Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Κύπελλο Ελλάδος: Ευκαιρία για rotation από τα φαβορί - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Κύπελλο Ελλάδος: Ευκαιρία για rotation από τα φαβορί  Αναλυτικά το πρόγραμμα  

Οι επαναληπτικοί αγώνες για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας διεξάγονται το τριήμερο 10, 11 και 12 Ιανουαρίου. Το λεγόμενο "Big-5" έχει, ουσιαστικά, εξασφαλίσει την πρόκριση για τα προημιτελικά, ωστόσο υπάρχουν ζευγάρια στα οποία είναι όλα ανοιχτά ενώ καραδοκούν και εκπλήξεις.

Μία από αυτές μπορεί να συμβεί στην αναμέτρηση της Athens Kallithea FC με τη Λαμία. Ο

σύλλογος της Super League 2 απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και, σε συνδυασμό με την μετριότατη εικόνα που εμφανίζει εσχάτως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, έχει κάθε λόγο να ελπίζει. Μάλιστα, ο νικητής αυτού του ζευγαριού γλυκοκοιτάζει ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση, μιας και στους “8” θα αντιμετωπίσει είτε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου είτε τον Άγιο Νικόλαο. Και σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει ισορροπία, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην Κρήτη, έπειτα από το 2-2 του πρώτου αγώνα.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται ήδη για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στα προημιτελικά. Οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση ενώ έχουν στα υπέρ τους και το 2-0 επί της Καλαμάτας, αλλά και το ότι η ρεβάνς είναι στην Τούμπα. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν την παρθενική ήττα στη σεζόν, το 1-0 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας ως «εφόδιο» κόντρα στον ντεφορμέ Βόλο το 3-0 της Λεωφόρου.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον Άρη που, όλα δείχνουν, πως θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει ομοιογένεια και ρυθμό υπό τις οδηγίες του Μίτσελ Γκονζάλες και, μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, η ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι φαντάζει τυπική διαδικασία. Οι Θεσσαλονικείς ίσως… αγχωθούν λίγο παραπάνω με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως αφενός επικράτησαν με 2-1 στο πρώτο ματς, αφετέρου οι Βοιωτοί έχουν ρίξει περισσότερο βάρος στην προσπάθεια για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Διαδικαστικό χαρακτήρα μοιάζει να έχει και το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κηφισιά στην «OPAP Arena-Αγιά Σοφιά». Με… φορά από τη νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού και έχοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να παρατάξει μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, έστω κι αν η Κηφισιά κάνει… πάρτι στο Β’ Όμιλο της Super League 2. Στα προημιτελικά, ο «Δικέφαλος» πιθανότατα βρει μπροστά του τον Πανσερραϊκό που κέρδισε δύο φορές σε διάστημα λίγων ημερών τον Απόλλωνα Πόντου – 3-0 για το Κύπελλο στις Σέρρες και 2-0 για τον Α’ Όμιλο της Super League 2 στο Πολύκαστρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 2ης αγωνιστικής της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων):

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 

16:30 Athens Kallithea FC – Λαμία             (1-1)

21:00 ΠΑΟΚ – Καλαμάτα                         (2-0)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 

14:00 ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου (2-2)

16:00 Άρης – Λεβαδειακός                      (2-1) 

16:30 ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός                (0-3)

19:00 ΑΕΚ – Κηφισιά                           (2-0)

21:00 Ατρόμητος Αθηνών – Ολυμπιακός           (1-4)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 

14:00 Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός           (0-3)

*Σε αυτή τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

*Υπενθυμίζεται πως τα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν ως εξής:

Νικητής Καλαμάτα-ΠΑΟΚ VS Παναθηναϊκός-Βόλος

Νικητής Ολυμπιακός-Ατρόμητος VS Λεβαδειακός-Άρης

Νικητής Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος VS Λαμία-Athens Kallithea FC

Νικητής Κηφισιά-ΑΕΚ VS Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου.-