Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Όρθια στην Καλαμαριά η Παναχαϊκή - Χ ο Άρης στο Αίγιο

Όρθια στην Καλαμαριά η Παναχαϊκή - H βαθμολογία της Football League 
Ο πρωτοπόρος Άρης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιγιάλειου. Οι Θεσσαλονικείς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) με τους Αχαιούς στο Αίγιο, σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Football League, 
Παναιγιάλειος (Γκουτσίδης): Τσάπελος, Ρέλλας, Στίκας, Κοντοχρήστος, Βλάχος, Γκούμας, Καζναφέρης (70′ Κριστέτο), Γκούφας (78′ Ντέμος), Μπρους, Σταματής, Σκαρτσίλας (72′ Αρναρέλλης).
Άρης (Σπανός): Καντιμοίρης, Βαλεριάνος, Δελήζησης, Σόουζα, Τζανακάκης, Μουμίν (80′ Καπνίδης), Παυλίδης (88′ Πασάς), Ιντζόγλου, Μπαργκάν (46′ Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.

 Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 7΄ η Παναχαϊκή κατάφερε να
φύγει από την Καλαμαριά με το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Απόλλωα Πόντου (0-0).
Ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το «δώρο» του Παναιγιάλειου, με αποτέλεσμα να μείνει αναλλοίωτη η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League.
Οι Πατρινοί είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τον Άρη, αλλά αναδείχθηκαν σήμερα ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) με τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά, στο τελευταίο σημερινό παιχνίδι για την 9η αγωνιστική, και παρέμειναν στο -3 από την κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παναχαϊκή έμεινε στο 7ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Βρονταρά με απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή ο διαιτητής έκρινε ότι χρησιμοποίησε το χέρι εκτός περιοχής για να ανακόψει τον Χασομέρη. Ο Απόλλων Πόντου είχε (οριζόντιο) δοκάρι με τον Κυβελίδη στο 79΄.
Απόλλων Πόντου – Παναχαϊκή 0-0
Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καλί, Σαμαράς, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης, Λιόνης (77′ Κυβελίδης), Καλογέρης, Χασομέρης, Μπρίτο.
Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Μπουτζίκος, Λουμπαρδέας, Στεργίδης (51′ Σωτηράκος), Φωτάκης, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Σπανός (10′ Σούλης), Ελευθεριάδης (83′ Αποστολόπουλος).


Ο ΑΟΧ Κισσαμικός απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στη Football League, καθώς νίκησε σήμερα 2-0 τον Πανσερραϊκό στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Τα γκολ που χάρισαν το «τρίποντο» στους Κρήτες σημείωσαν οι Χαλκιαδάκης (60΄) και Ντάγκρας (86΄).
Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με τη Σπάρτη που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15:00, καθώς στο γήπεδο είχε πέσει από το πρωί χιόνι και ο διαιτητής Τάσης από το σύνδεσμο Ηπείρου αποφάσισε την αναβολή της συνάντησης.

Ο ΚΑΠ ορίζει ότι οι δύο ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται αύριο (22/12, 15:00) στο γήπεδο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να διεξαχθεί το παιχνίδι. Εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό, η Football League θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Απέτυχε να πάρει τη δεύτερη εφετινή της νίκη η Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», όπου παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην ΑΕ Καραϊσκάκης, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε το «πρώτο πιάτο» της 9ης αγωνιστικής της Football League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 39΄ με τον Συριόπουλο, αλλά στο 55΄ ο Λουκίνας έφερε το ματς στα ίσια και με το γκολ αυτό χάρισε στην ομάδα του το βαθμό, πρώτο στο πρωτάθλημα μετά από 4 νίκες και ισάριθμες ήττες.


Στο μεταξύ, σπουδαίο σε εξέλιξη παιχνίδι έγινε στο Αλκαζάρ, όπου ο Απόλλων Λάρισας νίκησε 3-2 τον Εργοτέλη (29΄ πεν. Τσιλούλης, 58΄, 67΄ Σαχινίδης - 13΄ Κάιπερς, 49΄ Αγγελόπουλος), παρότι οι Κρήτες προηγήθηκαν δύο φορές και αγωνίζονταν από το 28΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σταματάκου.
Τέλος, Αιγινιακός και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αιγίνιο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 51΄ με τον Τσολακίδη, ο οποίος αποβλήθηκε στο 75΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και η «βασίλισσα του βορρά» ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό με τον Βανκεβάι.
 Στις αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική της Football League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Παναιγιάλειος-Άρης 0-0
Αιγινιακός-Βέροια 1-1
Απόλλων Λάρισας-Εργοτέλης 3-2
Απόλλων Πόντου-Παναχαϊκή 0-0
Τρίκαλα-Αχαρναϊκός 3-0 (α.α.)
ΑΟΧ Κισσαμικός-Πανσερραϊκός 2-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Σπάρτη Αναβλήθηκε
Καλλιθέα-ΑΕ Καραϊσκάκης 1-1
ΟΦΗ-Δόξα Δράμας 17/1 (17:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 9 αγώνες)
1. Άρης 23
2. Παναχαϊκή 20

3. ΟΦΗ 15 -8αγ.
. Τρίκαλα 15
5. Σπάρτη 14 -8αγ.
. Δόξα Δράμας 14 -8αγ.
. Απόλλων Πόντου 14
8. Βέροια 13 -8αγ.
. ΑΕ Καραϊσκάκης 13
10. ΑΟΧ Κισσαμικός 12 -8αγ.
. Απόλλων Λάρισας 12
12. Αιγινιακός 11
13. Αναγέννηση Καρδίτσας 10 -8αγ.
14. Πανσερραϊκός 10
15. Παναιγιάλειος 9
16. Καλλιθέα 5
17. Εργοτέλης 3
18. Αχαρναϊκός -54

* Ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

** Εκκρεμεί η απόφαση για την «τύχη» του αγώνα ΑΟΧ/Κισσαμικός-Βέροια