Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Δυο γυναίκες νεκρές στη Ρόδο από την κακοκαιρία

rhodes1
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή απο κοίτη χειμμάρου στη γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική πρόκειται για γυναίκα 40 ετών.
Η κατάσταση στο νησί είναι πολύ δύσκολη μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση, λόγω της οποίας η Ρόδος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Άλλωστε εκτός από υλικές ζημιές, υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι πολίτες. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο, με αποτέλεσμα δύο επιβάτες του ΙΧ να αγνοούνται και να αναζητούνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.
Το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική ανακοίνωση ότι βρέθηκε νεκρή ακόμη μια γυναίκα, η μια από τους δυο αγνοούμενους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.
Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.
Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.
Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το Σάββατο το πρωί μετέβη στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.
Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

ysterografa.gr