Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ και πρόκριση στους «8» του κυπέλλου

 ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ και πρόκριση στους «8» του κυπέλλου 

Ως τυπική διαδικασία αναμενόταν ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Καλαμάτα (2-0) για την φάση των «16» της διοργάνωσης και έτσι εξελίχθηκε. Ο «δικέφαλος του βορρά» έχοντας κερδίσει στην Παραλία 2-0, πρόσθεσε μία ακόμα νίκη με το ίδιο σκορ στην Τούμπα και πέρασε εύκολα στον προημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βόλος-Παναθηναϊκός (11/1).

Τα δύο γκολ του Ισπανού Μπράντον Τόμας (11’, 13’) μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το μεγαλύτερο διάστημα του ματς όπου απουσίασε ο ρυθμός και η ένταση. Η Καλαμάτα ήταν ανταγωνιστική, προσπάθησε να βάλει το γκολ της τιμής αλλά δεν τα κατάφερε και οι λίγοι οπαδοί που βρέθηκαν στην Τούμπα χειροκρότησαν μία ακόμα νίκη των «μαυρόασπρων».

 ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης-λ. τ. 72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Σοάρες (λ. τ. 32’Ρικάρντο), Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Τόμας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες,Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Κωνσταντινόπουλος), Μοσέρ, Μαβινγκά, Αρναρέλλης (76’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Βασιλόγιαννης).