Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ρόμπι Κολτρέιν: «Έφυγε» ο Χάγκριντ, ο τίμιος γίγαντας των ταινιών «Χάρι Πότερ»

 Ρόμπι Κολτρέιν: «Έφυγε» ο Χάγκριντ ο τίμιος γίγαντας των ταινιών «Χάρι Πότερ» 

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν, γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του ως Ρούμπεους Χάγκριντ στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.  

Γεννημένος στις 30 Μαρτίου 1950, ο Ρόμπι Κόλτρεϊν (γεννήθηκε με το όνομα Άντονι Ρόμπερτ Μακμίλαν) χάραξε τη δική του πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, ενσαρκώνοντας εκατοντάδες ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο ενώ κατέχει και το ρεκόρ τριών συνεχόμενων βραβείων BAFTA Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου, από το 1994 έως το 1996, για τον ρόλο του ως Fitz στην τηλεοπτική σειρά «Cracker».

Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει επίσης στο αστυνομικό δράμα Cracker στο ITV, ενώ είχε επίσης παίξει ρόλους σε δύο ταινίες της σειράς του Τζέιμς Μπόντ: GoldenEye και The World is not Enough.

We are hugely saddened to hear of the passing of the magnificent Robbie Coltrane who played Hagrid with such kindness, heart and humour in the Harry Potter films. He was a wonderful actor, a friend to all and he will be deeply missed. pic.twitter.com/n1IshfFG6y

— Harry Potter Film (@HarryPotterFilm) October 14, 2022 

Σε δήλωσή της, η ατζέντης του είπε: «Πιθανότατα θα τον θυμόμαστε καλύτερα για τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ στις ταινίες Χάρι Πότερ, ένας ρόλος που έδωσε χαρά σε παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μια ροή από γράμματα θαυμαστών κάθε εβδομάδα για πάνω από 20 χρόνια».

Σημειώνεται πως ο Ρόμπι Κολτρέιν είχε χρηστεί ιππότης του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΟΒΕ) από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2006 για τις υπηρεσίες του στο βρετανικό θέατρο και σινεμά.