Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Βόλος – Ιωνικός 4-0: Τον…σκόρπισε και προκρίθηκε

 Βόλος – Ιωνικός 4-0: Τον…σκόρπισε και προκρίθηκε   

Ο Βόλος…σκόρπισε τον Ιωνικό στο Πανθεσσαλικό (4-0) και πήρε πανάξια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Χωρίς πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, τον Κούτσια (αντί του Οζέγκοβιτς) να σημειώνει δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και τους Πάολο Φερνάντες (ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου), Ντέλετιτς (24' δοκάρι) να κάνουν…όργια στο ίδιο διάστημα, ο Βόλος «καθάρισε» την πρόκριση πριν καλά-καλά οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη παρά τις αλλαγές (πέρασαν εκτός οι «σβούρες» Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς) οι Θεσσαλοί συνέχισαν να βγάζουν ωραίες φάσεις και με τους Μεταξά (δάκρυσε στον πανηγυρισμό του για το 3-0), Οζέγκοβιτς (μόλις μπήκε σκόραρε ο Σέρβος φορ) πήγαν το σκορ στο 4-0, απέναντι σε έναν Ιωνικό που έχει στο μυαλό του το πρωτάθλημα.

Αυτό φάνηκε και από την ενδεκάδα που κατέβασε ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος σωστά έχει το μυαλό του κι αυτός στο πως θα έρθει η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Βέβαια οι Νικαιώτες ήταν εκείνοι που στο πρώτο ημίχρονο είχαν την τεράστια ευκαιρία με τον Νίκο Ιωαννίδη (διπλή μάλιστα) να πάρουν κεφάλι στο σκορ αλλά ο Κότνικ (έπαιξε αντί του Κλέιμαν και ήταν εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε) είπε όχι όπως και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Από εκεί και πέρα τίποτα για τον Ιωνικό που έκανε πάρα πολλά λάθη, στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα (το 3-0 είναι…δώρο του Αντούνες) και τα «πλήρωσε» αφού είχε απέναντί της μια ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Βόλος, που είχε ένα ακόμη δοκάρι (δεξί δοκάρι) στο 92' με τον Νοκέρτ.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ – Άλχο (61’ Λυμπεράκης), Πίρινεν, Εσκοβάλ (77’ Οζέγκοβιτς), Ουές – Τσοκάνης (46’ Μεταξάς), Ματίγια – Νοκέρτ, Ντέλετιτς (46’ Βίκτορ Φερνάντες), Πάολο Φερνάντες (61’ Μεθκίδα) – Κούτσιας

ΙΩΝΙΚΟΣ: Περλέσι – Πογοσιάν, Τσιριγώτης (46’ Αντούνες), Μίλο, Σερβιλάκης – Τσίμπσαχ (46’ Φαντιγκά), Μασάς (59’ Χρήστος Ιωαννίδης) – Οφόσου, Σεμπά (46’ Λοβέρα), Μεντόσα (70’ Άοσμαν) – Νίκος Ιωαννίδης