Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 13/12-19/12 2021

 

Χαμάντα

Δευτέρα, 13/12 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ελόυ Ντομίνγκεζ (2018). Το HAMADA ακολουθεί τις ζωές μιας νεα­ρής παρέας φίλων που ζουν σε καταυλισμό προσφύ­γων στη μέση της ερήμου Σαχάρα. Η κοινότητά τους εκδιώχθηκε πριν από σαράντα χρόνια από την Δυτική Σαχάρα, και οι Sidahmed, Zaara και Taher βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Παρό­λα αυτά η πραγματικότητα δεν τους καταβάλλει. 

 





Έρωτας και Τέχνη

Τζόρτζια Ο'Κιφ και Άλφρεντ Στίγκλιτζ

Τετάρτη, 15/12 στις 23.30







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέ­σεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δη­μιουργία. 










Η Αλίκη στις Πόλεις

Παρασκευή, 17/12 στις 22:00








Ταινία του Βιμ Βέντερς με τους: Ριούντιγκερ Φόγκε­λερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ (Γερμανία, 1974). Ένας δημοσιογράφος και ένα εννιάχρονο κορί­τσι συναντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώπη και αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί, αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.










Μικροκύμματα: Garden Party-

Solar Walk-The Burden-Schirkoa                          

Παρασκευή, 17/12 στις 24:00







Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 anima­tion παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λε­πτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.















Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 18/12 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 18/12 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.













Στέφαν Τσβάιχ

Σάββατο, 18/12 στις 23:00





Γερμανοαυστριακή ταινία, σε σκηνοθεσία της Μαρία Σρέιντερ με τους: Γιόζεφ Χάντερ, Μπάρμπαρα Σού­κοβα, Τόμας Λεμαρκίς (2016). Μια  ιστορική ταινία για τον Στέφαν Τσβάιχ, έναν από τους σπουδαιότε­ρους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, το πορτρέτο μιας εποχής κατά την οποία η Ευρώπη κα­τέρρεε από τις επιλογές της ναζιστικής Γερμανίας.










Τι Λέει ο Νόμος

Κυριακή, 19/12 στις 16:00







Συζήτηση της Αλεξίας Κουλούρη με τους εισηγη­τές των κομμάτων για την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση. Στο επίκεντρο επίσης η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών και τα πιστοποιητικά νόσησης.










Ανεμοθύελλα

Κυριακή, 19/12 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Κάτια Βον Γκάρ­νιερ (Γερμανία 2013). Η Μίκα, μια έφηβη με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, μαθαίνει ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με τη γιαγιά της, που μένει στις εγκαταστάσεις ενός ιππικού ομίλου. Εκεί θα α­νακαλύψει το ενδιαφέρον της για τα άλογα, θα χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ανεμοθύελλα-το πιο ατί­θασο άλογο του στάβλου-και θα βρει σε τι είναι πραγματικά καλή.


 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία