Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Eurovision 2023: Η ακτινογραφία των 7 υποψήφιων Ελληνικών συμμετοχών – Στις 31 Ιανουαρίου η κλήρωση Ελλάδας και Κύπρου για τους ημιτελικούς της Eurovision 2023!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/01/Eurovision-2023-allocation-draw-Hosts.jpg 

Στις 31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η κλήρωση κατανομής των χωρών που θα λάβουν μέρος στον 67ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στους δύο ημιτελικούς. Ήταν κάτι που το περιμέναμε και για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο.

Στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) οι οικοδεσπότες AJ Odudu και Rylan (κεντρική φωτογραφία) θα παρουσιάσουν την τελετή παράδοσης – παραλαβής της πόλης φιλοξενίας του διαγωνισμού καθώς και την κλήρωση των ημιτελικών.

Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube και στο BBC TWO και στο BBC iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2018 που είμαι μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας, η Eurovision έχει γίνει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσω την τελετή παράδοσης και την κλήρωση της κατανομής που συμβολίζει την έναρξη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023- τη χρονιά κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί το πάρτι της Ουκρανίας. Θα είναι μια καταπληκτική χρονιά για τη Eurovision. Πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω. 

Rylan 

Είναι τόσο συναρπαστικό να έχουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023. Οι νέοι και οι υπάρχοντες θαυμαστές μας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα μοναδικό γεγονός τον ερχόμενο Μάιο, με θεαματικές ζωντανές εκπομπές στο BBC και μια κατάληψη της πόλης στο Λίβερπουλ, όλα αυτά με τη βρετανική δημιουργικότητα και τον ουκρανικό πολιτισμό στο επίκεντρο. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τα πράγματα με την κλήρωση αργότερα αυτό το μήνα

AJ Odudu

Τι ακριβώς γίνεται στην κλήρωση των ημιτελικών

Η κλήρωση των ημιτελικών αποτελείται παραδοσιακά από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος της κλήρωσης καθορίζεται σε ποιον ημιτελικό θα ψηφίσει κάθε μία από τις έξι χώρες που έχουν προκριθεί αυτόματα στον τελικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και η διοργανώτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με την Ουκρανία). Στο δεύτερο μέρος της κλήρωσης καθορίζεται σε ποιον ημιτελικό και σε ποιο μισό του αντίστοιχου ημιτελικού θα εμφανιστούν οι υπόλοιπες 30 συμμετέχουσες χώρες. Όπως συμβαίνει από το 2013, η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ελλάδα και Κύπρος επομένως περιμένουν με αγωνία να μάθουν σε ποιον ημιτελικό θα τοποθετηθούν και αν τελικά, μετά από το 2019 θα ξαναβρεθούν στον ίδιο ημιτελικό.

Την ίδια μέρα η αποκάλυψη του λογότυπου και του slogan της Eurovision 2023

Κάποια από τα πράγματα που περιμένουμε ακόμα σχετικά με την Eurovision 2023 είναι το λογότυπο και το slogan που θα συντροφεύσουν τον διαγωνισμό για το 2023. Η αποκάλυψη αυτών θα γίνει την ίδια μέρα με την κλήρωση και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: ogaegreece.com

 

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/01/%CE%97-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-2023-2.jpg 

Με την έλευση της νέας χρονιάς οι προετοιμασίες των 37 χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision 2023 εντείνονται! Ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες είναι φυσικά και η Ελλάδα, και η ΕΡΤ έχει καταλήξει σε 7 υποψήφια τραγούδια για το φετινό διαγωνισμό.

Ήδη έχει γίνει η βαθμολόγηση των τραγουδιών από μια Επιτροπή Κοινού αποτελούμενη από 70 μέλη, που κληρώθηκαν ανά ηλικιακή κατηγορία, και άκουσαν στις 28 Δεκεμβρίου τα τραγούδια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η Επιτροπή Κοινού, αφού βαθμολόγησε με σύστημα αλα Eurovision τα 7 υποψήφια τραγούδια, καθόρισε το 50,6% της τελικής βαθμολογίας. Tο υπόλοιπο 49,4% θα προκύψει από την βαθμολογία που θα δώσει η 7 μελής Ειδική Επιτροπή της ΕΡΤ, μετά από συναντήσεις που θα έχει ξεχωριστά με κάθε υποψήφιο καλλιτέχνη και την ομάδα του, ώστε να αξιολογήσει τις προτάσεις τους. Η Επιτροπή, όπως έκανε και πέρσι, θα στηριχθεί όχι μόνο στο τραγούδι αλλά και στο πως θα παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision και τι concept έχει ο καθένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ogaegreece.comη διαδικασία των συναντήσεων της Ειδικής Επιτροπής με τους καλλιτέχνες δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ωστόσο, αναμένεται αυτές να γίνουν το προσεχές διάστημα και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί εξαρχής. Έτσι, η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2023 αναμένεται μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ώστε μέσα στο Φεβρουάριο να πραγματοποιηθεί και το γύρισμα του επίσημου video clip της συμμετοχής μας και να ακολουθήσει και η δημοσιοποίησή του.

Ποιες είναι οι 7 υποψήφιες συμμετοχές που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023; Τι γνωρίζουμε για το ύφος των τραγουδιών και τους ερμηνευτές τους;

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:  ogaegreece.com