Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Χιονοστιβάδα» η Λαμία, παρέσυρε με 4-1 τον Παναθηναϊκό

«Χιονοστιβάδα» η Λαμία, παρέσυρε με 4-1 τον Παναθηναϊκό 
Βαριά ήττα από τη Λαμία γνώρισε ο Παναθηναϊκός, για τον πρώτο αγώνα στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι νεοφώτιστοι διέσυραν τους «πράσινους» με 4-1 και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.
Ο Πίτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και με δύο γκολ στο 5' και στο 45' οδήγησε την ομάδα του στο θρίαμβο. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει στο 42' ο Παντελιάδης, ενώ στο 90' ο Μπλάζιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τη Λαμία. Η ομάδα του Ουζουνίδη μείωσε στο 82' με τον Μολίνς, αλλά πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση.
Ο κατήφορος φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό. Απέναντι στη Λαμία οι "πράσινοι" ήθελαν να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις, αλλά οι ελπίδες τους βούλιαξαν στο χιόνι που είχε σκεπάσει το γήπεδο και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.
Στο 5' ο Πίτι έκανε το 1-0 και στο 42' ο Παντελιάδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ισπανός επιθετικός στο 45' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη Λαμία με το τρίτο τέρμα που σημείωσε. Οι «πράσινοι» στο 38’ είχαν δοκάρι με τον Λουντ στη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό και σκόραρε στο 54' με τον Κουρμπέλη, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 82' ο Μολίνς με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, μείωσε σε 3-1. Στο 90’ ο Μπλάζιτς, όμως, έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των «πρασίνων» και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (70’ Μπλάζιτς), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Καραγιάννης (56’ Μπουλούλης), Πίτι, Βουό (87’ Πατσαρούχας), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος. Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης (46’ Δώνης), Κουρμπέλης, Τσανδάρης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Αλτμαν (70’ Μουνιέ), Πίσπας (46’ Μολίνς).
===============
Με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου ΟΦΗ μέσα στη Νέα Σμύρνη, καθώς επικράτησε με 2-0 για τη φάση των «16» του Κυπέλλου και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση. Ο Γεσίλ στο 77΄ και ο Χατζισαφί στο 78΄ πέτυχαν τα γκολ της νίκης.
Το ματς είχε εντάσεις και νεύρα, αλλά δεν είχε ρυθμό και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Ο Πανιώνιος διατήρησε την υπεροχή στο α΄ μέρος, αλλά αυτή ήταν ανούσια.
Αντίθετα, στο β΄ μέρος το παιχνίδι έγινε καλύτερο, καθώς ο ΟΦΗ ανέβηκε και με κινητήριο μοχλό τον Όγκμποε δημιούργησε προβλήματα στην «κυανέρυθρη» άμυνα, όπως το σουτ που επιχείρησε στο 55΄ και πέρασε δίπλα από το δοκάρι ή την κεφαλιά στο 62΄ που εξουδετέρωσε ο Μπαντής.
Τελικά ένα δίλεπτο αρκούσε στον Πανιώνιο για να δώσει τέλος στις όποιες «ορέξεις» του ΟΦΗ. Στο 77΄ ο Γεσίλ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 και στο 78΄ ο Χατζισαφί μπήκε στην περιοχή και διπλασίασε τα τέρματα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ακριβώς στην εκπνοή ο Γεσίλ απβολήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.
=================
Την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ουσιαστικά η ΑΕΛ, καθώς νίκησε σήμερα 3-0 την Ξάνθη στην "AEL FC Arena", στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Τα τέρματα των Θεσσαλών σημείωσαν οι Ναζλίδης (29΄ πέναλτι, 32΄) και Λεοζίνιο (90΄), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πέσει αρκετό χιόνι στον αγωνιστικό χώρο της "AEL FC Arena" και γι' αυτό το παιχνίδι διεξήχθη με πορτοκαλί μπάλα.
==================
Τέλος, ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 (89΄ Φαβάρο) στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Λιβαδειά και ο συνακόλουθα βαρύς (λόγω της βροχής) αγωνιστικός χώρος άφησαν το αποτύπωμά τους στην ποιότητα του αγώνα, που ήταν μέτριος έως κακός και διεξήχθη μεταξύ «συγγενών και φίλων» στην εξέδρα του δημοτικού σταδίου της πόλης.
Άξιες αναφοράς ήταν μόνο κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Στο 13΄ ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι στον Γιαννίκογλου, πέρασε την μπάλα κάτω από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο κι έδιωξε ο Μπέριος.
Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, απείλησαν στο 17΄, όταν ο Σωτηρίου έκανε διπλή απόκρουση σε σουτ των Λίλα και Γιάκου, ενώ στο 20΄ νέο σουτ του Γιάκου εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
Το χρονόμετρο έδειχνε το 87ο λεπτό όταν καταγράφηκε η επόμενη αξιόλογη φάση, με τους Μπετρά και Λίλα να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα σε φάση διαρκείας και δύο λεπτά αργότερα, σε κτέλεση φάουλ από τον Μητρόπουλο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφτασε στον Φαβάρο, ο οποίος με σουτ σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.
=============
Οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος:
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 1-5
(15' Πάνος - 5', 58' Μάτος, 70' Μπίσεσβαρ, 80' Κάμπος, 90+4' Σάκχοφ)

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1
(9' Βασιλακάκης)

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 0-2
(57' Μποτία, 78' Ανσαριφάρντ)

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-4
(45΄ πεν. Χριστοδουλόπουλος, 46΄ Μπακασέτας, 65΄ Γκάλο, 87΄ Γιακουμάκης)

Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-0
(77' Γιεσίλ, 87' Χατζισαφί)

Λάρισα-Ξάνθη 3-0
(29 πέν., 32' Ναζλίδης, 90' Λεοζίνιο)

Λαμία-Παναθηναϊκός 4-1
(5΄, 45΄ Πίτι, 42΄ Παντελιάδης, 90΄ Μπλάζιτς - 82΄ Μολίνς)

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(89΄ Φαβάρο)