Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Κλήρωση Europa League: Η Αταλάντα στον δρόμο του Ολυμπιακού

 Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Με κόσμο στις κερκίδες ο αγώνας 

Η Αταλάντα θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στα μπαράζ του Europa League, για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας (13/12).  

 Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου εκτός έδρας και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αφού ο Ολυμπιακός είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Αν προκριθεί, η κλήρωση για τη φάση των 16 της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

 Με το νέο σύστημα που εφαρμόστηκε από φέτος στο Europa League, οι πρώτες των οκτών ομίλων πήραν αυτόματα το εισιτήριο για τη φάση των “16′ (όπως για παράδειγμα η Άιντραχτ στον όμιλο του Ολυμπιακού), ενώ οι δεύτερες θα κοντραριστούν με ομάδες που προέρχονται από το Champions League.

Ποία είναι η Αταλάντα

Η ήττα στην 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League από τη Βιγιαρεάλ (είχε αναβληθεί λόγω χιονόπτωσης) στο Μπέργκαμο, έστειλε την Αταλάντα στα play off του Europa League.

Στο Champions League τερμάτισε τρίτη στον έκτο όμιλο με 6 βαθμούς, κερδίζοντας τη Γιουνγκ Μπόις εντός 1-0 και φέρνοντας ισοπαλίες με τους Ελβετούς (3-3), τη Βιγιαρεάλ (2-2 εκτός) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2 εντός), ενώ ηττήθηκε στην τελευταία αγωνιστική από τους Ισπανούς στο Μπέργκαμο (2-3) και από τους «κόκκινους διαβόλους» στην Αγγλία (3-2). Πέρσι κατάφερε να φτάσει ως τους «16» του Champions League, ενώ πρόπερσι ως τα προημιτελικά.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι ο προπονητής της Αταλάντα. Ο 63χρονος τεχνικός συνιστά τον αναμορφωτή της «Θεάς». Ανέλαβε το 2016, έχοντας πετυχημένες θητείες σε Τζένοα και Παλέρμο, αλλά αποτυχημένη μισή σεζόν στην Ίντερ το 2011.

Με την ανάληψη των ηνίων στηρίχθηκε σε παίκτες από τις ακαδημίες, παίκτες που είχαν θεωρηθεί περιττοί από άλλες ομάδες και μεταγραφές λαχεία και σχημάτισε ένα σύνολο που παίζει εκπληκτικό επιθετικό ποδόσφαιρο, μπορεί να διασπάσει οποιαδήποτε άμυνα και είναι πιστό σε σχηματισμό 3-4-2-1.

Η ομάδα του Γκασπερίνι, τερμάτισε στην 3η θέση του Champions League, σε όμιλο με Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουνγκ Μπόις. Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο, φέτος έχει χάσει μόλις σε δύο ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα (από Φιορεντίνα και Μίλαν) και από τις 17/10 είναι αήττητη στη Serie A, αγνοώντας τη λέξη “ήττα” σε δέκα σερί ματς (8 νίκες και 2 ισοπαλίες). Παρότι το όνομα της δεν είναι από τα... βαριά, διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο Καμπιονάτο ενώ στα παράσημα της είναι ο περσινός τελικός του Κόπα Ιτάλια.

Αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια στα μπαράζ για τους 16 του Europa League:
1. Σεβίλλη – Ντίναμο Ζάγκρεμπ
2. Αταλάντα – Ολυμπιακός
3. Λειψία – Σοσιεδάδ
4. Μπαρτσελόνα – Νάπολι
5. Ζενίτ – Μπέτις
6. Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς
7. Σέριφ – Μπράγκα
8. Πόρτο – Λάτσιο