Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η λύση στη βία της Χρυσής Αυγής

Xrisi-aygi-xairetismos
Έιναι σαφές πλέον πως ο Ελληνας έχει ένα θέμα με το μπάντζι τζάμπινγκ και μάλιστα από τα σύννεφα. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και δεκαετίες ως κοινωνία έχουμε δημιουργήσει ένα τελείως πλασματικό χώρο στον οποίο κινούμαστε με αποτέλεσμα οι φυσιολογικές εξελίξεις των πραγμάτων να μας σοκάρουν και να δημιουργούν τελείως λανθασμένες αντιδράσεις. Δεν θέλει μεγάλη εξυπνάδα να κατανοήσει κανείς ότι μια χώρα που δεν παράγει ουσιαστικά τίποτα δεν μπορεί να ζει για πάντα με δανεικά.
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι οικονομολόγος για να καταλάβει πως δεν μπορείς ρε φίλε να έχεις δάνεια πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός σου γιατί ανα πάσα στιγμή θα έρθει και ο λογαριασμός. Κάπως έτσι πέσαμε από τα σύννεφά όταν κατέρρευσε η οικονομία, κάπως έτσι ψηφίσαμε όποιον μας έταζε λαγούς με πετραχείλια και λεφτά την ώρα που βουλιάζαμε, κάπως έτσι αρνούμαστε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα.
Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ ” η πτώση του νεοέλληνα από τα σύννεφα” είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής. Τι εκφράζει η ΧΑ; Ακραίες αντιλήψεις, μίσος για το διαφορετικό, βία σε όλες της τις μορφές και φυσικά τον τσαμπουκά του ελληναρά. Πολλά δηλαδή από τα στοιχεία που έχει εκφράσει μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα πολιτικής ή κοινωνικής τοποθέτησης.
Ο τύπος δηλαδή του ανθρώπου που όσο δεν είχε κανένα οικονομικό θέμα και όλα κυλούσαν καλά στη ζωή του , ψάρευε τους μετανάστες από τις πλατείες για να του μαζέψουν τις φράουλες και άμα τον έπιανε το χριστιανικό του τους έδινε και κανα μέρος από το μεροκάματο. Ο ίδιος Ελληνας που έσπευδε να γκρεμίσει θέατρα που έπαιζαν τη μία Καζαντζάκη και την άλλη Γκατζογιάννη. Ο ίδιος Έλληνας που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το τί αστέρια έστελνε στη βουλή αρκεί να του διόριζαν γυναίκα και παιδιά και να του νομιμοποιούσαν το αυθαίρετο.
Αυτό το είδος του Ελληνα πάντα υπήρχε και κυκλοφορούσε ανάμεσά μας. Και πλέον με τη Χρυσή Αυγή νομιμοποιήθηκε και πολιτικά και βρήκε και στέγη. Οσοι υποστηρίζουν πως η αριστερή βία δημιούργησε τις συνθήκες για να γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή απλά κοιμούνται όρθιοι. Οπως όρθιοι κοιμούνται και όσοι υποστηρίζουν πως η αύξηση των ποσοστών της οφείλεται στη λαθρομετανάστευση.
Ο ίδιος Ελληνας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, ο ίδιος Ελληνας την οδηγεί σήμερα και στο κοινωνικό χάος, ο ίδιος Ελληνας θα την οδηγήσει και πιθανότατα στον εμφύλιο. Λύση στη βία της Χρυσής Αυγής δεν είναι η βία. Ειναι η εφαρμογή του νόμου. Σε όλα τα επίπεδα. Και προς πάσα κατεύθυνηση. Οτι δηλαδή δεν έγινε ποτέ σε αυτή τη χώρα με τα σημερινά αποτελέσματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr