Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Κορινθίας

Παρουσιάστηκε σήμερα το ψηφοδέλτιο νίκης του ΜέΡΑ25 –Συμμαχία για την Ρήξη στην Κορινθία. Το μήνυμα μας που είναι σαφές και ξεκάθαρο ενόψει των εκλογών είναι: «Όλα μπορεί να είναι αλλιώς»

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λεόντιο Κορινθίας. Είμαι απόφοιτος του Λυκείου Νεμέας και του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ στην Εκπαιδευτική Έρευνα. Από 1992 δουλεύω ως φροντιστής/φιλόλογος στην Κόρινθο και τη Νεμέα. Συνέταιρος στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πρότυπη Παιδεία» στην Κόρινθο. Είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας, πρώην μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ) και γραμματέας της ΟΕΒΕ Κορινθίας. Υποψήφιος με το ΜέΡΑ 25 στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Κορινθία. Διατέλεσα για πολλά χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (2014 -2015). Από το ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησα το καλοκαίρι του 2015 μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την αποδοχή της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας. Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (2017-2019) και ενεργό μέλος πολλών συλλογικοτήτων που ασχολούνται με τα κοινά της Κορινθίας. 


 

ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κόρινθο.

Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αποφοίτησα το 1995 και από τότε διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη μου.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια, επειδή θεωρούσα την πολιτική όχι ως διεκπεραιωτική άσκηση εξουσίας αλλά ως ενεργή κινηματική δράση, συμμετείχα και συμμετέχω σε διάφορα κινήματα και δράσεις όπως αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, γυναικείες συλλογικότητες, δομές αλληλεγγύης και δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Την πενταετία 2014 ως 2019 ήμουν δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κορινθίων,  εκλεγμένη με την «Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών» .

Ήμουν υποψήφια με το ΜέΡΑ25 και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2019 και μέλος της ΚΕ.

Είμαι παντρεμένη έχω τρία παιδιά και ζω πια, εκτός από την Κόρινθο, σε ένα ενεργειακά αυτόνομο αγρόκτημα στην ορεινή Κορινθία.

  

ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από γονείς Κορίνθιους, είμαι παντρεμένη με 2 παιδιά. Είμαι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ (ΤΕΦΑΑ Αθήνας), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είμαι πιστοποιημένη Βοηθός Φαρμακείου. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από το 1994 στον τομέα παροχής υπηρεσιών τόσο ως διοικητική υπάλληλος καθώς και ως διευθυντικό στέλεχος. Η πολυετής εμπειρία μου στον χώρο των επιχειρήσεων μου έδωσε την δυνατότητα να δω από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα την απουσία ενός επιχειρηματικού πλαισίου στην Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 είναι το πρώτο κόμμα στο οποίο έγινα μέλος γιατί συμφωνώ με το όραμα, τις αξίες  και τις αρχές του όπως και το πρόγραμμά του.