Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Με τα φτερά της AEGEAN AIRLINES και το θέατρο αρχαίας Αιγείρας ταξιδεύει στην Ευρώπη...

Ένα αφιέρωμα για τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας αλλά και για το ΔΙΑΖΩΜΑ συμπεριέλαβε η αεροπορική εταιρία AEGEAN AIRLINES στην τρίμηνη έκδοσή της. Για του επόμενους τρεις μήνες οι επιβάτες της AEGEAN AIRLINES θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας μέσω του περιοδικού Blue, το οποίο διανέμεται στη διάρκεια των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το αφιέρωμα ξεκινά από τη σελίδα 90 του περιοδικού και στην 92 σελ. παρουσιάζεται το Θέατρο τής Αρχαίας Αιγείρας..

Αρχαίοι Αιγειράτες Ολυμπιονίκες

Κατά την 23 Ολυμπιάδα, το 688 π.Χ. Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του Σταδίου ήταν ο Ικάριος (ή Ίκαρος) ο Υπηρεσιεύς. Το Ομηρικό όνομα της αρχαίας ΑΙΓΕΙΡΑΣ με το οποίο αναφέρεται στην Ιλιάδα και επιβεβαιώνεται από τον Παυσανία στα Αχαϊκά του…
Το Στάδιο, ήταν ο βασικός αγώνας ταχύτητας και το παλαιότερο αγώνισμα. Στην Ολυμπία ήταν το μόνο αγώνισμα από την 1η (776 π.Χ.) έως τη 13η Ολυμπιάδα (728 π.Χ.). Εξαιτίας μάλιστα της σπουδαιότητάς του, συνηθιζόταν ο νικητής του σταδίου να δίνει το όνομά του σε κάθε Ολυμπιάδα.
Κατά την 126η Ολυμπιάδα 272 π.Χ. Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της Πάλης Παίδων ήταν ο Κρατίνος ο Αιγειράτης
Η Πάλη, ήταν το παλαιότερο και πλέον διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο. Η πρώτη περιγραφή του βρίσκεται στην Ιλιάδα, στους ταφικούς αγώνες όπου αναμετρήθηκαν στην πάλη ο Αίας ο Τελαμώνιος με τον Οδυσσέα. Η πάλη ως ανεξάρτητο αγώνισμα και ως μέρος του πεντάθλου εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 708 π.Χ., ενώ η πάλη παίδων καθιερώθηκε το 632 π.Χ.
Εδώ και πολλά χρόνια, δύο δρόμοι στο κέντρο της Αιγείρας έχουν τα ονόματα Κρατίνου και Ικαρίου…

Έκτροπα έξω απο θέατρο στην Ι. Οδό - Βουλευτής της Χρυσής Αυγής απελευθερώνει άτομο μέσα απο κλούβα - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


- Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής διαμαρτύρονται για παράσταση
- Κλειστή η Ιερά Οδός και στα δύο ρεύματα
- Παναγιώταρος: "Τέτοιες παραστάσεις στην Ελλάδα τέλος"
- Στο θέατρο έφτασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ
- Χρήση χημικών από την αστυνομία έξω από το θέατρο Χυτήριο

Βουλευτής απελευθερώνει προσαχθέντα! Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγούσαν στην κλούβα έναν απο τους συγκεντρωμένους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππας έτρεξε και τον έβγαλε. Ο προσαχθείς φώναζε “δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα” και ο βουλευτής “αφήστε τον άνθρωπο ελεύθερο".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Φ. Πιπιλή: “Απαιτώ από τον Σαμαρά να απολύσει υπουργούς”

Αποκαλυπτική ήταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 20:00
Όπως δήλωσε για το σχέδιο Αριάδνη που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας είναι ένα μέτρο που απλά δείχνει ότι το κράτος είναι ανίκανο να καταπολεμήσει τους δικαιούχους “φαντάσματα” που “ρουφάνε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και την “περιφοράς” επί δύο χρόνια από υπουργικό γραφείο σε υπουργικό γραφείο, η κα Ππιπλή δήλωσε πως “απαιτώ από τον Σαμαρά να απολύσει υπουργούς” που δεν βοηθά στο κυβερνητικό έργο ή το υπονομεύει με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Για άλλη μία φορά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο και αναρωτήθηκε γιατί καθυστερεί τόσο πολύ ο κ. Μανιτάκης με τους ανίκανους και αποδεδειγμένα διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους.

newsit.gr

Άρχισε να "μιλάει" η λίστα με τα 54.246 πρόσωπα που έδιωξαν χρήματα στο εξωτερικό - Βρέθηκαν 13.500 ύποπτες περιπτώσεις

Οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό δείχνει πως σε 13.500 περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί μεγάλες διαφορές και αναντιστοιχίες μεταξύ των εμβασμάτων στο εξωτερικό και των δηλωθέντων εισοδημάτων. στην Ελλάδα.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο της λίστας των εμβασμάτων και φαίνεται πως το 25% των περιπτώσεων είναι τουλάχιστον ύποπτα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαυραγάνης στις 13.500 αυτές περιπτώσεις το επιτελείο της κυβέρνησης, έχει ήδη ζητήσει από τα συγκεκριμένα άτομα να δικαιολογήσουν αυτή την αναντιστοιχία αλλιώς σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να υπάρξουν πρόστιμα.

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Οικονομικών εάν αυτά τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα προκειμένου να γνωρίζει και ο έλληνας πολίτης πως δεν συγκαλύφθηκε κανένα όνομα και αποδόθηκαν ευθύνες και πρόστιμα σε όσους λειτούργησαν μη νόμιμα.

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στους ελέγχους για τα στοιχεία αγοράς ακινήτων στο Λονδίνο από έλληνες πολίτες μέχρι τα τέλη του 2010. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από τα στοιχεία που προκύπτουν απο τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  έχουν ήδη υπάρξει ύποπτα στοιχεία και ερευνώνται περαιτέρω προκειμένου να υπάρξει ο καταλογισμός φόρων.

Πάντως, ο κ. Μαυραγάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η έρευνα για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο και πριν από το 2009, όπως ήταν το αίτημα της κας Χρυσοβελώνη, αλλά σημείωσε πως προέχει αυτή τη στιγμή η περιβόητη λίστα των εμβασμάτων.

Βαρουφάκης: Η επιμήκυνση θα κοστίσει το λιγότερο 30 δισ. ευρώ

“Και να εξοικονομηθούν τα 30 δισ, σε 2 με 4 χρόνια θα βρεθούμε εκεί που βρισκόμαστε τώρα” λέει ο οικονομολόγος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ.

Θα χρειαστούμε σίγουρα και νέο κούρεμα και η επιμήκυνση θα κοστίσει περίπου 30 δισ. ευρώ ανέφερε o καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο".

Οπως είπε τρείς είναι οι πηγές άντλησης των 30 δισ.

Η πρώτη είναι τα έντοκα γραμμάτια αλλά πληρώνουμε μεγάλα επιτόκια. “Αν επιχειρήσουμε να αντλήσουμε από έντοκα γραμμάτια αυτά τα 30 δισ, μιλάμε για εκτίναξη του δημόσιου χρέους πάνω απο 250% τα επόμενα 10 χρόνια”.

Η δεύτερη πιθανότητα είναι οι περισσότερες περικοπές κάτι όμως που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του εθνικού εισοδήματος τα επόμενα 3-4 χρόνια κατά ένα τρίτο του ΑΕΠ.

Η τρίτη και τελευταία λύση είναι το κούρεμα των δανείων μας στην τρόικα το οποίο δεν γίνεται να μην έρθει..

newsit.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η τρόικα ζήτησε νέα μέτρα, αντί των 550 εκατ. από τις τράπεζες!

Νέους φόρους για να μην πληρώσουν οι τράπεζες τόκους προς το δημόσιο, ζήτησε η τρόικα! Ζήτησαν να μην καταβληθούν δώρα σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Νέες φορολογικές παρεμβάσεις ζήτησε η τρόικα από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο προκύπτει από χρέη των τραπεζών προς το δημόσιο! Μάλιστα, η τρόικα έφτασε στο σημείο να ζητήσει να μην καταβληθούν φέτος τα δώρα σε δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους ώστε να καλυφθεί το κενό αυτό στον προϋπολογισμό! Η νέα απαίτηση και η νέα εμπλοκή στη διαπραγμάτευση θα συζητηθεί και το απόγευμα μεταξύ τρόικας- Στουρνάρα, αλλά πάντως ήδη ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας φέρεται να δήλωσε ότι εάν δεν αποσυρθεί η νέα απαίτηση θα παραιτηθεί. Το ΠΑΣΟΚ λέει πως «είναι αδιανόητο να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων», η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» και ζητά την άρνηση της κυβένησης, ενώ  ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «απύθμενο κυνισμό» και «κοινωνικό έγκλημα». Στο θέμα παρενέβη και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καταθέτοντας τη δική της πρόταση για «απεμπλοκή»...
Αναλυτικότερα:

Τσίπρας: Το ΔΝΤ φεύγει, το πρόγραμμα δε βγαίνει, μόνο πολιτική λύση υπάρχει...

Το ΔΝΤ φεύγει, το πρόγραμμα δε βγαίνει , μόνο πολιτική λύση υπάρχει, είπε ο Α.Τσίπρας στη Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων, Αναφέρθηκε και στις λίστες της διαφθοράς

«Το ΔΝΤ δεν θα μείνει για πολύ σ΄ αυτό το πρόγραμμα (για την Ελλάδα). Γιατί το ΔΝΤ έχει διαδικασίες που ξεφεύγουν από την πολιτική λογική που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Έχει δηλαδή διαδικασίες τεχνοκρατών που πρέπει να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα όταν αυτό είναι βιώσιμο. Το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Είχε στόχο το 2020 να έχουμε χρέος 120% του ΑΕΠ. Αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μιας χώρας που να κουρεύει δύο φορές το χρέος της και τον επόμενο χρόνο να είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι το προηγούμενο. Έχουμε φτάσει στο 170% του ΑΕΠ ήδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει θετική έγκριση για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση το ΔΝΤ».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, επισκεπτόμενος  τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Πέτρος Τατούλης: Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για την σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ

Την ανάγκη προσδιορισμού εκ μέρους της κυβέρνησης των οφελών που θα προκύψουν από μια ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην  συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΕΛΤΑ που τον επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, για να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα αυτό. Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε  ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ώστε να διαμορφωθεί μια καθαρή εικόνα για το εάν υφίσταται σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών κεκτημένων, με πλήρη γνώση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας  άλλων χωρών. "Δεν αποφασίζουμε και διατάσουμε" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι "στην Πελοπόννησο μελετούμε τις μεταρρυθμίσεις με διάλογο με τους πολίτες σε μια διαδικασία που ξεκινώντας από την κοινωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις αλλαγές που αποφασίζουμε στην κορυφή".
"Διαφωνούμε με τη λογική της εκχώρησης του δημοσίου αυτού δικαιώματος χωρίς όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έθεσε ως κρίσιμα σημεία του διαλόγου την ανάγκη προσδιορισμού των όρων σκοπιμότητας της ιδιωτικοποίησης, αλλά και την ανάγκη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης για τον καθορισμό κόστους - οφέλους της διαδικασίας αυτής. "Σκηνοθετημένες μεταρρυθμίσεις ως υλοποίηση επιλογών πελατειακών σχέσεων στα οργανωμένα συμφέροντα δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν" κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης. 
Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τους ζήτησε τη διατύπωση ξεκάθαρων απόψεων όλων των συνδικαλιστικών φορέων. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια για τη στήριξή της.  

Νέας Δημοκρατία: Ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις θυσίες των Ελλήνων ...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να επιβεβαιώσει τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Αλαβάνο, που επεξεργάζεται, ήδη, Plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις θυσίες των Ελλήνων και να μας οδηγήσουν στη δραχμή.
Ας την κρατήσουν για τις μεταξύ τους συναλλαγές».

ONNEΔ: Κοινωνική Πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»


Κοινωνική Πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»
Πρωτοβουλία δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012
Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, στις οποίες η Ελλάδα δίνει μάχη επιβίωσης, είναι αναγκαίο όλοι οι Έλληνες να σταθούμε πλάι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση. Κανείς, σήμερα, δε μπορεί να αγνοήσει την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα. Ενεργοποιώντας, όμως καθένας την ατομική του συνείδηση μπορούμε να μετατρέψουμε την κοινωνική αλληλεγγύη σε δύναμη στήριξης όσων συμπολιτών μας περνάνε δύσκολα.
Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία την κοινωνική πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ». Ένα σύνολο δράσεων αλληλεγγύης, τις οποίες αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας στην πράξη πως οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις.
Πρώτος στόχος μας είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών ρουχισμού, προκειμένου να τα παραδώσουμε προς διάθεση στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Η Δράση Συλλογής Ρουχισμού θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα από σήμερα έως και τις 30 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες για τα σημεία συλλογής των προσφορών καθώς και τους τρόπους συγκέντρωσης, υπάρχουν στην ιστοσελίδα dresssmiles.gr

Δηλώσεις κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας:
Μ.Κεφαλογιάννης, Γραμματέας ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά μια σειρά από κοινωνικές δράσεις. Φορέας υλοποίησης είναι η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» έχει ως σκοπό να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Μαζί με τα κοινωνικά δίκτυα, την Εκκλησία, τους ανθρώπους που συμπαραστέκονται στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας μας. Η Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια χώρα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, μια Ελλάδα όπως την θέλουμε. Σήμερα, όμως, υπάρχουν δυσκολίες και τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, τα δίχτυα αλληλεγγύης, οι οργανώσεις νέων, πρέπει να σταθούν στους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες».
Α.Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Ξεκινάμε, σήμερα, σε 52 πόλεις της χώρας, την πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ». Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι οι Έλληνες - και κυρίως οι νέοι - οφείλουμε να βγούμε μπροστά. Λέξεις όπως: η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο αλληλοσεβασμός, πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται μόνο στο λεξιλόγιό μας, αλλά να μετουσιωθούν σε πράξεις. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντέξουμε στην κρίση και να βγούμε νικητές».

 Από το γραφείο Τύπου

"Αρωμα" Ολυμπιάδας στη βίλα του Άγγελου Σικελιανού

 

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών σας προσκαλούν στην Ημερίδα "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ", που θα πραγματοποιηθεί...
στη Συνεδριακή Αίθουσα του Ξενοδοχείου Sikyon Coast, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το Σάββατο 13/10/2012 και ώρα 12:30 μμ.

7 πράγματα που έχουμε μάθει λάθος

Το Έβερεστ δεν είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται απ’ το διάστημα. Οι αισθήσεις μας δεν είναι πέντε. Και η ανθρωπότητα την εποχή του Κολόμβου δεν πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη.Και τώρα που τραβήξαμε την προσοχή σας, καταρρίπτοντας «νόμους» που μάθατε από κάποιον δάσκαλο που λάτρευε τα κλισέ και την εύκολη προφορική γνώση, ώρα να περάσουμε σε ένα πιο ουσιώδες μάθημα: Τίποτα από όσα ακούμε και μαθαίνουμε δεν θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο και σωστό, χωρίς έστω να κουράσουμε λίγο παραπάνω το μυαλό μας. Αν το έκανε αυτό η ανθρωπότητα, μάλλον θα ζούσαμε ακόμη σε σπηλιές κυνηγώντας βίσωνες.

Με άλλα λόγια, παρακάτω θα διαβάσετε τους λόγους που επτά πράγματα τα οποία έχουμε μάθει ως αυτονόητες αλήθειες, απέχουν πολύ από το να είναι. Κι αυτό μας διδάσκει κάτι που δεν είναι μύθος: Ότι πρέπει πού και πού να αμφισβητούμε όσα μας παρουσιάζουν, αν όχι για να ανακαλύπτουμε κρυμμένες αλήθειες, τουλάχιστον για να κρατάμε το μυαλό και την κριτική μας ικανότητα σε εγρήγορση.

Το όρος Έβερεστ (δεν) είναι το ψηλότερο βουνό του πλανήτη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ...


Δυόμιση χρόνια κατοχής και μνημονίου μας έχουν οδηγήσει σε κατάσταση απόγνωσης .Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Με το νέο φορολογικό νόμο ,(μείωση του αφορολόγητου, αυξημένοι συντελεστές ,φόρος επιτηδεύματος , χαράτσι ΔΕΗ κλπ) αδυνατεί να πληρώσει το φόρο που του επιβάλλουν. Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν πληρώσει για αρκετό διάστημα τις ασφαλιστικές τους εισφορές.


Ο ΕΟΠYΥ τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, όσο και σε επίπεδο ανταποδοτικής, με βάσει το σύνταγμα, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ,στη πραγματικότητα έχει πτωχεύσει. Αυτό το οποίο συνέβη, κατόπιν της παράνομης αφαίμαξης των αποθεματικών του από τη Τράπεζα της Ελλάδας ,είχε σαν αποτέλεσμα να παρασυρθεί όλο το Εθνικό σύστημα Υγείας στη πτώχευση ,τη διάλυση και την κατάρρευση.

Υπάρχει λύση για όλα αυτά ;
Πιστεύουμε ΝΑΙ.

Ήδη, το ειρηνοδικείο Αθηνών με πρόσφατη απόφασή του (599/2012) έκρινε αντισυνταγματικό, τόσο το 1ο μνημόνιο όσο και τον εφαρμοστικό νόμο. Ύστερα από αυτό θεωρούμε ότι μπορούν να ακυρωθούν τα απεσταλμένα εκκαθαριστικά επειδή βασίζονται στους παραπάνω νόμους.


Μέσα σε αυτό το κλίμα, όλοι οι πολίτες της Κορινθίας ,της Πελοποννήσου, της Ελλάδας, καλούμαστε να κινητοποιηθούμε και να δώσουμε με όπλο την συσπείρωσή μας τη δική μας μάχη τόσο σε νομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, για να πετύχουμε την ακύρωση των αντισυνταγματικών νομοσχέδιων.

Θανάσης Παπαχριστόπουλος: Το στρατόπεδο αντί για κέντρο ανάπτυξης έγινε «νεκροταφείο ψυχών»!

Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις αναφέρθηκε ο πολιτευτής Κορινθίας και στέλεχος της Ν.Δ. κ. Θ. Παπαχριστόπουλος σε όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο στρατόπεδο της Κορίνθου, αποδίδοντας ευθύνες στους πολιτικούς που έπρεπε να προνοήσουν έγκαιρα αυτό που θα συμβεί και όχι στον κ. Δένδια ο οποίος όπως είπε «έκανε τη δουλειά που θα έκανε οποιοσδήποτε υπουργός που ήθελε να βρει έναν ακόμα χώρο για να φιλοξενήσει μερικούς από τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχει η χώρα. Απευθυνόμενος μάλιστα με νόημα προς τους πολίτες τόνισε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί από δω και πέρα με όσους ασχολούνται με τα κοινά. Συγκεκριμένα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το στρατόπεδο της Κορίνθου έγινε «νεκροταφείο ψυχών»! Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ αυστηροί από δω και πέρα, με όσους ασχολούνται με τα κοινά. Οι παλικαρισμοί και οι τσαμπουκάδες δεν μου λένε τίποτα! Ο πολιτικός πρέπει να προβλέπει και μετά να πράττει. Αλλά στην περίπτωση αυτή, ο ένας χτύπαγε τον άλλον κάτω από τη ζώνη, γι΄αυτό έγινε αυτό που έγινε!».

korinthianews.blogspot.gr

Ομιλία Αγγέλακα στο συνέδριο για την διαχείριση των υδάτινων πόρων

Την ανάγκη για θωράκιση και προστασία των υδάτινων συστημάτων ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σημαντικής περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας, καθώς και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης των ακτών, των παράκτιων ζωνών και των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, τόνισε σε ομιλία του, στο 2ο κοινό συνέδριο της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης (ΕΥΕ) και της Ελληνικής Επιτροπής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (ΕΕΔΥΠ) –που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών- ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας.
Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο κ. Αγγελάκας ανέφερε, επίσης, ότι η σημερινή κυβερνητική υδατική πολιτική εστιάζεται στην όσο το δυνατόν συντομότερη ενίσχυση του υδατικού ισοζυγίου, αξιοποιώντας ακόμα και μη συμβατικές πηγές, όπως είναι το ανακυκλωμένο νερό. Επεσήμανε δε, ότι ολοκληρώνεται, εντός των πλαισίων του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής τεσσάρων υδατικών διαμερισμάτων (Βόρειας, Δυτικής, Ανατολικής Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας), που εκπονούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε στενή συνεργασία με το Υ.ΠΕ.Κ.Α. και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους.
Σημειώνεται, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη στη χώρα που ανέλαβε να εκπονήσει σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδατικών διαμερισμάτων, όπως θα είναι και η πρώτη που θα τα ολοκληρώσει.

Στην Τρίπολη εγκαινιάστηκε το πρώτο Πράσινο Νηπιαγωγείο της χώρας

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Πράσινο  Νηπιαγωγείο στην Ελλάδα το οποίο και λειτουργεί στο Δήμο Τρίπολης με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Για την λειτουργία του πράσινου νηπιαγωγείου συνεργάστηκαν η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης και η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας. Σημαντική ήταν η συμβολή του περιφερειακού διευθυντή κ. Πέτρου Μισθού.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο χαρακτηρισμός «Πράσινο νηπιαγωγείο» έχει να κάνει με την οικολογικό χαρακτήρα του σχολείου, αφού στον μεγάλο προαύλιο χώρο του εκτός από την ύπαρξη δένδρων, θάμνων και δεκάδων φυτών, λειτουργεί θερμοκήπιο, ένα μικρό ξύλινο κτήριο που φιλοξενεί οικόσιτα ζώα όπως κότες, φραγκόκοτες, περιστέρια αλλά και δύο φασιανούς.
Ακόμα στο προαύλιο χώρο έχει κατασκευαστεί ένα μικρό ξύλινο θέατρο, μία πέργκολα  και μια μεγάλη ξύλινη παιδική χαρά. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους υπεύθυνους σχολικούς συμβούλους, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου έχει προσαρμοστεί στον οικολογικό χαρακτήρα του, έτσι ώστε τα νήπια να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή φροντίδα τόσο των ζώων όσο και των φυτών.

Το Πράσινο νηπιαγωγείο, το οποίο ουσιαστικά είναι παράρτημα του 8ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, φιλοξενεί  σήμερα  σαράντα  νήπια και προνήπια από όλη την περιοχή του Δήμου Τρίπολης χωρίς χωροταξικά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες πολλών οικογενειών.
Ο Δήμος Τρίπολης μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμιστούν οι χώροι των νηπιαγωγείων. Τα περισσότερα νηπιαγωγεία στεγάζονταν σε ακατάλληλα κτήρια. Για τον λόγο αυτό, πέρυσι, πολλά νηπιαγωγεία μεταστεγάστηκαν μέσα σε σχολικές μονάδες.
Σύντομα  θα κατατεθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση δύο νέων νηπιαγωγείων στην Τρίπολη. Με τις ενέργειες αυτές ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την συνολική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών που στεγάζονται τα νηπιαγωγεία της πόλης.

Στο Μαυροβούνιο ο Τέρενς Κουίκ ως παρατηρητής του Ο.Α.Σ.Ε. γιά τις εκει βουλευτικές εκλογές

Για το Μαυροβούνιο αναχωρεί απόψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ προκειμένου να συμμετάσχει εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως παρατηρητής του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.), στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εκεί την Κυριακή.  

Άρση κορεσμού οικιακών φωτοβολταϊ​κων στην Πελοπόννησ​ο

Απόλυτη επιβεβαίωση των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την άρση του κορεσμού για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο, αποτελεί η χθεσινή (10/10/2012) ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία μπορούν πλέον να υποβάλλονται νέα αιτήματα και να εκδίδονται προσφορές σύνδεσης από τον διαχειριστή.
 «Επαναλαμβάνω ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ζήτημα αυτό το αντιμετωπίσαμε εξαρχής υπεύθυνα και ψύχραιμα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να υιοθετηθούν λύσεις ολοκληρωμένες και προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 26 Σεπτεμβρίου 2012, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τη ΡΑΕ, το ζήτημα αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά, η λύση του είχε δρομολογηθεί και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βγει αυτή η απόφαση».
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υποβολή δέσμης προτάσεων από τη ΡΑΕ στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου, για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε κορεσμένες περιοχές όπως η Πελοπόννησος, τονίζοντας ότι  «και αυτή η εξέλιξη υπήρξε προϊόν της συνάντησής μας με τη ΡΑΕ αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μας».
«Είναι πολιτική πεποίθηση και δέσμευσή μας η υιοθέτηση ολοκληρωμένων προσεγγίσεων για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ενέργεια αποτελεί τομέα κατεξοχήν αναπτυξιακό, με δυναμική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά θα παραμείνουμε προσηλωμένοι με συνέπεια και μεθοδικότητα στο στρατηγικό μας σχέδιο» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης. 

Κόρινθος: Κάλεσμα προέδρου και… Εθνικός Ύμνος

Κάλεσμα στον κόσμο της Κορίνθου να βρεθεί στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα στο ματς Κυπέλλου με σύλλογο της Β’ Εθνικής έκανε ο πρόεδρος, Πάνος Μπεθάνης.
Παράλληλα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της για τη νέα περίοδο θα γίνεται ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου πριν την έναρξη των αγώνων.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
«Αγαπητοί Φίλοι, 
Στις 23 η 24 Οκτωβρίου, η ομάδα της νέας Κορίνθου γυρνά στα σαλόνια με ένα εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι σε ομάδα Β’ Εθνικής. Καλώ όλους τους φίλους μου να δώσουν την απάντηση τους στον ψευτοπόλεμο και ανταρτοπόλεμο που έχουν κηρύξει οι παραγοντίσκοι και πολιτικάντηδες της περιοχής εναντίον της ομάδας, απλά με την παρουσία τους σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Πάνος Μπεθάνης»
«H ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει ότι από τις 23/10 και για όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της περιόδου 2012/2013 θα καθιερωθεί ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου πριν την έναρξη των αγώνων».

Παναιγιάλειος: Στα χέρια του η αδειοδότηση

Η ΠΑΕ Παναιγιάλειος κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αδειοδότηση από την ΕΕΑ σήμερα το μεσημέρι (11/10) και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League 2.
Η ομάδα του Αιγίου κατάφερε να συμπληρώσει έναν πλήρη φάκελο και έτσι μπόρεσε να εξασφαλίσει το «ΟΚ» από την ΕΕΑ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της περιόδου 2012-2013, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον αποκλειστικά στα αγωνιστικά ζητήματα.
Η προπόνηση του Παναιγιάλειου σήμερα (11/10) θα διεξαχθεί εκ νέου στην Ακράτα, ενόψει του φιλικού του Σαββάτου (13/10, 16:30) με αντίπαλο τον Διαγόρα Βραχνέικων. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα πάρει μέρος ο τραυματίας Καράδαης ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θα συμμετάσχουν οι Σκαρτσίλας και Μπουλούμπασης που επίσης ήταν τραυματίας και δεν έχουν επανέλθει στο 100% των δυνάμεών τους.

Τα βρήκε τελικά με τον Εβ. Λίνεν με την ΑΕΚ

Οριστικά νέος προπονητής της AEK είναι ο Έβαλντ Λίνεν, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία μαζί του. Ο Γερμανός προπονητής αναλαμβάνει την Ενωση ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου, με το συμβόλαιο των δύο πλευρών να προβλέπει δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο.

Κάπως έτσι έληξε το... θρίλερ με τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της Ενωσης και ο 59άχρονος τεχνικός επιστρέφει για μία τρίτη θητεία στην Ελλάδα. Ο Λίνεν ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2006 για λογαριασμό του Πανιωνίου, στον οποίο είχε μία εξαιρετικά επιτυχή θητεία. Υπό τις οδηγίες του, οι «κυανέρυθροι» κατέλαβαν την περίοδο 2006-07 την πέμπτη θέση και εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για το Κύπελλο UEFA, όπου στη συνέχεια έπαιξαν στους ομίλους. Την περίοδο 2007-08 ο Λίνεν οδήγησε τον Πανιώνιο στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και τελικά στην πέμπτη θέση της κατάταξης, όμως το Νοέμβριο του 2008 απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών, μετά τη ρήξη του με τον Λάμπρο Χούτο.

Μετά από μία σύντομη επιστροφή στη Γερμανία, όπου ανέλαβε τη Μόναχο 1860, ο Λίνεν επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης τον επέλεξε ως προπονητή του Ολυμπιακού. Ομως, λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν εμπιστευόταν το Γερμανό. Ο Λίνεν δεν πρόλαβε να κοουτσάρει τους «ερυθρόλευκους» σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τελευταία δουλειά του ήταν την περίοδο 2010-11 στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, με την οποία γνώρισε τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ενοποίηση της Γ' με τη Δ' Εθνική προανήγγειλε ο Γ. Σαρρής

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο ενοποίησης της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως και στη διαφωνία του με τον προβιβασμό όλων των πρωταθλητών των Ενώσεων στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής το εφετινό καλοκαίρι.

Ο Χιώτης παράγοντας, έχοντας θητεύσει ως πρόεδρος της Επιτροπής Δ΄ Εθνικής, επιθυμεί τη μείωση των ομάδων στις δύο κατηγορίες, θέτοντας μάλιστα ως προτεραιότητα την ένωση της Γ΄ και Δ΄ Εθνικής, σκέψη που αναμένεται να εξελιχθεί από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο (2013-14). Ο κ. Σαρρής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Διαφώνησα με την απόφαση για την Δ΄ Εθνική, δηλαδή το ότι ανέβηκαν στη Γ΄ Εθνική όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου. Έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για την ενοποίηση της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής σε μία ερασιτεχνική κατηγορία».

Αποκάλυψη: 510 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα

Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου αποκαλύπτουν το συνολικό ποσό που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο (1942-2012)…
 
Αποκάλυψη: 510 δισ. ευρώ χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα
• Όλα τα αδιάσειστα στοιχεία είναι στη διάθεση της κυβέρνησης.

• Αδιανόητο να κρατούν το θέμα στο συρτάρι, ενώ η Ελλάδα συνθλίβεται από το υπέρογκο χρέος και το αδιέξοδο πρόγραμμα του Μνημονίου.

• Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας από το κατοχικό δάνειο είναι νομικά απαράγραπτες. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει άμεσα το ζήτημα στη γερμανική πλευρά.



Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:


- Μια περίεργη ιστορία: Η δράση και η απέλαση του Γερμανού κατασκόπου ΡολφΜέρκελ από την Ελλάδα το 1940 την παραμονή του πολέμου.  
- Προδημοσίευση: Το βιβλίο αποκάλυψη του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" που ταράζει την Αγκυρα. Οι μειονότητες, οι κρυπτοχριστιανοί και οι "αθέατοι" Ελληνες στο σημερινό τουρκικό πληθυσμό.  
- Ειδικό τμήμα εκτελεστών δημιουργεί η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας. Ποιους στρατολογεί η ΜΙΤ για την ομάδα δολοφόνων. 
- Η κρίση στη Συρία κλειδί για ανατροπές στην περιοχή. 
- Σχεδιάζουν νέα σκληρή φορολόγηση αυτή τη φορά μέσω των δήμων. Μειώνουν τη χρηματοδότηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την παραδίδουν σε γερμανικές επιχειρήσεις και γερμανικούς δήμους.
- Ασκήσεις χρεοκοπίας; Μερική στάση πληρωμών στο εσωτερικό το Νοέμβριο;
- Η επιμήκυνση θα φέρει και νέα μέτρα. 
- Η Γερμανία επιμένει στη συνταγή του θανάτου. Γάγγραινα η λιτότητα!
- Τι θα χάσουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τα νέα μέτρα. 
- Παρά τη φτώχεια τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν. Ανίερες συμμαχίες στην πλάτη του ελληνικού λαού. 
- CodexAlimentarius: Παγκόσμια συνωμοσία για τον έλεγχο της τροφής; Ποιοι προωθούν νόμους για υποχρεωτική καλλιέργεια μόνο  μεταλλαγμένων και απαγόρευση των φυσικών προϊόντων!



- Συνεντεύξεις:


• Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής οικονομικών μελετών της AlphaBank: Τα 25 δις ευρώ της επανακεφαλαιοποίησης δεν μπορεί να πάνε στη λιτότητα.

• Αννα Βαγενά ,ηθοποιός: Οι πολιτικοί μας είναι απερίγραπτοι.

  
Και πολλά ακόμα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ πουν κυκλοφορούν.



 - ΔΩΡΕΑΝ με τα «Επίκαιρα» το βιβλίο, «Η απάντηση στην ανθελληνική θεωρία του Φαλμεράϊερ: Περί του εποικισμού σλαβικών φυλών στην Πελοπόννησο», του κορυφαίου Ελληνα ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου.


 Η πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα είναι πάντοτε η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους ιστορικές διαστρεβλώσεις. Κλασική και κορυφαία είναι η περίπτωση του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου (1815-1891), του τακτικού καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα της μνημειώδους Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους, ο οποίος έβαλε «ταφόπλακα» στην ανθελληνική θεωρία του Αυστριακού Γιάκομπ ΦίλιπΦαλμεράιερ, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από τη φυλή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους, οι οποίοι εισέβαλαν στη χώρα μας το Μεσαίωνα, και από Αλβανούς, που αναμείχθηκαν με ελληνόφωνους αλλά μη Ελληνες το γένος Βυζαντινούς πρόσφυγες.

Στον Κινέζο συγγραφέα Μο Γιαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012

 
Στον Κινέζο συγγραφέα Μο Γιαν απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012
Στον Κινέζο συγγραφέα Μο Γιαν απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012.
O Μο Γιαν γεννήθηκε το 1955 στην επαρχία Σαντόνγκ της βορειοανατολικής Κίνας από μια φτωχή οικογένεια που μετά βίας μπόρεσε να μεγαλώσει τα τέσσερά της παιδιά.
Το 1976 κατατάχτηκε εθελοντικά στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό όπου και σπούδασε βιβλιοθηκάριος.
Το 1981 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα Βροχή που πέφτει μια ανοιξιάτικη νύχτα. Ακολούθησε το βιβλίο του Oι κόκκινοι αγροί (1987) που άρχισε να του δημιουργεί προβλήματα με τη λογοκρισία.
Οι κόκκινοι αγροί μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο από τον Ζανγκ Γιμού.  Το επόμενο μυθιστόρημά του, Oι μπαλάντες του σκόρδου (1988), απαγορεύτηκε, γεγονός που οδήγησε τον Γιαν να παραιτηθεί από το στρατό.
Τα βιβλία του Η δημοκρατία του κρασιού (2001) και Μεγάλα στήθη και φαρδιές περιφέρειες (2003) είχαν όπως αναφέρει το in.gr, επίσης προβλήματα με τη λογοκρισία.
Παρά τις προτάσεις που είχε από τη Δύση, ο Μο Γιαν δεν εγκατέλειψε ποτέ την Κίνα

Έχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;

Έχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;

Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα:Έχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού
; Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε… διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε».
Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη καιαπλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.
Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη με τη νοοτροπία της «Ψωροκώσταινας» του περασμένου αιώνα: Ψωμί θα έχουμε να φάμε; Στάρι έχουμε αρκετό για τα ζυμαρικά; Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική.
Στο σκληρό στάρι έχουμε επάρκεια 126,5%, αλλά στο μαλακό μόλις 33%. Ακόμη και αν αλλάξουμε δηλαδή τις αναλογίες ανάμειξης σκληρού και μαλακού σταριού σε διάφορα προϊόντα, που είναι εφικτό, θα συνεχίσει να μας λείπει αρχικά πολύ μαλακό στάρι.
«Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε…..δέκα(10) φορές περισσότερες ελιές απ΄όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκεια 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης – μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων.
Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, του­λάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελ­ληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια  (171,4). Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης.
Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγ­γούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα.
Άλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. Στα κρέατα όμως δεν υπάρχει τέτοια λύση και η ντόπια παραγωγή καλύπτει λίγο παραπάνω από το 50% της κατανάλωσης.
Αν κα­ταναλώναμε μόνο ντόπια κρέατα, θα έπρεπε να γυρίσουμε μισόν αιώνα πίσω, τότε που στο οικογενειακό τρα­πέζι το κρέας εμφανιζόταν σχεδόν αποκλειστικά τις Κυριακές!
Στο αρνί­σιο και κατσικίσιο κρέας λοιπόν έχουμε αυτάρκεια 93,7% και στο κρέας πουλερικών 83,5%. Στα μεγάλα ζώα όμως: μόλις28,7% στο βοδινό και 35,6% στο χοιρινό. Η χοληστερί­νη των Ελλήνων θα έπεφτε κατακό­ρυφα, αν έτρωγαν μόνο όσο κρέας παράγουν οι κτηνοτρόφοι μας! Το ψαράκι πάντως δεν θα το στερούμα­σταν, καθώς η αυτάρκεια σε αλιεύ­ματα υπερβαίνει το 221%.
Δεν θα μας έλειπε ούτε το ψω­μοτύρι - αλλά με το τυρί μόνο φέτα, για να εξηγούμαστε, καθώς μόνο στη φέτα έχουμε αυτάρ­κεια σε ποσοστό 156,5%. Γραβιέρα -κασέρι και κεφαλοτύρι προσωρινά τα διαγράφουμε (86,2% για την πρώ­τη κατηγορία και 66,6% για τη δεύτε­ρη).
Κρασί έχουμε για να γίνουμε… ντίρλα (105,6%), αλλά από γάλα δεν πάμε καλά: ναι μεν επάρκεια 97,5% στο αιγοπρόβειο, αλλά μόνο 58,2% στο αγελαδινό, στο οποίο υπάρχει και διπλάσια κατανάλωση. Από φρούτα, πλούσια τα ελέη.
Επάρκεια παντού: ροδάκινα (122%), βερίκοκα (149,7%), καρπούζια (147,5%), πεπό­νια (101%), μήλα(106,5%), σταφύλια (133,5%). Μόνο σε αχλάδια έχουμε έλλειψη (82,5%). Όλα αυτά πάντως θα τα τρώμε με… πολύ πικρό καφέ, καθώς η παραγωγή εγχώριας ζάχαρης καταβαραθρώθηκε σε ποσοστό επάρκειας… 14,3%!!!
Γιώργος Δελαστίκ
ΠΗΓΗ: Έθνος
tsantiri.gr

Ο Καραμανλής πουλάει το παλιό του πολιτικό γραφείο στο Κολωνάκι, λόγω κρίσης

Το παλιό του πολιτικό γραφείο στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι πουλάει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για ένα γραφείο στο οποίο γράφτηκαν πολλές σελίδες από την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου καθώς ήταν το στρατηγείο που διατηρούσε από την εποχή που ήταν νεοεκλεγμένος βουλευτής στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Το γραφείο αυτό κληρονομιά από τον πατέρα του Αλέκο, πωλείται όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Εθνος, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό, καθώς ο κ. Καραμανλής έχει μετακομίσει σε μια πιο ήσυχη γειτονιά δίπλα στην περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας όπου εκ των άλλων υπάρχει και καλύτερη δυνατότητα φύλαξης.
Για την ιστορία, στο γραφείο αυτό καταστρώθηκε η στρατηγική που τον έκανε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αρχικά και πρωθυπουργό στη συνέχεια καθώς το προτιμούσε για όλες τις κρίσιμες συναντήσεις του.
Ακόμη κι όταν ήταν πρωθυπουργός, μετά το 2004, εκεί γίνονταν όλες οι κρίσιμες συναντήσεις και συσκέψεις μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή:| iefimerida.gr

Διαψεύδει το Οικονομικών ότι η Τρόικα ζήτησε την εκκένωση των μικρών νησιών

Διαψεύδει το Οικονομικών ότι η Τρόικα ζήτησε την εκκένωση νησιών
Ουδέποτε τέθηκε θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας από την Τρόικα δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας τις φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και ήθελαν τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν να εγκαταλειφθούν τα νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Περαιά είπε πως η Τρόικα ζήτησε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
Οπως ανέφερε το protothema.gr, ο κ. Μουσουρούλης είπε μάλιστα πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου απάντησαν στην Τρόικα πως «δεν είναι καλά» και ότι «δεν το διαπραγματευόμαστε», ενώ τόνιζαν πως η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ για το θέμα ενημερώθηκαν και τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.
Πάντως το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι τέθηκε τέτοιο θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι φήμες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.


Πηγή: iefimerida.gr

Στο «σφυρί» το σπίτι του Κ. Παλαμά


 













Στη πιο ποιητική γειτονιά της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη, φιλοξενείται το σπίτι του Κωστή Παλαμά. Πρόκειται για το οίκημα επί της οδού Περιάνδρου 5 στη Πλάκα, όπου ο μεγάλος μας ποιητής έζησε σε αυτό κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Το μη ποιητικό της υπόθεσης είναι ότι το κτίριο αυτό βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 12 Ιανουαρίου 2011. Η κατάσταση του σπιτιού είναι άθλια, οι τοίχοι του είναι ετοιμόρροποι ενώ το μόνο που μαρτυρά τον ένδοξο ένοικό του είναι μια ταμπέλα που ενημερώνει ότι «Στο σπίτι αυτό πέθανε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς στις 27 Φεβρουαρίου 1943».

newsbomb

Ρωσία,Συρία εναντίον Τουρκίας. Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβαλε επ' αόριστον μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την αναχαίτιση από την Τουρκία ενός συριακού επιβατικού αεροπλάνου προερχόμενου από τη Μόσχα.

ΔΕΡΒΕΝΙ, Η γοητεία των στενών

Περπατώντας στην περιοχή, θα βρεθείς ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα. Αν ανήκεις στους φυσιολάτρες, στο Δερβένι θα βρεις τον παράδεισό σου. Πλούσια βλάστηση και καλλιέργειες συνθέτουν ένα καταπράσινο τοπίο, που θα ξεκουράσει το μάτι σου. Στη πεντακάθαρη παραλία με βότσαλο, τους καλοκαιρινούς μήνες θα απολαύσεις ένα άκρως δροσιστικό μπάνιο. Το Δερβένι είναι το σταυροδρόμι των γύρω χωριών, τόσο των παραλιακών όσο και των ορεινών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχεις πολλά να ανακαλύψεις με τη διαμονή σου εκεί. Αν είσαι τύπος της παραλίας σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς το Στόμιο, τη Λυγιά και τη Λυκοποριά. Ήσυχες και καθαρές παραλίες που ενδείκνυνται για όλα τα γούστα. Αν πάλι είσαι τύπος του βουνού, ανέβα προς τα πάνω. Στη Ζάχολη θα εντυπωσιαστείς κατά την είσοδο σου, από το Ναό του Αγ. Γεωργίου. Χτισμένος το 1811 αποτελεί εξαιρετικό εκκλησιαστικό μνημείο. Στο ρέμα των Μύλων θα συναντήσεις λίμνες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια, θα κάνουν την περιπλάνησή σου ειδυλλιακή. Μείνε οπωσδήποτε για φαγητό. Λίγο πιο πάνω το Σαραντάπηχο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για περιήγηση στο Δάσος. Κατά προτίμηση άνοιξη ούτως ώστε να μπορέσεις να θαυμάσεις την πλούσια χλωρίδα της περιοχής. Μην παραλείψεις να κάνεις και μια στάση στον Πύργο. Ο Πύργος Κόρδη, απ’ όπου πήρε και τα’ όνομα του το χωριό, αποτελεί πλέον ιστορικό μνημείο. Από εκεί θα δεις τον Κορινθιακό να απλώνεται μπροστά σου, περιτριγυρισμένο από πράσινο, θέα που σου κόβει την ανάσα.
Πως θα πας: Οδικώς μέσω ΕΟ Αθηνών-Πατρών και θα βγεις από την έξοδο Δερβενίου. Με τον προαστιακό σιδηρόδρομο έως το Κιάτο και μετά με τοπική συγκοινωνία. Με ΚΤΕΛ.
menoume-ellada.gr

Νεαρός μπήκε στο Μετρό και άρχισε να... «ξαφρίζει» τους επιβάτες! – Τον πέταξαν έξω στο Σύνταγμα, τον λίντσαραν και τελικά έπεσε στις γραμμές


Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός.

Νεαρός αλλοδαπός μπήκε σε ένα συρμό και άρχισε να κλέβει τους ανυποψίαστους επιβάτες. Μέχρι που κάποιος κατάλαβε τι συνέβαινε. Και τότε, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
Μόλις ο συρμός έφτασε στο σταθμό του Συντάγματος, τον «πέταξαν» έξω και τον λίντσαραν. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης δε δίστασε να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο και να «βουτήξει» στις ράγες.  Προσωρινά έκλεισε η γραμμή 3 του Μετρό
Αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την Αστυνομία, που τον συνέλαβε και μάλιστα on camera!


newsit.gr

Απίστευτο: Μέλισσες βγάζουν... μπλε και πράσινο μέλι!

