Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Άρση των μέτρων: Ανοίγουν στις 27/4 υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία

 
Από τη Δικαιοσύνη ξεκινά η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, καθώς ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία (άμισθα και έμμισθα), Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο μετάβασης στην επόμενη μέρα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται την επόμενη εβδομάδα να ενημερώσει και τη Βουλή για την παρούσα κατάσταση και για τα επόμενα βήματα.
Ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις ημέρες του Πάσχα, τόνισε πως η
ανταπόκριση της κοινωνίας στα μέτρα υπήρξε καθολική.
«Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ της ατομικής ευθύνης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι για όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσοι εργάζονται στην καθαριότητα και σε άλλα κρίσιμα πόστα.
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή, συγκροτημένη και με προσοχή. Η αρχή, όπως είπε, θα μπορούσε να γίνει ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και στα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.
Το πρώτο βήμα χαλάρωσης πάντως θα έρθει σίγουρα στη Δικαιοσύνη, αφού στις 27 Απριλίου ανοίγουν υποθηκοφυλακεία και ειρηνοδικεία.
Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί μεταξύ άλλων το θέμα των κοινών ευρωομολόγων.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στη λήψη στοχευμένων μέτρων εν όψει της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας είπε πως «η συμπεριφορά των Ελλήνων το Πάσχα ήταν υποδειγματική» και πως θα πρέπει να προσέξουμε «να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί και για το επόμενο τριήμερο και για το επόμενο διάστημα συνολικά».