Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ο Ολυμπιακός σάρωσε τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ – Πέδρο Μαρτίνς, Ελ Αραμπί και Γιώργος Μασούρας οι κορυφαίοι

 Ο Ολυμπιακός σάρωσε τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ 

Ο Ολυμπιακός… έλαμψε στην εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ για τους καλύτερους της περσινής σεζόν στη Superleague 1, με τους Πέδρο Μαρτίνς, Ελ Αραμπί και Γιώργο Μασούρα να κατακτούν πρωτιές. Πέντε “ερυθρόλευκους” είχε η κορυφαία ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι και τους "16" του Europa League.

Έτσι η κορυφή ανήκει στον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας, τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠΠ ως ο κορυφαίος προπονητής. Υποψήφιοι ήταν οι Αργύρης Γιαννίκης και Μίλαν Ράσταβατς, αλλά ο 51χρονος κόουτς ήταν αυτός που κατέκτησε και πάλι την κορυφή. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά 26 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Εκτός από τον Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός σάρωσε τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε αυτό του καλύτερου ξένου και πρώτου σκόρερ, του ελληνικού πρωταθλήματος, για την περσινή (2020/21) αγωνιστική περίοδο, κερδίζοντας στη σχετική κατηγορία τους Μπρούνο Γκάμα (Άρης) και Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ). Ο 24χρονος Μαροκινός επιθετικός αγωνίστηκε σε 23 αγώνες βρίσκοντας δίχτυα 19 φορές και δίνοντας 2 ασίστ

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Μασούρας πήρε το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή.για την περασμένη σεζόν, παίρνοντας τη… σκυτάλη από τον Κώστα Τσιμίκα. Ο 27χρονος πραγματοποίησε -όπως και φέτος- μία τρομερή σεζόν. Είχε 31 συμμετοχές, με 13 γκολ και 5 ασίστ.

Στην κορυφαία ενδεκάδα της περσινής σεζόν πέντε ποδοσφαιριστής ανήκουν στους "ερυθρόλευκους".

Αναλυτικά την κορυφαία ενδεκάδα απαρτίζουν οι Διούδης, Κότσιρας, Σεμέδο, Ίνγκασον, Φεράρι, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Λιβάι Γκαρσία, Ελ Αραμπί και Δουβίκας. 

Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχτηκε ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού. Ενώ ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης που αγωνίζεται στο εξωτερικό ψηφίστηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης (νυν της Σέλτικ) που βγήκε πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την Φένλο. Επίσης το βραβείο του καλύτερου Έλληνα διαιτητή το πήρε ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Καλύτερος προπονητής της Β΄Εθνικής για το 2021 ψηφίστηκε ο Δημήτρης Σπανός του Ιωνικού και από την ίδια ομάδα καλύτερος Έλληνας ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ξένος ο Ματίας Κάστρο. Κορυφαίος γκολκίπερ ο Κατσιμήτρος του Εργοτέλη και νέος παίκτης ο Θυμιάνης της Ξάνθης. Και για την Γ΄Εθνική βραβεύτηκαν ως καλύτερος προπονητής ο Κώστας Ανυφαντάκης της Καβάλας, καλύτερος παίκτης ο Στέλιος Πόζογλου της Βέροιας, νέος παίκτης ο Τσιριγώτης της Επισκοπής (όπως και πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λουκίνα της Βέροιας) και καλύτερος γκολκίπερ ο Ταΐρης της Καλαμάτας.

Ειδικές βραβεύσεις έγιναν σε Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Βαρέλα και τους παίκτες της ΑΕΚ και του ΟΦΗ για κοινωνικές πρωτοβουλίες τους.

Μαρτίνς: «Όνειρο ένας ευρωπαϊκός τελικός»

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά τη βράβευση του επανέλαβε πως όνειρο του παραμένει ένας ευρωπαϊκός τελικός.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε:

Για το βραβείο του: «Ευχαριστώ για τη βράβευση. Είμαι περήφανος και πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους προπονητές και τους συγχαίρω. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον Ολυμπιακό και την ομάδα».

Για τους στόχους του: «Θα ήθελα να κερδίσω το ελληνικό πρωτάθλημα για άλλη μία φορά. Φυσικά όνειρό μου είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός με τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Όμως παραμένει ένα όνειρό μας ένας τελικός του Europa. Θα θέλαμε να το κάνουμε για την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους μας».

Για τον τελικό του 2004: «Στην Πορτογαλία δεν πιστεύαμε το 2004 ότι δεν θα κερδίζαμε. Είχαμε μεγάλη ανυπομονησία. Θυμάμαι πως η Ελλάδα έκανε καλύτερο παιχνίδι και νίκησε. Οι Πορτογάλοι όλοι παρά την απογοήτευση είχαν συγχαρεί τους Έλληνες. Συγχαίρω την Ελλάδα».

Για το πρωτάθλημα και ότι το +8 δίνει προβάδισμα: «Όχι δεν μπορούμε να το δούμε έτσι. Δεν κρύβουμε πως θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Όλα είναι δυνατά. Και το 2004 η Ελλάδα δεν ήταν φαβορί. Στο πρωτάθλημα υπάρχει ακόμα δρόμος. Πολλά πράγματα θα κριθούν στον β’ γύρο και τα play offs. Έχουμε 3 διοργανώσεις που νοιαζόμαστε για αυτές».