Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Εκοιμήθη την ώρα της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, ο Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/mitropolitis-manis-xrysostomos-1000.jpg
.
Εκοιμήθη αιφνιδίως  σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου και κατέληξε ύστερα από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 84 ετών.
Η είδηση προξένησε βαθιά λύπη στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Επαρχίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933.
Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον τω 1957.
Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω.
Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανακαίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλεσε. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6-10-1996.
Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ’ αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.
Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ’ αριθμ. 273/2016απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Χρυσοστόμου θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 2:00 το μεσημέρι  στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Γύθειο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ταφή θα γίνει στην Κοινότητα Καλυβίων.
 
Σήμερα Τετάρτη 8/11 και ώρα 6 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού ιεράρχη στο Ηρώο Γυθείου και στη συνέχεια με πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Γυθείου, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητρόπολης Μάνης ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.