Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Με σβηστές μηχανές «Διπλά» πρόκρισης ο Ολυμπιακός 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

«Διπλά» πρόκρισης για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο
 Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός πέρασε από τα Χανιά με νίκη επί του Πλατανιά και βρίσκεται σχεδόν με τα δύο πόδια στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Μ΄ένα γκολ του Μποτία (57΄) κι ένα από τον Ανσαριφάρντ (78΄) ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 2-0 τον Πλατανιά χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Η νίκη των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στις δύο φάσεις που δημιούργησαν στην εστία των γηπεδούχων πέτυχαν ισάριθμα γκολ…
Ο Τάκης Λεμονής έδωσε ευκαιρία σε πολλούς παίκτες, αλλά οι περισσότεροι δεν την εκμεταλλεύτηκαν.
Ο 57χρονος προπονητής θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος μόνο από την εμφάνιση του αναπληρωματικού γκολκίπερ, του Χουτεσιώτη και από την επαφή του Ανσαριφάρντ με το γκολ.
Γκολκίπερ ήταν ο Χουτεσιώτης.
Ο Μποτία έπαιξε μαζί με τον Ένγκελς στην άμυνα και αριστερό μπακ το Νικολάου αφού δεν υπάρχει άλλος.
Η τριάδα στο κέντρο ήταν με Ζιλέ, Μάρτινς, Ανδρούτσο , αλλά ένα πρόβλημα του Σεμπά στην προθέρμανση (θα ξεκινούσε στις πτέρυγες μαζί με τον Πάρντο) ανάγκασε τον  Έλληνα τεχνικό να ξεκινήσει τον Μάριν στην ενδεκάδα, να αποκλείσει τον Σεμπά από την αποστολή και να παίξει με τον Ανδρούτσο και τον Πάρντο στις πτέρυγες.
Η απόδοση του Ολυμπιακού κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Από την μία πλευρά η …πειραματική ενδεκάδα και από την άλλη το γεγονός ότι το μυαλό των παικτών ήταν στις διακοπές οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» σε μια μέτρια εμφάνιση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στα καρέ του Πλατανιά (57΄) πέτυχαν και το γκολ μετά από κόρνερ του Μάριν, κεφαλιά του Ένγκελς και ανάποδο ψαλιδάκι του Μποτία που πέτυχε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν μέχρι τότε την καλύτερη ευκαιρία στο ματς που προήλθε (40΄) από ένα κοντινό σουτ του Ενσικουλού το οποίο μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.
Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου (66΄) ο Λεμονής αποφάσισε να αλλάξει την διάταξη σε 3-5-2 και έριξε στο παιχνίδι τον Ανσαριφάρντ αντί του Πάρντο και ο Ιρανός απέδειξε ότι είναι σε δαιμονιώδη φόρμα καθώς σε μια από τις πρώτες του επαφές στο παιχνίδι (78΄) πέτυχε το 0-2  για τον Ολυμπιακό μετά από γύρισμα του Φιγκέιρας και σουτ του Τζούρτζεβιτς που προσωρινά εξουδετερώθηκε από τον Κοκκαλά.
Στο τέλος του αγώνα ο Πλατανιάς είχε δοκάρι σε μια προσπάθεια (83΄) του Γουές.
Ο Κατσικογιάννης έβγαλε κίτρινη κάρτα στους Φιγκέιρας,Καρυπίδη,Αγγελόπουλο, Γουές, Κοροβέση, Ζίκο και Μπούτνικ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:  Κοκκαλάς, Δημούτσος, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (82΄Ζίκο), Παπανικολάου (77΄Πατράλης), Ντικαμονά, Γκρζέλτσακ (53΄Μπουτνικ), Ενσικουλού, Ουές, Καρυπίδης ,Κοροβέσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς (84΄Βούκοβιτς), Νικολάου, Ζιλέ, Μάρτινς, Πάρντο (66΄Ανσαριφάρντ), Μάριν (85΄Ταχτσίδης), Ανδρούτσος, Τζούρτζεβιτς.