Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Με χρυσές αλλαγές στην παράταση ο Ατρόμητος " άλωσε " τον Αστέρα Τρίπολης

 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-3: Με χρυσές αλλαγές στην παράταση!  

Ο Ατρόμητος συνέχισε την παράδοση στο Κύπελλο απέναντι στον Αστέρα και με τη νίκη του στην Τρίπολη με 3-1 στην παράταση (0-0 στην κανονική διάρκεια) προκρίθηκε στους «16» του θεσμού. Σε ένα σπουδαίο ματς που κρίθηκε στο εξτρά ημίωρο καθώς εκεί μπήκαν όλα τα γκολ, με τον Ατρόμητο να βρίσκει τρία τέρματα από παίκτες που μπήκαν αλλαγή, τον Κλωναρίδη, τον Κιάρτανσον και τον Μουνίθ.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξαν τις ομάδες τους ο Ηρακλής Μεταξάς

και ο Κρις Κόλμαν σε σχέση με τα πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Ισορροπημένο το ματς στο ξεκίνημα, ο Ατρόμητος απείλησε με τον Τζαβίδα στο 10' και ο Μαυρομμάτης έκοψε σωτήρια τον Σίτο που έφευγε προς την περιοχή στο 14'. Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και είχε ευκαιρία με τον Μουνάφο στο 21' (απόκρουση Γιαννιώτη), αλλά και δοκάρι στο 27' σε σουτ του Μπαράλες! Πριν και μετά από αυτές τις φάσεις ο Ατρόμητος είχε επιχειρήσει φάσεις με τον Τζαβιδα χωρίς επιτυχία. Ο νεαρός φορ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 31' καθώς αστόχησε από κοντά μετά τη σέντρα του Τζοβάρα. Σημαντική φάση για τον Αστέρα με τον Μπενίτο στο 33' και για τον Αστέρα με τον Ροτάριου στο 34' (απόκρουση Παπαδόπουλου). Στο 37' ο Μεταξάς άλλαξε τον Ριέρα με τον παίκτη να αποχωρεί εκνευρισμένος προς τα αποδυτήρια, αφού αντάλλαξε κουβέντες με τον προπονητή του που τον τιμώρησε άμεσα. Ενώ στο 43' ο Καρμόνα δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά τη σέντρα του Τιλίκα και στο 44' ο Άλβαρες σούταρε μέσα από την περιοχή ψηλά. Σε ένα γεμάτο πρώτο μέρος χωρίς γκολ. 

 Αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα με την έναρξη του β' μέρους, με τον Προύντζο να παίρνει τη θέση του τραυματία Ντομίνγκεθ. Στο 48' το σουτ του Σίτο έφυγε άουτ και στο 53' ο Καστάνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς μόνος του με τον Γιαννιώτη σούταρε πάνω στον γκολκίπερ. Ωραία επίθεση του Αστέρα στο 57', αλλά το σουτ του Τιλίκα βρήκε το σώμα του Μαυρομμάτη, όπως και στο 60' που το σουτ του ίδιου παίκτη κόντραρε στον Έρλινγκμαρκ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο, αλλά στο 63' ο Παπαδόπουλος επενέβη με απόκρουση με το πόδι στο σουτ του Κούεν και σταδιακά ο Ατρόμητος κατάφερε να φέρει ξανά το παιχνίδι στα μέτρα του, με τις αλλαγές του Κόλμαν να προσφέρουν την απαραίτητη φρεσκάδα. Στο 85' ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι αλλά ο Κουτσιαύτης ήταν κοντά και δεν είδε παράβαση σε μαρκάρισμα στον Κρεσπί, ενώ στο 89' η κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος είχε σημαντική ευκαιρία να τελειώσει το ματς με τον Έντερ, αλλά το σουτ ήταν άστοχο. Ακόμη καλύτερη, με τον Μουνίθ να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά. Κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση...

Εκεί ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά, αξιοποίησε κάποιες αλλαγές στην άμυνα του Αστέρα και βρήκε το γκολ με ένα υπέροχο απευθείας σουτ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο 94' από υπέροχη σέντρα του Μουνίθ. Στο 97' ο Κρεσπί έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αστοχώντας από την μικρή περιοχή, ενώ στο 99' ο Μουνίθ αστόχησε. Κάτι που δεν συνέβη με τον Πέπε Καστάνιο στο 105', με τον παίκτη του Αστέρα να αξιοποιεί με κεφαλιά (δοκάρι και μέσα) τη σέντρα του Κρεσπί, νικώντας στη διεκδίκηση τον Κιβρακιδη, για το 1-1. Ο Ατρόμητος διατήρησε την ψυχραιμία του και στο 112' βρήκε το δεύτερο γκολ με ατομική προσπάθεια και εξαιρετικό σουτ του Βίνταρ Κιάρτανσον στη γωνία του Παπαδόπουλου. Μετά το 1-2 ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε απόκρουση σε σουτ του Οικονομίδη, αλλά στο 119΄έκανε πέναλτι στον Κλωναρίδη και ο Χουάν Μουνίθ με εξαιρετική εκτέλεση έκανε το τελικό 1-3.  

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα (91' Στάνκο), Άλβαρεζ, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Μουνάφο, Ντομίνγκεθ (46' Προύντζος), Ριέρα (37' Τιλίκα), Σίτο (65' Μπαρτόλο), Μπενίτο (65' Kρεσπί), Μπαράλες.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης. Αθανασίου (84' Ντε Μποκ), Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Μαυρομμάτης, Φριντζόνσον (61' Έντερ), Έρλινγκμαρκ, Κούεν (67' Μουνίθ), Ροτάριου (67' Κλωναρίδης), Τζοβάρας (84' Οικονομίδης), Τζαβίδας (100' Κιάρτανσον).