Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Οι περιοχές που θα «βουλιάξουν» από κόσμο και οι τιμές [πίνακας]

 https://www.travelstyle.gr/wp-content/uploads/2018/07/derveni-kontino-1068x601.jpg 

Όσο πλησιάζει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα αγγίζουν το 100%, θυμίζοντας εποχές προ κορονοϊού αλλά και ενεργειακής κρίσης με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να «χτυπούν κόκκινο». Ήδη, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι κρατήσεις για το πρώτο τριήμερο του χειμώνα σε ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφονταν εντυπωσιακές με ποσοστά 51% έως 85%. Τώρα μια εβδομάδα πριν το τελευταίο τριήμερο του έτους, οι κρατήσεις

κυμαίνονται από 85% έως και 100%, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών χειμερινών προορισμών ξεπερνούν το 90%. Όπως αναφέρει στο Eleftherostypos.gr o κτηματομεσίτης  Άγις Φικιώρης το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση στις κρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου AirBNB σε προορισμούς όπως είναι τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, το Ναύπλιο, το Καρπενήσι και άλλες.

Ο λόγος είναι πως θα επιλέξουν ένα διαμέρισμα ή μια κατοικία γιατί είναι πιο απομονωμένο από ότι είναι ένα ξενοδοχείο και έχουν περισσότερη ιδιωτικότητα. Οι περισσότεροι, διαλέγουν σπίτια τα οποία θα έχουν μια μια βεράντα και μια θέα την οποία δεν την έχουν στα αστικά κέντρα.  Μιλάμε για σπίτια τα οποία είναι όμως ωραία και εξωτερικά καθώς θα μπορούσαν να έχουν ένα barbeque ή ένα πάρκινγκ ενώ στην περιφέρεια αυτό που κοιτάνε περισσότερο είναι και το service που έχει ένα σπίτι το οποίο είναι στο AirBNB.

Όσον αφορά τις τιμές, είναι σχετικά υψηλές για αυτό το διάστημα. Σε αυτό συμβάλουν και οι παροχές που υπάρχουν σε σχέση με ένα ξενοδοχείο. Για παράδειγμα σε ένα σπίτι το οποίο θα νοικιάσουν θα μπορούν να μαγειρέψουν σε αυτό και δεν θα χρειάζεται να βγουν έξω. Ακόμα ένας λόγος για την αύξηση της τιμής είναι και η θέα που αυτήν την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας είναι «μαγευτική».

Αυτήν την περίοδο οι δημοφιλείς προορισμοί είναι όσοι έχουν κυρίως όσοι έχουν χερσαία πρόσβαση. Μερικοί από τους προορισμούς που έχουν αύξηση κρατήσεων είναι οι Αράχωβα, Μέτσοβο, Τρίκαλα, Κορινθία, Ναύπλιο, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Καστοριά, Ναύπακτος και Βυτίνα.

Όπως αναφέρει στο Eleftherostypos.gr ο κτηματομεσίτης  Άγις Φικιώρης οι τιμές είναι για όλα τα βαλάντια. Οι τιμές για παράδειγμα στα Τρίκαλα για μια οικογένεια 4 ατόμων (2 ενήλικες και 2 παιδιά) ξεκινούν από 80 ευρώ για την ενοικίαση ενός σπιτιού από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου.  Την ίδια ώρα στην Αράχωβα που είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς οι τιμές ξεκινούν για το ίδιο διάστημα και  για μια οικογένεια 4 ατόμων (2 ενήλικες και 2 παιδιά) από 180 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 650 ευρώ.

Πόλη Τιμές από Τιμές έως
Αράχωβα 160 650
Μέτσ0βο 300 400
Τρίκαλα 80 150
Κορινθία 280 120
Ναύπλιο 220 350
Καλάβρυτα 300 450
Καρπενήσι 260 450
Καστοριά 150 250
Ναύπακτος 180 350
Βυτίνα 280 330