Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Επιστολή Περιφερειά​ρχη Πελοποννήσ​ου Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια : : Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη φαινομένων σαν αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Κορινθία


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη φαινομένων σαν αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Κορινθία σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην επιστολή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια. Από χθες το βράδυ σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πραγματοποιείται μετακίνηση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για τη βεβιασμένη διαδικασία και μεγάλη αναστάτωση και καχυποψία στην τοπική κοινωνία.
Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζει στην επιστολή αυτή την πρόθεση της Περιφέρειας να συνεργαστεί με την κεντρική Διοίκηση αλλά όχι σε βάρος των συμφερόντων της Πελοποννήσου και των τοπικών κοινωνιών υπογραμμίζοντας "Η επιβολή αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης, που δεν έχουν τη συναίνεση της αιρετής Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας και αγνοούν τους θεσμούς και τις δημοκρατικές αρχές, δεν έχει θέση και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην Ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα"   Τρία σημαντικά έργα ύδρευσης μπαίνουν σε φάση υλοποίησης μέσω ΕΣΠΑ με απόφαση του Πέτρου Τατούλη 


Τρία πολύ σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών μιας ιδιαίτερα σημαντικής και ταχέως αναπτυσσόμενης τουριστικής περιοχής, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στον οικισμό του Ακούμαρου, προϋπολογισμού 483.462 ευρώ, του οικισμού του Μαυροβουνίου, προϋπολογισμού 479.462 ευρώ και για την αντικατάσταση και συνέχιση του αγωγού ύδρευσης από τη δεξαμενή των Αλίκων μέχρι τη δεξαμενή του Γερολιμένα, προϋπολογισμού 396.000 ευρώ.   «Τα έργα αυτά είναι προτεραιότητα για εμάς και απαραίτητα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς πρόκειται να αντικατασταθούν παλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, οι οποίοι κρίνονται με τις σημερινές προδιαγραφές ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.