Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Λύγισε...ο Ολυμπιακός - Η άμυνα τον...πρόδωσε, η Άρσεναλ τον τιμώρησε!

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στο Έμιρειτς, έκανε την καλύτερη εμφάνιση του επί Ζαρντίμ αλλά τα "παιδαριώδη" λάθη της άμυνας και του Μέγιερι του στοίχισαν. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με 3-1 και πλέον χρειάζονται βαθμούς στα ματς με την Μονπελιέ για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της τρίτης θέσης.
Το Έμιρεϊτς δεν... κατηφόρισε, ο Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό μετράει. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την 11η ήττα τους στην Αγγλία σε ισάριθμα ματς και έμειναν χωρίς βαθμό μετά από 2 αγώνες στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άρσεναλ όπως ήταν λογικό μπήκε θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της αλλά μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής στη μεσαία γραμμή, ο Σιόβας έπαιζε κοντά στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και κάλυπτε τα όποια κενά.

Η πρώτη φορά που ανησύχησε ο Μέγιερι ήταν στο 12' από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες, αφού οι αμυντικοί της Άρσεναλ έκαναν εύκολα το λάθος όμως ο Φουστέρ και ο Μασάντο δεν είχαν την κρίσιμη στιγμή, σωστές επιλογές.

Ο Μασάντο έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Ζαρντίμ. Στο 35' ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα και ο Πορτογάλος από θέση βολής “κατάφερε” να αστοχήσει.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να απειλούν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 42' ο Ζερβίνιο εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με χλιαρό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε και αντέδρασε άμεσα. Στο 45' ο Γκρέκο σέντραρε και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά και στο 50' άγγιξε το 2-1. Ο Ζερβίνιο πάσαρε στο σημείο του πέναλτι που ήταν ο Καθόρλα, όμως ο Ισπανός δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Καθόρλα, το πέτυχε ο Ποντόλσκι. Ο Ζερβίνιο δημιούργησε και πάλι τις προϋποθέσεις, γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Γερμανός νίκησε τον Μέγιερι.
Οι κανονιέρηδες πέτυχαν αυτό που ήθελαν και έριξαν το ρυθμό τους, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να επιτεθεί. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν την τελική πάσα και παρά την είσοδο των Ιμπαγάσα και Αμπντούν, ο Μήτρογλου δεν πήρε τις πάσες που θα ήθελε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ζαρντίμ έριξε στη μάχη τον Πάντελιτς αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες να εξασφαλίσει τη νίκη. Τελικά το 2-1 παρέμεινε και οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται την επόμενη αγωνιστική στη Γαλλία να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο για να μείνουν ζωντανοί τουλάχιστον, στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (70' Γουόλκοτ), Καθόρλα, Κοκελιν, Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Μασάντο (80' Πάντελιτς), Φουστέρ, Μήτρογλου
 

Οι καλές εμφανίσεις δεν δίνουν βαθμούς. Η άμυνα δίνει

Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να στάθηκαν πολύ καλά στο Έμιρεϊτς αλλά έφυγαν από το Λονδίνο με την 11η ήττα τους σε ισάριθμα ματς στην Αγγλία.
Η ομάδα του Ζαρντίμ παρουσίασε στο Εμιρέιτς το καλύτερο της φετινό πρόσωπο όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η συμπαγής ομάδα του πρώτου μέρους δημιούργησε ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε από την Άρσεναλ αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την εξαιρετική της εμφάνιση.

Ο λόγος; Η άμυνα και κυρίως στο πρώτο γκολ, ο Μέγιερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας ήταν βασικός την περυσινή σεζόν αλλά φέτος στα δύο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει παίξει δεν εμπνέει σιγουριά. Το συρτό σουτ του Ζερβίνιο, φάνταζε εύκολο όμως ο Μέγιερι δεν αντέδρασε ποτέ.

Αντίθετρα αντέδρασαν οι υπόλοιποι που μέσα σε 3 λεπτά ισοφάρισαν με το γκολ του Μήτρογλου και πήγαν στα αποδυτήρια με την καλύτερη ψυχολογία.

Στο δεύτερο μέρος, η Άρσεναλ πάτησε... γκάζι στο πρώτο 15λεπτο και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις και έτσι γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στον όμιλο.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Μονπελιέ προηγήθηκε, η Σάλκε γύρισε το σκορ όμως οι Γάλλοι αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο ισοφάρισαν και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.
Η ισοπαλία στο Σάλκε - Μονπελιέ μοιάζει βολική αλλά οι "ερυθρόλευκοι" για να μείνουν ζωντανοί, αρχικά στο κυνήγι της τρίτης θέσης, θα πρέπει να μην ηττηθούν την επόμενη αγωνιστική στη Γαλλία.

Η Μονπελιέ έδειξε κόντρα στη Σάλκε ότι είναι επικίνδυνη και αν δεν προσέξει ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα. Η εικόνα πάντως των ερυθρόλευκων στο Έμιρειτς κάνει τους φίλους τους αισιόδοξους για τη συνέχεια.


Η βαθμολογία του Β ομίλου

1. Άρσεναλ 6
2. Σάλκε 4
3. Μονπελιέ 1
4. Ολυμπιακός 0

Επόμενη (3η) αγωνιστική - Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

21.45 Μονπελιέ – Ολυμπιακός
21.45 Άρσεναλ - Σάλκε