Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πρώην χρυσαυγίτης: Με τον Μπούκουρα «τρώγαμε» τις εισφορές μελών στις ταβέρνες


Ο βουλευτής Kορινθίας της Χρυσής Αυγής,Στάθης Μπούκουρας , εμφανίστηκε χθες στην Ευελπίδων και κατονόμαστε τον προστατευόμενο «μάρτυρα Δ». Όμως ο άνθρωπος το όνομα του οποίου αποκάλυψε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, διαψεύδει τα πάντα, όμως αποκαλύπτει όσα έζησε στην οργάνωση, πριν αποχωρήσει.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μανάβη, που δέχτηκε να μιλήσει επώνυμα στην εφημερίδα Τα Νέα. Αποκαλύπτει όσα έζησε τους 8 μήνες που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και εξηγήσει γιατί «αηδίασα και έφυγα».
Διαψεύδει πως είναι εκείνος ο προστατευόμενος «μάρτυρας Δ», ο οποίος με την κατάθεσή του στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής «έκαψε» τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.
Ο 28χρονος Π. Μανάβης κατάγεται από τις Αρχαίες Κλεωνές, όπως και ο Μπούκουρας και προεκλογικά συνόδευε τον χρυσαυγίτη βουλευτή. Μετά τις εκλογές όμως λογομάχησαν, όπως λέει δε μπορούσε να ανεχτεί άλλο τις ύβρεις και τα στρατιωτικά παραγγέλματα του βουλευτή.
Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει δέχτηκε απειλές, λέει. Τον απείλησαν πως θα στείλουν τον Γιάννη Λαγό να του σπάσει τα μούτρα.
Ο Π. Μανάβης δηλώνει άγνοια για τον κρυμμένο οπλισμό της Χρυσής Αυγής αλλά παραδέχεται πως συμμετείχε στην επίθεση κατά μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου. «Ήμασταν περίπου 20 άτομα με επικεφαλής τον Μπούκουρα. Είχαμε ολοκληρώσει πορεία στην πόλη φωνάζοντας συνθήματα και κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι. Εκεί βρίσκονταν έξι μετανάστες. Τρέξαμε κατά πάνω τους. Θέλαμε να τους πλακώσουμε στις κλωτσιές, και ο Μπούκουρας μαζί μας. Αν μας έλεγε όχι, δε θα πηγαίναμε. Οι μετανάστες μας είδαν και μές τον πανικό τους, βούτηξαν στη θάλασσα να σωθούν», λέει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις κατά των μεταναστών γίνονταν με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας.

Όπως αποκαλύπτει, τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής έπρεπε να πληρώσουν συνδρομή 20 ευρώ και να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία έγραφαν αν και που έχουν υπηρετήσει, τα ονόματα των συγγενών τους, τα τηλέφωνά τους και πως ήταν υποχρεωμένοι να υπακούν στις εντολές του αρχηγού.
Όπως αποκαλύπτει, τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής έπρεπε να πληρώσουν συνδρομή 20 ευρώ και να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία έγραφαν αν και που έχουν υπηρετήσει, τα ονόματα των συγγενών τους, τα τηλέφωνά τους και πως ήταν υποχρεωμένοι να υπακούν στις εντολές του αρχηγού.
Το πρώτο παράρτημα της Χ.Α. στην Κόρινθο ήταν στη Νεμέα με περίπου 200 μέλη. Τώρα έχουν μείνει μερικοί υπόδικοι και επιχειρηματίες που μοίραζαν ακάλυπτες επιταγές και ελπίζουν πως θα τους προστατεύσει το κόμμα

«Παίρναμε τις εισφορές και τις τρώγαμε μαζί με τον Μπούκουρα στις ταβέρνες», λέει ο πρώην χρυσαυγίτης.
Όπως λέει, κάθε νέος στην οργάνωση έπρεπε να εξοπλιστεί με αρβύλες, παντελόνια, μπλούζες. Το συνολικό κόστος όλων αυτών ήταν 200-300 ευρώ!
Όσο για τις διανομές φαγητού «μόνο για Έλληνες»; Στη Νεμέα και την ευρύτερη περιοχή γίνονταν με δωρεές και όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων.

«Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της Χρυσής Αυγής. Τα χρήματα του κόμματος δεν πάνε στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη», λέει ο πρώην χρυσαυγίτης.

newsit.gr