Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Δημόσιο: Έρχεται η μόνιμη & η έκτακτη τηλεργασία -Ποιους θα αφορά

 
 

Για θεσμοθέτηση της μόνιμης τηλεργασίας στο Δημόσιο, χωρίς να προσδιορίσει πότε, μίλησε και πάλι σε μία από τις, σχεδόν, καθημερινές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αυτή τη φορά το «τυχερό» ΜΜΕ, που φιλοξένησε τον υπουργό, ήταν το ραδιόφωνο του Σκάι, όπου ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε όσα λέει καθημερινά και στα υπόλοιπα.

Το μόνο νέο που είπε ήταν ότι:

-«Η τηλεργασία θα κινείται σε δύο επίπεδα, αυτή των έκτακτων καταστάσεων, όπως η σημερινή, αλλά και σε μόνιμη βάση, που θα επιχειρεί να συνταιριάξει τον επαγγελματικό βίο, με την οικογενειακή ζωή, καθώς και να συνδράμει στην ανάπτυξη της ελληνικής επαρχίας!».

Την είχε προαναγγείλει τον περασμένο Ιούλιο, με στόχο την… τεκνοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είχε προαναγγείλει την θεσμοθέτηση της μόνιμης τηλεργασίας στο Δημόσιο τον περασμένο Ιούλιο.

Τότε, είχε πει ότι αυτό θα γίνει εντός εξαμήνου. Δηλαδή, εντός Ιανουαρίου, στόχος ωστόσο ο οποίος είναι από δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθεί, καθώς:

-Ακόμη δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ.

-Μπορεί, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, τον κ. Θεοδωρικάκο, να τον προλάβει ο ανασχηματισμός.

Πάντως, στην προηγούμενη εξαγγελία του ο υΠΕΣ είχε υποστηρίξει ότι βασικός στόχος της μόνιμης τηλεργασίας στο Δημόσιο είναι:

«να δοθεί η δυνατότητα στα νέα ζευγάρια των εργαζομένων να τεκνοποιήσουν και να μεγαλώσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους».

Ποιους θα αφορά

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε πει παλαιότερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, που μοιάζει πιθανότερο να παραμείνει και μετά τον ανασχηματισμό στο υπουργείο Εσωτερικών:

τηλεργασία θα αφορά κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους που ασκούν διοικητικά καθήκοντα (διοικητικό -οικονομικό), για κάποιες μέρες του έτους.

aftodioikisi.gr