Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Ο καταγόμενος από την Στυμφαλία Γιάννης Σμυρλής αναλαμβάνει αναπληρωτης γενικος διευθυντης στη Ν. Δ.

 https://www.rthess.gr/wp-content/uploads/2022/12/8626d92282e535e540bce5e23f0c66e8_XL.jpg

 Τελικά έγινε γνωστό χθες ότι  ο Γιάννης Σμυρλής όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αναβαθμίστηκε κοματικά.

Αναλαμβάνει αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μια θέση - κλειδί και μάλιστα εν όψει εκλογών, επιστρέφοντας σε ένα χώρο που γνωρίζει όσο κανείς. Και αυτό γιατί ο Γιάννης έχει ,όπως σχολίαζε και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, πολλά "ένσημα" στο κόμμα από το 1999 που ξεκίνησε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ( φοιτητική οργάνωση της Ν. Δ.) και στην ΟΝΝΕΔ

Ο Γιάννης Σμυρλής με καταγωγή από την Στυμφαλία ( 1979) είναι απόφοιτος

Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (BSC 2003) με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις στην Σχολή Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (MSC 2006), ενώ μιλά άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά.

Επαγγελματικά, είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2009 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει διευθυντής πωλήσεων.

Από το 1999 έως σήμερα έχει αναπτύξει έντονη πολιτική ενασχόληση με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ενώ από τον Φεβρουάριο 2013 ορίστηκε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε:

 

• Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας (Φεβρουάριος 2013 – σήμερα)

  Εκλεγμένο Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (2010 – Σήμερα)

• Πρόεδρος του ΥΕΡΡ (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), μέλος του πολιτικού γραφείου του ΕΛΚ και μέλος της ομάδας Εργασίας Χάραξης Πολιτικής του ΕΛΚ (2007 – 2009)

 Αντιπρόεδρος του ΥΕΡΡ και μέλος της Επιτροπής Ανατολικής Ευρώπης του ΕΛΚ (2005 - 2007)

• Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ως Υπεύθυνος Μαθητικού (2001), Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων (2004) και Εκλεγμένος Πρόεδρος ΝΕΛΚ (2007) (2001 – 2010)

• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (2004-2010)

• Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999 – 2003).

 

Ο Γιάννης Σμυρλής στην ενασχόλησή του με τα κοινά, τοπικά αλλά και διεθνώς, έχει αναπτύξει έντονη δράση με συνεχείς επαφές σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Συμμετέχει στην διοργάνωση σεμιναρίων στα πεδία της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, συμμετέχει σε μηνιαίες συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προώθησε ως πρόεδρος της ΝΕΛΚ αποφάσεις της Συνέλευσης στο Πολιτικό Γραφείο του ΕΛΚ, οι οποίες προχώρησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως νομοθετικό σώμα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εκτελεστική εξουσία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, έχει διοργανώσει εθνικές διασκέψεις με την συνεργασία υπουργείων, εθνικών φορέων και ινστιτούτων για διάφορα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

 

Παράλληλα, έχει αναπτύξει και έντονη κοινωνική δράση καθώς εξελέγη και διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Κίνησης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (Μάϊο 2013 - σήμερα), υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοϊας.

Τώρα, μετά την παραίτησή του απο γ.γ. στο ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει όχι μόνο στην επιτροπή εκλογικού αγώνα, αλλά θα σηκώσει ένα μεγάλο κομμάτι της κομματικής δουλειάς