Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ολυμπιακός: Τα σενάρια πρόκρισης στο Conference League

 5702481 

Ο Ολυμπιακός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Καραμπάγκ και ναι μεν αυτό το αποτέλεσμα σήμανε τον μαθηματικό του αποκλεισμό από το Europa League, διατήρησε όμως τις ελπίδες του να συνεχίσει στο Conference League. Χωρίς μάλιστα να απαιτείται κάποια ακραία εξέλιξη, όμως για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν στις νίκες.

Ως «βασικά σενάρια» ώστε οι Πειραιώτες να πάρουν την 3η θέση του ομίλου είναι να...



*Κερδίσουν και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους με Φράιμπουργκ στη Γερμανία και Ναντ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η τελευταία κόντρα στην Καραμπάγκ.

*Αποσπάσουν ισοπαλία στη Γερμανία και νικήσουν στο φινάλε τη Ναντ, αρκεί τα «καναρίνια» να μην επικρατήσουν επί της Καραμπάγκ. '

*Νικήσουν τη Ναντ στο φινάλε, ανεξαρτήτως του τι θα έχουν κάνει στη Γερμανία, αρκεί η γαλλική ομάδα να μην κερδίσει την Καραμπάγκ και παράλληλα «πάρουν» την ισοβαθμία από τα «καναρίνια» (εάν ο αγώνας της Γαλλίας έρθει ισόπαλος, ο Ολυμπιακός χάσει από τη Φράιμπουργκ και κερδίσει στο φινάλε, τότε τα δύο clubs θα έχουν από 4 πόντους). Αυτό θα συμβεί αυτόματα για εκείνους αν το πετύχουν (κερδίσουν δηλαδή) με δύο ή και περισσότερα γκολ διαφορά. Τι θα συμβεί όμως αν το πράξουν με ένα;

Τα δύο πρώτα κριτήρια είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς (θα είναι ίδιοι) και ύστερα η διαφορά τερμάτων εκ νέου στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (στο πρώτο παιχνίδι η Ναντ επικράτησε 2-1). Αρα πάλι θα έχουμε «ισοπαλία». Στη συνέχεια ακολουθεί το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης στα μεταξύ τους παιχνίδια και εκείνο της συνολικής διαφοράς τερμάτων στον όμιλο, όπου τώρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται τώρα στο «-7» και η Ναντ στο «-8». Για να «πάρει» το δεύτερο & τρίτο κριτήριο θα πρέπει να επικρατήσει, όπως αναφέραμε, με δύο γκολ διαφορά, σε περίπτωση όμως που φτάσουμε στο τέταρτο (νίκη των «ερυθρολεύκων» με ένα τέρμα διαφορά) θα σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο «-6» (επειδή θα έχει κερδίσει τη Ναντ με ένα γκολ υπέρ) και η Ναντ στο «-9» (ισοπαλία με Καραμπάγκ και ήττα με ένα γκολ στο Φάληρο), χωρίς όμως να υπολογίζεται η θεωρητική ήττα των Πειραιωτών από τη Φράιμπουργκ. Τι σημαίνει αυτό; Πως ακόμη και αν οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν με δύο γκολ διαφορά στη Γερμανία θα θέλουν νίκη με ένα γκολ επί της Ναντ, αρκεί εκείνη να μην επικρατήσει της Καραμπάγκ.

*Κερδίσουν ακόμη και με «μισό-μηδέν» τη Ναντ στο φινάλε ακόμη και αν έχουν χάσει στη Γερμανία, εάν η Καραμπάγκ φύγει νικήτρια από τη Γαλλία.

*Επικρατήσουν στη Γερμανία και απλά δεν χάσουν από τη Ναντ, αρκεί η Καραμπάγκ να κερδίσει στο «Beaujoire».

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως ενδέχεται από την 5η κιόλας αγωνιστική του ομίλου να μείνουν οριστικά 4οι, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση που δεν νικήσουν τη Φράιμπουργκ και η Ναντ επικρατήσει της Καραμπάγκ. Ετσι είναι κομβικότατο για εκείνους η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν να αποσπάσει αποτέλεσμα στη Γαλλία, εκτός και αν ο Ολυμπιακός φύγει νικητής από το «Europa-Park Stadion».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φράιμπουργκ 12 11-1
2. Καραμπάγκ 7 7-2
-. Ναντ 3 2-10
4. Ολυμπιακός 1 1-8


ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

5η Αγωνιστική - 27 Οκτωβρίου

Ναντ – Καραμπάγκ
Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός

6η Αγωνιστική – 3 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός – Ναντ
Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ

Πηγή: www.gazzetta.gr