Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Κορινθία: Κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ένας τόνος χαλκού και καταλύτες αυτοκινήτων

 Κορινθία: Κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ένας τόνος χαλκού και καταλύτες αυτοκινήτων 

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς, που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Κορινθίας και τη Διμοιρία Υποστήριξης Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθηκαν 35 άτομα, προσήχθησαν 10, ενώ συνελήφθησαν 5 άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • 4 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα άτομο κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
  • 1 άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ), αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέχθησαν 20 οχήματα, βεβαιώθηκε 1 παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • 1 τόνος περίπου χάλκινων καλωδίων και αντικειμένων,
  • 115 καταλύτες οχημάτων,
  • 1 κυνηγετικό όπλο.