Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με θέμα την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Εμφάνιση IMG_2017_11_08_9_56.jpg
Με θέμα την «παρακολούθηση  των θεσμικών εξελίξεων σχετικά με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» συνεδρίασαν σήμερα από κοινού στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Εμφάνιση IMG_2017_11_08_9_68.jpgΤα μέλη των Επιτροπών ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η κυρία Φωτεινή Βάκη πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου και ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών.
Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας,  η σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη μιας σειράς συνεδριάσεων καθώς θα ακολουθήσει τις 15 Δεκεμβρίου συνεδρίαση με θέμα τις επιπτώσεις  από την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στους τομείς της παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, της βιομηχανίας, των τραπεζών, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της άμυνας και της ασφάλειας.
Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνεδρίαση των Επιτροπών ΕΔΩ:

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης