Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Ειμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα

Φίλες και Φίλοι, 

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και θα θέλαμε να σας αποστείλουμε τα βασικά σημεία του λόγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον οποίο αναπτύσσει το σχέδιο του για την Ελλάδα του αύριο καθώς και ένα αναμνηστικό βίντεο που περιέχει αποσπάσματα από την ομιλία του.


Σημεία από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη  


στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 
Είμαστε έτοιμοι

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα. Έτοιμοι να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Έτοιμοι να πιάσουμε το νήμα της ιστορίας μας.

Το όραμα της Νέα Δημοκρατίας.

Σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια χώρα αναγεννημένη και ζωντανή. Eυημερούσα. Αισιόδοξη. Ασφαλή. Ελεύθερη. Αυτό είναι το όραμα της Νέα Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει

Η πρόοδος ενοχλεί και ξεβολεύει. Ό,τι όμως δεν αλλάζει, παρακμάζει και τελικά πεθαίνει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Άλλωστε πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι; Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Αλλάζουν οι συνήθειες μας. Αλλάζει η λειτουργία μας. Αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική. Και αυτό το δείχνουμε με τις πράξεις μας:


  • Μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, μια λαϊκή συνοικία με παραγωγική δραστηριότητα, σε μια κίνηση συμβολισμού αλλά και ουσίας.
  • Εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας. Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια.
  • Τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν τακτικά και γίνεται ανοιχτός, ουσιαστικός διάλογος.
  • Με το μητρώο στελεχών, δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους εκτός πολιτικής να ασχοληθούν με τα κοινά. Και να αξιολογηθούν έντιμα και αντικειμενικά.

Και αυτό είναι ένα πρώτο καθαρό μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες: Μαθαίνουμε, προχωράμε, εξελισσόμαστε. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα.

Γιατί είμαστε εδώ

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία: «Εμείς, οι λιγότεροι, οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους». Τα λόγια του αυτά δίνουν και σήμερα το μέτρο της δικής μας ευθύνης.

Το σχέδιό μας

Το δικό μας σχέδιο στηρίζεται σε δύο άξονες:


  • Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Έτσι ώστε με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα και με τη στήριξη ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, αξιοκρατικού και αντιγραφειοκρατικού κράτους, να εκτινάξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να κερδίσουμε την ευημερία. Όχι την ευημερία που βασίζεται σε δανεικά, αλλά την ευημερία που στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις.
  • Ο δεύτερος άξονας, εξίσου σημαντικός, είναι η διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.  Που εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες για όλους στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια. Που εγγυάται ότι όσοι βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση θα έχουν εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Οι επόμενες εκλογές

Γιατί οι επόμενες εκλογές δεν είναι μια μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Δεν θα αφήσουμε μέρα να πάει χαμένη. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα!  Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία. Στην Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο. Στην Κρήτη, το Ιόνιο, το Αιγαίο. Στη Γερμανία, την Αγγλία, στην Αμερική, στην Αυστραλία. Παντού. Όπου χτυπάνε οι καρδιές των Ελλήνων! Ο αγώνας για να φύγουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και οι συνεργοί τους από την εξουσία θα είναι συνεχής.

Μια υπόσχεση

Σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σήμερα δίνω μια υπόσχεση: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσω ότι η πατρίδα μας θα έχει το μέλλον που της αξίζει. Με κουράγιο, αυτοπεποίθηση, σκληρή δουλειά, εντιμότητα και συνέπεια, αυτήν τη νίκη θα την κατακτήσουμε. Και η επιβράβευση θα είναι τεράστια. Στο τέλος αυτής της προσπάθειας, όταν ο εφιάλτης θα έχει τελειώσει, όταν το χαμόγελο και η σιγουριά θα έχουν επιστρέψει στον τόπο μας, θα μπορούμε όλοι να πούμε με περηφάνια: «Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί. Ήμουν παρών και έβαλα πλάτη να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας».

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα

Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Όχι στη φτώχεια. Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Όχι άλλες ξενιτεμένες γενιές. Ναι στο νέο πατριωτισμό. Ναι στην αλληλεγγύη και στη συντροφικότητα. Ναι στην Ελλάδα της αλήθειας και της ευθύνης. Ναι στην ελπίδα μιας καινούριας εποχής.

 




--
Νέα Δημοκρατία, Διεύθυνση Πληροφορικής