Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Βρούτσης: Επεκτείνεται η χορήγηση των 800 ευρώ σε 160.000 νέους δικαιούχους

Βρούτσης: Επεκτείνεται η χορήγηση των 800 ευρώ σε 160.000 νέους δικαιούχους - Τι είπε για τα αναδρομικάΠρος υπογραφή είναι η υπουργική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε 160.000 νέους δικαιούχους, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

«Η κυβέρνηση έχει δείξει την ευαισθησία της, καθώς παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των πραγμάτων, λόγω του κορωνοϊού και διευρύνει την περίμετρο κάλυψης κοινωνικών κατηγοριών και ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την απόφαση που αναμένεται για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας έχουν αποδείξει τον απόλυτο σεβασμό και προσήλωση στις δικαστικές αποφάσεις. «Έτσι και τώρα, θα σεβαστούμε απόλυτα την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει στη βάση της οικονομικής και δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. Είμαστε μία ευνομούμενη χώρα, που σέβεται τη δικαιοσύνη. Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτήν την αρχή, το αποδείξαμε και με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την οποία κλείσαμε για πάντα τις αντισυνταγματικότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.