Άφωνοι έμειναν οι μελισσοπαραγωγοί σε περιοχής της βορειοανατολικής Γαλλίας, όταν αντίκρυσαν ότι τα μελίσσια τους παρήγαγαν μπλε και πράσινο μέλι! Όσο κι αν πέτυχαν μια "πρωτοτυπία" στην παραγωγή μελιού, το μέλι τους παρέμενε απούλητο, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν και να ψάχνουν να βρουν που οφείλεται αυτό το χρώμα!
Παρακολουθώντας λοιπόν τα σμήνη των μελισσών, συνειδητοποίησαν πως αντί να παίρνουν τη γύρη από τα άνθη, εκείνα κατευθύνονταν σε εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωτών που βρισκόταν κοντά στην περιοχή! Τα μελίσσια έπαιρναν υλικά που χρησιμοποιούνταν ως χρωστικές ουσίες για τα ζαχαρωτά και τις καραμέλες.
Εν τέλει, κι έπειτα από αίτημα των μελισσοπαραγωγών, το εργοστάσιο αποφάσισε να καλύψει τις χρωστικές ουσίες, για να μην έχουν πρόσβαση τα μελίσσια!
 isthmos.gr 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ​Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΣΤΗΡΙΖΩ"

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με την κοινωνική δράση «Στηρίζω», που ξεκινά, σήμερα, σε 52 πόλεις της χώρας, με σκοπό τη στήριξη των συμπολιτών μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:  

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά μια σειρά από κοινωνικές δράσεις.
Φορέας υλοποίησης είναι η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» έχει ως σκοπό να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Μαζί με τα κοινωνικά δίκτυα, την Εκκλησία, τους ανθρώπους που συμπαραστέκονται στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας μας.
Η Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια χώρα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, μια Ελλάδα όπως την θέλουμε.
Σήμερα, όμως, υπάρχουν δυσκολίες και τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, τα δίχτυα αλληλεγγύης, οι οργανώσεις νέων, πρέπει να σταθούν στους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες».

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: «Ξεκινάμε, σήμερα, σε 52 πόλεις της χώρας, την πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ». Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι οι Έλληνες - και κυρίως οι νέοι - οφείλουμε να βγούμε μπροστά. Λέξεις όπως: η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο αλληλοσεβασμός, πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται μόνο στο λεξιλόγιό μας, αλλά να μετουσιωθούν σε πράξεις. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντέξουμε στην κρίση και να βγούμε νικητές».

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τις τέσσερις Ζώνες επιδότησης του Πετρελαίου Θέρμανσης, έκανε την εξής δήλωση:

«Το Υπουργείο Οικονομικών χώρισε την Ελλάδα σε τέσσερις ζώνες επιδότησης του Πετρελαίου Θέρμανσης.

Έχω την εντύπωση ότι τα σαΐνια των Συμβούλων του Υπουργείου, που σχεδίασαν αυτή τη λύση, πρέπει να μεγάλωσαν στην Ολλανδία, που δεν έχει βουνά!

Είναι δυνατόν να βάζουν στην ίδια ζώνη τη Χώρα Σφακείων ή την Αγία Γαλήνη της Κρήτης, με τα Ανώγεια ή γενικώς τα χωριά του Ψηλορίτη ή των Λευκών Ορέων; Είναι δυνατόν να βάζουν στην ίδια ζώνη τη πόλη του Βόλου και τα ορεινά χωριά του Πηλίου ή την Μυτιλήνη με την Αγιάσο;

Έχουν συναίσθηση ότι οι υψομετρικές διαφορές είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Ελλάδας;

Προτείνω να σταλούν με μετάθεση όλοι αυτοί οι Σύμβουλοι σε χωριά των ορεινών όγκων της 3ης και 4ης ζώνης για ένα χρόνο και μόνο. Θα τους είναι πολύ χρήσιμη εμπειρία.

Όσο για τους Υπουργούς που αποδέχονται χωρίς σκέψη, τέτοιες γελοίες προτάσεις που εξοργίζουν τους πολίτες, δεν έχω σχόλιο. Είναι προφανές ότι και αυτοί δεν επικοινωνούν με τη πραγματικότητα.

Υ.Γ. Δεν λυπάμαι για την οξύτητα ή το ειρωνικό της δήλωσής μου. Και πάλι μετριοπαθής είμαι για τέτοιες αποφάσεις».

Να πάψει ο Ελληνικός λαός να πληρώνει τα χρέη των τραπεζών

Άπληστοι και άθλιοι οι τροϊκανοί, αλλά κυρίως οι τραπεζίτες που διαμαρτύρονται για μισό δισ., την ώρα που ετοιμάζονται να αρπάξουν άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, φορτώνοντας με νέα δυσβάσταχτα χρέη τον ελληνικό λαό. Να παύσει άμεσα ο ελληνικός δανεισμός από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που μετατρέπει σε κρατικό χρέος το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Να διεκδικήσει η Ελλάς - όπως πράττουν Ιταλοί και Ισπανοί - την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) οπότε οι τράπεζες θα είναι οι ίδιες υπόλογες για τα χρέη τους.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Τραγωδία στο Γοργοπόταμο - Το ποτάμι ''ρούφηξε'' νεαρό ορειβάτη!

 
Η προσπάθεια μια ομάδας ορειβατών να διασχίσει  ένα από τα πιο δύσκολα φαράγγια της Ευρώπης, είχε το χειρότερο δυνατό τέλος...
Μια ομάδα 11 ατόμων (7 Ισραηλινοί και 4 Πολωνοί) πήγαν χθες (10-10-2012) για ορειβασία στην περιοχή του Γοργοποτάμου. Τρεις από τους Ισραηλινούς αποφάσισαν να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου. Ξεκίνησαν στις 08:00 το πρωί από την είσοδο του φαραγγιού, που βρίσκεται πιο πάνω από τα δυο Βουνά σε υψόμετρο 1.270 μέτρων και οι υπόλοιποι της ομάδας, τους περίμεναν στην έξοδο πάνω από τον Γοργοπόταμο.
Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ οι αρχές ενημερώθηκαν από μέλος της ομάδας, μέσω του 112, ότι οι 3 ορειβάτες δεν είχαν φανεί και ότι μάλλον κάτι κακό είχε συμβεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή για να συναντήσουν αυτούς που είχαν βγει από το φαράγγι και να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων.
Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ έφτασαν στην έξοδο οι 2 από τους 3 ορειβάτες. Όπως είπαν σε ένα δύσκολο πέρασμα του ποταμού, όπου τα νερά περιστρέφονται, εγκλωβίστηκαν γιατί η στάθμη ήταν ανεβασμένη. Κατάφεραν να βγουν αλλά ο τρίτος της παρέας, που κουβαλούσε το σάκο με τα σχοινιά δεν τα κατάφερε και η δίνη τον "ρούφηξε" κάτω.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οργανώθηκε επιχείρηση με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. Παναγιώτη Σκόνδρα και τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Θανάση Παπασταμούλη, για τον εντοπισμό του άτυχου 43χρονου ορειβάτη, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με ψιλόβροχο και ομίχλη.
Επειδή όπως είπαν έμπειροι ορειβάτες, που πήγαν για να βοηθήσουν, στο σημείο που "χάθηκε" ο 43χρονος υπάρχει μεγάλο βάθος κλήθηκαν και δύτες από την Αθήνα. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με οδηγό έμπειρο ορειβάτη , που γνωρίζει το φαράγγι έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τη σορό του Ισραηλινού, που είχε βγει στην επιφάνεια του νερού.
Η επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς της σορού κράτησε περισσότερο από 3 ώρες, αφού το σκοτάδι, η στάθμη του νερού και γενικά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.
newsit.gr