Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Πέτρου Κατσιλιέρη

 https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2020/12/30/248759/thumb/katsilieris.jpg

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν, αργά το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Κατσιλιέρης.

Ο Πέτρος Κατσιλιέρης γεννήθηκε το 1947 στη Μικρομάνη της Καλαμάτας και

σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1982 ξεκίνησε την πολιτική του πορεία από την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας (με την παράταξη του τότε δημάρχου Σταύρου Μπένου), διετέλεσε αντιδήμαρχος ενώ άσκησε και καθήκοντα δημάρχου. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 1989 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Πέτρος Κατσιλιέρης έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, είχε αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή και η είδηση του θανάτου του σκορπά θλίψη σε όλη τη Μεσσηνία, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε, ως μία από τις χαρακτηριστικότερες και πιο επιδραστικές πολιτικές μορφές της, για τρεις και πλέον δεκαετίες.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Κατσιλιέρη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο Πέτρος Κατσιλιέρης υπηρέτησε με αφοσίωση, ήθος και συνέπεια τον τόπο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, τόσο από θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και κατά τη μακρά πορεία του ως βουλευτής, καθώς εξελέγη στις εκλογές του 1989, του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης