έναν χρόνο νωρίτερα, για να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις στρατιωτικών, και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
- Σε δυο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Τι προτιμούν οι πολίτες; Να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία; Προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές;
- Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.
- Θα συνεργαζόμουν και πάλι με τον Φώτη Κουβέλη. Θεωρώ ότι με αδίκησε, αλλά αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.
- Ούτε η ΝΔ αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους. Ο σχεδιασμός μας δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές.
- Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.
- Η Χρυσή Αυγή αποτελείται από άτομα που είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως λαθρέμποροι του πατριωτισμού, διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα. Κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα. Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα! Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα.
- Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι, όπως αυτό στις ΗΠΑ, αφού το κλίμα για την οικονομία  έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”.

ysterografa.gr

Έρχεται η στρατοχωροφυλακή; Άνοιξε κουβέντα μετά από την καταδίωξη δραπετών

Έρχεται η “στρατοχωροφυλακή”; Η υπόθεση της -ανεπιτυχούς μέχρι στιγμής- καταδίωξης των Αλβανών δραπετών στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, έχει προκαλέσει μια έντονη παρασκηνιακή συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας ενός σώματος που θα μπορεί να αναλαμβάνει επιχειρήσεις “εσωτερικής ασφάλειας” σε επιχειρησιακό περιβάλλον “ανταρτοπόλεμου” σαν κι αυτές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των δραπετών.

Η αναγκαστική όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές χρησιμοποίηση Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού αλλά και του Στρατού, έδειξε την ανάγκη “ανασύστασης της χωροφυλακής” ή την δημιουργία κάποιου ανάλογου σώματος.

Η εμπλοκή του στρατού στην επιχείρηση εντοπισμού των δραπετών αποκαλύφθηκε από ένα “ατύχημα”. Η προσγείωση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του στρατού σε λάθος περιοχή ,προκάλεσε αναστάτωση και αποκάλυψε σε πρώτη φάση την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια αποστολή “εσωτερικής ασφάλειας”. Κάτι που νομικά δεν μπορεί να σταθεί αφού η αποστολή τους είναι επακριβώς καθορισμένη και αφορά μόνο στην αντιμετώπιση του “εξωτερικού εχθρού”. Διαβάστε περισσόετρα στο onalert.gr

  

 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ απειλείται με αφορισμό από ιεράρχη!


 Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος απειλείται με αφορισμό! Ποιος τον απείλησε; Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο Mητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων του είπε δημοσίως και φωναχτά στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο από την απελευθέρωση του Κιλκίς: “Θα σε αφορίσω αν καταργήσεις το Β΄Σώμα Στρατού. Ποιος είσαι εσύ και με ποιο δικαίωμα θα το κάνεις;”

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν απάντησε για να μάθουμε ποιος νομίζει ότι είναι ο ιεράρχης που πιστεύει ότι πρέπει να έχει λογο και άποψη και για την άμυνα της χώρας. Ελπίζουμε τουλάχιστον ο Κωσταράκος να μην “ψάρωσε”.

Να θυμίσουμε ότι ...με αφορισμό είχε απειληθεί και ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Που όπως έδειξε δεν “ψάρωσε”.

onalert.gr

Σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης

Η ΕΡΤ βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή το βράδυ- υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή των υπουργών Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Σταμάτη και Παντελή Καψή.

Στη σύσκεψη αναζητήθηκαν τρόποι απεγκλωβισμού από το αδιέξοδο και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν δύο σενάρια:

- η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο των εργαζομένων και παράλληλα τη δημοσιοποίηση προκήρυξης θέσεων για την ΝΕΡΙΤ, καθώς το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την προσεχή Παρασκευή
- η προώθηση του μεταβατικού σταδίου με τη δημοσιοποίηση τη Δευτέρα της προκήρυξης 2.000 θέσεων εργασίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το πολυνομοσχέδιο ενόψει της ψήφισης του, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους υπάρχει έντονη ανησυχία από τις κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και από τις επιφυλάξεις στο εσωτερικό των ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

newsit.gr

Μητσοτάκης: Απολύσεις από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων

Την επόμενη προτεραιότητα του, τις «καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση»,  με την οποία θα γεμίσουν οι «δεξαμενές» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας , δείχνει με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τονίζει, από αυτή τη διαδικασία «θα προκύψουν υποχρεωτικές απομακρύνσεις».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά»,  ενώ προσθέτει ότι «η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο υπουργός , εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.
Για τη Δημοτική Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι «δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία».
Τονίζει, πάντως, πως «όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω», προσθέτει. Διευκρινίζει όμως ότι θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια στις μετακινήσεις, όπως κοινωνικά κριτήρια, πτυχία κλπ.

aftodioikisi.gr

Ρινάλντι: Μην ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ "παιδική χαρά"

rinaldi«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθεί από τις λεπτομέρειες, αλλά από το αν θα μπορέσει να εμποδίσει γεγονότα και εξελίξεις που είναι εις βάρος του λαού», τόνισε ο συντονιστής της Επιτροπής Καταστατικού, Ρούντι Ρινάλντι.
Και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «αυτό είναι που διαμορφώνει την ανάγκη από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών να περάσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ του ενιαίου φορέα», καθώς, όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να έχει το χαρακτήρα του συλλογικού πολιτικού υποκειμένου»
Σχετικά με το θέμα του καταστατικού του ενιαίου φορέα (που είχε θέσει νωρίτερα ο Μανώλης Γλέζος), ο Ρ. Ρινάλντι υποστήριξε πως «ακόμα και ένα σωματείο έχει ανάγκη από ένα καταστατικό» και συμπλήρωσε ότι «και αν ακόμα το προτεινόμενο καταστατικό έχει ελλείψεις, όπως και το είπαμε, αυτό το καταστατικό είναι ένα βήμα προς τα μπροστά».
Ο κ. Ρινάλντι υπενθύμισε ακόμη πως πριν από χρόνια, όταν σε αυτόν λειτουργούσαν στην πλήρη έκτασή τους οι συνιστώσες, τότε «η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν “παιδική χαρά” στην οδό Βαλτετσίου». Η συγκεκριμένη φράση ξεσήκωσε αντιδράσεις αναγκάζοντας τον προεδρεύων της διαδικασίας κ. Βούτση να τον εγκαλέσει για τον χαρακτηρισμό του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Anna-Michel-Asimakopoulou
Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Ασημακοπούλου, ερωτηθείσα για ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιωαννίνων περί δήθεν καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε:

«Δεν ανέθεσα ποτέ και σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μου. Και ούτε το επιτρέπω.
Πόσο μάλλον όταν διαστρεβλώνονται οι θέσεις και οι απόψεις μου, τις οποίες έχω εκφράσει ξεκάθαρα και δημόσια.
Ουδέποτε συζήτησα με τη ΔΑΚΕ Ιωαννίνων το θέμα του πολυνομοσχεδίου».

Κεδίκογλου: Γεμάτη ύβρεις η ομιλία του Τσίπρα

Simos-Kedikoglou
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τόνισε:
«Αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις.
Χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον».

Ο Τσίπρας επέλεξε να γίνει... Σημίτης: Καθαρές λύσεις...

Alexis-Tsipras
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Εξαρχής ήταν γνωστό ότι αυτό το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε σχέση με κανένα από τα προηγούμενα του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, Ανανεωτικής, Δογματικής και… Κεντρώας. Το κόμμα που στις εκλογές του 2012 “φλέρταρε”  με την εξουσία, για να ηττηθεί οριακά από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, προσπαθεί να γίνει ενιαία παράταξη, παραμερίζοντας τις συνιστώσες που πολλές φορές το προοηγούμενο διάστημα στάθηκαν αφορμή για… ανεκδοτολογικές προσεγγίσεις των θέσεων της Κουμουνδούρου. Δηλαδή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θεσμικά, πολιτικά και ιστορικά αγχώνεται με την υποχρέωση (στα όρια της επιβίωσης) να πείσει ότι αποτελεί την αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση η οποία κάθε φορά διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου.

Πρωταθλήτρια Κόσμου στους Νέους η Γαλλία

france
Η Γαλλία είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου στους Νέους! Οι τρικολόρ νίκησαν με 4-1 στα πέναλτι την Ουρουγουάη (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα) και ανέβηκαν στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 20΄, όταν ο Λόπεζ βρέθηκε μόνος του με τον Αρεόλα, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας έστειλε τη μπάλα κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουρουγουάη συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Γάλλους να περιμένουν τους αντιπάλους και τον Σανόγκο να παλεύει μόνος του με τους Ουρουγουανούς αμυντικούς. Στο 67' ο Λόπεζ βγηκέ πάλι μόνος του με τον Αρεόλα, ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να νικήσει το Γάλλο τερματοφύλακα, αφού έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 72΄  ήρθε η σειρά της Γαλλίας να φτάσει κοντά στο γκολ όμως το σουτ του Μποσέτι από πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ έξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Πογκμπά αποκρούστηκε από τον Ντε Αμόρες.
Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού στο 79' ο Αρεόλα έσωσε για μία ακομα φορά την ομάδα του, βγαίνοντας νικητής σε ένα ακόμα τετ α τετ με τους Ουρουγουανούς, αυτή τη φορά απέναντι στον Αβενάτι, ενώ στο 85' ήρθε η ώρα του Ντε Αμόρες να σώσει την ομάδα του (δις μάλιστα) , αρχικά στο σουτ "κεραυνό" του Βερετούτ έξω από την περιοχή, και μετά το κόρνερ στο σουτ του Μποσέτι μέσα από τη μικρή περιοχή. Τελικά οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί όπου Αρεόλα απέκρουσε δύο πέναλτι, αναδεικνύοντας τη Γαλλία πρωταθλήτρια κόσμου σε επίπεδο νέων.
Γαλλία: Αρεόλα, Φουκιέ, Ζουμά, Πογκμπά, Κοντόγκμπια, Σανόγκο, Μπαεμπέκ (Μποσέτι 65'), Ντινιέ (Πολομά 115'), Σαρ, Βερετού, Θαουβίν
Ουρουγουάη: Ντε Αμόρες, Βελάζκεζ, Σίλβα, Πάις, Κριστόφορο, Λόπεζ, Λαξάλτ (Ντε Αρασκαέτα), Τζινό, Ροντρίγκεζ (Ολάζα 99'), Χιμένεζ (Βαρέλα 84'), Αβενάτι

Βρέθηκε νεκρός ηθοποιός του “Glee”

Cory-MonteithΣοκ προκάλεσε στην κινηματογραφική κοινή γνώμη των ΗΠΑ η είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ο ηθοποιός Cory Monteith, πρωταγωνιστής της διάσημης σειράς “Glee”.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Βανκούβερ, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός το Σάββατο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη του Καναδά, και εκτιμάται ότι την ώρα του θανάτου του ήταν μόνος, χωρίς κάποιον άλλον στο δωμάτιο, και χωρίς να έχουν οι αρχές μέχρι στιγμής στοιχεία ή υποψίες για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Ο Cory Monteith ήταν 31 ετών, και εκτός από το “Glee” είχε παίξει μεταξύ άλλων στις ταινίες “Final Destination 3″ και “Monte Carlo”.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου με εκπομπή στον ΣΚΑΪ

Doretta-Papadimitriou
Εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αποκτά η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η γνωστή ηθοποιός εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να έχει δώσει τα χέρια με τον Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να αναλάβει την παρουσίαση εκπομπής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν.
Η εκπομπή θα αφορά την ανατροφή των παιδιών, και θα κινείται στο πνεύμα αντίστοιχων εκπομπών που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν από άλλα κανάλια.
Ο τίτλος της εκπομπής θα είναι πιθανότατα “Χτύπα ξύλο”.

ysterografa.gr

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13fd70be5db673c5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1373784092959&sads=nVNnpBqWWFR6tW97AuPynaBaFX0
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τον οποίο πρόσφατα ανέλαβε υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από δημοσιεύματα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης*.